Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Se on helppoa (kun sen osaa)

Se on helppoa, kun sen osaa.

Se vaatii taitoa, suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja ennen kaikkea jopa hieman heikkoa kestävyyttä. Rankkaa treeniä, suunnitelmallisuutta, kykyä iskeä aina sopivan tilanteen tullen ja löytää hetkiä näille sopiville tilanteille sekä ehdottomasti sitoutuneisuutta.

Kyllä, tuota kaikkea vaaditaan, jotta saadaan huulipuna kulutettua alusta loppuun kymmenessä päivässä. Ja juuri tuohon kaikkeen tällainen minunlaiseni mestari pystyy sopivan huulipunan avulla.

Ensikosketukseni MAC:in huulipuniin tapahtui Soft Spot -huulipunan avulla, joka on laadultaan ”glaze”, eli puna ei ole mitenkään peittävä, vaan lähinnä läpikuultava, hieman shimmerisen ja ehkä jopa hitusen huurteisen pinnan jättävä.

Tykkäsin punan tuoksusta ja pehmeästä, hyvin levittyvästä laadusta niin kovasti, että tahdon ehdottomasti tehdä enemmänkin tuttavuutta näiden punien kanssa ja erityisesti tämän laadun. Käytin tätä melkeinpä huulirasvan tapaan ja tämä oli ensimmäinen punani, jota saatoin oikeasti vain sipaista ihan ilman peiliä huulilleni (mitä ilmeisesti tein kovin usein, jotta puna oikeasti kului näin nopeasti loppuun). Itse en koskaan levitä mitään huulimeikkiä ilman peiliä, sillä pelkään kuollakseni epätasaisia levitysjälkiä. Tämän kanssa saatoin kuitenkin ottaa rennosti ja huidella tätä huoletta huuliini miten sattui ilman, että jälki näytti miltä sattui.

Tämä sävy oli aivan loistava monipuolisuutensa vuoksi. Glaze-punille on ominaista, että punassa olevat pienet shimmerihippuset ovat eri sävyä kuin itse puna. Esimerkiksi tämä puna näytti puikossa lämpöiseltä vaaleanruskeahkolta punalta, mutta shiftaakin itseasiassa huulilla hieman vaaleanpunertavaan. Ja koska sävy oli vaalea, toimi tämä ihan tosi lähes kaikissä lookeissa riippumatta siitä, oliko silmissäni suklaanruskea vai violetti silmämeikki. Mahtava sävy!

(Tein ihan tietoisen päätöksen, että en ala kaivelemaan puikoista kaikkia mahdollisia jämiä pois siveltimen kanssa. Kun punaa ei voi enää levittää suoraan puikosta, on se minulle loppu. Jos nimittäin alan kaivelemaan kaikista punista vielä jämiäkin, kaivelen vanhentuneita puniani vielä vuonna 2020…)

Tämä tuote sai minut kiinnostumaan entistä enemmän MAC:in tuotteista, joita olen tietoisesti vältellyt. En siksi, että pitäisin sarjaa jotenkin huonona tai ärsyttävänä vaan ihan vaan siksi, että tunnen itseni liian hyvin. MAC on nimittäin sarja, jolta tulee kokoajan kaikkea uutta ja ihanaa ja tällainen kosmetiikkaanpäin menevä hömpänhömppä saisi upotettua oman omaisuutensa ja hieman muidenkin omaisuutta helposti sarjan tuotteisiin. Parempi siis vain pysyä kaukana ja tehdä tuttavuutta vähitellen ja harkiten.

Onneksi (meikkien kohdalla) esteettistä silmääni häiritsevät suuresti keskenään erilaiset kosmetiikkapakkaukset enkä voisi sietää sitä, että jokainen MAC:in tuotteeni olisi ulkomuodoltaan ja väritykseltään ihan ristiriidassa toisten kanssa ihan vaan siksi, että ne kuuluisivat mikä mihinkin hellokitty-dameedna-barbie -kokoelmaan. Tämä takaa sen, etten voisi friikahtaa kokoelmien tuotteisiin mitenkään suunnattomasti.

Siltä varalta, että saan vielä joskus huulimeikkivarastoni kulutettua ja pääsisin joskus ostamaan MAC:in huulimeikkejä kuulisin mielelläni, mistä sarjan huulipunalaaduista te olette eniten tykänneet sekä teidän suosikkisävyjänne! Itseäni ainakin kiinnostaisi glazen lisäksi lustre-laatu.

PS. Minähän en ole kovin pitkäjänteinen ihminen, mitä henkilökohtaisista projekteista kiinnipitämiseen tulee… Arvatkaa, oliko allekirjoittanut viimeksi eilen jo ihan tosissaan raahamassa kassalle ihanaa ja ihan superhalpaa huulikiiltosettiä? Olin jo tehnyt ostopaatöksen, mutta aloin kuitenkin miettimään, ettei setin omistaminen tee minua yhtään onnellisemmaksi ja on paljon palkitsevampaa päästä ostamaan se täydellinen huulimeikki vanhojen loputtua ja ihan luvan kanssa. Setti jäi siis vielä toistaiseksi kauppaan ja tipaton tammikuu jatkuu.

Kommentit (23)

 1. Anonyymi

  Hei!
  Ihana tuo MAC:in huulipuna. Mikä sävyn nimi oli?
  -Jenny

 2. Nimetön

  Jenny: Sävyn nimi oli tosiaan tuo Soft Spot. 🙂

 3. Anonyymi

  MAC:in huulituotteista nostaisin esiin aivan loistavat rajausvärit. Huulipunat ovat hyviä; tosin oli ongelmia löytää matta, satiininen lämmin punainen. Russian Red lähti silloin mukaan, mutta nyt lojuu käyttämättömänä koska liian sinipohjainen, NARS:in Shanghai express oli juuri mitä etsin. Loistava tiilenpunainen liner tosin molempiin MAC:in Brick.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *