Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Puhtaat valkeat pyyhkeet

Olin vähän aikaa sitten töissä enkä voinut välttyä kuulemasta, kuinka ikänsä kosmetiikka-alalla töissä ollut, seuraavaksi seitsemääkymmentä lähestyvä kollegani intoili tutustuttuaan juuri Sensain kaksoispuhdistukseen. Hän ei ollut aiemmin kokeillut konseptia kunnolla ja oli nyt aivan haltioitunut siitä julistaen sen ilosanomaa kaikille häntä kuunteleville.
Alalla työskentelevänä minua hymyilytti, ettei hän ollut tuohon ikään mennessä vielä tutustunut konseptiin. Hymyni vaihtui kuitenkin järkytykseen kun kuulin erään hänen kaksoispuhdistuksen puolesta esittämänsä argumentin: ”Kerrankin pyhkeeni oli puhdas meikin poiston jälkeen!”
Olin aivan pöyristynyt. Tottakai sen kuuluikin olla puhdas! Jos minulla ikinä jää pyyhkeeseen meikkiä, muutan puhdistusrutiinissani seuraavalla kerralla jotain, sillä siinähän on ollut selvästi vikaa. Minulle on täysin vieras ajatus, että voisin ikinä hyväksyä sen, että sen jälkeen, kun olen puhdistanut ihoni, jäisi pyyhkeeseen vielä meikkiä.
Kysyin hämmentyneenä, oliko hänellä tosiaan usein jäänyt pyyhkeeseen meikkiä puhdistuksen jälkeen. Oli kuulemma. Ja seurasin sitäkin hämmentyneempänä niiden ihmisten reaktioita, joille hän kaksoispuhdistuksen ylivertaisuudesta kertoi. Meikin jääminen pyyhkeeseen oli ihan yleinen ilmiö! Mitä ihmettä?
Varmaankin viimeisen kymmenen vuoden ajan minulle on ollut itsestään selvää aina iltaisin puhdistaa ihoni kaksoispuhdistuksella. En tarkoita, että käyttäsin siinä juuri nimenomaan sen laajojen massojen tietoisuuteen tuoneen Sensain tuotteita, vaan suoritan sen vain samalla periaatteella: ensin kaikki öljyliukoinen lika pois maitomaisella tai öljymäisellä puhdistustuotteella ja sen jälkeen iho vielä puhtaaksi lopulta jollain geelimäisemmällä tai vaahtomaisemmalla tuotteella. Ainoa meikki, jota pyyhkeeseen saattaa joskus jäädä on ripsiväri, mikäli en ole poistanut sitä kunnolla, mutta meikkipohjaa iholleni ei kyllä ikinä jää ja siitä pidän ehdottomasti huolen. 
(Jotkus perustelevat kasvovedenkin käyttöä sillä, että se puhdistaa ihon viimeisimmistäkin meikin jämistä, mutta jos kasvovesilappuun jää vielä kovasti meikkiä kannattaa oikeasti tarkistaa, pitäisikö omia puhdistusrutiineita katsoa tarkemmalla silmällä läpi.)
 
Toiset tykkäävät putsata ihonsa vain kerralla vähän tujummalla aineella saaden sillä kuulemma meikit jo hyvin pois, mutta oma ihoni ei kestä liian tuhteja puhdistuksia niiden tehden siitä vain kiristävän ja punoittavan. Kaksoispuhdistuksessa parasta onkin se, että iholle voi valita sen hyvin puhdistavat, mutta hellävaraiset tuotteet, joiden jäljiltä ihoa ei kiristä. En voisi itse kuvitellakaan eläväni ilman kaksoispuhdistusta!
 
 Aihe alkoi kuitenkin kiinnostaa minua kovasti ja tahtoisinkin kuulla teidän näkemyksiänne siitä. 
Jääkö teille ihonpuhdistuksen jälkeen meikkiä pyyhkeeseen? Millainen on teidän ihonpuhdistusrutiininne?

Kommentit (46)

  1. Anonyymi

    Tämän tuotteen olen kokenut todella hyväksi meikinputsariksi 🙂

    Clinique take the day off cleansing balm
    http://www.clinique.com/product/1673/6424/Skin-Care/Cleansers-Makeup-Removers/Take-The-Day-Off-Cleansing-Balm

  2. Anonyymi

    Hei! Olis kiva kun vastaisit näihin kommentteihin 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *