Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Pisimmät ripset?

Parhaiten mineraalimeikkipohjistaan tunnetun Jane Iredalen meikit ovat jääneet minulle vieraiksi niistä kuulemistani kehuista huolimatta, mutta nyt olen aloittanut uuden varovaisen tuttavuuden merkin kanssa sanoen käsipäivää sen mascaralle.
Sain nimittäin blogini kautta kokeiluun merkin Longest Lash -ripsivärin sen kokeilukoossa. Hauskaan tuubimalliseen pakkaukseen pakatun tuotteen kokeilukoko ei ole pakkausmuodoltaan normaalista poikkeava, sillä oikeakin mascara on tuubissa ja yhtä mukavasti pakattu. Kätevään täysikokoisen tuotteen tuubiin onkin mahdutettu mascaramassaa 12 grammaa, mikä on melkoisen paljon kun vielä ottaa huomioon, että pehmoisesta tuubista mascaraa on helpompaa hangata harjaan sen ollessa lopuillaankin. Loistavasta pakkaustavasta tuleekin siis suuri plussa!
Longest Lash Thickening and Lenghtening Mascara lupailee nimensä mukaisesti paitsi pituutta myös tuuheutta. Mascaran tuuheuden lupaillaan syntyvän sen normaalia runsaamman vahojen määrän ansiosta ja mascaran massa onkin itseasiassa minun makuuni ihanan jämäkkää, vaikkei kylläkään ihan niin tömäkkää, kuin mistä silmäripseni villeimmissä päiväunissaan unelmoivat.
Mascaran harja on melko normaalin kokoinen ja massan mukana on pienen pientä kuitua. Ripsiin mascaraa sutiessa kuituja ei kuitenkaan oikeastaan huomaa eivätkä ne järjestäydy ripsiin mitenkään epämääräisesti harottaen, kuten vastaavia partikkeleita sisältävien mascaroiden kuiduilla joskus on tapana järjestyä.  Ja ennen kaikkea mascara ei saa silmiin tunnetta siitä, että silmät olisivat täynnä roskia.
Omat ripseni ovat ripsiä kasvattavan NeuLashin ansiosta pitkät, mutta ohuehkot ja kaipaavat juurikin tuuheutta ja runsautta, eli turhan vetisillä mascaroilla niitä on aivan turhaa lähteä sutimaan. Tymäkkää ja jämäkkää tavaraa sen olla pitää!
Ensinnäkin pidin siitä, kuinka tarkasti mascara erotteli jokaisen ripseni jättäen kaikki haituvat todella siistin näköisiksi. Mascaramassaa oli helppoa kerrostaa ripsiin vaikkakaan se ei heti kyennyt tekemään ihan niin näyttävää jälkeä kuin mitä olisin toivonut. 
Tällaisessa muuten meikittömässä, lähdin-vaan-kauppaan-hakemaan-maitoa -lookissa näin kevyellä jäljellä varustettu mascara toimii minulla hyvin, mutta normaalisti tahtoisin ripsiini hieman lisää runsautta. 
 Mutta hei, arvatkaapas mitä? Voidemaisen paksun massan ansiosta sitäkin tällä saa kyllä aikaan, sillä mascaraa voi kerrostaa vaivatta!

Ihastuin kuitenkin siihen, kuinka siistin tarkasti jokainen yksittäinen ripsi on yhä piirtynyt ripsirivistössä esiin.  Myös pituutta mascara antoi ripsilleni jonkun verran.
Mascara jätti ripset pehmeiksi ja miellyttävän tuntuisiksi mikä on ominaisuus, josta mascaroissa pidän.  Ripsiväri on koostumukseltaan myös ripsiä hoitava, joten arvelisin pehmeän lopputuloksen liittyvän runsaiden vahojenkäytön lisäksi siihenkin jollain muotoa. Mahdollisimman suuri osa mascaran sisältämästä vedestä onkin koitettu korvata merileväuutteella!
Tässä vielä ripsivärin INCI-lista siitä kiinnostuneille:
Water, Algae Extract, Beeswax, Carnauba Wax, Cellulose,
Glyceryl Stearate, Glycerin, Hydrolyzed Algae Extract, Vanilla
Tahitensis Fruit Extract, Sweet Almond Seed Extract, Tribehenin,
Hydroxyethylcellulose, Panthenol, Oleic Acid. May contain: Iron Oxides,
Carmine, Titanium Dioxide.
Käytössä mascara osoittautui myös kestävyytensä puolesta hyväksi, peruspysyväksi mascaraksi.
Jane Iredalen meikkejen jälleenmyyjät voit kurkistaa täältä
Nyt minun on myönnettävä, etten ole täysin varma mascaran hinnasta, mutta Google kertonee kiinnostuneille varmimman vastauksen!
(12 grammaa sisältävä megapoötkylä muuten säilyy normaalisti kuusi kuukautta aukisäilyvistä mascaroista poiketen avattuna 12 kuukautta!)
Oletteko te kokeilleet tätä tai muita Jane Iredalen meikkejä? Onko teillä suositella merkiltä jotain ehdottomasti kokeilemisen arvoista?

Kommentit (26)

 1. Anonyymi

  Katsoessani inci listaa, uskoisin, että säilymisen takana ovat nuo vahat.

  • virve

   Täytyykin selvittää! 🙂

 2. Anonyymi

  musta sun ripset on aivan järkyttävät, aina kun luen sun blogia ni kauhulla kattelen noita hirveitä ripsiä 😀

  • virve

   Musta sun käytöstavat on aivan järkyttävä, aina kun luen blogista näitä anonyymeja vastaavia kommentteja niin kauhulla mietin, laukovatko samat ihmiset vastaavia tylyjä kommentteja tuntemattomille kadullakin kulkiessa 😀

 3. Anonyymi

  Voin suositella oman käytön perusteella pitempiä JA tuuheampia ripsiä kaipaavalle Talikan lipocil-ripsien hoitoainetta. Olen käyttänyt tuotetta noin vuoden ja mitään huonoa en siitä voi sanoa, muuta kuin että kun lopetin sen käytön kuutisen kuukautta sitten, ripseni palasivat lyhyemmiksi. Aloin sen käytön taas ennen kuin menetin myös tuuheudenkin. 🙂 Pari kuukautta kun käytin, niin taas on räpsyripset.

  Suosittelen myös lämpimästi Sisleyn So intence-maskaraa – sen kanssa pitää kuitenkin olla varovainen, muuten tulee varmasti liikaa laitettua. Ainoa miinus on sen korkea hinta.

  Ja upeaa, että löysin viimeinkin suomalaisen blogin, jossa on Paula's Choisen tuotteista asiaa. Jee ! Fanitan hänen tuotteitaan ja toivon että saat / otat niitä lisää kokeiluun. Olisi mielenkiintoista kuulla näkemyksiäsi Paulan kiillon poistajasta.

  • virve

   Kiitos vinkeistä ja katsotaan, josko joskus Paulan tuotteista tulisi enemmänkin juttua! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *