Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Puts puts, puti puts.

Viimeinen puhdistusmaitoni, eli Weledan manteli-linjan Almond Cleansing Lotion otti ja loppui:

Tämä oli varsin mukava perusputsari, joka teki puhdasta jälkeä, mutta hellävaraisesti. Iho tuntui käytön jälkeen puhtaalta, mutta pehmoiselta. Silmämeikinkin tällä sai myös tarvittaessa pois, mutta suosittelen siihen tarkoitukseen jatkuvassa käytössä aina erillistä tuotetta.

Käytin tätä itse Sensain puhdistusliinan kanssa, jonka kanssa tämä oli loistava pari, mutta kokeilin tämän myös ihan ilman liinaakiin ja tämä toimi hyvin niinkin. Varsin hyvä ja riittoisa tuote siis! Hintaa tällä on vajaat 20 euroa, mikä on mielestäni tästä ihan kohtuullinen hinta. (Tosin itselleni kelpaisivat halvemmatkin, mutta luonnonkosmetiikan puolella vaihtoehtoja on edullisemmissa varsin heikosti.)

Vanha puhdistusemulsio tosiaan loppui, mutta mihin minä olen sen jälkeen siirtynyt?

No tähän suloiseen vekkuliin! Tämä hymyilevä naperon nassu on nimeltään Baby Face ja kyseessä on Lushin puhdistuspala, joka on tarkoitettu meikin poistoon.

Tuotteen jujuna on, että se sulaa iholla öljyiksi (tai no, oikeastaan myös voiksi sisällön huomioonottaen). Palaa voi käyttää joko hieromalla sitä käsien välissä ja hieromalla sitten öljyisiä käsiä kasvoille tai hieromalla itse palaa kasvoille. Itse leikkasin palan neljään osaan ja käytän vaihdellen kumpaakin käyttötapaa.

Koska tämä tuote on koostumukseltaan öljyinen (ja sisältää tosiaan myös sheavoita ja avokadovoita), ei tämä liukene iholta vesipesulla yhtään mihinkään. Lush kehottaa poistamaan tämän lämpimällä vedellä ja puuvillatukolla, mutta itse puolestani liputan tässäkin yhteydessä yhden suosikkituotteeni (tai oikeastaan apuvälineen) puolesta: Sensain puhdistusliina on ehdottomasti paras ystäväsi tätä käyttäessä! Ihosta tulee palan avulla pehmeä ja kosteutettu, mutta liinan avulla tämän saa taatusti kunnolla myös pois iholta.

Puhdistuksen voisi toki lopettaa tähän, mutta itse tykkään jatkaa meikinpuhdistusta vielä ihonpuhdistuksella. Varsinkin nyt, kun olen löytänyt ihonpuhdistukseen uusia ja ihania tuotteita!

Iltaisin tosiaan pesen ensin silmämeikkini pois Lumenen vedenkestävälle silmämeikille tarkoitetulla poistoaineella, minkä jälkeen karkoitan loput meikistä kasvoiltani Lushin Baby Facella ja Sensain puhdistusliinalla. Baby Facea puolestaan seuraa tämä tapaus:

Tuote on Lushin Angels on bare skin, jonka on nimenomaan tarkoitettu ihonpuhdistukseen, ei meikin poistamiseen. Tuote näyttää näinkin veikeältä Lushin nettisivuilla:

Ja purkitettuna puolestaan tältä:

Koostumus on siis ehkä hieman samalainen, kun puuroituneessa couscousissa, jonka sekaan on heitelty jyväsiä (jotka ovat itseasiassa laventelin kukkia), minkä vuoksi tämä myös kuorii ihoa kevyesti. Ideana on, että tuotetta otetaan kämmenelle pieni nokare, sekoitetaan (tai no, minusta enneminkin muussataan…) se pienen vesitilkan kanssa ja hierotaan mössö kostutetulle ja meikistä puhtaalle kasvojen iholle. Lopuksi kasvot huuhdellaan vedellä puhtaiksi.

Tuotteen ideana on siis kuoria kasvoja kevyesti sekä ennenkaikkea poistaa mahdolliset puhdistustuotteen rippeet iholta. Olen tykännyt tästä kovasti Baby Facen käytön jälkeen, sillä ihoni on ihanan puhdas ja heleä sekä samalla kevyesti kuorittu kuitenkin ilman kiristävää tunnetta.

Toinen tällä hetkellä ahkerasti käyttämäni puhdistustuote on Lushin Aqua Marina:

Myös Aqua Marina on tarkoitettu ihonpuhdistukseen (eli ei jälleen kerran meikinpoistoon, vaikka toki kevyt meikkikin tällä varmasti lähtisi).

Aqua Marina on levärullan sisään käärittyä moussea, joka puhdistaa ihon tehokkaasti, mutta hellävaraisesti ihoa rauhottaen. Tämäkin tuote näyttää huomattavasti herkullisemmalta nettisivujen kuvassa kuin purkkiin survottuna:

Tuotteen tuoksu on samalla veikeän merellinen sekä saippuaisen puhdas ja vaikkei tämä ehkä näytäkään kovin kauniilta tuotteelta purkissa, on tämä silti todella ihanan tuntuinen sekä käsissä tuotetta ottaessa että kasvojen iholla tuotetta käyttäessä.

Tästäkin otetaan kämmenelle pieni nokare, joka mössätään tahnaksi veden kanssa ja tahnalla sitten puhdistetaan kasvot. Lopuksi iho huuhdellaan vedellä. Iho puhdistuu hyvin, muttei jää kiristäväksi vaan mukavan pehmeäksi ja rauhalliseksi. (Oma ihoni punoittaa tällä hetkellä helposti, mutta tämä ei ainakaan saa sitä punoittamaan yhtään.)

Tätä käytän tällä hetkellä yleensä aamuisin kasvojani puhdistaessa. Monet sanovat, että huuhtelevat aamulla kasvonsa vain vedellä tai pyyhkäisevät kasvovedellä, mutta itse tykkään puhdistaa ihon hyvin. Varsinkin nyt, kun kuorrutan ihon pinnan öisin melkoisilla voidekomboilla. Tuntuu mukavalta puhdistaa aamulla kasvoilta yönjäljiltä voidejämät ja hiki sekä mahdolliset irroneet ihosolut ja laittaa sitten uudet, päiväkäyttöön passelimmat voiteet puhtaalle iholle.

Sekä Angels on bare skin että Aqua marina säilyvät kumpikin hyvinä kolme kuukautta valmistuksesta, mikä on kyllä ihan riittävä aika, mikäli tuotteen ottaa aktiivikäyttöön. Lush on siitä ihana sarja, että se vähentää ehdottomasti purkkien jemmailua näiden lyhyehköjen käyttöaikojen kanssa, mikä on minulle ehdottomasti plussaa. Myös ajatus tuotteen tuoreudesta ja siitä, ettei sitä ole kyllästetty säilöntäaineilla on ehdottomasti minuun vetoava, vaikken mikään säilöntäaineiden välttelijä olekaan.

Täytyy muuten mainita vielä yksi erityisen ihana asia Lushin purkeissa.

Kaikissa purkeissa on tarra, jossa lukee tuotteen tehneen henkilön nimi sekä on henkilöstä piirroskuva. Ihana tietää, että tämänkin tuotteen teki juuri Monica 8.2.2010. Jotenkin vain niin suloinen yksityiskohta!

Onko joku muu innostunut Lushin (tai Weledan) putsareista?

PS. Ihoni huutaa ja kirkuu pelastusta! Pari koulutuspäivää altaissa lilluen, laivan kuivassa sisäilmassa oleskelu ja tulipalojen sammuttelu tekivät jo valmiiksi rottakuurin kuivattamalle iholleni todella paljon hallaa ja ihoni kuivahti ihan totaalisesti.

Toissapäivänä kuljin laivalla koko päivän pieni voidepurkki taskussa ja rasvasin kauttaaltaan hilseilevää kasvojeni ihoa tunnin välein. Eilen en voinut edes laittaa töihin minkäänlaista meikkipohjaa hilseilyn takia (enkä muutenkaan meikata ripsiväriä, kulmakynää ja tummien silmänalusten peittoa enempää telottuani hieman rannettanikin…) ja kävin reilun tunnin välein työpäivän aikana taputtelemassa kasvoilleni lisää kosteusvoidetta.

Kyllä osaa olla ihanaa mennä taas tänään töihin ah niin hehkeänä ja valmiina myymään meikkejä ja ihonhoitoa, kun itse näyttää suohirviöltä. ”Juu, tätä mäkin käytän, tahtoisitko sinäkin ostaa?” Saa nähdä, monessako yössä saan ihoni hoidettua takaisin kuntoon.

Kommentit (21)

  1. Eirene

    Lushin Ultra Bland -puhdistusaineesta kun tuli puhe, täytyy mainita että itselleni se sopii paremmin kuin Baby Face (oma ihoni on herkkä, pintakuiva sekaiho). Pyyhkiytyy pois kostealla vanulapulla ja jos ei tykkää siitä hitusen tahmeasta pinnasta jonka aine jättää, se lähtee kevyemmällä aineella pois (mulla käytössä mm. Herbalism ja Coalface, joka nyt toisaalta ei kauhean kevyttä ole, muttei yhtä tujusti pesevä kuin Fresh Farmacy…). Miinusta antaisin tuotteen hajusta, itse en ole hunajantuoksun ylin ystävä. Mutta toimivassa tuotteessa tuoksun kestää. 🙂

    Puhdistusliinavinkki on hyvä, toimii varmasti myös Ultra Blandin kanssa. Pitääpä hommata sellainen ja kokeilla, hyvä kun mainitsit! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *