Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Poskipunat: Kuinka paljon on tarpeeksi?

Seppälästä keväällä kokeiluunsaamieni meikkien joukkoon kuului kaksi kauniin sävyistä poskipunaa.
Vaatimattomalla The Flattering Blush -nimellä kulkevat poskipunat vaikuttivat houkuttelevilta paitsi nimensä myös sävyjensä puolesta. Tarjolla on lämpimän persikkainen 01 Sweet Apricot sekä herkullisen vaaleanpunertava 02 Pink Dream.
Poskipunissa näyttäisi kädelle kokeiltuna olevan pigmenttiä varsin kiitettävästi, mutta minusta poskipuna on tuote, jossa sitä pigmenttiä ei itseasiassa ole edes tarvetta olla kovin runsaissa määrin. 
Makuja on monia, mutta minulle on kotona äidin toimesta aina opetettu, että poskipunaa on sopivasti silloin kun ei osaa poskia katsoessa tarkasti sanoa, mistä kohti poskipuna alkaa ja mihin kohti se loppuu ja jää vain arvuuttelemaan, onko freesi lopputulos tullut purkista vai omasta takaa.
Alussa ensin tasasävyiset ja poskipunattomat kasvot…
…ja sitten ihan vähän pinkin 02 Pink Dream -poskipunan kanssa. 
Sävyllä 01 Sweet Apricot sai myös tehtyä kevyttä ja raikasta lämpöä iholle.
Jo pieni sipaisu punaa antoi kasvoille kolmiulotteisuutta, mutta piti lookin luonnollisena.
Poskipunaa ei ihan oikeasti tarvitse olla kasvoilla paljon kun lopputulos on jo eloisa ja ilme paljon raikkaampi. Levitän poskipunan mieluiten hennolla viuhkasiveltimellä, jonka kanssa voi aina aloittaa mahdollisimman kevyestä jäljestä ja vahvistaa sitä sitten halutessaan.
Kuten sanoin, on poskipunamakuja monia ja on jokaisen oma asia, mikä määrä poskipunaa tuntuu omilla kasvoillaan kotoisimmalta, mutta itse rakastan eniten tällaista luonnollisen kevyttä lopputulosta. Minusta on imartelevampaa kuulla, että näyttää itse freesiltä ja hyvältä eikä että poskipunani näyttää freesiltä ja hyvältä. 
(Tosin nyt kesän tullen myönnän, että olen loihtinut kasvoilleni sävyä aurinkopuuterilla puolestaan hieman tätä ronskimmalla kädellä, mutta silti yhä maltin mielessä pitäen.)
Millaisia poskipunan käyttäjiä te olette?
Seppälä The Flattering Blush -poskipunilla on hintaa 6,95 euroa.

Kommentit (10)

 1. Minna

  Mä en ole oppinut käyttämään poskipunaa vielä tähän mennessä, en omistakaan sellaista, mutta ehkä vielä joskus 🙂

 2. meow

  Olen sen verran kalvakka, että meikkiini kuuluu ehdottomasti vakiona aurinkopuuteri ja poskipuna. En laita mitenkään överisti vaan juuri sen verran, että näyttää freshiltä 😉 Mitä muuten tykkäsit noista kokeilemistasi poskipunista? Sopiiko mielestäsi molemmat vaalealle iholle? Ehkä enemmän kuitenkin sävy Pink?

 3. Oprahe

  Pidän runsaasta poskipunan käytöstä itselläni. Muut saavat mielestäni toki olla vaikka käyttämättä koko punaa lainkaan, täysin heidän valintansa. 🙂 Ehkä tämäkin kosmetiikkatuote jakaa ihmisiä leireihin? Jotkuthan tykkäävät nudepunista, ja toiset kirkkaammista ja klassisemmista sävyistä. Toki on myönnettävä, että näkyvämmät poskipunat ja suurempi käyttömäärä asettavat poskarin käytölle haasteita. Asettelun kanssa on oltava tarkka, häivytyksiin on panostettava, eikä muu meikki saa olla liian räikeä. Katukuvassa näkyykin välillä minunkin mielestäni övereitä lookeja. Mutta omaan silmääni pääosaan nostettu puna on jotain todella esteettistä. 🙂 Kunhan vain kokonaisuus toimii.

 4. Anonyymi

  En ole käyttänyt poskipunia pitkään aikaan, joskus nuorempana käytin ja pelkään että silloin tuli laitettua vähän liikaa.En tiedä osaisinko nytkään laittaa juuri sopivaa määrää ja koen sen muutenkin turhaksi, nykyään yrittää päästä mahdollisimman vähällä aamuisin.Meikkivoide/meikkipuuteri ovat ne tärkeimmät joita ilman ei voi olla ja yhtä tärkeä on kyllä huulipuna, kaikki muut voi jättää pois jos ei ehdi tai viitsi.

 5. Sigma Aura Powder Nymphaea – ihanan heleä poskipuna – Ostolakossa

  […] Sivelen Nymphaea-sävyä itse poskilleni yleensä varsin kevyellä kädellä, sillä minun suhtautumiseni poskipunaan on, että sävy näyttää parhaalta silloin kun se häivyttyy iholle ja lopputulosta arvioidessa saa miettiä, onko poskien puna peräisin rasiasta vai onko kasvoilla luonnostaan niin kaunis hehku. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *