Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Pfff the SPF?

Minua on täällä Espanjassa hemmoteltu auringonpaisteella, pilvettömällä taivaalla ja jopa yli kolmenkymmenen asteen lämpötilalla jo reilun viikon verran joten lienee sanomattakin selvää, että aurinkovoiteen käyttö on ollut tarpeen.
Olen ennen ollut todella korkeiden suojakertoimien ystävä. En pahemmin rusketu, mutten myöskään liiemmin pala, joten olen vain tyytynyt suojaamaan ihoni tehokkaasti auringolta toivoen, että kolmenkymmenen vuoden kuluttua aviomieheni kiittää minua siitä, ettei hänen ole ulkonäöllisistä syistä vaihdettava minua kahteen puolta nuorempaan neitoon.
Ennen käytin aina suojakerrointa 50 tai vähintään 30. Näiden kahden suojakertoimen välinen ero kuulostaa hurjan suurelta, mutta käytännössä se on todella pieni. SPF30 suodattaa UVB-säteilystä 96,7% ja SPF50 98%, eli ero on vain 1,3% (olettaen, että aurinkovoidetta on levitetty iholle kunnolla). 
Tällä lomalla olen kuitenkin siirtynyt suojakertoimeen 15 ihan vaan kokeilun vuoksi. SPF 15 suodattaa 93,3 prosenttia auringon polttavasta UVB-säteilystä, eli suodatus on melko hyvä jo siinäkin. 
En ole palanut, mutta eipä minulle niin yleensä kovin helpolla käytkään. En tosin niinkään käytä aurinkovoidetta välttääkseni ihoni palamista vaan ihan vaan ehkäistäkseni ihollani myöhemmin tapahtuvia muutoksia.
Kuivaihoisena ihmisenä suosin yleensä mieluiten emulsiokoostumuksia, jotka tuntuvat kosteuttavan ihoani samalla. Spray-koostumukset ovat mukavia, mutta ne tuntuvat usein liian kevyiltä iholleni.
Päivän kysymys kuuluukin näin:

Millaisia suojakertoimia te käytätte suojatessanne ihoanne? Millaisista aurinkovoiteiden tekstuureista te pidätte eniten? Otatteko aurinkoa vai välttelettekö sitä mielummin?
Aurinkoiset terveiset Espanjan auringon alta! Muut blogin aurinkovoideaiheiset postaukset voi käydä lukemassa täältä. Moni niistä pitää sisällään mielenkiintoista aurinkofaktaa!

Kommentit (14)

  1. Sinppu

    Käytän kasvoilla suojakertoimen sisältävää meikkivoidetta (15-20) enkä ole palanut kasvoistani vuosiin; en Suomessa tai päiväntasaajalla.
    Pysyttelen mahdollisimman paljon poissa auringosta terveydellisistä syistä.
    Kun pysyy pois auringosta klo 11-16, ei tarvitse ikinä edes aurinkosuojaa, silloin ei pala ollenkaan.
    Testattu on…niin Italiassa kuin Indonesiassakin 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *