Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Rasvainen vartalo

Tälle työpassille ja tätä seuraaville päiville minulla on vain yksi suuri missio.

Käyttää nämä loppuun:

Minulle kertyy töiden ja blogin kautta paljon tuotteiden matkakokoja ja varsinkin vartalovoiteiden matkakokoja olen jemmaillut itselleni paljon.

Ai miksi?

No siksi, että käytän joka päivä vartalovoiteita ja ne ovat niin käteviä reissatessa! Jos en käytä vartalovoidetta yhtenä iltana, saatan seuraavana päivänä tuntea, kuinka karheaksi ihoni alkaa mennä ja jos en vieläkään rasvaa sitä, on inollani sitä seuraavana päivänä hilseilevän kuivia ja usein myös kutisevia läikkiä. Vartalovoiteen käyttö onkin siis pakollinen rutiini, jota ilman ihoni ei näytä eikä tunnu hyvältä.

Minun pakollisilla rutiineillani normaali 200 millin pönikkä kuluu loppuun kahdeksassa tai viimeistään kymmenessä päivässä tuotteen koostumuksesta riippuen, eli voidetta kuluu noin 20 milliä per käyttökerta, kun rasvaan ihan koko (iltaan mennessä kuivaksi menneen) vartaloni.

Kun sitten aloin katsoa näiden purkkien kokoja, en voinut kuin todeta, etteivät nämä riittäisi yhdelläkään matkallani yhtään mihinkään. Jokainen tuote riittäisi maksimissaan pariksi kolmeksi päiväksi, enkä harrasta niin lyhyitä matkoja yleensä. Ja jos olen reissussa, saatan välillä jopa joutua käymään suihkussa kesken päivänkin, eli voidetta saattaa kulua päivässä enemmänkin kuin vain sen 20 milliä. Tämän vuoksi en ikinä uskaltaisi ottaa reissuun vain yhtä tai kahta matkakokoista purkkia!

Miksi hemmetissä minä siis jemmailen näitä?

Jos lähden reissuun, voin aivan hyvin ottaa mukaani sen kokonaisen vartalovoidepönikän, sillä kulutan sen todennäköisesti kuitenkin loppuun. Tai ainakin voi käyttää edellisen pönikän vain puoliksi ja ottaa mukaani sen pari päivää sitten puolilleen jääneen pönikän.

Vartalovoiteiden matkakoot ovat siis tuotteita, joita en ikinä tule tarvitsemaan, eli hus, käyttöön vaan kaikkia ja pian.

Millaisia vartalovoiteiden käyttäjiä te olette? Kuinka usein rasvaatte, millaisista koostumuksista pidätte ja kuinka paljon teillä rasvaa kuluu?

Kommentit (22)

 1. Anonyymi

  Kun vartalovoiteiden päivittäisen käytön joskus aloitin, niin ei siitä tavasta pääse eroon edes näin kesäisin. Lähes koko vartalo on rasvattava aina suihkun jälkee, kesällä ehkä pystyy jättämään rinnan ja kyljet rasvaamatta. 😀 Yleensä käytän kuivalle iholle suunnattuja rasvoja, kaikki yleensä imeytyy, mutta kuumina päivinä hikoillessa saattaa tula rasvainen pinta iholle. Joskus elintarvike vaa'alla tarkistin että rasvaa menee sellainen 15-25g kerralla.
  Pitäisi olla enemmän matkakokoisia voiteita myynnissä. Tälläkin hetkellä tuolla kaapissa varmaan litra jotain huti ostoksia..

 2. Anonyymi

  Hmm.. Eikö jatkuva rasvaaminen tyrehdytä kokonaan ihon oman terveen rasvantuotannon? Minusta ainakin tuntuu, että mitä enemmän rasvaan, niin sitä enemmän iho myös kuivuu. Kierre siis. Atoppinen iho/muut lääketieteelliset tilat on tietysti oma lukunsa. Minusta on tuntunut oleellisemmalta pestä iho mahdollisimman hellävaraisilla aineilla, niin ei tule sitä kuivuuden ja suorastaan pistelyn tunnetta. Silloin riittää vain sipaisu pahimpiin kohtiin.
  Kasvoilla kosteuttava/geelimäinen kasvovesi ajaa yövoiteen virkaa tai korkeintaan kevyt seerumi. Kesällä varsinkin kosteusvoide yöksi tuntuu liialliselta. Parin yön voiteettomuuden jälkeen iho voi suorastaan upeasti. Tässäkin on minusta oleellista se, millä ne kasvot pesee.

 3. Anonyymi

  Kuten edellisellä kommentoijalla, minullakaan ei ole pakollista tarvetta käyttää vartalovoiteita 😀

  Olisin sen sijaan esittänyt Sinulle kysymyksen kasvovoiteista, nimittäin nyt olen käyttänyt pintakuivalle ja osin rasvoittuvalle sekaiholleni providan kehäkukkavoidetta joka kuitenkin tuntuu rasvoittavan ja jopa tukkivan ihoani ainakin näin kesäisin ja tahtoisin koittaa jotain keveämpää.

  Olin ajatellut että voisin koittaa Herbinan uusia MarjaSpa suojaavia päivä -ja yövoiteita mutta mitä mieltä olet kun ihotyyppini on sekaiho ja Herbinan sivuilla sanotaan että ainakin päivävoide on suunnattu sekaiholle. Voisiko siitä olla jotakin haittaa jos kuitenkin koittaisinkin?

 4. Anonyymi

  Mun ihokin kyllä kuivuu, jos en rasvaa, ja siihen tulee jopa ihottumaa. Siltikään en jaksa joka päivä tai joka suihkun jälkeen rasvata vartaloa, koska mun mielestä se on äärimmäisen raskas operaatio! Yritän kyllä rasvailla tunnollisesti. Mulla kuluu rasvaa n. 30 ml/kerta, lääniä on vähän enemmän ku sulla. 🙂 Itse en niinkään pidä vartalovoiden koostumuksesta, jotkut ovat kyllä talvella omiaan. Mutta noin pääasiassa pidän vähän kevyemmistä ja imeytyvimmistä koostumuksista (voiteet ja emulsiot). 🙂

  -Meri-

 5. Anonyymi

  Ei voi taaskaan todeta muuta, kuin että todella kummallista, kuinka nykyajan aivottomat naiset ovat kosmetiikan orjia. Kosmetiikan valmistajat ovat varmasti iloisia, että kaltaisianne löytyy, koska nehän ne rahat tahkoaa, kun te ähkitte lohkeilevan ihon kanssa päivittäin monta kertaa.

  a) eräs kirjoittaja puhui asiaa: kenenkään iho ei tipahda palasina pois, vaikka sitä ei rasvaa muutamaan päivään, vaan alkaa voida jälleen normaalisti, mitä se ei ulkoisesti rasvattuna tee. Täysin samaa mieltä.

  b) on jälleen kerran unohdettu sekin fakta, että ihon terveys tulee sisältä päin. Syökää terveellisiä rasvoja, niin ihonne kiittää: voi, oliiviöljy, kookosöljy, eläinperäiset rasvat. Tämä toiseksi viimeiseksi mainittu on myös erittäin tehokas ja luonnollinen iholle, jos nyt ulkoista rasvausta täytyy käyttää.

  Ihon tarkoitus, sen kunto, sen kuivuminen ja toiminta muutenkin on täysin hukassa teiltä lotraajilta. En tiedä onko markkinavoimien aivopesu tehnyt loistotyötä, mutta luultavasti vetelisitte ihollenne mitä tahansa tököttiä, kunhan se on pakattu söpöön purkkiin ja kyljessä lukee itsenäiseen ajatteluun kykenemättömiin tehoavaa hömppää, tyyliin "käytä aamuin illoin/nauti voiteen antamasta raikkaudesta ja napakuudesta ihollasi/voide sisältää käsin poimittua eksoottista vuoritähtikärhämää" jne…

  Oikein nautin vahingonilosta kaupassa katsellessani, kuinka (useimmiten) naiset hiplaavat ja nuuskuttavat pulloja ja puteleita valitessaan "sen parhaimman ja miellyttävimmän", vaikka tuote mitä luultavimmin on vain seos joitain todella luotaantyöntäviä kemikaaleja, joista mitään yksinäänkään nämä kyseiset naiset eivät iholleen lykkisi sellaisenaan. Mutta kun jonkun trendisetterin neuvosta sekaan lykätään joku kauden tuoksu, niin on ihan sama, mikä aineseos purkissa on. Kaupaksi menee, ja niistä vielä kirjoitellaan joissain blogeissa jopa arvosteluja.

  Esim. vanha kunnon Domino-keksi on ruokapuolella samaa sarjaa, kun nämä omituiset voiteet: niin ihanan söpö, makean näköinen ja makuinen, tuoksuu hyvältä, mutta sisältä täyttä myrkkyä elimistölle. Kerralla ei tee mieli vetää koko paketillista kuten ei koko vartalovoidepulloakaan kaadeta kerralla päälle, mutta pikkuhiljaa naposteltuna/joka päivä käytettynä paketti/pullo katoaa kuin itsekseen, ja siinäpä sitten on mukava pikku riippuvuus jo saatukin muodostettua.

  Aivan hirveää psykologista ja lopun kaiken fyysistä koukutusta teollisuudelta. Pahinta on, että se tehoaa ja vaikuttaa teihin niin voimakkaasti. No, mitä yksi lotraaja ensin, niin muut wanna-be-lotraajat perässä.

  • Anonyymi

   Tuo edellinen anonyymi 4.7. niin oikeassa, ei voi kuin ihmetellä nykyajan kosmetiikan kulututuksen määrää, kohtuus kaikessa ja pitää katsoa mitä kemikaaleja ihollensa lykkää. Älkää ainakaan blogin pitäjästä ottako mallia kulutuksen määrässä.

   Normaali iho ei vaadi hirveästi voiteita, kun rasvaa itsekini tsesään jos antaa aikaa, atooppinen ja ongelmaiho eri lukunsa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *