Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Pitkät vai lyhyet kynnet?

*Sis. mainoslinkin

Olen maininnut useaan otteeseen, että olen syönyt nyt jo vuoden verran alunperin muutamaksi kuukaudeksi blogiyhteistyön kautta saamaani Helein Biotin+ Kauneusravintolisää. Ihastuin siihen kokeiluni myötä niin paljon, että ostin sitä  Suomessa käydessäni aluksi mukaan parin kuukauden varastot ja viime keväänä tilasin sitten verkkoapteekista tänne Ruotsiin vielä vuoden satsin, jottei tuote vain loppuisi – niin vahvasti se oli minut vakuuttanut.

Ostolakossa pitkät hiukset

Kuten olen kertonut, ravintolisä on vaikuttanut todella merkittävästi sekä hiusteni että kynsieni kasvuun, joista olen saanut todella paljon kommentteja. Oikeastaan jokainen kollegani on töissä vuoron perään alkanut ihmetellä, kuinka tukkani on yhtäkkiä niin pitkä ja jos kyse ei kerran ole lisäkkeistä, niin mitä ihmettä heidän täytyisi alkaa syödä, jotta hekin saisivat saman vaikutuksen.

Ostolakossa pitkät hiukset

Vielä elokuussa 2016 noin hartiamitassa olleesta tukasta venähti nimittäin vuodessa mukavan pitkä! Jatkan tukan kasvattelua edelleen tavoitteena hiukset, jotka ulottuvat alimpaan kylkiluuhuni. Kävin juuri eilen pitkästä aikaa kampaajalla saksimassa hiuksistani pois haperoita latvoja sekä korjaamassa hieman niiden sävyä ja nyt annan niiden taas kasvaa ja taittelen niiden vivahteita itse kotona Fanolan No Yellow Shampoolla (aiempi postaus tästä maailman parhaasta hopeashampoosta on täällä).

Ostolakossa pitkät kynnet

Hiusten lisäksi huomiota ovat saaneet tosiaan myös kynnet, joille tein kiinnostavan kokeilun kesällä. Siistin ja lyhensin kynnet kesäkuun alussa juuri ennen häitäni ja sen jälkeen annoin niiden vain kasvaa seuraten, mitä niille tapahtuisi. Kahtena ensimmäisenä kuukautena en käyttänyt niissä edes kynsilakkaa vaan annoin niiden vain olla. Tavallisesti olen saanut kuoria liuskoittuvia kynsiäni kuin  sipulia ja niiden pitkiksi kasvattaminen on ollut suorastaan mahdotonta, vaikka suojaisinkin niitä vahvistavilla kynsilakoilla. Nyt ne vain kasvoivat, kasvoivat ja kasvoivat eikä mikään saanut niitä liuskoittumaan tai lohkeilemaan. Töissä ne keräsivät jatkuvasti hämmästyneitä kommentteja kaikilta.

Ostolakossa pitkät kynnet

Siitä huolimatta, etteivät kynteni enää olleet kovin esteettisen näköiset, en halunnut leikata niitä, vaan halusin nähdä, kuinka kauan ne pysyisivät pitkinä. Noin 2,5 kuukauden jälkeen ne olivat edelleen katkeamattomat ja viilasin niiden muotoa hieman mantelimaisemmaksi, jotta elämäni niiden kanssa helpottuisi edes hieman.

 Ostolakossa pitkät kynnet

En halunnut lyhentää kynsiäni siitä huolimatta, että niiden kanssa alkoi olla jo varsin vaikeaa huomattavasti lyhyempiin kynsiin tottuneena. Päätin, että pidän kynnet pitkinä, kunnes ne on pakko syystä tai toisesta lyhentää.

 Ostolakossa pitkät kynnet -

Tämä hetki tuli vihdoin reilu viikko sitten, kun keskisormeni kynsi häivisi taistelun liukasta ovenkahvaa vastaan ja repeytyi irti käteni otteen livettyä.

Ostolakossa pitkät kynnet - 1 (10)

Katselin töpöksi muuttunutta keskisormeani pari päivää rapsuletten harmistuneena kynsistä irti lakkauksia ja miettien, että pitkäkyntisenä oli oikeastaan sittenkin ollut aika kivaa. Jopa hieman harmitti, että katkennut keskisormen kynsi todellakin tarkoittaisi, että kaikki kynnet olisi lyhennettävä.

Ostolakossa pitkät kynnet

Siirtyminen lyhyisiin kynsiin oli hetken aikaa hankalaa, sillä olin ehtinyt tottua sormenpäideni jatkeina sojottaviin osiin niin hyvin. Sormet näyttivät yhtäkkiä lyhyiltä ja paksuilta eikä tiekokoneella tai kännykällä kirjoittamisesta meinannut tulla mitään, kun tekniikkaa täytyi vaihtaa totaalisesti. Olo oli usean päivän ajan todella outo ja vielä viikonkin jälkeen kirjoittelin kännykällä hassuja viestejä sormien osuessa näytön kirjaimiin väärin.

Kun olin kuitenkin kokeillut elämää lyhyen kynsien kanssa hetken ja tottunut niihin, alkoi kaikki tuntua jälleen mukavalta. Muistin, kuinka ihanaa kun, kun peiteaineen voi taputella sormenpäällä silmänalusille  ja silmien sisänurkkaan eikä sivellintä välttämättä tarvita, sormenpäillä voi tarttua vaivatta pieniin asioihin kuten häiritseviin ihokarvoihin ja korujen lukkoihin sekä ottaa purkista kosmetiikkatuotetta ilman, että sitä menee kynnen alle. Monesta asiasta tulikin yhtäkkiä helpompia, vaikka en ollut edes tajunnut ajatella niiden hankaluutta viimeaikoina.

Ostolakossa pitkät kynnet

En siis usko, että tulen enää toiste kasvattamaan kynsiäni yhtä pitkiksi kuin mitä ne vielä vähän aikaa sitten olivat, mutta tuntuu hyvältä tietää, että nykyään minä ainakin itse sentään päätän niiden pituudesta eivätkä ne ole enää lyhyet pakon sanelemana ja kynsien haurauden vuoksi.

Helein Biotin+ Kauneusravintolisästä voi lukea lisää esimerkiksi tästä ja tästä aiemmasta postauksestani ja tabletteja voi ostaa verkosta nettiapteekista täältä*.

Ostolakossa pitkät kynnet -

Minkä pituisina te pidätte kyntenne?

Kommentit (16)

 1. Eve

  Minkälaista värin freesausta teit kampaajalla? Raitoja? Kiinostaa koska olen itse kasvattanut omaa väriäni vuoden ja mietin miten ilmettä vähän piristäisin

  • Virve Vee

   Minulle laitettiin hieman raitoja päähän lähinnä tuonne hiusten alempiin ja taaempiin osioihin ja sitten taitettiin vähän sävyä. Koitan tehdä pian tukkapostausta. 🙂

 2. NGl

  Kynteni kasvavat kyllä nopeasti pitkiksikin, mutta jossain vaiheessa -ellen ehdi hätiin ensin – tapahtuu juuri tuo repeämisilmiö.. kipeästi kynnen juuresta tietenkin.
  Olen syönyt useankin merkkisiä kynsi- ja hiusravinteita (muiden lisäravinteiden lisäksi) Ne biotiinitabletit auttavat kyllä kasvun edistämisessä, mutta nopea kasvu ei tietystikään vahvista kynsien kärkiä.. Tiskauksessa ja siivouksessa pidän hanskoja, mutta jatkuvasti niitä ei voi pitää käsissä, joten normaalit askareet, saati isommat työt, kuluttavat manikyyriä.

  • Virve Vee

   Minulla repesi kynsi nyt ensimmäistä kertaa noin tyvestä, eli siis nimenomaan fyysisen iskun vaikutuksesta. Tavallisesti liuskoittuminen tai lohkeaminen on tapahtunut jostakin muusta osasta kynttä ja vaatinut siksi pientä kynnen lyhennystä, mutta nyt muut osat kynttä ovat kestäneet kaikki rasitteet ongelmitta, mikä on minulle ihan uutta (ja mahtavaa!). 🙂

   Minulla meni noin puolisen vuotta huomata kunnolla tablettien vaikutus, jotta se lisäravinteista vahvistusta saanut uusi kynsi oli uudistunut kokonaan tyvestä kärkeen. Sen jälkeen kärjet ovat olleet vahvat eivätkä ole ottaneet enää näköjään oikein mistään nokkiinsa. 🙂

 3. J

  Mä niin alkasin syödä noita jos vaikutus menisi ainoastaan kynsiin! Hiuksien tai muiden karvojen ei tarvitse kasvaa yhtään enempää/nopeampaa! 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *