Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Puhdistusvaahdot -Onko niissä eroja?

Minulla on melko vähän kokemusta ruotsalaisen ACO:n ihonhoitotuotteista, sillä en ole liiemmin tehnyt retkiä apteekkikosmetiikan puolelle. Olen kuitenkin ollut kiinnostunut merkin tuotteista kovasti varsinkin sen viimekuisen heidän laboratoriolleen tekemäni vierailun jälkeen, joten jaan kokemuksiani mielelläni teillekin.
Yksi tuotekokemuksistani on karttunut parin viimekuukauden aikana kun sain talvella kokeiltavakseni merkin uudistuneen kasvoille tarkoitetun puhdistusvaahdon. Teen ihonpuhdistukseni iltaisin aina kaksivaiheisesti, eli poistan ensin meikin öljymäisellä, maitomaisemmalla tai muuten vaan rasvaisemmalla puhdistusaineella, jonka jälkeen puhdistan vielä ihoni toisella kevyemmin puhdistavalla tuotteella. En yleensä suosi varsinaiseen meikinpuhdistukseen puhdistusvaahtoja tai geelejä, sillä voidemaisia meikkipohjia käyttäessä ja ihoni päivän aikana rasvoittuessa koen, että rasva liuoittaa parhaiten rasvaa ja meikki puhdistuu siten iholta parhaiten hellävaraisin keinoin. Vaahtomainen puhdistustuote on kuitenkin hyvä tapa viimeistellä puhdistusoperaatio ja minusta se toimii hyvin myös aamulla yöllisten hoitotuotteiden ja muiden yön aikana iholle kertyneiden epäpuhtauksien puhdistuksessa.
ACO:n ilmava vaahto on muiden kokeilemieni puhdistusvaahtojen tapaan todella hellävaraisen tuntuinen. Tuotteen normaalista sekaiholle tarkoitettu koostumus sopii hyvin kuivuuteenkin taipuvaiselle iholleni, sillä se ei ole kovin pesevä. Itseasiassa täytyy tässä yhteydessä sanoa, etten ole vielä koskaan törmännyt mitenkään erityisen tehokkaasti puhdistavaan vaahtoputsariin, joista useimmat sopivatkin lähes kaikille ihotyypeille hellävaraisuutensa vuoksi. ACO:lla on ollut vastaavanlainen vaahtoputsari valikoimissaan ennenkin, mutta varsinkin pakkauksia muuttaneen uudistuksen jälkeen tätäkin tuotetta muokkailtiin hieman.
Vaahdon erityisjippona on sen nykyisen version sisältämä AHA-happo, joka lupaa kuoria ihoa kevyesti ja pitää ihon puhtaana samalla, kun tuotteen kosteuttavat aineet balansoivat ihoa. Tuote onkin tuntunut varsin miellyttävältä perusputsarilta enkä ole itse kyennyt toteamaan, onko sen sisältämällä AHA-hapolla joku erityinen vaikutus ihooni. Käytän tuotetta yleensä Clarisonicin puhdistusharjani kanssa, jonka pariksi se on sopinut hyvin hellävaraiselta tuntuvan koostumuksensa vuoksi. 
Yksi erityinen asia, joka ACO:n apteekkituotteissa vetoaa minuun ylitse muiden samassa ympäristössä myytäviin tuotteisiin verrattuna on tuoksu. Useimmat apteekkikosmetiikan tuotteet ovat kohderyhmänsä vuoksi tehtyjä täysin hajusteettomiksi ja siksi minun omaan makuuni jopa hieman tylsiksi, mutta ACO ei ole sulkenut hajusteita täysin pois käytöstään. 
Uudistuneet kasvojenhoitotuotteetkaan eivät siksi tuoksu vain tavallisille hajusteettomille tuotteille, vaan niissä on kevyitä, raaka-aineiden omat (ja ehkä jopa hieman tylsät) tuoksut peittäviä tuoksuaineita. Siinä missä tavaratalojen ihonhoitohyllyiltä löytyy yhä enemmän hajusteettomia tuotteita on ollut mukavaa huomata, että apteekeissa puolestaan on myynnissä myös kevyesti hajustettuja tuotteita. Apteekki on ympäristönä varmasti paikka, josta monet hajusteyliherkät poimivat tuotteensa, mutta minusta on mukavaa, että sieltä löytyy myös kevyesti tuoksuvia tuotteita, sillä eivät kaikki apteekkiasiakkaat välttämättä tahdo hajusteettomia tuotteita.
Pidin tästä ACON Rebalancing Cleansing Foam -nimellä kulkevasta puhdistusvaahdosta, mutta minun täytyy silti myöntää, etten huomaa ihan valtaisan suuria eroja eri puhdistusvaahtojen välillä. Siksi toivoisinkin, että te jotka tietävät nistä enemmän ja huomaavat niiden välillä selkeitä eroja opastaisitte minua nyt hieman ja kertoisitte kokemuksianne. Ehkä en ole osannut kiinnottää huomiota oikeisiin asioihin, sillä en varsinaisesti puhdista niillä useinkaan meikkejäni?
Mitkä puhdistusvaahdot ovat teistä olleet hyviä tai huonoja? Miksi? Huomaatteko niissä selkeitä eroja? Entäpä oletteko kokeilleet ACO:n puhdistusvaahtoa?
ACO Rebalancing Cleansin Foam -puhdistusvaahdolla on hintaa n. 10 euroa. Tuote on saatu blogin kautta.

Kommentit (32)

 1. Anonyymi

  Hei! Jännä juttu, muutama muukin kommentoi että vaahtoputsarit pesevät ihon todella kuivaksi kuin Fairylla pesty eikä se meikki sitten kuitenkaan välttämättä lähde niin hyvin… Liekö sitten tietyn ihotyypin ongelma; itselläni on kuitenkin melko rasvainen iho joka ei pienistä piittaa. Tosin enpä ole nyt varmaan vuoteen ostanutkaan vaahtoputsareita, mutta olen Acolta käyttänyt silloin taannoin pariakin eri ko. tuotetta, Cliniderm Soft cleaning Moussea, vihreässä ja Clininderm Pure&Clean Soft Cleaning moussea pinkissä pullossa. Ja sitten oli vielä jokin ruotsalainen markettituttavuus, täysin samanlainen ulkoisesti kuin nuo Cliniderm/Acon putelit ja vieläpä melko lailla samoilla koostumuksilla mitä pullosta luin, hintaa sillä oli n. 20 kruunua.. Mutta sama vika siinäkin!

  • virve

   Minä olen todella yllättynyt siitä, että jotkut kokevat vaahtoputsareiden pesevän ihon todella kuivaksi. Ehkä en itse sitten huomaa sitä niin, sillä ykkösvaiheen putsarini jättää iholle kevyttä rasvaisuutta? Ymmärrän kyllä täysin, jos vaahtopuhtsareilla ei koe saavansa tarpeeksi puhdasta jälkeä meikkejä poistaessa, sillä ilmava vaahto ei tosiaankaan ole paras poistamaan meikkiä.

 2. Anonyymi

  Ehdottomasti Decubalin vaahto niiiiin huonoa, ei kannata ostaa. Ei puhdista ihoa ja haisee kamalalta, vaikka onkin kai "hajusteeton". Dermosilin herkälle iholle tarkoitettua puhdistusvaahtoa on tullut käytettyä monta purkkia, johon pitää palata jahka raaskin heittää Decubalin pois.

  • virve

   Kiitos, kiva kuulla kommentteja niin tietää, mihin tarttua ja minkä jättää väliin! 🙂

 3. Anonyymi

  Hei! Kävin äsken viereisessä k-marketissa ja huomasin, että sinne oli tullut Vaselinen suihkutettavaa vartalovoidetta 🙂 etkös Lontoossa ollut sitä kokeillut? Tulit heti mieleen hah 😀

  • virve

   Jeee, kiva kun muistutit! Kävin viime viikolla ruokakaupassa ja näin kassalla maksaessani, että ihan kuin toisella kassalla kauempana jollakin asiakkaalla olisi ollut tuollainen kädessä ja olin aivan fiiliksissä asiasta, mutta unohdin sitten koko homman jo. Kiitos, että muistutit! 🙂

 4. Anonyymi

  Acohan uudistui nyt keväällä ja aivan ihania tuotteita nämä uudet.
  Monessa apteekissa on tänä päivänä kosmetologeja…kannattaa kysellä heiltä neuvoja noista putsareista.

  • virve

   Tykkään itsekin ACO:n uusista tuotteista kovasti. 🙂

 5. Anonyymi

  Tykkään käyttää vaahtoja, joku Acon vaahtokin minulla on ollut mutta huomasin viimeksi apteekissa käydessäni että saman näköistä pulloa ei enää ollut, täytyy kokeilla joskus tätä uutta.Olen käyttänyt myös Avenen vaahtoa, sekin oli hyvää.Varmaan on ollut muitakin vaahtoja, en muista kaikkia.Käytän vaahtoa, geeliä tai voidemaista, jotain muuta kuin puhdistusmaitoja.Ja tykkään myös että tuotteet ovat hajustettuja, en mielelläni käytä mitään hajustamatonta.

  • virve

   Minäkin tykkään, että tuotteissa on mukana edes hieman tuoksuja. Tekee puhdistushetkestä heti jotenkin hemmottelevamman tuntuisen. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *