Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Pileet!

Ette uskokaan, kuinka onnellinen olen! Tuskastuttava viitisen kuukautta kestänyt rottakuuri (Isotretionin Actavis) on vihdoin ohi ja taistelu ihoni kanssa alkaa olla loppusuoralla. Hyvästi finnit ja ennen kaikkea toivottavasti hyvästi myös kuivuus!
Kuurin aluksi olin innoissani siitä, kuinka pääsisin lotraamaan kosteusvoiteiden kanssa oikein urakalla. Nyt viiden kuukauden jälkeen voin sanoa, ettei lotraamista todellakaan tule ikävä! Jokaöinen rasvoissa ja öljyissä uittaminen alkoi todellakin tympiä, mutta ilman sitä kasvoni olisivat rapisseet irti jo hymyillessäni. Nukkuma-asennot olivat hyvin rajoitettuja nassun kylpiessä rasvoissa eikä omakaan olo tuntunut kovin viehättävältä…

Jos olin rasvannut kasvoni hyvin yöllä, saatoi leuan alue kestää 8 tuntia repeämättä ja hilseilemättä. Jos olin edellisenä iltana kuvitellut, ettei rasvassa uittamiselle olisi tarvetta ja lätrännyt vähemmän rasvoilla, repesi iho ja tunnissa tai parissa aamun koitettua. Ja kyllä näytti ja ennen kaikkea tuntui hyvältä! Yleensä minun oli myös rasvattava suupielet ja niitä ympäröivä iho ennen syömistä, sillä pelkkä suun kunnollinen avaaminen sai ihon repeilemään…

Sensain puhdistusrätti oli aivan loistava apu, sillä se kuori kevyesti joka ilta iholtani pois hilseilevät ihosolut.

En olisi myöskään tullut missään tapauksessa toimeen ilman Lancomen Nutrixin Rich Cream voidetuubia yökäytössä tai päiväkäytössä Chanelin Calming Emulsionia ja REN:in Hydra Calm Global Protection Day Creamia, joista kaksi jälkimmäistä olivat suuri apu jatkuvasti punaisena helottavalle iholleni. Kuinka ihanaa onkaan, että tämä jatkuva punoitus, kuumotus ja paloauton lailla heloitus vihdoin loppuvat! Suuri kiitos menee kuitenkin myös Biothermin Nutrisourcen huulirasvalle, jota ilman huuleni olisivat totaalisesti kuolleet.

Meikkivoidetta en olisi voinut kuvitellakaan käyttäväni, joten bareMineras oli taivaan lahja.

Lähtötilannetta voi kurkkia loka-marraskuun postauksista ja esimerkiksi tässä postauksessa se näkyy melko hyvin. Tässä kuitenkin ihoni nyt:

Silmissä, kulmissa ja silmänalusilla on meikkiä ja huulilla huulirasvaa (älkää kysykö, miksi ne näyttävät tummalla kynällä rajatuilta, sillä en todellakaan ollut rajannut niitä), mutta kasvojeni iholla ei ole kuvassa mitään meikkiä. Ihoni on ihan tosi nyt näin hyvässä kunnossa! Kasvot punoittavat vielä hitusen kaulaan verratessa, mutta tämä on hyvin lievää siihen verrattuna, millaista punoitus suurimman osan ajasta oli. (Onpas muuten kiva huomata, että pisamatkin ovat lähes täysin kadonneet taas talven aikana.)

Ihaninta on ollut se, ettei iholla ole ollut niitä kipeitä ja isoja ihonalaisia paiseita, jotka tekivät elämästä hyvin tuskallista. Niitä ei voi peittää, niitä ei voi puristaa eikä niistä tunnu millään pääsevän eroon. Kuivuuden kanssa eläminen oli huomattavasti helpompaa!

Rottakuurin viimeisenä päivänä kulutin vielä sopivasti loppuun Lumenen Vitamin+ Energy Coctail voiteenkin:

Moni tätä käyttänyt muistaa varmaan tämän olleen melko tuhdinpuoleinen ja rasvainen tapaus. Omalle iholleni tämä ei kuurin aikana oikein riittänyt yöaikaan ja reilun voidekerroksen alle oli laitettava seerumia ja päälle vielä Lancomen tätäkin rasvaisempaa Nutrixia.

Tätä voidetta ei ole tehty enää kohta kolmeen vuoteen ja minulla olisi näitä vielä kaksi käytettävänäni, joten ne olisi syytä käyttää pian pois. Tämä on ihana voide koostumuksensa ja tuoksunsa vuoksi, mutta olen käyttänyt näitä niin monta kappaletta, että tämä tuntuu jo niin tylsältä tuotteelta…

Nyt kun kuivuus kuitenkin toivottavasti helpottaa, voin kokeilla yöksi hieman kevyempää voidetta ja käyttää pois Weledan Almond Intensive Facial Cremen. Rottakuurin aikana tämä oli iholleni täysin turha tuote, mutta nyt tämä voisi alkaa toimimaan. Takana on itseasiassa jo pari rottakuuritonta päivää ja kiristys ja kuivuus on tuntunut vähentyvän ihmeen nopeasti.

Kuinka nopeasti kuivuus on hävinnyt muilta rottakuurin jälkeen?

Olen niin innoissani, sillä jemmoissani on vaikka mitä ihanuuksia, jotka voin kohta vihdoin ottaa käyttöön!

Kommentit (39)

 1. Anonyymi

  hei, upea iho! mutta ihmettelen, että miten tuossa ei ole yhtään arpea niistä finneistä :oo minulla on usein samanlaisia finnejä mitä sulla oli ennen tota kuuria ja kaikki on jättäneet jälkeensä sellaisen kamalan punertavan alueen. Eli vaikka finnitön muuten olen yleensä nykyään niin pakko kuitenkin meikkivoiteet sun muut sutia naamalle kun muuten varsinkin leuka on ihan pilkullinen noiden arpien takia. auttaako sinkkipasta sulla? vai eikö niistä finneistä vaan jäänyt arpia 😮

 2. Nimetön

  Anonyymi: 🙂

  Anonyymi: En käyttänyt sinkkipastaa tällä kertaa, Bepanthenia vain lähinnä. Helpolla pääsin arpien kanssa tosiaan. 🙂

 3. HENNA

  Wow mikä iho! Mä oon kärsiny mustapäistä ja suurista ihohuokosista poskipäillä jo montamonta vuotta (finnit onkin alkanu kyllä jo vähenemään, huomattavastikin, ku ikää on tullut). En pääse millään niistä eroon. Olishan se kiva saada iho kuntoon :/ Mut onnee hyvästä ihosta! :))

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *