Pop up -kauneuspäivä 22.8.

Ravintolapäivänhän me kaikki pääkaupunkiseutulaiset jo tunnemme. Päivä, jolloin kuka vaan voi päättää olevansa mestarikokki ja on oikeutettu pitämään omaa pientä katuruokalaansa -tai miksei jopa kotiruokalaansa ja tarjoilemaan herkkujaan muillekin kanssaeläjille.
Rinnalle on nyt tuotu uusi, minun korvaani melkoisen mielenkiintoinen konsepti: Kauneuspäivä.
Kauneuspäivänä Kansalaistorille voi kuskata oman kampaajan- tai kosmetologintuolinsa ja päättää, että tänään minä olen kampaaja tai kauneudenhoitopalveluiden tarjoaja. Alue täytyy siis pienistä pop up -kauneusspisteistä, joiden pitäjät eivät ole välttämättä millään lailla alan ammattilaisia, mutta saavat tarjota palveluitaan -kauneudenhoitoalan palveluiden tarjoaminen kun ei tällä hetkellä ole millään lailla luvanvaraista.
Värjääminen, rakennekynsien ja pidennysten tekeminen on kiellettyä (kaikki ”kemialliset työt”, määrittelee tapahtumanjärjestäjän sivusto) eikä tuotteita saa myydä, mutta muuten hommaa ei ole rajoitettu.
Aavistaako joku, mikä tämän tapahtuman ideana on? Ravintolapäivän ideana on ollut jakaa yhteisiä ruokakokemuksia sekä pitää hauskaa ja nauttia, mutta Kauneuspäivässä herätellään esiin hieman syvällisempää keskustelua.
Onko todellakin oikein, että kuka tahansa voi päättää olevansa kauneudenhoitoalan ammattilainen ja alkaa tarjota palvelujaan maksua vastaan? Tilannehan nimittäin on tällä hetkellä tämä ja esimerkiksi kuka tahansa voi tehdä ripsienpidennyksiä ilman, että asiaan puututaan. (Tai yritettiinhän siitä kerran ottaa puheeksi ihan eduskunnassa asti, mutta asian esilleottaja sai melkoisen kylmää kyytiä niskaansa eikä asian vakavuutta ymmärretty ollenkaan.) Tapahtuman järjestäjä nostaa mielestäni hyvän kysymyksen esiin: ”Onko väliä että kauneudestasi vastaa koulutuksen käynyt ammattilainen joka maksaa yhteiskuntavelvoitteet vai joku jonka mielestä tämä on kiva harrastus?” 
En osaa itse täysin päättää näkökantaani tapahtumaan. Tai no osaanpas: kuulostaahan tuo hauskalta ja uskon paikan täyttyvän kampauksia, meikkejä sekä kynsien lakkauksia ja koristeluja  tekevistä ihmisistä ja tunnelman olevan hauska, mutta kaikki tuo tosiaankin nostaa esiin juuri sen, mihin sillä tähdätään: onko tämä nyt ihan ok, että kuka tahansa voi puuhailla mitä tahansa kun alueena on kauneudenhoito?
Toivon todella, että tämä tapahtuma saa aikaan keskustelua aiheesta ja ainakin ripsienpidennysten ja rakennekynsien teko saadaan jatkossa luvanvaraiseksi toiminnaksi.
Mitä mieltä te olette kauneuspäivästä ja koko asiasta ylipäätänsä? Onko teistä ok, että kuka tahansa saa tarjota kauneudenhoitopalveluja nykylainsäädännön mukaan? Aiotteko käydä kurkistamassa, miltä kauneuspäivä näyttää?
Kommentit (11)
  1. Kyllä, rakennekynsien ja ripsipidennysten laitossa pitäisi olla jotkut luvat. Kuitenkin siinä jos menee vaikka sopimatonta liimaa silmien alueelle niin voi tulla tuhoisaa jälkeä. Kynsienkin kanssa varmasti.

    1. Käsittääkseni esim. kynnelle jäänyt kosteus voi saada aikaan hallaa jäädessään muhimaan…? Kyllä tuohon minusta ehdottomasti täytyisi luvat saada.

  2. NarnianGirl
    21.8.2014, 11:07

    Ravintolapäivän takana on idea jakaa kokemuksia ja elämyksiä, eikö kauneuspäivä ole samanlainen harrastajien kohtaaminen? en suoisttele itsekään mitään vaativien toimenpiteiden sallimista ilman koulutusta, mutta meikkaamista ja kasvohoitoja voi nyt jo tehdä ystävien kesken, esittelytilanteissa jne…

    1. Toki voi, mutta lähinnä ehkä peräänkuulutetaan juuri sitä, että onko ok, että joku laittaa toiminimen/liikkeen pystyyn ihan vaan harrastettuaan juttuja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *