Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kätevät käsilaukkuun: saippuapaperit

*Sis. mainoslinkin

Tiedättekö sen fiiliksen, kun olette reissussa ja käytte esimerkiksi ennen ravintolassa syömistä vessassa ja haluaisitte kovasti pestä kätenne kunnolla ennen kuin tartutte niillä ruokaan, mutta huomaatte, ettei saatavilla ole käsisaippuaa? Tuntuu suorastaan ällöttävältä ajatukselta alkaa syömään likaisilla käsillä, joilla on päivän aikana tarttunut niin rullaportaiden kaiteisiin ja metron tankoihin sekä hypistellyt kaupoissa vähän sitä sun tätä.

Ostolakossa saippuapaperi - 1 (6)

Kun muutama kuukausi sitten kävin Etelä-Koreassa, nappasin sielä mukaani jotain erittäin kätevää, mikä tuo avun juuri tällaisiin tilanteisiin. Ostin sieltä nimittäin pakkauksen saippuapapereita.

Ostolakossa saippuapaperi - 1

Pieni ja kevyt, hammaslankarasian kokoinen pakkaus sisälsi parisenkymmentä ohutta liuskaa, jotka näyttivät lähinnä paperilta. Omassa vaaleanpunaisessa saippuapaperirasiassani oli teksti ”rose” ja laput tuoksuivatkin kevyesti saippuamaisen ruusuisilta.

Ostolakossa saippuapaperi - 1 (3)

Ohuiden lappujen käyttö on helppoa ja näppärää. Saippualappu otetaan märälle kämmenelle, jolla se alkaa kastuessaan sulaa ja muuttuu kevyesti vaahtoavaksi, kädet vaivatta puhdistavaksi saippuaksi, joka jättää iholle miedon tuoksun ja puhtaan tunteen. Yhdestä saippuapaperista saa juuri tarpeeksi saippuaa yhden ihmisen käsien pesuun.

Ostolakossa saippuapaperi - 1 (4)

Saippuapaperit ovat minusta todella kätevä tuote pakata mukaan paitsi matkalle, myös kantaa aina mukana käsilaukussa ihan arjessakin. Ohut kotelo ei vie liiemmin tilaa eikä se paina kuin muutamia grammoja, mutta on aina valmiina tuomaan apua silloin, kun käsisaippuaa ei ole saatavilla. Erityisesti reppureissaajalle tämä on minusta hyvin kätevä tuote kun tila on vähissä ja rinkan painoakin tahtoisi karsia eikä ajatus nestemäisen käsisaippuan tai palasaippuan mukana kantamisesta tunnu houkuttelevalta.

Ostolakossa saippuapaperi - 1 (5)

Olen kantanut kompaktia rasiaa käsilaukussani mukana jo useamman kuukauden ajan, mutta myönnän, että ennen reissuun lähtöä sille ei loppujen lopuksi ollut omassa arjessani tarvetta. Nyt matkustaessa ja täällä Bangkokissa julkisissa vessoissa käydessä käsisaippuaa ei kuitenkaan aina ole ollut saatavilla, joten tällainen pieni salainen ase on ollut varsin kätevä kaivaa esiin.

Ostolakossa saippuapaperi - 1 (1)

Saippuapapereita käsiinsä saadakseen ei onneksi tarvitse lähteä Aasiaan asti reissuun, sillä jälleen kerran apu löytyy eBaysta. Näppäriä saippuapaperirasioita voi nimittäin ostaa sieltä jopa alle eurolla. Saippuapapereiden eBay-myyjiä löytyy täältä*.

Ostolakossa saippuapaperi - 1 (2)

Onko joku muu tutustunut saippuapapereihin?

Kommentit (29)

 1. Erja

  Pönttö kysyy vähän asian vierestä. Sulla oli juttu, että olet tilannut naamioita ebaystä. Mä en oo sieltä tilannu, mutta katselin hieman. Sitä mä mietin mistä noista tietää mitä kamaa sisältää? Epäilykset herää onko laitettu vain esanssia ja vettä ja myydään sit hyvä uskoisille. Tuotteet on kyllä mitä suomessakin kaiketi myydään, mutta onko feikkiä? KÄÄK.

  • Virve Vee

   Täältä löytyy ohjeet aasialaisen kosmetiikan turvalliseen eBay-shoppailuun: http://blogit.terve.fi/ostolakossa/nain-shoppailet-aasialaista-kosmetiikkaa-ebaysta-turvallisesti/ 🙂

   Ebayssa myydään paljon feikkejä, mutta kun noita noudattaen tilaa niin en ole kuullut, että kukaan olisi saanut feikkejä. 🙂

  • Erja

   Kiitos!!
   Pitää tutustua!

  • Ik

   Hei! Olen menossa japaniin lomamatkalle ja mietityttää tämä turvallisuus asia että miten se noin paikan päällä toimii? Lähinnä pohdin että uskaltaako kosmetiikkaa ostaa esimerkiksi näistä ns euron halpakaupoista. Toki tätäkin voi suhteuttaa että myydäänhän suomessakin esimerkiksi naamiopusseja eurolla tai parilla. Osaatko vinkata joitakin takuulla turvallisia ja hyviä ketjuliikkeitä?Mustapääpinsettejä voisin ainakin katsella jos tulisi vastaan 🙂

 2. Mirja

  Voisitko joskus tehdä ”typerimmät kauneusvinkit, mitä olen ikinä kuullut” tai ”typerimmät kauneusvinkit kautta aikojen” -tyylisen postauksen? 😀

  • Virve Vee

   Minulla on itseasiassa ollut pitkään (toista vuotta…) tämä työn alla, mutta en ole koskaan saanut hiottua loppuun. Ehkä vihdoin! 😀

 3. Riikka

  Voitko kertoa mistä täältä Koreasta nämä ostit kun tuossa pakkauksessa ei näy merkkiä? 🙂 Asun siis Koreassa, mutta ei oo mun silmiin sattunut. Monissa yleisissä vessoissa on vaan se ällöttävä sininen palasaippuaköntti johon en koske, joten tarviin näitä käsidesin lisäksi!

  • Virve Vee

   Ostin Koreassa omani japanilaisesta Daisosta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *