Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Rooman kosmetiikkatarjonta

Tulin vähän aikaa sitten Roomasta ja voin vain arvata, kuinka monia teistä kiinnostaa kuulla sanottavani maan kosmetiikkatarjonnasta. Tänään vuorossa onkin siis pieni pintaraapaisu siitä.

Roomaa hallitseva kosmetiikkaketju on Sephora. Merkin myymälöitä löytyy sieltä täältä tärkeiltä paikoilta ja niiden valikoima on hyvä ja kattava. Toisin kun ehkä voisitte kuvitella, yritin oikeastaan parhaani mukaan vältellä niissä liiemmin pyörimistä. Ei siksi, että olisin jo saanut kosmetiikkayliannostuksen tai muuta, mutta itseni tuntien tiesin vain paremmaksi olla lähtemättä kiusausten tielle. Koska Lontooseen muuttooni on nimittäin enää alle kuukausi on vain parasta säästää pennosia (ja tilaa) tiedostaen samalla, että tulen kuitenkin tekemään Lontoon Bootseista muutamia hankintoja…

Pyörin kuitenkin Sephoroissa sen verran, että yritin kartoittaa niiden hintatasoa pääpiirteittäin saadenkin siitä jonkunnäköisen kuvan. Esimerkiksi L’orealin meikit olivat suurinpiirtein samoissa hinnoissa kuin meillä Suomessa, mutta monien muiden merkkien kohdalla huomasin hintojen olevan neljänneksen tai ainakin viidenneksen halvempia kuin meillä. Myös esimerkiksi Lancomen mascarat maksoivat muistaakseni 28 euroa niiden maksaessa Suomessa 36 euroa ja Diorin meikkivoiteilla oli hintaa nelisenkymmentä euroa Suomessa hintojen ollessa muistaakseni jo yli viidenkympin paikkeilla. Myös Essien kynsilakat taisivat olla pari euroa edullisempia kuin meillä.

Sephoroista kannattaa siis tehdä mahdollisia hankintoja ja huomasinpa jopa senkin, ettei esimerkiksi Rooman lentokentän hintataso edes oikeastaan ollut liiemmin sen edullisempi kuin Sephorankaan, tai ainakaan en huomannut katselemieni tuotteiden kohdalla suuren suurta eroa.

Oli myös mukavaa löytää (ja haistaa jo kaukaa) Via del Corsolta löytyvä Lushin myymälä. Myymälä näytti hyvin paljon Suomen myymälältä ja hinnatkin taisivat olla melko samoissa hinnoissa (?), mutta oli varsin hauskaa huomata useiden tuotteiden nimien olleen vaihdettuja!

Tunnelma ja tuoksu myymälässä oli kuitenkin Roomassakin sama kuin muuallakin.

Hauskin myymälä, jonka näin, oli suoraan päärautatieasemalla Terminillä:

Kyllä, Doven oma myymälä! Tämän näkeminen sai aikaan pientä hymyilyä. En ole varma, oliko kyseessä jatkuva myyntipaikka vai vaan lyhyemmäksi aikaa tehty pop up -myymälä, mutta hauskaa tuo ilmestys oli siltikin nähdä.

Ja kun kerran Etelä-Euroopassa oltiin, tuli vastaan Bottega Verdenkin myymälöitä.

Siinä missä me tunnemme Deborah-merkin vain Hydracolorin sävyllisistä huulirasvoista, on merkki Italiassa huomattavasti tunnetumpi ja sen valikoima käsittää paljon muutakin.

Kaduilla näkyi myös pienempiä yksittäisiä kemppareita, joista usea oli niiden kyltityksestä päätellen ollut paikoillaan jo vuosia ja vuosia. Kaupungista löytyi myös paljon pieniä apteekkeja, joissa myytiin kosmetiikkaa. Terminin apteekista löytyi myös IsaDoran teline!

Löytyipä Espanjalaisten Portaiden lähettyviltä jopa MACinkin myymälä.

Italialaisen Kiko-merkinkin myymälöitä löytyi muutamia, joista kuvassa oleva on Terminin alakerrassa. Kikon myymälät ovat ehdottomasti katsastamisen arvoisia, mikäli etsii kivaa värikästä ja laadukasta kosmetiikkaa halvalla. Parilla eurolla irtoaa kynsilakkaa, luomiväriä, silmeikkikynää ja muuta pientä mukavaa eivätkä isommatkaan tuotteet maksa montaa euroa.

Myös L’occitane vilahti katukuvassa.

Itse yritin vältellä kosmetiikkaostoksien tekemistä parhaani mukaan, mutta viimeisen päiväni viimeisinä tunteina sorruin pariin pieneen ostokseen, joihin palaan myöhemmin…

Millaisia kokemuksia teillä on Rooman kosmetiikkatarjonnasta? Mitä kannattaa ostaa, missä kannattaa käydä ja mitä kivaa olette kaupungista ostaneet?

Kommentit (16)

  1. Anonyymi

    Roomassa kävin halpahallien kosmetikkaosastoilla, niissä myynnissä mm. Bourjois-värikosmetiikkaa. Jos taas etsit itsellesi tai jollekin tutulle jotain erikoista tai ajat sitten lopetettua hajuvettä, kannattaa piipahtaa noissa pikkupuodeissa eli parfymeroissa, joissa ainakin minusta on aivan ihana tunnelma.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *