Quickie

Pikainen ylistys parille mukavalle kotimaiselle hiustuotteelle.

Cutrinin värjättyjen hiusten Colorism-linjan pinkeissä pakkauksissa olevat shampoo ja hoitoaine ovat nimittäin olleet kovasti minulle mieleen.

Tuotteet ensinnäkin tuoksuvat ihanan esanssisen ja pistävän vadelmaiselle, mistä pidän itse paljon.

Linjan shampoo pesee tukan puhtaaksi ja ilmavaksi, mutta selvittää tukkaa hieman jättäen sen jo itsessään melko pehmeäksi.

Kyllä, shampoo sisältää ripauksen silikoneja, mutta itse en välttele niitä mitenkään erityisesti jos tuote ajaa asiansa niiden kanssa eivätkä ne edes ole INCI-listan kärkipäässä. (Jos tuotteessa olisi niitä minun makuuni liikaa, lätsäyttäisi jo pelkkä shampoo tukkani jättäen päänahan muutaman pesukerran jälkeen yhä likaisen tuntuiseksi.)

Myös linjan hoitoaine on ihana, sillä se siloittaa tukan ihanan kiiltäväksi ja sileäksi lyhyelläkin vaikutusajalla ilman, että tukka jää tämänkään jäljiltä liian lättänäksi lituskaksi.

Hoitoaineessakin on ripaus silikonia, mutta tuotteen teho ei perustu vain siihen. Itse itseasiassa tykkään, kun hoitoaineessa on hieman silikoneja, sillä tukkani kaipaa niitä pienissä määrin näyttääkseen paremmalta ja tuntuakseen sileämmältä.

Tykkään tästä kaksikosta suuresti ja jos minulla vaan olisi vähemmän hiustuotteita, hankkisin nämä varastoihini täysikokoisina.

(Kuvissa tuotteiden matkakoot, joita olen käyttänyt useampia reissatessani.)

Oletteko kokeilleet näitä?

PS. Joku kommenttipuolella tiesikin kertoa, että nämä löytyvät tarjouksesta Sokoksen hiustenhellimisviikoilta!

Kommentit (12)
 1. Moikka Virve! Oon lukenut sun blogia jo pidemmän aikaa.. Oon jäänyt miettimään, että sähän tiedät kaiken INCI-listoista eikös? Noh, etkö suhtaudu negatiivisesti mineraaliöljyihin ja muihin paskoihin, mitä tuotteisiin tungetaan? Tuntuu, että muut (itseni mukaanlukien) kauhistelevat kaikenmaailman maaöljyjohdannaisia :s. Mitä mieltä olet näistä aineista, ja uskotko niiden olevan haitaksi? Jos et niin miksi et? Mielenkiinnosta kyselen: mietin onko täysin hysteriaa heivata mineraaliöljyt pois kaapeista..

 2. En nyt sentään kaikkea niistä tietä, mutta mielelläni niitä tutkin ja selvitän.

  Itse en ymmärrä yleistä mineraaliöljykammoa. Mineraaliöljy on aine, joka pehmittää ihoa tehokkaasti ja tekee iholle ns. suojakalvon, joka estää kosteuden haihtumista. Se ei ole kosteuttava aineosa, vaan kosteutta iholle lukitseva. Joillakin aine toki saattaa tukkia ihoa, mutta oma kuiva ihoni ei tällä hetkellä pärjäisi yhtäkään yötä ilman, että kuorrutan sen reilusti mineraaliäljyjä sisältävällä voiteella (kuten Lancomen Nutrix Rich tai Vitalis).

  Ne eivät siis ole haitaksi millään lailla tietääkseni ja niiden "paha" maine johtuu vaan siitä, että joillakin moisen suojakalvon muodostaminen saattaa tukkia ihoa. Jos iho on kuitenkin kuiva eikä tukkeudu kovin helpolla, suosittelen jättämään niiden välttelyn.

  Mineraaliöljylle on tehty kamalan paha maine, vaikkei se ole yhtään sen kummoisempi aineosa kuin moni mukaan.

  Tämä on siis minun mielipiteeni, joka pohjautuu omiin havaintoihini ja aiheesta lukemiini juttuihin.

  Ennen tuotteiden poisheivaamista kehotan kuitenkin ensin selvittämään itselleen, miksi aineosaa tarkalleenottaen välttelisi ja mikä siitä tekee itselleen pahan ja olemaan menemättä joukkohysteriaan mukaan. 🙂

  1. Mulle tuli jonkinlainen kammo noihin kun luin tämän jutun:

   http://www.ruusunnuppu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=59

   ..ja muita juttuja myös, jossa niiden on todettu aiheuttavan rotilla syöpää. Mutta kiitos vastauksestasi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *