Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Pois Pohjanmaan lakeudet!

Minulla on suht paljon tukkaa, mutta valitettavasti se käyttäytyy päässäni hyvin löysäillen, ellen tee sille pesun jälkeen mitään. Tykkään pestä hiukseni shampoolla, joka silottaa hiuksiani hieman. Tykkään myös hoitoaineista, jotka silottavat latvapörröni. Käytännössä tämä siis tarkoittaa, että pesun jälkeen tukkani laskeutuu päänahkaani myötäillen kuin silkki iholla. Ja tämä ei ole sitä positiivista silkkiä, mistä Jukka-Poika laulelee.
 
Ilmiön vuoksi suosin aluksi paljon kuivashampoita ja muutaman evoluutiomutkan kautta ne vaihtuivat lopulta hiupuutereihin. Siroteltavissa hiuspuutereissa on kuivashampoisiin verrattuna (yleensä) se ero, että kuivashampoo tähtää puhtaaseen tunteeseen ja hiuspuuteri tektuurin tuomiseen. Hiusten tyvi ei siis tunnu hiuspuuterien kanssa puhtaalta vaan siellä on ainetta, jonka avulla sinne on helppoa hieroa ryhtiä ja kohotusta.
Hiupuutereiden ongelmana on kuitenkin usein niiden kevyt tahmaisuus. Tukka tuntuu usein jo seuraavana päivänä siltä, että sen tahtoisi pestä ja itse pesen hiuksiani korkeintaan joka toinen päivä, usein joka kolmas. Ääh.
Tahtoisin siis kuivashampoon lailla hiusten tyven rasvattomaksi jättävän, mutta hiuspuuterin lailla sille ryhtiä kestävästi antavan tuloksen. Kuinka se onnistuu?
Tällä!

 Kickseissä myytävän Batiste-maerkin XXL Volume Dry shampoo on juuri sitä, mitä haen. Ostin tuotteen I Love Me -messuilta kokeeksi (hinta n. 8 euroa) ja olen varsin hullaantunut tähän. 
Älkää peljätkö, purkista ulos suihkuava puuteri on valkoista. Kyllä minä mustalla hiuksiani värjäävä ainakin sitä olen huoletta käyttänyt, joskaan en suihki tuotetta suoraan päällimmäisiin hiuksiin. Ja katsahdan toki hiukseni läpi myös takaraivolta peilin avulla ennen uloslähtöä, ettei tule ikäviä yllätyksiä enkä saa toiveikkaita narkkareita perääni valkoisten jauhekasojen vuoksi.
Kun tuotetta on suihkittu pitkin hiusten tyveä jakaus jakaukselta, hierotaan hiusten tyveä ronskisti, jotta tuote imee itseensä rasvaisuutta ja levittyy tukkaan. Minuutin jälkeen hiukset voi harjata, mutta itse en ainakaan edes harjaile tätä mihinkään. Tässä vaiheessa valkoiset tuotejämät ovat kaikonneet omasta tukastani jo hyvin.

Lopputuloksena on elämänhalunsa takaisin saanut hiuspehko, joka aiemmin muistutti Pohjanmaan lakeuksia. Nyt tilalla on kuohkea ja runsas hiusunelma, joka tuntuu hyvältä vielä seuraavana aamunakin.
Uusi lemppari! Kenen muun?

Kommentit (32)

  1. Taru

    Kävin ostamassa juuri tän kuivashamppoon luettuani tän (aiemmin ollut käytössä Sunsilkin kuivashamppoo. Se kyllä puhdistaa, mutta tekee samalla hiukset tahmaisiksi.). Heti ekan kokeilun jälkeen rakastuin täysin! Miun hiuksilla on taipuvuutta latteisuuteen ja luirumaisuuteen, mutta kun viskoin tuota päähäni niin voi sitä pöyhkeyttä ja puhtautta! Ihanaa! Kiitos tämän tuotteen esittelystä! Nyt miulla on kunnollinen kuivashamppoo, joka varmasti pelästää huonon hiuspäivän! :3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *