Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Haluan meikata kuin ranskalainen nainen

Rakastan korealaista ihonhoitoa ja siihen tutustuttuani en voisi kuvitellakaan, että luopuisin siitä. Vastapainona monivaiheiselle korealaiselle ihonhoitorutiinille olen kuitenkin viimeaikoina ihastunut aivan erityisen paljon ranskalaiseen tyyliin meikata. Korealaisen täydellisen ihon tavoittelun ja länsimaalaisen Instagram-meikin rinnalla se on nimittäin ihanan raikas tuulahdus tavallista elämää, aitoutta ja huolettomuutta.

Ranskalainen meikkityyli

Olen käyttänyt viimepäivät ahmien ranskalaista meikkityyliä käsitteleviä blogeja, YouTube-videoita ja verkkolehtien artikkeleita. Minulla on ollut etukäteen jonkinlainen näkemys siitä, millainen ranskalainen tyyli meikata on, mutta aiheeseen on ollut aivan mielettömän kiehtovaa sukeltaa syvemmin.

Ranskalaisen kaunistautumisen syvimpänä olemuksena on se, ettei lopputulos saa näyttää siltä, että sen eteen on nähty vaivaa. Lopputulos on rento, huomaamaton ja luonnollinen, eli täysi vastapaino esimerkiksi sosiaalisessa mediassa vilkkuvalle lookille, jossa iho on ladattu täyteen meikkivoidetta ja peiteainetta, jotka on leivottu kasvoille puuterikerroksella. Siinä ei näy vahvoja varjostuksia, ei täydellisesti piirrettyjä kulmakarvoja, vahvoja cut crease -luomivärejä tai tekoripsiä. Se ei tarkoita, että kasvot näyttäisivät meikittömiltä vaan siltä, että lopputulos on juuri sellainen ”no äkkiä tässä nyt vähän jotain sutaisin kasvoilleni” ja se toimii täydellisesti.

Ranskalainen meikkityyli

Ranskalaisen meikin salaisuus on nimenomaan siinä, ettei meikkipohja yritä edes näyttää täydellisen virheettömältä, sillä harvan meistä iho on sellainen luonnostaan ja virheettömän täydelliseksi meikattu iho näyttää siltä, että sen eteen on nähty vaivaa. Läpikuultavat, sävyttävät päivävoiteet ovat ranskattarien suosikkeja ja meikkipohja voi syntyä helposti myös ilman meikkivoidetta, kun kasvoilla käyttää vain peiteainetta niillä paikoilla, joilla sitä erityisesti kaipaa ja sipaisee päälle hieman puuteria. (Meikkivoiteen skippaaminen ja korvaaminen peiteaineella ei kuitenkaan tarkoita, että kaikkialle kasvoille levitetään sitä kompensoimaan runsaasti peiteainetta.)

Itseasiassa kuulin jopa erään ranskalaisen meikkiteilijan kertovan, ettei hän koskaan laita meikkiä nenäänsä, sillä nenä on niin keskeisellä paikalla kasvoja, että kun sen jättää meikkaamatta, syntyy muille illuusio meikittömästä ihosta.

Ranskalainen meikkityyli

Ranskalaisilla naisilla ei näe vahvoja korostuksia ja varjostuksia, joilla pyritään muuttamaan kasvojen luonnollista muotoa. Kulmakarvoista ei yritetä väkisin muotoilla samanlaisia kuin kaikilla muillakin, vaan korostetaan vain sitä niiden omaa muotoa ja lisätään vähän sävyä. Silmäluomille ei levitetä huomion vievää luomivärisävyä, vaan maanläheisillä sävyillä viedään huomio itse silmiin.

Minua viehättääkin ranskalaisessa meikissä juuri se, ettei sillä pyritä tekemään itsestään muun näköistä kuin mitä itse on vaan vain korostamaan omia piirteitä. Se on ihanan anteeksiantavaista sekä jopa jotenkin voimaannuttavaa ja vapauttavaa. Siinä ei ajatella, että mitkä ovat minun virheitäni ja kuinka peitän ne ja teen kasvoistani enemmän valtavirran mukaiset. Siinä uskalletaan olla oma itsensä ja siksi se saakin sellaisen fiiliksen, että ranskalaisilla naisilla on oltava keskivertoa parempi itsetunto, kun heille riittää niin huomaamaton kasvojen korjailu – me kaikki kun tiedämme, kuinka helpolla kasvoja saisi meikin avulla korjailtua hieman enemmänkin.

(Ja jotta kukaan nyt ei käsitä väärin en tietenkään tarkoita, että paljon meikkaavilla olisi jotenkin huono itsetunto, olenhan itsekin aina ollut paljon meikkaava enkä koe, että se liittyisi itsetuntooni. Moni meikkaa koska yksinkertaisesti tykkää siitä ja kokee sen jopa taiteen muotona, jonka avulla itseään on hyvä ilmaista. Jos kuitenkin vaikkapa vertaan itseäni meikittömänä ja meikattuna,on minulla meikattuna varmempi olo, sillä silloin olen kätkenyt ne jutut, joista en niin välitä ja luonut kasvoistani sellaisen version, josta itse pidän enemmän ja jossa minulla on siksi mukavampi olo. Tottakai kätken vaikkapa tummat silmänaluset ja finnit juuri siksi, että minulla on paljon varmempi olo, kun ne ovat piilossa, sillä muuten suorastaan tuntuu, että ne huutavat kaikkia kiinnittämään niihin huomionsa.)

Ranskalainen meikkityyli

Ainoa hoetaan, että punainen huulipuna kaipaa kaverikseen huolitellun ihon, muta ranskattaret onnistuvat silti näyttämään hyvältä punaisessa huulipunassa, vaikka kasvoilla olisi hieman epätasainen väri. Se on minusta jopa hieman hämmentävää. Punaiset huulipunat myyvät Ranskassa hyvin, mutta myös sen murretut sävyt ovat suosittuja. Nudesävyiset sekä pehmeät, ruusuiset roosat myyvät myös, mutta kuulemma kirkkaat pinkit ja muut klassisesta sävyskaalasta poikkeavat punat eivät ole yhtä suosittuja. Pariisitar kun ei perinteisesti seuraa trendejä vaan on uskollinen tyylilleen, mikä on esimerkiksi täysi vastakohta tukholmalaiselle naiselle, joka haluaa aina tietää, mikä on trendikästä ja päivittää olemustaan sen mukaan.

Jos minun pitäisi määritellä ranskalainen meikki, tarkoittaisi se punaisen huulipunan lisäksi silmänrajauksia, jopa varsin runsastakin määrää ripsiväriä, ehkä hieman huomaamatonta luomiväriä (illalla sitten vähän tummempaa luomiväriä utuisesti levitettynä), poskipunaa, kulmameikkituotetta sekä mahdollisesti hieman peiteainetta ja puuteria. Toki ranskatar on pienessä etulyöntiasemassa siinä mielessä, että hänellä on usein luonnostaan suomalaista tummemmat piirteet, sillä tummat kulmakarvat ja ripset tekevät heti ilmeestä näyttävämmän.

Ranskalainen meikkityyli

Uskon, että ranskalaisen meikkityylin huolettomuus kompensoituu tyylikkäällä pukeutumisella, sillä huolettomuus ei kuitenkaan tarkoita homssuista tai suttuista lookkia. Klassinen pikkumusta, hillitty määrä koruja, korkkarit ja kaunis laukku luovat heti tyylikkään lopputuloksen, jolta minunkin työlookkini saa mielellään näyttää. Meikkipohjan vähentäminen minimiin tuntuu kiehtovalta, mutta hieman vieraalta ja jopa jännittävältä. Vaikka sanoinkin, etten suoranaisesti koe meikin ja itsetunnon kulkevan käsikädessä myönnän, että jos luon iholleni mahdollisimman virheettömän meikkipohjan, on minulla myös varmempi olo.

Toisaalta olen kuitenkin äärimmäisen viehättynyt aasialaiseen ja länsimaiseen meikkityyliin verrttuna jopa hieman kapinalliselta tuntuvalta ajatukselta siitä, ettei ihon tarvitse olla virheetön. Meillä hoetaan aina, että kaunis meikki lähteää kauniista meikkipohjasta, mutta ranskattaret näyttävät upeilta juuri siksi, että kasvot, joita ei ole meikattu virheettömäksi antavat heille karismaa. Itseasiassa karisma oli hyvin usein juuri se sana, jota näin ja kuulin ranskalaisten käyttävän kauneusihannettaan kuvaillessaan. Persoonallisten piirteiden avulla syntyy juuri minun lookkini eikä minun ole tarkoituskaan näyttää keneltäkään muulta. Pisamat, laajentuneet ihohuokoset ja muut ihovirheiksi ajateltavat asiat ovat täysin okei ja sen ajatteleminen tuntuu valtavan vapauttavalta virheettömyyteen pyrkivässä meikkimaailmassa.

Ranskalainen meikkityyli

Myös ranskalaisen hiustyylin vaivattomuus houkuttaa. Ranskattaret eivät nysvää tukkaansa pikkutarkkoja yksityiskohtia, vaan lopputulos näyttää aina siltä, että tukka oli herätessä juuri niin. Tosiasiassa tukkaan on voinut kulua aikaa ja suolasuihketta, mutta se ei silti näytä siltä. Täytyy tosin myöntää, että vaikka tykkäänkin klassisesta hiustyylistä, en pidä itselläni kovin suttuisesta pehkosta, joten rennot rantakiharat eivät ole se omin juttuni. Ranskalaiseen tyyliin perehtyessäni monessa yhteydessä  jopa vinkattiin, ettei hiuksia edes kannattaisi harjata päivittäin, jotta niissä on enemmän tekstuuria!

Katsotaan siis, alkaako ranskalainen tyyli adoptoitua myös minulle, vai voittaako normaali pakkeloitu linjani sitten kuitenkin trenditietoiseen Tukholmaan palattuani.

Ranskalainen meikkityyli

Keneen muuhun ranskalainen huolettomuus meikissä vetoaa?

Kuvat: Usplash


Lue myös:

Se täydellinen pikkumusta

Näin englantilaiset meikkaavat

Kuinka ruotsalaiset meikkaavat?

Näin teen arkimeikkini – mantrana ”ei se ole niin justiinsa”

Kommentit (41)

 1. lAURA

  Moikka! Pakko oli kommentoida. Yksi syy miksei ranskalaisten niin paljon tarvitse kasvojaan peitellä on se, että he itseasiassa panostavat äärimmäisen paljon ihonhoitoon ja heille se tulee jo äidinmaidosta. Korkea suojakerroin ympäri vuoden on must. Meikki pestään pois vaikka tilanne olisi mikä jne. Ihonhoito aloitetaan jo hyvin nuorena.

 2. Jennimt

  Mun piti asua Belgiassa vuoden verran, jotta ymmärsin sen, ettei mun tarvitse peittää kaikkea ”epätäydellisyyttä” mun ihossani. Belgiahan ei toki ole Ranska, sitä ei saa missään nimessä edes ajatella 😀 eivätkä he ole yhtä tyylikkäitä ja huolettomia mielestäni Belgiassa, mutta meikin luonnollisuus + huulipunan käyttö ainakin entisessä kotikaupungissani oli jotakin todella raikasta. Paljon näkyi tietty myös ranskalaisnaisia, koska asuin Ranskan rajalla, ja heidät kyllä aina tunnisti ulkomuodosta. Se on todella juurikin sitä, että heitinpäs nämä vaan ylleni, ja se on jotain aivan ihanaa nähdä.

  Jostakin syystä kun muutin takaisin Suomeen, mulla on taas sellainen olo, että ihon pitäisi olla täydellinen ja peitossa ja paljon enemmän meikkiä naamassa. En tiedä miksi. Olin Belgiassa naamani suhteen niin paljon vapautuneempi, ja korostin vain hyviä puoliani ripsivärillä, sipaisin kulmageeliä ja vähän poskipunaa ja peitin muutaman isomman näppylän jos niitä kerran kuussa oli – mutta nekin vähenivät meikkimäärän vähennyttyä. Ja kuten ranskalaiset, omaan tummat piirteet itsekin vaikka ihonväri onkin kuin kalkkilaivan kapteenilla, joten paljoa en tarvitse kulmiin tai ripsiinkään.

  Mitenköhän siihen ajatusmaailmaan pääsisi taas takaisin… 🙂

 3. intootje

  Olen siitä onnekas suomalainen, että minulla on tummat ripset ja kulmat luonnostaan (vaikka vaaleahko tukka onkin). Arkimeikkiin ei minulla kuulu edes ripsari. Laitan yleensä sävyttävän päivävoiteen, BB cremen tai jonkin muun ei kovin peittävän voiteen varsinkin nyt kesällä, sitten hitusen poskipunaa, hitusen highligteria jos muistan ja ehdin, silmiin jos ehdin hitusen vaaleaa lähinnä ihonsävyistä luomivariä, kulmat geelillä kuosiin (väriä en tarvitse, mutta kulmakarvoilla on taipumus muuten painua alaspäin joten mallin takia geeliä) ja huulipuna. Siinä se. Lähinnä siis näytän meikittömältä muuten paitsi, että minulla on huulipunaa. Iltameikkiin sitten ripsari ja hiukan enemmän luomiväriä. Talvella saatan kyllä laittaa peittävämmän meikkipohjan, varsinkin iltameikkiin. Ranskalainen meikkityyli on minun makuun ehdottomasti. En kyllä osaa pukeutua ollenkaan kuten ranskatar.

 4. Lila

  Hei! Olisi mukava lukea ”ranskalaisesta tutkimusmatkasta” lisää. Minua myös kiehtoo ranskalaisten ja espanjalaistenkin luonnollinen mutta siisti meikkaustyyli. Ja itse asiassa ranskalaisten pukeutumistyyli myös. Olen aika toivoton pukeutuja varsinkin näin lapsen hoitovapaalla.

  Oli mukava lukea myös monien kommentteja aiheesta, oikein piristävää ja havainnollistavaa.

  Olisiko vinkata hyviä blogeja tms aiheesta? Joskus yritin etsiä, mutta ehkä en löytänyt oikeita hakusanoja.

  Mitä merkkejä (ihonhoito, meikkivoide) suosittelisit Virve hankalalle herkälle iholle? Minulla on rosacea sekä välillä jotain ihottumaa tulee joistakin tuotteista. Hieman ärsyttää, kun menee herkästi rahaa hukkaan. Iho on aika vaalea muutoin.

 5. Riikka

  Täytyy kyllä sanoa, että itsekin pidän enemmän ranskalaisesta tyylistä ja meikistä. Kokeilin kerran instameikkiä ja ei ole minun juttuni. En vain ymmärrä miksi meikataan niin vahvasti, että näytetään aivan eri ihmiseltä. Olen huomannut vuosien aikana, että näytän paljon paremmalta vähällä meikillä. Meikin sijaan olen aina panostanut ihon hoitoon ja se on kannattanut, todella usein ihmiset luulevat, että olen 10 vuotta nuorempi. Ei haittaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *