Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Rakkaus ei saa raastaa liikaa

Olen ennenkin jo maininnut, että kasvokuorinnoissa voi olla hyvinkin selkeitä eroja.

Jutellaan niistä eroista tänään vähän lisää.

Käytin nimittäin juuri loppuu yhden all-time favorite kuorintani, Dr. Brandtin Microdermabrasion Exfoliating Face Creamin.

Eräs lukijani kysyi minulta vähän aikaa sitten kasvohoidossa käymisestä. Itse en käy kasvohoidossa usein, sillä en vaan koe sille tarvetta. Normaalisti en kaipaa ihonpuhdistusta, ihoni ei kaipaa mitään erityisiä hoitoja…minulla vaan ei ole tarvetta käydä siellä, vaikka se ihanaa hemmottelua onkin. Minulla on kotona hyvät tuotteet. Minä tiedän, mitä ihoni tarvitsee ja tiedän, etten saa kasvojeni iholle hoitolassa mitään sellaista erityistä, mitä en kotona voisi saada. (Paitsi ihanan hieronnan ja rentoutuksen.) Ainakaan niin harvoilla käynneillä, joihin minulla olisi varaa.

Hoito, jossa käymisessä kuitenkin hyötyisin, olisi mikrohionta. Tutustuin mikrohiontaan opiskellessani kosmetologiksi ja aina, kun sain toivoa, minkä hoidon kasvoilleni halusin, oli se ehdottomasti mikrohionta. Mikrohionta on siis supertehokas kuorinta, joka siloittaa ihon pintaa tehokkaasti ja tekee siitä ihanan pehmeän ja heleän. Jokainen meistä tahtoo pehmeän ja heleän ihon, eikö?

Miksi en sitten käy mikrohionnassa? No, koska minulla on Dr. Brandtin Microdermabrasion Exfoliating Face Cream kotonani! (Sekä siksi, etten lääkekuurini aikana edes saisi käydä.) Ja vaikka kuinka tahtoisit sanoa, että tämä nyt vaan on yksi tavallinen, astetta tehokkaampi kuorinta, niin et voi sanoa noin. Tai voit kyllä sanoa, mutta voi pojat, kuinka pielessä oletkaan.

Tämä on nimittäin jotain ihan muuta, kuin tavallinen kuorinta. Tämä on ihan taivaallinen kuorinta! Rakeet ovat todella, todella hienojakoisia, mutta tehokkaita ja iho jää tämän jäljiltä todella, todella pehmeäksi ja ihanan tuntuiseksi. Tätä voi ihan tosi verrata hoitolassa tehtyyn mikrohiontaan.

Muistaako joku muutamia vuosia sitten myynnissä olleen Lorealin kotikitin, jolla saattoi tehdä kotona mikrokuorinnan (mikrokuorinnan siksi, että mikrohiontaan kaipaat koneen)? Muistatteko, kuinka ihanan tuntuiseksi se jätti ihon? No, se ei ollut mitään verrattuna tähän!

Ainoa negatiivinen juttu tässä tuotteessa on sen hinta. Suomessa tämä maksaa Kickseissä järkyttävät 80 euroa, joten nettitilaaminen on huomattavasti kannattavampaa. Harmi vaan, että Mansikkanetistäkin dollareissa tilattaessa hintaa jää silti 55 euroa, joka on 10 euroa yli tullirajan (tai siis sen rajan, jonka jälkeen voit joutua maksamaan tuotteesta alvin 22%). BeautyBayssa tästä puolestaan saa pulittaa n. 65 euroa ja postikulut. Kallista lystiä, mutta toki halvempaa kuin mikrohionnassa käyminen.

Mikä tahansa tujulta tuntuva kuorinta ei kuitenkaan takaa samaa lopputulosta. Edellisen kuorinnan juju kun on kuitenkin tehokkaassa, mutta ei ihoa repivässä koostumuksessa. Samaa ei puolestaan voi sanoa tästä seuraavasta tapauksesta:

Cliniquen Exfoliatng Scrub on tuju. Ja kun sanon tuju, tarkoitan todella tujua enkä missään tapauksessa hyvässä mielessä tujua, kuten edellisestä kuorinnasta puhuessani.

Tämä oli ihan oikeasti jotain aivan hirveää minun käytössäni, siis ihan täysin ihoni raiskausta.

Tämä sopii varmasti hyvin, mikäli ihosi on todella paksu eikä yhtään herkkä (ja sellaiselle rasvaiselle iholle tämä onkin tehty). Mutta jos et kuulu tähän kategoriaan, pysy ehdottomasti kaukana tästä!

Ensinnäkin rakeet raapivat aivan älyttömästi. Yritin kostuttaa kasvojeni ihoa lisää ja hieroa vain hyvin, hyvin kevyin ottein, mutta silti minun oli lopetettava kuorinta lyhyeen. Sattui vaan liikaa ja mietin kokoajan, mitä iholleni tapahtuu.

Lisäksi kasvoni tuntuivat siltä, kuin seisoisin Vicks-pastilleja syövän tuulettimen edessä: Tuotteen runsaasti sisältämä menthol tuntui kasvojen iholla viilentävänä todella voimakkaasti vielä pitkään tuotteen poispesemisen jälkeenkin.

Kun kuvailin työkaverilleni kauhukokemuksia, nauroi hän minulle ja totesi, että hän puolestaan rakastaa tätä tuotetta ja se on ollut hänen luottotuotteensa jo pitkään. No, hän onkin paksumpinahkainen ja nimenomaan rasvaisemman ihon omaava.

Opetus: Pysy omalle ihotyypillesi tarkoitetuissa tuotteissa ja tee syrjähyppyjä vain harkiten. (Cliniquen 7 day scrub cream on huomattavasti ihoystävällisempi tapaus.)

Kolmas kuorinta, jonka tahtoisin esitellä, on täysi vastakohta edelliselle tuotteelle.

Chanelin Gentle Polishing Gel on yksi uusimmista ihastuksistani.

Rakeettomat, hellävaraiset kuorinnat sopisivat hyvin iholleni ja vaikka tiedän varsin hyvin, että ne kuorivat tehokkaasti, kaipaan silti salaa mielessäni rakeita. Juuri näiden syiden vuoksi ihastuin tähän tuotteeseen ikihyväksi.

Ranskaksi tuotteen virallinen nimi on Gommage Microperle Hydratation. Osa ”microperle” selittyy tällä:

Kuorinnan tosiaan tekevät pienet mikrohelmet, jotka ovat tasaisen pyöreitä ja pehmeitä. Niin pehmeitä, että kun niitä sormien välissä puristaa, menevät ne hieman lyttyyn, mutta sen verran kimmoisia kuitenkin, että ne palaavat takaisin omaan muotoonsa.

Erikoista tässä on muihin rakeellisiin kuorintoihin verrattuna se, että tätä käytetään kuivalle iholle hieroen. Auts? Ei mitään ”auts”, sillä nämä rakeet ovat todella, todella hellävaraisia. Jos kuorintaan kuitenkin tahtoo vielä lisää hellävaraisuutta, voi ihoa toki myös kostuttaa ennen kuorinnan levittämistä.

Ihosta tulee sileä ja pehmeä, mutta ilman mitään ylimääräistä raapimista ja ärsytystä. Toisin sanoen aivan ihana tuote minun ihotyypilleni.

Onko teillä kokemuksia näistä kuorinnoista? Kuinka tujua raapimista te tahdotte ihollenne, jotta uskotte sen olevan varmasti kuorittu?

Kommentit (32)

 1. Nimetön

  Anonyymi: Tullimaksua ei tule, mutta jos alv:tä kertyy maksettavaksi yli 10 euroa, joutuu sen maksamaan. Siksi tilaus kannattaa pitää max . 45 eurossa EU:n tullialueen ulkopuolelta tilattaessa.
  Jokaista pakettia ei toki ratsata ja sinulla on ollut tuuri, mutta jos pakettisi ratsattaisiin ja sen arvo postareineen on yli 45 euroa (ja parikymmentä senttiä päälle vielä muistaakseni), joudut maksamaan 22% alvia, eli satasen ostoksiin 22 euroa lisää.

 2. Anonyymi

  Kannataa kokeilla AHA tai BHA kuorintoja.. Itse en käytä enää ollenkaan rakeisia koska hyvin usein ne hajottavat ja ärsyttävät ihon pintaa heikentäen ihon omaa korjaamisprosessia.
  Katsoin tuon Dr.Brandt -linjan nettisivuja ja voin heti sanoa etten ostaisi mitään ko.sarjasta. Todella yliampuvia väitteitä tuotteista.. Lisäksi Tohtori Brandt on kirjassaan maininnut olevansa yksi yhdysvaltojen eniten Botoxia ja Hyaluronihappoa pistävistä ihotautilääkäreistä.. Jos hänen tuotteet todella toimisi niin kuin väittää ei varmasti tarvitsisi enää injektioita annella…
  Cliniquella on juu aivan kamala tuo kuorinta mistä puhuit, olen vuosia sitten kokeillut ja se riittii.
  Itse käytän ainoastaan Paulas Choicea kasvojen ja vartalon hoitoon…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *