Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Poronpalleroita, jäkälää ja poronmaitoa…?

Rakastan uusia innovaatioita kosmetiikan puolella. Aina juttujen ei täydy olla totaalisen uusia, mutta on vain hienoa, että joku on keksinyt käyttää niitä.

Yksi ihanan innovatiivinen (ja ennen kaikkea kotimainen!) tuotesarja, jonka tuotteita sain kokeiltavakseni on Lappi Facial. Lappilaiset kasvojenhoitotuotteet käyttävät apunaan jo näin (taas uudelleen) pääkaupunkiseutulaisenkin korvaan perin eksoottisia aineosia: poronmaitoa ja jäkälää!

Kaikille tuttu kotimainen Lumene on myös keksinyt käyttää poronmaitoa 40-vuotistaipaleensa kunniaksi lanseeratun Natural 3-tehovoiteen reseptissään, mutta minusta on jotenkin aivan ihastuttava ajatus, että yksityisyrittäjätkin lähtevät kehittämään omia juttujaan ja siksi minusta on ihana tuoda Lappi Facial -tuotteita blogissani esille.

Sain kokeiltavakseni Lappi Facial -tuotesarjan viisi ihonhoitotuotetta: Lapin lähdevesipuhdistusgeelin, Lapin lähdevesikasvosuihkeen, Poronpallerojäkälä kuorinnan, Poronmaitonaamion sekä Poronmaitoemulsion.

Kaikki kokeilemani tuotteet ovat hajusteettomia ja niiden tuoksu muistuttaa lähinnä perusvoiteiden neutraalia tuoksua. Toki eksoottiset tuoksut olisivat tuoneet mukavaa luksusta, mutta hajusteiden lisääminen olisi tietysti voinut rajoittaa tuotteiden käyttöä herkemmillä ihmisillä. Fiksua siis karsia ne pois.

Lähdevesipuhdistusgeeli oli mukava hellävarainen puhdistustuote, jonka INCI:stä löytyi vain yhdeksän eri aineosaa! Mukavaa, sillä nykyään jo pelkissä puhdistustuotteissakin on usein useampaa kymmentä aineosaa. Geeli puhdistaa kevyen meikin hellävaraisesti ja liukenee helposti veteen, mutta jättää ihon pesun jälkeen todella miellyttävän tuntuiseksi. Geelit eivät yleensä ole minun juttuni, sillä ne ovat usein liian peseviä, mutta tästä minunkin ihoni tykkäsi. Puhdasta, muttei kiristävää, eli juuri sitä, mitä minä ja ihoni haemme.

Lapin lähdevesikasvosuihke on myös mukava tuttavuus ja käytössä lähes totaalisen tuoksuton. Aineosaluettelosta löytyy heti veden jälkeen glyceriniä ja panthenolia, eli kyllä tässä muutakin ollaan suihkimassa kuin pelkkää (lähde)vettä. Inci oli kuitenkin helppo ja selkeä kahdeksan aineosansa kanssa, eikä niistä ennen kaikkea yksikään ollut denaturoitu alkoholi.

Itse en ole ollut suihkutettavien kasvovesien lähin ystävä, mutta tätähän voi toki myös suihkauttaa vanulappuun ja pyyhkiä kasvot vanulla. Mineraalimeikkien ystävänä tykkäsin tästä kuitenkin kovasti, sillä jos meikkipohja jää joskus liian tunkkaisen tai jauhoisen näköiseksi (mitä toki tapahtuu vain todella harvoin), voi kasvovesisuihkeella suihkauttaa meikin päälle hieman raikastusta, minkä jälkeen pohja näyttää todella heleältä ja freesiltä.

Tuotteista ylivoimaisesti eksoottisimman kuuloinen ja jännittävimmän oloinen oli Lapin poronpallerojäkälä kuorinta. Kehäkolmostyttönä hihitin aluksi hysteerisesti nimeä suussani maistellen. Jäkälä oli kyllä tuttu termi, mutta poronpallerot kuulostivat korviini hieman papanoilta… Onneksi Google kuitenkin selvensi minulle poronpallerojäkälän olevan jäkälälajike ja tämän oppitunnin jälkeen uskaltauduin hieromaan sakean geelimäistä tuotetta kasvoilleni pelkäämättä erikoista lapinkastetta.

Kuorinnan rakeet tuntuivat pieniltä ja hyvin kuorivilta, mutta silti jotenkin hellävaraisilta kasvoilla, eli uskoisin kuorinnan sopivan hieman herkemminkin hankaamiseen reagoivalle iholle. Käyttöohjeissa varoiteltiin mahdollisesta pienestä nipistelystä, mutta minä tai toiseksi koejänöseksi loikkinut äitini emme kumpikaan havainneet moista ilmiötä. Parempi kai kuitenkin varmuuden vuoksi varoittaa, jottei panikointia synny.

Kuorinta oli mukava käyttää ja jätti ihon mukavan pehmeäksi. Varsin mukava tuote hauskalla nimellä ja raaka-aineella!

Viimeistelin lappilaisen kasvohoitoni sarjan Poronmaitonaamiolla, joka osoittautui varsin mainioksi pehmittäjäksi ja kosteuttajaksi. Naamion annetaan olla kasvoilla kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen sen voi joko huuhdella vedellä tai vain pyyhkiä iholta pois paperin tai vanun avulla.

Suosikkijuttuni tässä naamiossa on kuitenkin se, että sen voi jättää iholle yöksi, jolloin se käy myös täyteläisestä yövoiteesta. Rakastan nimittäin kosteusnaamioita, jotka voi jättää iholle. En todellakaan ymmärrä, mitä järkeä on ensin tuoda iholle kunnolla kosteutta ja pehmitystä ja sitten huuhtoa iho puhtaaksi vedellä ja viedä lähes kaikki saavutettu hoitoteho veden mukana viemäriin… Plussaa tälle naamiolle myös muuten siitä, että tuotetta voi huoletta käyttää myös silmänympärysiholla.

Myös sarjan Poronmaitoemulsio tuntui iholla todella mukavalta. Kuusikymppisen äitini iholle voide ei ollut keveytensä vuoksi täysin riittävä, mutta omalla ihollani voide tuntui päiväkäytössä aivan mahtavalta. Ensinnäkin jo itse voiteen koostumus oli ihanan pehmeä ja voidetta oli jotenkin poikkeuksellisen mukavaa levittää kasvoille juuri sen koostumuksen ansiosta. Voide myös tuntui kosteuttavan sopivasti, mutta imeytyi iholla lähes mattapintaiseksi. Ei ollenkaan kiristävän mattaiseksi, mutta juuri sopivan mattaiseksi. Käyttämäni mineraalipohja toimi tämän kanssa mainiosti ja myös nestemäinen meikkipohja istui tämän päälle hyvin. Itse tykästyin tähän voiteeseen kovasti ja käytän purkkini ilolla.

Ainoa huono puoli näissä kivoissa (ja ehdottoman eksoottisissa tuliaistuotteissa Suomesta ulkomaille) on saatavuus. Myyntipisteet sijaitsevat pääosin pohjoisemmassa, mutta onneksi Espoossa sijaitseva Villikaura myy näitä nettikaupassaan, eli periaatteessa tuotteet ovat kuitenkin kaikkien saatavilla. Toivotaan, että tuotteiden saatavuus lisääntyy ja useampi pääsee räpläilemään tuotteita ihan livenäkin!

Onko joku muu päässyt kokeilemaan näitä? Mitä mieltä olette ylipäätänsäkin näistä pienemmistä, omaa juttuaan toteuttavista sarjoista? Ovatko muut yhtä innoissaan niistä kuin minä?

Kommentit (28)

 1. M

  Olipas mielenkiintoisia tököttejä, ja mä kun ehdin jo innostua. Sitten menin tonne nettikauppaan ja näin noi hinnat niin ääää! Ihan törkyhintaisia tälläiselle opiskelijabudjetilla kituuttelevalle 🙁 Nyyh.

  1. Timangy

   Köhköh… "Ihan kivat" hinnat noilla… =D

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *