Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Sävy 030…eikun…

Työpaikallani ei ole myynnissä Nivean meikkejä, joten niitä tulee testattua harvemmin. Tämä on toisaalta harmillista, sillä sarjalla on useita varsin mukavanoloisia tuotteita. Olikin siis mukavaa, kun sarjan uudesta Extreme Resist -meikkivoiteesta sattui lehden välistä näyte kohdalle.

Hauskinta tässä näytteessä oli kuitenkin ehdottomasti eräs pieni juttu.

Juu, näyte on tosiaan sävyltään 030 Beige. Mutta mitä ihmettä, eihän tästä laadusta edes löyty sellaista sävyä? Niinpä, siksi pussista löytyykin tämä pieni lisäys:

Tekstit oli siis painettu, pussit täytetty ja sitten joku huomaa, että pussiin oli eksynyt Beauty Lift -meikkivoiteen värikoodaus. Mitä sitä turhaan uusimaan kalliita näytepusseja ja haaskaamaan luonnonvaroja, painetaan vaan uusi teksti pakkauksen sivuun! Fiksua, ehdottomasti mutta noh, mielenkiintoista…

Tahtoisitteko ehkä kuulla myös muutaman sanasen itse meikkivoiteesta?

Koostumus on ohut ja kevyt, mutta meikkivoide teki silti puolipeittävän tai melko peittävänkin lopputuloksen riippuen siitä, minkä verran ohuita kerroksia iholle levittää (tätä pystyi hyvin kerrostamaan). Meikkivoide jättää todelle kevyen ja rasvattoman tuntuisen pinnan iholle ja tuntuu iholla hyvin miellyttävältä eikä itseasiassa ollenkaan pahalta pakkelilta, millaiselta useat meikkivoiteet ovat ihollani tuntuneet mineraalipohjiin siirtymisen jälkeen.

Ainoa ongelma oli se, ettei meikkivoidetta voinut työstää iholla kovin kauaa ilman, että meikkivoide hieman kuivahtaa ja jämähtää. Pintakuivalle tai kuivalle iholle en tätä kuivahkoksi muuttuvan koostumuksen vuoksi suosittelisi, mutta normaalista rasvaisemmalle iholle tämä varmasti sopii hyvin, jos hakee ohuen tuntuista ja pitkäkestoista meikkivoidetta, jolla pystyy kuitenkin tekemään peittävähköä lopputulosta.

Sävy 04 ei tietenkään ollut tällaiselle kalpeanaamalle se paras mahdollinen, mutta ihmeen hyvin tämänkin sai kyllä iholle häipymään. Kotoa en kuitenkaan kehdannut tätä kokeiltuani oikein poistua…

(Niin, en ole ollenkaan kuvauksellinen ja minulla on vain yksi ilme kameran edessä -tai no, hallitsen kyllä useita irvistyksiä ja virnistyksiä sen lisäksi… Tiedättehän Frendien Chandler-ilmiön?)

Lupauksensa mukaisesti meikkivoide pysyi siistinä läpi päivän iltaan asti eikä lähtenyt mistään kohti liikkeelle. Periaatteessa tämän olisi voinut jättää puuteroimatta, mutta itse sipaisin kevyesti päälle vielä Aliman Finishing Powderia kurkittuani ensin muutaman tunnin, kuinka hyvänä tämä pysyi ilman puuterointiakin. Rasvaisemmalle iholle suosittelen kuitenkin puuterointia tämän kanssa varmuuden vuoksi.

Ihoni on tosiaan tällä hetkellä hieman huono demostroimaan meikkivoiteiden peittävyyttä, joten joudutte valitettavasti lähinnä vain luottamaan sanaani. Onneksi kokemusta on kuitenkin monen monesta meikkivoiteesta, joten vertailupohjaa on paljon.

Voisin itseasiassa sanoa tämän olevan kuin hieman paranneltu versio L’orealin Infalliblesta. Samankaltainen peittävyys, kestävyys ja pinta, mutta koostumus on ohuemman ja miellyttävemmän tuntuinen, minkä vuoksi tämä kesti vielä siistimpänä kuin Infallible. Harmi vaan, ettei tästä löydy kovin vaaleita sävyjä.

Näissä kuvissa meikkivoide 12 h levittämisen jälkeen:

(Tämä jättää iholle hyvin mattaisen pinnan, eli kaikki selkeä shimmeri ja glimmeri, jonka kuvissa näitte, oli peräisin muusta meikistä.)

Yllättynein olin siitä, kuinka siistinä ja mattaisena otsa pysyi. Harva meikkivoide kykenee pysymään näin siistinä otsallani, sillä yleensä nestemäiset meikkivoiteet ovat aina iltaan mennessä liikkuneet hieman otsani kevyisiin ilmejuonteisiin.

Ja niin, unohdin muuten sanoa, että kävelin meikit kasvoillani myös räntäsateessa, eli siihenkin nähden tämä kyllä pysyi iholla todella hyvin.

Tämä oli oikein mukava meikkivoide ja myisin tätä mielelläni, jos tätä olisi meillä myynnissä!

Onko joku muu kokeillut tämän? Kuulisin mielelläni kokemuksianne myös muistakin Nivean meikkivoiteista.

PS. Luin juuri, että mm. I should coco saippua ja Yummy Yummy suihkugeeli jäävät pois Lushin valikoimista. Höh, mutta onneksi minulla on kumpaakin vielä. Tämä kuitenkin varoituksena niille, jotka ovat noista tykänneet. Saippuasta ainakin uskon monen pitäneen.

PPS. Jos tahtoo lähipäivinä shoppailla Feeluniquessa hieman edullisemmin, kannattaa sinne siirtyä tämän blogin linkin kautta. Tuota kautta siirtyessä saa ostoksistaan checkoutin yhteydessä automaattosen 7,5% alennuksen ilman mitään erillisiä koodeja (voimassa 30.5.2010 asti).

Kommentit (24)

 1. Nimetön

  Elli-Noora: Vaikkei tuotteessa olekaan öljyjä, on se silti öljymäinen ja tuollaiset kannattaa aina huuhdella pois silmistä, sillä saattavat monilla turvottaa yöllä. 🙂
  Freemaneista ei ole ollut enää moneen vuoteen valitettavasti omakohtaisia kokemuksia. :/

  Anonyymi: Tuntui kyllä kivalta, mutta sävy jätti pahat rajat. Ei ehkä näy niin selkeästi kuvissa. 🙂

  Jenni: Sävyvalikoima on tosiaan ärsyttävän kehno. :/

  Iitu: Liottimena olettaisin toimivan ja samalla keventämässä koostumusta. Tuo on kuitenkin helpompi huuhdella pois tukasta kuin esim. perus öliiviöljy ja jos huuhtominen olisi yhtä hankalaa, jäisi varmasti monelta kauppaan.

  Anonyymi: Millä lailla herkälle? Reagoitko helposti tuotteille, hajusteille, jollekin tietylle aineelle? Esimerkiksi Lumenen Sensitive touch -linjan putsari ja kasvovesi ovat mukavia tuotteita, samoin Erisanin vastaavat. Oikeastaan mukava kombo voisi olla Lumenen putsari yhdessä Erisanin kasvoveden kanssa. Voiteet riippuvat aikalailla siitä, millä lailla iho on herkkä, mutta ihan apteekin perusvoiteetkin voisivat olla toimivia, ainakin rasvaisimmat kuivemmille kohdille vaikkapa yöaikaan.

  houkutuslintu: Bongasin nuo myös juuri Stockalla ja olin aivan täpinöissäni, että tekivät paluun. 🙂 Tuota Pirkkaa olenkin tuoksutellut, mutta en enää muista tarkalleen, millainen oli. Pitääkin käydä taas tuoksuttamassa. …ilkimys. 😉

  Anonyymi: Hauska kuulla nuo sanat ensimmäistä kertaa elämässäni. 😉

  Anonyymi: Kiitos! 🙂

  Emmi: Mitenkäs olisi L'orealin Infallible? 🙂

 2. Nimetön

  Anonyymi: Kesällä iho on usein tasaisemman värisen näköinen, sillä se on yleensä hieman päivettynyt. Moni myös tahtoo meikin olevan keyempi, sillä kesällä kasvot usein hikoilevat enemmän. Kesäauringossa vahvempi pohja myös näkyy selkeämmin kuin talvella. Lisäksi moni on sitä mieltä, että pohjan pitää olla kevyt, jotta he ihan varmasti myös ruskettuvat.

 3. houkutuslintu

  "houkutuslintu: Bongasin nuo myös juuri Stockalla ja olin aivan täpinöissäni, että tekivät paluun. 🙂 Pitääkin käydä taas tuoksuttamassa. …ilkimys. ;)"

  My pleasure 😉

 4. au

  Kiitos Feelunique:n tarjousvinkistä! Mineral Veil olikin juuri loppumaisillaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *