Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Rakas päiväkirja

Käytin loppuun yhden kasvonaamiostani ja aloin sen insipiroimana kartoittamaan naamiotilannettani.

Loppuun kului Lumenen Vitamin+ Virkistävä kasvonaamio, jonka valmistus on lopetettu jo aikaa sitten. Naamio oli tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi aamulla virkistämään, heleyttämään ja kosteuttamaan ihoa, mutta käytin tämän itse yövoiteen tavoin reiluna kerroksena pois. Hyvä tuote kyllä, mutta ei niin mainio, ettenkö selviäisi ilmankin.

Kun tämä tosiaan loppui, kasasin kaikki loput naamioni yhteen ja minuun iski paniikki. Naamiotilanteeni nimittäin näytti tällä hetkellä tältä:

Viisi naamioita, joista…

…Lushin Mask of Magnaminty menee vanhaksi 9.3. 2010, eli hyvin pian.
…Ole Henriksenin Firm Action Mask on ihan liian kuivattava iholleni tällä hetkellä muuten kuin täsmähoitona näpyille (joita ei ole ollut yhden yhtä sitten joulukuun alun).
…Cliniquen Turnaround on lähinnä vain tehokas kuorinta.
…Estee Lauderin Idealist on onneksi ihan hyvä puhdistava ja kuoriva naamio.
…Clarinsin HydraQuench Cream-Mask ei kykene kosteuttamaan ihoani tarpeeksi ja on muutenkin loppumassa kohta.

(Kuvasta puuttuu muuten Lushin Cupcake, josta riittää viel yhteen käyttökertaan.)

Puhdistus- ja kuorintapuoli oli siis hallussa, mutta kosteutusta ja hyvää pehmitystä ei olisi enää kauaa tiedossa. Tai itseasiassa hyvää kosteutusta ja pehmitystä ei ollut enää ollenkaan tiedossa. Apua!

Mutta kyllä, nyt tilanne on pelastettu ja minullakin on näitä:

My Beauty Diary kasvonaamiot ovat vilahdelleet monissa blogeissa ja kun vihdoin törmäsin eBayssa settiin, joka sisälsi 15 erilaista sarjan naamiota, en voinut olla ostamatta sitä. Normaalisti nämä nimittäin myydään seteissä, jotka sisältävät aina kymmenen kappaletta samanlaisia naamioita.

Naamiot ovat siis Taiwanilaisia, Aasiassa hyvin suosittuja kangasnaamioita. Ne ovat hyvin kosteita, joten selällään pötköttely niiden vaikutusaikana ei ole välttämättä tarpeen (itse ainakin nörtteilin koneella ensimmäistä kokeillessani). Hyvä, sillä vaikutusaika on 20 minuuttia!

Sarjalta löytyy siis erilaisia naamioita eri tarpeisiin, mutta kaikki ovat myös kosteuttavia.

Naamiot kuulostivat siis todella herkullisilta ja halusin malttamattomana aloittaa niiden kokeilun heti. Ensimmäiseksi nassuuni valikoituikin sarjan Aloe Mask, joka on tarkoitettu kuivalle ja kärsineelle iholle millaiseksi minun ihoni tällä hetkellä ehdottomasti lukeutuu.

Annoin naamion olla kasvoillani reilut 20 min ja se tuntui edelleen hieman kostealta ottaessani sen pois. Poistamisen jälkeen iho tuntui kosteutetulta, pehmeältä ja ennen kaikkea mukavan viilennetyltä (aloe verahan on tunnetusti rauhoittava ja viilentävä).

Itse naamiosta oli hankala saada kuva ennen kasvoille laittamista, mutta tältä naamion toiselle pinnalle teipattu suojamuovi näytti:

Huomatkaa, että naamio on muotoiltu kasvojen mukaan, eli se ei ole pelkkä tasainen liuska. Esimerkiksi nenälle on oikein oma muotoiltu paikkansa ja sivuilla olevien halkioiden avulla naamion saa tosiaan paineltua kunnolla kasvoille.

Tämä oli jo hyvä esimerkki pelottan näköisestä naamiosta! Jostain syystä koen näyttäväni surkealta mummo-paralta, jolle vaaleanpunaiset kisunkorvat ja myssy eivät ainakaan tuo lisää uskottavuutta. (Niin, kellepä ne toisivat…)

Tässä vielä kiinnostuneille tuotteen INCI:
Purified water, Propylene-Glycol, 1.3-Butylene Glycol, Hyaluronic-Acid, Algae-Yeast complex, Milk protein, Glycerine, Nanospheres, Aloe Extract, Mulberry, Albumin, Collagen, Kiwi, Bearberry, Lemon, Rosehip, L-Ascorbic acid, Bio-active Silanols, Mucopolysaccharides, Vitamin E Acetate, Squalane, Methyl Paraben, Litsea Cubeba Essential Oil, Carbomer, Triethanolamine, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Citric Acid, Butyl Paraben, Ethyl Paraben, Propyl Paraben, Dimethicone, Tween-20, Lactamide.

Suomeksi: Tehokasta kosteutusta, pehmennystä ja hoitoa iholle. Loistava sisältö mielestäni.

Innolla kokeilen kaikki naamiot läpi. Aivan ihanaa saada kokeilla näin helposti monta erilaista naamiota!

Onko teillä näistä kokemuksia? Onko teille valikoitunut suosikkeja?

Sain muuten kaupan päälle vielä tällaisen kasvonaamion:

Tästä olen koittanut googletella hieman informaatiota, mutta jos tämä on jollekin teistä tuttu, niin kertokaa ihmeessä käytöstä ja vaikutuksista. Kielimuuri kun estää pakkauksen selventämistä…

Naamioista päästiinkin sitten vielä sopivasti hiusnaamioihin. Kulutin nimittäin yhden sellaisenkin loppuun.

Nivean vanha versio Intense Repair naamiosta ei kuulunut aluksi lemppareihini, mutta aloin viimeaikoina tykkäämään siitä. Tämä voi toki johtua siitä, että käytin tätä viimeaikoina vähintään 20-30 minuutin vaikutusajalla suositellun 5-10 minuutin sijaan. Näin käytettynä naamio tuntui kosteuttavan ja pehmitävän tukkaa ihan mukavasti tekemättä siitä kuitenkaan liian raskasta (vaikkei tukka missään tapauksessa jäänytkään enää silloin kovin ilmavaksi tietenkään).

Naamion uudistuneeseen versioon on lisätty silikonia, mikä tästä vanhasta puuttui, mutta en usko, että oma tukkani panisi pientä silikoniannosta tässä pahaksi. Pieni lisäselvitys ei varmastikaan tekisi tukalleni pahaa. Ehkäpä uudistunut versiokin on siis kokeiltava jossakin vaiheessa!

Tiedän, että minun pitäisi seruaavaksi keskittyä käyttämään 750 millistä Tigin Moisture Maniac hoitoainettani, sillä se on ollut minulla jo varsin pitkään jemmattuna. Tuntuu kuitenkin mukavammalta käyttää pois pienempiä purkkeja ja putiloita ensin, sillä ne tyhjenevät niin paljon nopeammin ja useiden purkkien väheneminen on niin paljon kivempaa kuin vain yhden jättipönikän tyhjeneminen (sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, kun se mahdollisesti edes tapahtuisi).

Ehkäpä teen kompromissin ja käytän Moisture Maniacia jatkossa joka toisessa pesussa? Parempi se kuin että jättäisin sen odottamaan ja vanhenemaan.

Kyllä tulee taas syvällistä pohdintaa…

Kommentit (32)

  1. Nimetön

    Buhiko-Pandasilmä: Suurimmat kiitokseni sinulle! 🙂

  2. kiukkupussi

    Oi kiitos ihana Virve! Olen haaveillut kangasnaamioiden kokeilemisesta pitkään, mutta en ole jaksanut vaivautua etsimään nettikauppaa, josta saisi helposti tilattua.

    Nyt taitaa tuolle Ebayn myyjälle sadella tilauksia Suomesta, koska laitoin saman setin itselleni tulemaan. Vaikutti hyvältä. 🙂 En malta odottaa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *