Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Pitääkö yövoiteen imeytyä?

Karkkipäivän Sanni avasikin eräästä minuakin kovasti kiinnostavasta aiheesta keskustelua blogissaan jo pari päivää sitten, muta en malta olla jatkamatta aiheen ympäriltä itsekin.

Ollessamme viime viikolla reissussa Pariisissa meille tuli puhe kasvovoiteiden annostelusta. Kävi nimittäin ilmi, että minä ja Sanni olemme totaalisen erilaista koulukuntaa mitä tulee kasvovoiteiden annosteluun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sanni paljasti, että levittää voiteita melko kevyellä kädellä ja tahtoo ilman muuta, että ne imeytyvät iholle eikä yövoiteenkaan tarvinnut kuulemma jäädä tuntumaan. Hänelle asia oli itsestäänselvyys.

Minä puolestani tunnustauduin totaalisen erilaiseksi tyypiksi – jopa niin erilaiseksi, että se alkoi suorastaan vähän naurattaa itseäni ja mietin heti, että tästä aiheesta on pakko postata.

Kuten olen jo usein vähän kertoillutkin, olen melkoinen voideläträäjä. Päivisin tahdon iholleni meikillä mattaista pintaa, mutta varsinkin yöllä rakastan todella täyteläisiä ja rasvaisia voiteita. Saan hyvänolontunteen laittaessani illalla ihan reippaasti kosteusvoidetta (tai yöksi jätettävää naamiota) kasvoilleni ja tietäessäni, että ihoni saa muhia sen alla koko yön. Kosteus pysyy iholla, ihon pinta pysyy pehmeänä ja uskon, että hyvällä ihon ravitsemisella onnistun lykkäämään ikääntymisen tuomien juonteiden syntyä jossain määrin.

voiteen imeytyminen

Minun kauhuni on yövoide, joka imeytyy täysin iholle. Jo koko ajatuskin hirvittää ja tunnen suorastaan, kuinka ihoni kuivuu ja rypistyy yön aikana ilman sitä pehmentäviä ravinteita ja rasvoja (aivan kuten tunnen sen rypistyvän auringossa maatessani). Voiteen täytyy illalla jäädä tuntumaan kasvoille ja myönnän, että jos herään yöllä käymään vessassa ja huomaan kosteusvoiteeni imeytyneen lähes täysin saatan jopa vessareissullani lisätä sitä, sillä se ei vaan tunnu mukavalta. En ole asian suhteen neuroottinen vaan teen sen vain koska minusta tuntuu mukavalta, kun iho on hyvin kosteutettu ja nukun silloin hyvin.

”Eikö sitä voidetta ole sitten pitkin tyynyliinoja?” kuuluu yleisin kysymys.

Ei sitä ole. En ole kääntyilevää sorttia ja nukun Tempur-tyylisellä kovalla, muotoutuvalla tyynyllä, joka takaa, ettei poskeni koskaan lytisty tyynyä vasten. Asia ei siis ole ollut minulle ongelma. (Vaikkakin Sanni huvitti minua jatkokysymyksellä siitä, mistä minä muka voisin tietää, etten nukkuessani kääntyillyt. Vuosien kokemuksella kuitenkin tiedän, että yleensä herään samasta asennosta johon nukahdan ellen sitten yön aikana havahdu ja käännä kylkeäni enkä silloinkaan koskaan asettaisi poskeani lyttyyn tyynyä vasten.)

voiteen imeytyminen

Nyt minua kiinnostaisikin tietää, että mihin koulukuntaan te kuulutte. Pitääkö yövoiteen imeytyä täysin, vähän vai saako sitä mielellään jäädä ihan reilustikin ihon pintaan? 

Kommentit (31)

  1. Milani Moisture Lock Lip Treatment -huuliöljy – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Pitääkö yövoiteen imeytyä? […]

  2. Terhi

    Päivävoiteen kuuluu imeytyä mutta jättää kosteutettu fiilis. Yövoide saa osittain jäädä imeytymättä, mutta pitää myös kosteuttaa tuntuvasti ja iho saa olla öljyinen/rasvainen aamullakin.
    Seerumin pitää _ehdottomasti_ imeytyä, koska mitä iloa on siitä, jos se vain pyörii ihon ”päällä”.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *