Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ripset rullalle vai puoliin?

Mainitsin joskus käyneeni ripsipermanentissa ja moni teistä oli kiinnostunut kuulemaan asiasta lisää.

Omat ripseni taipuvat keskeltä vain hieman ja sojottavat ulkonurkista alaspäin. Ne taipuvat toki ripsentaivuttimilla, mutta vain vedenkestävät mascarat saavat taivutukset pysymään ripsissä ja harmikseni vedenkestävillä mascaroilla ei yleensä saa läheskään yhtä tuuheaa ja näyttävää lopputulosta, kuin taivutukset pitämättömillä vesiuliukoisilla mascaroilla.

Olen käynyt elämäni aikana kahdesti ripsipermanentissa. Kummallakin kerralla permanentti tehtiin eri tavallan ja varsinkin ensimmäisellä kerralla pidin lopputuloksesta todella paljon.

Perinteinen tapa ripsipermanentille on tehdä se rullien avulla. Ripset tökitään hammastikun avulla tahmaisen rullan ympärille (katso vaikkapa kuva täältä), läntätään tavallisen permanentin tapaan aineet ripsiin ja volá, kaunis kaari on syntynyt (näin tiiviisti ja nopeasti selitettynä). Minulle tehtiin ensimmäinen ripsipermanentti tällä tekniikalla ja tykkäsin lopputuloksesta kovasti. (En tosin tykännyt itse tekoprosessista, sillä en jostain syystä vaan koe kovin luontevaksi sitä tunnetta, joka syntyy, kun joku sohii silmäni edessä terävällä hammastikulla…)

Kuvassa ripset permanentattuina ja värjättyinä. Ulkonurkankin ripset, jotka ovat normaalisti ne itsepäisimmät ja mahdottomimmat saada kaartumaan, ovat nyt nätisti kaarella, kiitos puolien, jotka ovat sen verran taipuisat, että kaikki ripset on helppo saada niiden ympärille. Kaunis ja pysyvä kaari, josta tykkäsin kovasti.

Nyt kävin kuitenkin uusimassa ripsipermanenttini ja tällä kertaa se tehtiin modernimmalla menetelmällä, eli rullien sijaan ripset lykättiin ikään kuin matkakokoisten ripsentaivuttimien väliin, jotka sitten lukittiin paikoilleen. Etuna on se, että menetelmä toimenpiteenä on asiakkaalle yleensä mukavempi ja ilmeisesti hieman nopeampikin toteuttaa, minkä lisäksi ripsistä ei voi tulla liian kiharat. Arvasin kuitenkin jo valmiiksi, etten tulisi pitämään lopputuloksesta, sillä jos en ole elämäni aikana löytänyt kuin yhdet lähes täydellisen malliset ripsentaivuttimet, eivät nämäkään standardikokoiset palikat varmastikaan kykenisi muotoilemaan silmieni muotoa ja taivuttamaan ulkonurkkieni ripsiä. Ja oikeassahan minä olin, valitettavasti.

Ne ulkonurkan itsepäiset ripset eivät edelleenkään mene yhtä kauniille kaarelle, kuin mitä ne edellisen, rullilla toteutetun ripsipermanenttini jälkeen menivät. Plus ettei lopputulos muutenkaan vaan ole niin loistava, kuin mitä se viimeksi oli.

Tässä sama silmä vielä ennen uusinta ripsipermanenttia. Toki muutosta tuli, mutta ei niin radikaalisti, mitä ensimmäisellä kerralla.

Ripsipermanetti kestää ripsissä yleensä reilusta kuukaudesta kahteen kuukauteen ja siinä käynti maksaa n. 40-60 euroa paikkakunnasta riippuen. Yleensä tämä pitää sisällään myös ripsien kestovärjäyksen.

Muita, joilla on ollut ripsipermanentti? Mitä olette lopputuloksesta tykänneet?

Kommentit (38)

 1. Nimetön

  Iida: Löytyy tuollainenkin, mutta näihin itsepäisiin tikkuihin ei mikään auta. :/

  Celia: Louis Widmerin silmänympärysvoide apteekista. 🙂

  Chaos Perfectica: Ihana kuulla! Kiitos kivasta kommentistasi.
  Mitenkäs olisi voiteiksi vaikkapa Lumenen 3-tehoisen linjan voiteet? Hinta ja laatu ovat oikein kohdallaan. 🙂

  Anonyymi: Auts ja hui! :S

  Lenita: Kiva ehdotus, painan mieleeni! 🙂

  Anonyymi: Kuiva iho ja mattapintainen meikkivoide ovat melko mahdoton kombo. Suosittelen keskittymään hoitotuotteissa siihen tehokosteutukseen ja suosimaan sitten jotain puolimattaista meikkivoidetta. Lancomen Teint Idole Silky Mat toimii periaatteessa, mutta todella pintakuivalla iholla toki sekin voi tuoda kuivuutta esiin.

  Anonyymi: Kyllä pitäisi toimittaa, en keksi mitään syytä, miksi eivät toimittaisi. 🙂

  Anonyymi: Sieltä kommenteista löytyy vastaus, en enää muista ulkoa. 🙂

  Tinkerbell: Oi onnellista. 🙂

  Anonyymi: Kiitos! 🙂

  Anonyymi: Diorin Nude peiteaine on taivaan lahja! Peittää melko hyvin, ei ole kuiva ja pysyy täydellisesti. Hinta on muistaakseni n. 33 euroa.

  Hanna: Sain sen heti, sillä olen pelleillyt teininä antibiottien kanssa ja kerroin niiden aiheuttavan minulle pahoinvointia (plus etteivät tuoneet lopullista ratkaisua). Voiteita en halunnut, sillä ihoni reagoi niihin todella vahvasti ja pahasti. Ja pillerit minulla jo olikin, joten täti tarttui heti Roacuttaniin.

  Anonyymi: Käytän itse loppuun tai annan kavereille, en pahemmin myy mitään.

  Anonyymi: Pitää joskus testailla. 🙂

  Anonyymi: Nyt en uskalla ottaa kantaa asiaan yhtään. Omalla riskillä, mutta jos olet pahasti allerginen (eli et voi edes koskea siihen) niin en suosittele tietenkään.

  Anonyymi: Tulossa taas! 🙂

  Anonyymi: Ja sekös kismittää, kun ihmisellä on muutakin elämää? Lällällää! 🙂

  Anonyymi: Kerro minullekin, jos keksit. 😉

 2. Laura Tolvanen

  Mulla sama juttu eli ripsentaivuttimet ei sovi omiin silmiin, eli ovat liian isot ja sen takia niitä ripsiä ei saa taivutettua juuresta asti ja reunat jää kokonaan suoraksi, suhteellisen turhauttavaa sit yrittää taivutella ja väännellä sitä taivutinta sinne väkisin^^ oon harkinnut ripsipermanenttia ja täytyykin muistaa kysellä millä menetelmällä tekevät ettei tuu sama juttu kun sulla:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *