Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ruotsalainen tukka Helein Kauneusravintolisällä?

Kaupallinen yhteistyö: Verman

*Sis. mainoslinkin

Ennen Tukholmaan muuttoa ajatus pitkistä ja vaaleista hiuksista oli käynyt etäisesti mielessäni, mutta vaikka olinkin jo päättänyt lopettaa hiusteni tummentamisen ja siirtyä omaan vaaleaan hiusväriini, en ollut koskaan uhrannut hirveästi aikaa hiusteni pituuden miettimiselle. Ne olivat usein kasvaneet pitkiksi, kokeneet sitten jonkun päähänpistoni ja muuttuneet sen seurauksena lyhyiksi – joskus vapaaehtoisesti, toisinaan hiusvaurioiden pakottamina.

Helein kauneusravintolisä

En ollut ennen Tukholmaan muuttoani miettinyt pitkien hiusten merkitystä tai eroa suomalaisen ja ruotsalaisen hiuskulttuurin välillä, mutta  havaitsin muuttoni myötä eron varsin nopeasti. Saatoin huomata, että siinä missä suomalaiset naiset usein kaipaavat hiuksiinsa erilaisia leikkauksia ja kampaajan saksien teknisesti taidokkaasta käytöstä kielivää lopputulosta, ovat ruotsalaiset naiset yleistetysti melko erilaisia.

En esimerkiksi koskaan huomaa, jos joku kollegani on käynyt kampaajalla. Kuulen heidän usein mainitsevan sinne menosta, mutta en koskaan huomaisi eroa elleivät he itse ottaisi asiaa puheeksi. (Tosiasiassa en siitäkään huolimatta huomaa eroa, mutta kehun silti, koska kaikki muutkin tekevät niin ja yritän oppia ruotsalaista kohteliaisuutta.) Eräs kollegani jopa kertoi, että kampaajalla käydessään hän nimenomaan pyytää kampaajaa leikkaamaan niin vähän, ettei kukaan voi huomata hänen käyneen siellä!

Siinä missä suomalaiset naiset alkavat lyhentää hiuksiaan neljänkymmenen ikävuoden paikkeilla ”koska niin vain kuuluu tehdä”,  jatkavat ruotsalaiset yhä kasvatustaan. Jokaisella teinitytöllä puolestaan näyttäisi aina olevan erittäin pitkät hiukset eikä puhettakaan, että niihin olisi tehty samanlaisia hiuksia raastavia tyylikokeiluja, joita itse ystävineni siinä iässä harrastin. Olen myös huomannut, että yleisesti ruotsalaisilla on paitsi pitkät myös suomalaisia paksummat hiukset. Täällä hiukset todellakin vaikuttaisivat olevan naisen kruunu ja niiden hyvinvoinnista ja luonnollisesta kauneudesta huolehditaan.

Helein kauneusravintolisä

Ja pakkohan se on myöntää, että noita pitkiä ja paksuja hiuksia katsellessa on väkisinkin iskenyt hirveä hiuskateus. Minäkin tahdon vaaleat, pitkät ja paksut hiukset! Elämä sellaisten kanssa vaikuttaa aina niin huolettomalta ja ruotsalaisten aukinaiset, luonnollisen laittamattomat hiukset näyttävät lähes poikkeuksetta hyviltä. Ja kuinka kauniit kiharat niihin tuleekaan verrattain vähällä vaivalla upeista kampauksista puhumattakaan!

Helein kauneusravintolisä

Olinkin siis melko iloinen päästessäni blogin kautta tutustumaan apteekeissa myytäviin Helein Kauneusravintolisiin, jotka ovat hiusten, ihon ja kynsien hyvinvointia tukevia, sisäisesti nautittavia tuotteita. Tuotesarjan ydinsanoja ovat heleä, lumoava sekä luonnollinen ja tuo lähes pyhältä kuulostava kolminaisuus kiinnosti minua suuresti.

Sarjaan kuuluu kolme erilaista tuotetta ja sain niistä kokeiluuni Biotin+-tuotteen, joka on tarkoitettu iästä riippumatta kaikille näyttäviä hiuksia ja vahvoja kynsiä tavoitteleville – myös nuorille. Saatavilla on myös Helein Skin, Hair & Nails, joka auttaa säilyttämään hiusten, kynsien sekä ihon heleyden ja nuorekkuuden. Lisäksi valikoimaan kuuluu erityisesti ikääntyvämmille käyttäjille suunniteltu Helein Anti-Aging Premium, joka myös edistää ihon heleyttä ja nuorekkuutta sekä auttaa ennaltaehkäisemään ja häivyttämään ikääntymisen merkkejä.

Helein kauneusravintolisä

C-vitamiinia, sinkkiä, kysteiiniä ja erityisesti runsaasti Biotiinia sisältävät Biotin+-tabletit on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön ja yksi purkki riittää kahdeksi kuukaudeksi. Aloitin itse tablettieni syönnin noin kuukausi sitten ja suunnitelmissani on jatkaa sitä kokeilumielessä ainakin ensi kesään.  Minulla on ollut jo jonkun aikaa pitkän tähtäimen suunnitelmana ruotsalainen tukka ja koska suunnitelmissa ovat myös häät tulevana kesänä haluan tehdä kaiken voitavan saadakseni hiuksistani siihen mennessä pitkät, vahvat ja ruotsalaiset.

Helein kauneusravintolisä

Pelkkä ravintolisä ei tietysti toimi taikasanan lailla, mutta kun sen ottaa osaksi normaalia, terveellistä (ja välillä terveellisen epäterveellistäkin...) ruokavaliota uskon, että se tukee hyvin hiusteni kasvua. Biotiini on tunnettu ainesosa ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia edistävissä tuotteissa, sillä se auttaa tehostamaan niiden rakennusaineena toimivan keratiinin muodostumista. Biotiinia suositellaan yleensä syötäväksi nimenomaan yhdessä sinkin kanssa minkä vuoksi onkin mukavaa, että niitä molempia löytyy samasta tabletista.

Helein kauneusravintolisä

Moni on ollut kiinnostunut kuulemaan, mitä omille hiuksilleni ylipäätään kuuluu tällä hetkellä. Värjäsin niitä kymmenisen vuotta tummanruskeiksi ja lopulta ihan mustiksi tietämättä, miltä hiuseni oma sävy oikeasti edes näyttää. Reilut pari vuotta sitten päätin laittaa värjäyskierteen katkolle ja selvittää asian. Kävin läpi punaiset, ruosteiset ja oranssiset vivahteet, purkkatukan ja kaikki muut kauheudet antaen kampaajan laittaa hiuksiini tilannetta tasoittavia vaaleita raitoja viimeksi 1,5 vuotta sitten. Sen jälkeen olen mennyt ”Herran haltuun” -mentaliteetilla katsellen, millaisilta hiukseni alkavat näyttää.

Helein kauneusravintolisä

Tältä ne näyttävät nyt. Olen leikellyt niiden latvoja itse sekä laittanut välillä miehenkin hommiin, mutta en ole ollut vielä valmis menemään kampaajalle. Haluan antaa niiden kasvaa vielä hieman kunnes olen vihdoin ehkä valmis etsimään käsiini ruotsalaisen kampaajan, joka osaa noudattaa ruotsalaista pyyntöäni: ”Leikkaa niin huomaamattomasti, ettei kukaan edes huomaa minun käyneen kampaajalla.”

En ole värjännyt hiuksiani tuon 1,5 vuotta sitten tapahtuneen raidoituskeikan jälkeen kertaakaan. Ne vaalenevat auringossa ja muutaman kerran olen käyttänyt niiden tyvessä asteittain vaalentavia suihkeita tai voiteita, mikäli talvinen auringonpuute on saanut ne näyttämään tummilta. Muuten olen taittanut hiusteni sävyä aina tarvittaessa vain erilaisilla hopeashampolla, -hoitoaineilla ja -naamioilla ollen tyytyväinen siihen, että ne näyttävät oikeastaan melkein kuin raidoitetuilta. Alaosissa saattaa olla lämpimämpiä vivahteita, mutta olen varsin sinut asian kanssa.

Helein kauneusravintolisä

Elämä vaaleaa tukkaa kantaen on ollut ihanan helppoa ja huoletonta verrattuna siihen, että hiuksiani tummiksi värjätessä näytti aina siltä, että minulla on alkava pälvikalju, mikäli en lykännyt uutta väriä päähäni viimeistään kuukauden välein.

Toivonkin siis, että näiden hiusten kasvua tukevien kapseleiden ansiosta huolettomuuteni lisääntyy tulevina kuukausina entisestään ja ensi kesänä minulla on heleän vaaleat, luonnollisen tuuheat ja ruotsalaisen hiukset – nykyistä pidempinä, kiitos!

Helein kauneusravintolisä

Syöttekö te biotiinivalmisteita? Oletteko huomanneet niiden vaikutuksia?

Helein Kauneusravintolisä Biotin+ -tabletteja voi ostaa apteekeista tai tilata itselleen helposti verkkoapteekista*.

Kommentit (12)

  1. Vinkit kynsien kasvattamiseen ja arvonta – Kauneus & Terveys -blogit

    […] blogiyhteistyön kautta saamaani, apteekeissa myytävää Biotin+ Helein Kauneusravintolisää, jonka popsimisen aloitin tavoitteenani kasvattaa ruotsalainen tukka. Kapselit sisältävät paitsi 5 mg biotiiniä myös varsinkin ihon hyvinvointia tukevaa sinkkiä […]

  2. Se ärsyttävin hiustenpituus: lyhyenpitkä – Kauneus & Terveys -blogit

    […] (Jos aiemmin lanseeraamani ruotsalaisten hiusten määritelmä ei ole ihan selvillä, niin katso täm…) […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *