Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Sävyttävä päivävoide vaalealle iholle

Roaccutan-kuuri on kuivattanut ihoani kovasti ja pelkän Cliniquen Almost Powder Makeup -meikipuuterin käyttö on saanut väistyä ja meikkipohjaksi on vaihtunut sävyttävä päivävoide.

Vaaleaihoisen on kuitenkin tuskallisen hankalaa yrittää löytää sävyttävää päivävoidetta, joka olisi tarpeeksi vaalea omalle iholle. Toki sävyttävän päivävoiteen ideana on usein, että tuotteella tuodaan kasvoille hieman tervettä sävyä ilman, että tuote jättää varsinaisia rajoja, mutta koska monet sävyttävät päivävoiteet on suunniteltu hieman eteläeurooppalaisemmalle iholle, on tällaisen pohjoismaisen vaaleaverikön lähes mahdotonta löytää niiden joukosta luonnolliselta näyttävää sävyä. (Ja turha heittää sitä valhetta, että Estee Lauderi Day wear plussan sävytetty versio muka mukautuisi ihon sävyyn kaikilla ihonsävyillä. Hah, sitä se ei todellakaan tee!)

Aiempi suosikkini oli edesmennyt Diorin HydrAction Deep Hydration Skin Tint sävyssä 1, mutta kun Dior lopetti tuotteen valmistuksen, iski minulle hätä. Jemmoistani löytyy sitä vielä kaksi kappaletta (toinen töistä ja toinen kotoa), mutta entäs kun ne loppuisivat? Tai entäs, kun joku vaaleaihoinen pyytäisi suosittelemaan jotain sävyttävää päivävoidetta? Diorin sävyttävän päivävoiteen uudistuneessa versiossa ei nimittäin todellakaan ollut tarjolla mitään näin vaaleaa.

Pienen panikoinnin jälkeen tilanteeseen saatiin helpotusta. Helpotus ei ratsastanut paikalle valkoisella orhella vaan nökötti hyllyssä valkoisessa tuubissa:

Shiseidon The Skin Care Tinted Moisture Protection SPF 20 sävyssä 1 on kerrankin vaalea sävyttävä päivävoide!

Diorin edesmennyt sävy 1 (vasemmalla) oli kyllä tätä hieman kellertävämpi ja vaaleampi, mutta tämä on silti huomattavasti muita kokeilemiani sävyttäviä päivävoiteita vaaleampi.

Mikään ihan vaalea sävyhän tämäkään ei tietenkään ole, mutta vaalein Suomen markkinoilla tietämäni sävyttävä päivävoide kuitekin tällä hetkellä. Lisäksi pitää myös muistaa, että sävyttävän päivävoiteen ideanakin on tuoda ihan ripaus sävyä kasvoille ollen samalla läpikuultava ja hoitava. Koska tuote tosiaan myös on läpikuultava, näyttää sen sävy nokareena ollessa tummemmalta kuin millaiseksi se iholla häviää.

Sävyttäväksi päivävoiteeksi tämä on melko peittäväkin jopa (ja itseasiassa Dioriakin peittävempi) ja palvelee loistavasti ihoani nyt, kun se kaipaa tasoitusta, muttei ole silti päällystettävissä kovin paksulla tai raskaalla meikillä.

Shiseidon sävyttävä päivävoide on koostumukseltaan kosteuttava, muttei liian rasvaisen tuntuinen. Itseasiassa useimmat kokeilemani sävyttävät päivävoiteet ovat olleet tätä selkeästi rasvaisempia! Seka- ja rasvaisella iholla sävyttävät päivävoiteet voivat usein tuntua liian rasvaisilta, mutta normaalista kuivemmalle iholle ne ovat omiaan. Tämä tapaus menee kuitenkin sekaihollanikin hyvin ja on sen verran ”vähärasvainen”, että kaipaa kuivemmalla iholla alleen ehdottomasti jotain lisäkosteutusta. On kuitenkin mukavaa, ettei kaikkien sävyttävien päivävoiteiden tarvitse aina olla niin rasvaisia.

Tykkään tuotteen iholle jättämästä heleästä pinnasta, vaikkakin se osaksi häipyykin iholtani kiinnittäessäni tuotteen puuterilla iholleni. Tämä kuitenkin tuntuu ja näyttää ohuelta, vaikka tasoittaakin ihoa minusta sävyttäväksi päivävoiteeksi loistavasti.

Suuri plussa suojakertoimelle 20! Lisäksi plussaa tulee tietysti myös siitä, että siinä missä meikkivoiteet ovat lähes poikkeuksetta 30 millin pakkauksissa, on tämä sävyttävien päivävoiteiden tapaan tietysti 50 ml pakkauksessa.

Shiseidon sävyttävän päivävoiteen ykkössävy on ollut luottotuotteitani ihoani kuivattaneen Roaccutan-kuurin ajan, sillä ihoni on kaivannut sävylleen tasoitusta, mutta en ole voinut käyttää kuivumisen vuoksi paksua tai raskasta meikkiä. Luottotuote, jota ilman en tästä kuurista selviäisi!

Itse laitan kuivalle iholleni tuotteen alle seerumin ja kosteusvoiteen, mutta kun ihoni vielä oli rasvaisempi, saatoin käyttää tätä pelkän seerumin kanssa tai jopa yksinäänkin.

Voin todellakin suositella tätä tuotetta!

Tarkkoja hintatietoja en valitettavasti tuottelle tiedä, mutta veikkaisin hinnan olevan noin 45 euron tuntumassa. Shiseidon meikkejä ja ihonhoitoa myyvät ainakin (useimmat) Sokokset ja Stockmannit.

Valitan, mutta kuvia minulla ei tästä ole ihollani. Palataan asiaan ehkäpä sitten, kun Roaccutan-taistelu on käyty…

Onko tämä tuote teille tuttu? Tai olisiko teillä vinkata muita sävyttävieä päivävoiteita, joista voisi löytyä vaalealle iholle sopivaa sävyä?

Kommentit (18)

 1. 35 kiloa kosmetiikkaa

  Hei!

  Punnitsit joskus taannoin kosmetiikkasi, olisi kivaa tietää, minkä painoinen lastisi nyt on, kun olet saanut jo vähennettyä niitä aika roimaasti 🙂

 2. karoliina

  oletkos lumenen sävyttävää päivävoidetta kokeillut? Muistaakseni siinä on sävy 0 ihan kaikkein vaaleimmille(:

 3. Anonyymi

  Heissan,
  Shiseidoa on ollut, vaaleista sävyttävistä on paras ollut Laura Mercierin Porcelain, sopii tosi vaaleille ja vähän tummempi on eilen kotiinkuljetettu Nars Finland. Joka taitaa olla kaiken hypetyksen arvoinen näin kahden päivän kokemuksella. Siinä Best of the best. Valitettavasti monet Suomen markkinoilla olevat ovat liian tummia. Jopa Lumene, jonka luulisi olevan perillä meidän posliini-ihoistamme.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *