Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Pienet varpukat, pienet varpukat, ne lystikkäitä on!

Olin ennen intohimoinen kynsienlakkaaja. Sormieni kynsissä oli aina oltava lakkaa ja vahdoin sen mielellään vaikka päivittäin, ettei elämä kävisi tylsäksi. Näin jälkikäteen sitä vaan miettii, että olipa minulla silloin helppo elämä, jos siihen sai actionia ihan vaan kynsilakkaa vaihtamalla.
Nykyään olen tylsä lakkaaja mitä tulee sormieni kynsiin ja ne saattavat olla useamman viikonkin ilman kynsilakkaa. Varpaiden kynteni ovat kuitenkin aina lakatut.
Siis ihan aina. En osaisi kuvitellakaan, että ne olisivat joskus ilman kynsilakkaa. Eih, yök, kynsilakka vaan kuuluu niihin!
Varpaat tuntuisivat aivan vierailta ja nuhjuisilta ilman kynsilakkaa. Jotenkin vaan huolittelemattomilta ja koruttomilta. Alastomilta.
Lakkaan varpaideni kynnet uusiksi parin viikon välein. Tykkään kirkkaista ja mieltä piristävistä väreistä ja suosin yleensä punaisen ja pinkin sävyjä, mutta myös kullan sävyt ovat kauniita. Joskus teen jopa ranskalaisen manikyyrin.
Kynsilakat pysyisivät varpaiden kynsissä vaikka kuinka pitkään, mutta vaihdan ne kynsien kasvettua hieman. En voisi kuvitellakaan, että minulla olisi varpaiden kynsissä vain pienet suttuiset lakkarippeet kynsien jo kasvettua niin paljon, että lakkaa olisi lähinnä vain niiden kärjissä. Hyrrrr, ei!
 
En ole neuroottinen asian suhteen, mutta minulle se on kauneusrutiini, josta on vaan tullut tapa. Varpaideni kynsissä on aina lakkaa enkä mieti sitä sen enempää. Näin se vaan on ja on ollut jo varmaan 15 vuotta.
Ja kuinka piristävää onkaan lakata varpaankynnet keskellä synkkää ja pimeää talvea jollain kesäisen pirtsakalla lakkavärillä ja piristyä aina ne nähdessään! Kyllä, pienetkin asiat voivat olla ratkaisevia arjen piristystä hakiessa.
Mikä on teidän suhtautumisenne varpaiden kynsien lakkaamiseen? Teettekö sitä kesät talvet vai vain esimerkiksi kesäisin?
Millaisia värejä te suositte varpaiden kynsissänne? Kirkkaita, nudeja, tummia…? Saako lakka elää omaa elämäänsä jopa pari kuukautta vai vaihdatteko sen nopeammin pois?

Kommentit (37)

 1. Anonyymi

  Moikka Virve! Onko sulla vielä paljon kynsilakkoja jäljellä? Olen joskus lukenut kosmetiikkablogeista (kenties täältä sinunkin luotasi), että kynsilakat säilyvät miltei ikuisesti, kunhan pullot sulkee hyvin. No, itselläni ei kyllä ole säilynyt; juuri lakkailin varpaankynteni neljä vuotta sitten ostetulla lempisävylläni… enkä taida enää tuolla lakata, oli niin kökköistä menoa jo. Mutta varpaankynnet tosiaan ovat mulla melkein aina lakatut, sävy milloin mikäkin, ja annan sen yleensä olla muutaman viikon, koska varpaissa lakka tosiaan useimmiten säilyy riittävän hyvänä pidempäänkin. Sormenkynsissä haluaisin käyttää ihanan räikyviä ja kimaltavia lakkoja, mutta olen nyt ollut sellaisissa töissä, joihin arastelen lakata kynsiäni tosi huomiota herättävästi. Mitäs sanot siihen, kun törmäsin erääseen, joka säilyttää kynsilakkojaan jääkaapissa, onko järkeä? Tämä ei tosin ollut Suomessa, vaan huomattavasti lämpimämmässä ilmanalassa.

  • virve

   Onhan niitä vielä toista sataa ja vanhimmat ovat jo varmaan kymmenen vuotta vanhoja, mutta edelleen hyvässä kunnossa. Minulla harvemmin kuivuu lakka pulloonsa ja jos se sattuu alkamaan osoittaa paksuuntumisen merkkejä ohennan sitä lakanohentajalla.
   En ole tutustunut tuohon kynsilakkojen säilyttämiseen jääkaapissa, mutta uskoisin niidenkin kohdalla pätevän saman säännön kuin muunkin kosmetiikan, että haitallisinta tuotteelle ei ole viileys tai lämpö vaan sen jatkuvat vaihtelut, eli jos lakka on viileässä jääkaapissa, otetaan lämpenemään huoneenlämpöön, viilennetään taas jääkaapissa jne. Itse siis säilyttäisin huoneenlämmössä. 🙂

 2. Anonyymi

  Täällä löytyy kans yksi, jolla on varpaan kynnet aina lakattuna, kesät talvet. Tällä hetkellä oon suht loppusuoralla raskaana, enkä enää yllä varpaisiini oikein mitenkään, joten joudun käydä lakkauttamassa kynnet kauneushoitoloissa 😀

 3. Anonyymi

  Voikun jaksaisi itsekin jaloistaan ja varpaankynsistään pitää huolta 🙁 jalkani ovat aina kylmät kesälläkin, niin ne jäävät aina sinne villasukkiin piiloon. Kantapäät ja pottuvarvas ja niiden ympäristö halkeilee ihoriekaleita eikä raspaus ja rasvaus auta niin olen vähänniinkuin luovuttanut:( osaatko auttaa?

 4. Anonyymi

  Kylläpä alkoi naurattamaan, kun luin tätä varpaankynsienlakkaustekstiä. Ihan kuin olisit kirjoittanut minun ajatukseni ylös! Aivan samoilla linjoilla siis mennään. Mahtavaa, että maailmasta löytyy muitakin joiden mielestä lakkaamattomat varpaankynnet ovat alastomat. Itse käytän lähes aina punaista lakkaa. Kirkkaanpunaista, korallia, viininpunaista… Nude ei tulisi kuuloonkaan, sehän saisi varpaat näyttämään taas alastomilta, vai miten on, oletko kokeillut? Minä en ole koskaan uskaltautunut… Ja talvella lakkaan varpaita myös. Mikään ei ole sen ihanampaa kuin mennä suihkuun ja nähdä kirkkaan väriset varpaankynnet kylppärin lattialla, vaikka muuten villasukissa elänkin.

  annikasandra

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *