Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Salalomalla blogista

Olen tunnollinen ihminen. Asetan itselleni tavoitteita ja pidän niistä kiinni.Tämä ei tarkoita, että menisin jokaisen muiden minulle asettaman tavoitteen mukaan vaan sitä, että jos itse päätän jonkun asian olevan tärkeä minulle pyrin siihen tiukasti.
Yksi tavoite on ollut tämä blogi. Minä olen halunnut kirjoittaa kosmetiikkablogia, joka päivittyy joka päivä. Kukaan ei velvoita minulta sitä, mutta minä vain tahdon itse asian olevan niin. Okei, joskus voi jotain tulla eteen enkä saa blogia päivitettyä, mutta minulla on tavoitteena julkaista postaus päivässä.
Mietin viime keväällä, että se saattaisi olla aivan mahdotona tänä kesänä. Olisin jälleen puolet kesästä laivalla töissä ja siellä ei vaan ehdi bloggaamaan. Kun työt aloittaa aamulla aikaisin ja lopettaa puolen yön paikkeilla ollen iltapäivällä vain muutamia tunteja vapaalla ei hommaan vaan riitä energiaa.
Tänä kesänä luvassa oli myös muutama ulkomaanmatka. Syksy, talvi ja kevät oli painettu sellaisella tahdilla, että parille pienelle reissulle oli todellakin tarvetta. Mitä rentoutumisreissuja ne olisivat, jos niiden aikana kokisi, että täytyisi blogata kosmetiikasta?
Koska tiesin, että bloggausaikani olisi tänä kesänä kortilla päätin, että pidän salakesäloman blogista. Ajastaisin kaiken valmiiksi ja olisin koko kesän täysin huoletta ja stressittä.
Käytin toukokuussa kaksi vapaaviikkoani blogipostauksien tehtailuun -usein ihan kellon ympäri.  Kuvasin, kirjoitin, kuvasin, kirjoitin ja kirjoitin vielä vähän lisää. Lopputuloksena syntyi postauksia kolmeksi kuukaudeksi ja mielenrauha. Salaloma, here I come!
Ajattelin ensin, etten sano asiasta mitään, mutta nyt parin kuukauden ajastettujen postausten julkaisemisen jälkeen tuli kuitenkin sellainen olo, että halusinkin mainita asiasta. Jos joku siis miettii, että onpas välillä samanlaisia kuvia niin joo, niin on. Kaikki blogissa viimeisen kahden kuukauden sisällä ilmestyneet kuvat on otettu viime toukokuussa kahden viikon aikana ja monien postasten kuvat on jopa otettu samana päivänä. 
Joku kuittaili vähän aikaa sitten, että jaahas, taas huulimeikkipostaus, minulla ovat selvästi ideat lopussa. Kun laittaa kotona esiin sieltä löytyvät tuotteet ja näpyttelee satakunta blogipostausta niin niiden joukossa on helposti samantyyppisiä tuotteita ja nyt joukosta löytyi paljon ihania huulimeikkejä, joista halusin kirjoittaa. Mielummin esittelen niitä kun olen postaamatta. Kyse ei siis ole sen kummemmasta inspiraation puutteesta.
Ja anteeksi, en ole ehtinyt tehdä niitä uutuustuote-postauksia, sillä niiden tekeminen on oikeasti melko aikaavievää. Kun aloin julkaista niitä, sain ilkeitä kommentteja siitä, kuinka vaan copypastean uutuuskirjeitä ja että en edes kirjoita itse mitään. Tosiasiassa nuo postaukset ovat paljon työllistävämpiä kuin muut postaukset, sillä niitä varten kahlaan läpi sähköposteja jopa kuukausien takaa löytääkseni tietoja ajankohtaisista tuotteista ja yritän löytää postauksiin kiinnostavia tuotteita ilman, että esittelisin kolmea ripsiväriä ja neljää meikkivoidetta yhtäaikaa. Pidän itse kuitenkin noista postauksista, joten yritän palata niihin taas sitten, kun minulla on aikaa blogata.
Kukaan ei vaadi minulta, että postaisin päivittäin, sillä tämä on yksityinen blogi enkä saa tästä palkkaa. Minä itse kuitenkin tahdon kirjoittaa kosmetiikkablogia, joka päivittyy aktiivisesti ja se puolestaan vaatii sen, että käytän siihen aikaa.
Pahoittelenkin myös sitä, etten ole ehtinyt viimeaikoina liiemmin vastailla kommentteihinkaan. Luen ne, mutta yleensä ohimennen ja työkiireiden keskellä, joten en vain ole ehtinyt vastailla niihin vaikka aina välillä olenkin yrittänyt järjestää sille aikaa.
Minä nautin bloggaamisesta ja kosmetiikkablogin kirjoittamisesta. Minusta on ihanaa kokeilla uusia tuotteita ja saada kertoa niistä teille. Minusta se vaan on aivan suunnattoman kivaa!
Siksi aina välillä tuleekin ikävä fiilis, kun kommenttiboksiin eksyy niitä ikäviä kommentteja, joissa ei ole perää. Ikävintä on ehkä, kun joku valittaa siitä, että mainostan blogissani tuotteita. Tämähän on kosmetiikkablogi, joka perustuu tuotearvosteluihin, joten jokainen tuotteiden esiinnosto on tavallaan väkisinkin mainontaa!
En ole itse saanut blogihistoriani aikana senttiäkään yhdestäkään kosmetiikkatuotteisiin liittyvästä postauksestani. Toisin kuin moni iso kosmetiikkablogi en ole koskaan edes tehnyt maksullisia yhteistyökamppanjoita, joissa esittelisin kosmetiikkatuotteita. Minulle on absoluuttisen tärkeää, että jokainen tuotearvosteluni ja tuote-esittelyni on täysin oman mielipiteeni pohjalta kirjoitettu ja kun teen sen ilmaiseksi ei kukaan voi koskaan väittää, että raha olisi vaikuttanut kirjoittamaani. Minulta ei siis voi ostaa kosmetiikkapostausta. Jos saan blogilla rahaa tapahtuu se selkeitä mainosbannereita näyttämällä tai affiliate-linkeiksi merkattujen linkkien käyttämisen kautta. Sitten viime syksyn ette tosin ole kuitenkaan nähneet näistäkään kumpiakaan blogissani. 
Tuntuu todella ikävältä, kun joku käy (aina tietysti anonyymisti) kiukuttelemassa siitä, että postaukseni ovat mainoksia. Hukun kosmetiikkaan jo ihan tarpeeksi, joten sieluani ei ihan tosi osteta yhdellä ripsivärillä tai meikkivoiteella, joka minulle on blogipostausta varten lähetetty. Firmat lähettävät minulle paljon tuotteita ja minulla on täysi vapaus kirjoittaa niistä ihan mitä tahdon. Minulla on myös täysi vapaus olla jopa kirjoittamatta niistä. En minäkään ole jokaisen teille esittelemäni tuotteen fani henkilökohtaisesti, mutta löydän melko helposti lukijoideni joukosta ihmisiä, jotka ovat kaipailleet esittelemieni kaltaisten tuotteiden perään.
Tiedän, että moni ihminen innostuu ilmaisesta kosmetiikasta aivan suunnattomasti ja joku varmasti jopa kokee, että sanon tuotteista jotain ihan vaan siksi, että olen saanut ne ilmaiseksi. Minulle tuotteilla ei kuitenkaan ole enää samalla lailla arvoa kuin mitä niillä joskus on ollut ja jos kaikki kosmetiikkani tuhoutuisivat tai varastettaisiin en itkisi sitä hetkeäkään. Itseasiassa se saattaisi jopa tuntua hyvältä, sillä voisin vapaasti olla edes hetken minimivarustuksella! Kun paitsi työskentelee kosmetiikkaosastolla ja myös kotiin tulee joka viikko useita kosmetiikkalähetyksiä ei niillä vaan ole enää aikoihin ollut sellaista ooh-arvoa, vaikka niistä yhä kovasti bloggausmielessä innostunkin. En ajattele, että ”Jes, sain ihanan huulipunan!” vaan ”Jes, tästä huulipunasta on pakko saada kertoa lukijoille!
Yritän aina muistaa kertoa postauksissani mistä tuote on minulle tullut. En liiemmin osta kosmetiikkaa, mutta kerron paitsi sen, että joku tuote on tulllut blogini kautta myös jopa sen, että olen vaikkapa saanut tai vaihtanut sen kaveriltani. Ja silti jopa postauksiin, joista käy ilmi, etten ole edes itse saanut tuotetta firmalta blogiani varten saatetaan kommentoida tuotteiden mainostuksesta!
Myönnän, että varsinkin silloin mielensäpahoittaja tulee kylään väkisinkin. Kirjoitan tällä hetkellä täysin ilmaiseksi blogia voidakseni jakaa sen lukijoille vinkkejä tuotteista, jotka olen itse kokeillut ja todennut hyviksi saamatta siitä mitään muuta kuin hyvän mielen kuullessani, että joku on saanut sen kautta hyviä vinkkejä ja silti joku viitsii tulla tahallaan olemaan ilkeä. Ilkeitä kommentteja lukiessa tulee aina kiitolliseksi siitä, että on itse saanut hyvän kotikasvatuksen sekä käytöstavat ja että omat asiat ovat sen verran hyvin ettei koe tarvetta vastaavaan käytökseen. 
Blogissani ei olla hetkeen nähty mainosbannereita tai affiliate-linkkejä ja pidän linjani tällaisena toistaiseksi, mutta se ei tarkoita, etteivätkö ne taas joskus palaisi mukaan. Toivoisin kuitenkin siinäkin vaiheessa vielä muistettavan, ettei niillä ole mitään tekemistä tuotearvostelujeni kanssa enkä tosiaan koskaan vastaanota kosmetiikkaesittelyistäni senttiäkään eikä yksikään yhteistyöfirmani voi olettaa, että kumartaisin heitä vain koska he ovat lähettäneet minulle ilmaista kosmetiikkaa.
Vietän ei-enää-niin-salaista kesälomaani vielä kuukauden, jonka jälkeen viimeistään alkaa jälleen tullaa tuoreempia postauksia. Kesken loman tuli kuitenkin pieni tunne siitä, että pari sanaa odottivat sanomista.
Ihanaa lomaa niille, joilla sitä on vielä jäljellä!

Kommentit (39)

 1. Anonyymi

  Hauskaa ja rentouttavaa lomaa, Virve! Pidän blogistasi todelle, ja blogisi onkin ainoa jota jaksan aktiivisesti seurata. Ilkeämieliset kommentit voit jättää omaan arvoonsa. Toivotan sinulle hauskaa kesän jatkoa, ja innolla jatkan tulevien postaustesi lukemista!

 2. Anonyymi

  hei Virve 🙂 jostain syystä tuli nyt halu näin kommentoijan näkökulmasta sanoa sana tähän asiaan 🙂 olen nimittäin joskus ihmetellyt sitä, kun et ole postauksessa maininnut selkeästi esim. tuotteiden alkuperää, samaten olen muistaakseni maininnut siitä, että pelkkä "affiliate"-maininta ei välttämättä ole riittävä (tämän luin jostain kuluttaja-asioihin erikoistuneen lakimiehen kannanotosta). pakko kyllä myöntää tähän samaan hengenvetoon, etten ole jokaista blogin kommenttia lukenut läpi, vaikka aika paljon olenkin. ihan hirveän ilkeitä ei ole ainakaan läjäpäin jäänyt mieleen, ehkä et niitä julkaise tai en vain ole sattunut niitä lukemaan. en tarkoita väheksyä asiaa, varmasti niitäkin on. kuitenkin mielestäni olisi hyvä osata ottaa vastaan aiheesta annettua kritiikkiä tai ihmettelyä siten, ettei vaan leimaa sitä ilkeilyksi. omasta mielestäni olen pysytellyt asiallisella linjalla. onko kaikki kriittinen tai ihmettelevä ilkeää? tai sitten olen tosiaan sokea oikean ilkeyden kanssa. edelleenkään ei ole tarkoitus väheksyä kokemustasi ilkeydestä, mutta joissain tilanteissa on myös hyvä muistaa, että omalla tulkinnalla on suuri vaikutus varsinkin tekstipohjaisissa vuorovaikutustilanteissa. tämä ei tietenkään tarkoita, että asiattomuudet olisivat millään tavalla hyväksyttyjä. olen vain joskus tätäkin ihmetellyt, kun bloggaajat mainitsevat ilkeydestä ja ilkeämielisyydestä ja itse ei sitä ole näiden kyseisten blogien kommentteja lukiessa koskaan tajunnut. (mutta toki, sataa prosenttia kommenteista en ole lukenut :)) mun pointti on, että voiko minun mielestä täysin asiallinen, mutta kriittinen tai kyseenalaistava kommentti tuntua jonkun mielestä ilkeilyltä? mikä tekee kommentista ilkeän?

  hauskaa lomaa!

  • virve

   Ehdottomasti saa sanoa jos on epäkohtia ja minusta rakentava palaute on aina asiallista! Olen oppinut paljon saamani palautteen kautta. Jos teen tai sanon jotain hassua niin kuulen mielelläni, kuinka asia oikeasti on tai kuinka voin tehdä sen jatkossa toisin. Ei siis ehdottomastikaan huolta, etteikö saisi kommentoida jos on joku omaa mieltä vaivaava epäkohta. 🙂

   Oikeasti ilkeitä kommentteja tulee kommenttilaatikkoon melko vähän ja usein nekin tulevat vanhoihin postauksiin eli eivät selkeästikään aktiivilukijoilta vaan ihan vaan postauksiin päätyneiltä tai silloin tällöin blogissa käyviltä. Jos samoista asioista kuitenkin on usein outoa kuittailua niin mielelläni selvennän asioita näin yleisemmin omassa postauksessaan siltä varalta, että muutkin miettivät niitä.

   Ja jos joskus olen unohtanut laittaa, mistä tuote on minulle tullut niin kyllä siitä saa kysyä. En jätä sitä tarkoituksella sanomatta, mutta joskus se vaan saattaa puuttua postauksesta (tai sitten olen saanut tuotteen vaikkapa äidiltäni lomatuliaisena mitä en ole kokenut tarpeelliseksi raportoida). 🙂

   Eli älä siis huoli, jos itse koet kommentin asiallisella tavalla esitetyksi kritiikiksi on se minustakin sitä varmasti. Itse tarkoitan tällä ehkä lähinnä kommentteja, jotka ovat luokkaa "Esittelemäsi tuotehan on ihan paska, mainostat sitä vaan koska saat rahaa siitä." Tuollaisiakin nimittäin tulee joskus. Eli kritiikkiä saa aina esittää, mutta tottakai siitä tulee rakentavaa vasta sitten, kun sille kertoo perustelut ja vielä vinkkaa, kuinka voisin tehdä asiat jatkossa paremmin. 🙂

  • Anonyymi

   kiitos vastauksesta! ok, mukava tietää, että saa myös kysyä ja ihmetellä jos siltä tuntuu ilman, että se tuntuu ilkeilyltä. mitään törkeyksiä en missään nimessä siedä tai hyväksy, mutta mielestäni erilaiset näkemykset rikastuttavat keskustelua ja kaikenlaiset pohdinnat ovat mukavia pelkän positiivisen "hehkutuksen" rinnalla. varmaankin ovat nämä ilkeät kommentit jääneet lukematta, sillä kovin vanhojen postausten kommentteja ei tule kyllä luettua, vaan lähinnä kaikkein tuoreimpien.

 3. Anonyymi

  Hei, älä ota kaikkia kommentteja henkilökohtaisesti, niitä on ihan turha murehtia. Valittajia ja marisijoita löytyy aina. Aina löytyy parannettavaa ja voisi tehdä parempia postauksia, ottaa parempia kuvia, tuottaa laadukkaampaa tekstiä jne, mutta entäs sitten? Sinulla on varmasti halua tehdä elämässä muutakin kuin vain hioa postauksia loputtomiin. Joten älä stressaa, kaikkia ei vain voi miellyttää. Tämä blogi on jo nyt yksi parhaista suomenkielisistä kosmetiikkablogeista, joten nauti lomastasi hyvillä mielin, me nautimme sinun ajastetuista postauksista sillä aikaa 🙂 Käytät valtavasti aikaa blogin ylläpitämiseen, joten jos siitä saat muutaman lantin yhteistyön tai mainosten avulla, niin anna mennä vaan! Ihanaa lomaa! -Johkis-

 4. Anonyymi

  Respect Virve. Sä olet kova mimmi!

 5. LeenaT

  Yksi syy, miksi minä luen tätä blogia, on juurikin se että tämä päivittyy aktiivisesti. On tosi kiva lukea päivittäin jotain uutta 🙂 Tässä blogissa eniten kiinnostaa Inside the industry ja muutkin taustatiedot. Lisäksi kiinnostaa Virven oma elämä ja ruotsalaistuminen 😉 Luen kyllä jokaisen postauksen, aina.

  Olen kauneusalalla töissä, mutta tosi laiska meikkaaja ja ihonhoitokin vähän on mitä on. Nyt sain kuukausi sitten taas Roaccutan-kuurin, viides kerta yhdeksän vuoden aikana. Tällä kertaa kuurin jälkeen jatkan "miniannoksella" ainakin vuoden ajan. Iho kuivuu ja hilseilee, niin naamasta kuin muualtakin kropasta. Luin täältä kaikki roaccutan-tagin alla olevat postaukset, mutta harmi kun on niin vanhoja ettei tuotteita varmaan löydy, Ja lisäksi asun ulkomailla, täältä ei löydy Lumenea 😀 Yritin ettiä kasvonaamiota, mutta kahesta eri tavaratalosta löyty tasan yksi naamio, brändi By nature from New Zealand. Ostin tän ja kotona huomasin että se on iholla lämpiävä tuote. Ei hirmu hyvä ohkasella, kuivalla iholla. Kokeilin kuitenkin ja lopputulos oli ihan kiva. Pitäis varmaan mennä ihan kosmetologille ettii hyviä tuotteita, mutta kun täällä vähän semmonen tuputus-myyntitapa enkä haluais tuhlaa paljon rahaa. Mistä tulikin mieleen, että kaupoilla on hyvä käyttää taktiikkaa "minulla on 50 dollarin budjetti, saisinko jotain siihen hintaan?".

  Tästä tulikin näköjään pieni avautuminen ja eksyminen sivuraiteille. Ei voi mitää 🙂 Kiitos Virve blogista ja toivottavasti lomasi on ollut rentouttava! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *