Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Perfume free

Minulla on jo jonkun aikaa ollut töissä käytössä Nivealta saamani hajusteeton Pure & Sensitive antiperspirantti, joka on ollut minulle niin positiivinen yllätys, että päätin kehaista sitä teillekin.
Minähän en yleensä ensinnäkään jaksa innostua hajuesteettomista tuotteista ja kaikkein vähiten vieläpä silloin, kun kyseessä ovat dödöt. En hikoile voimakkaasti, mutta jo tavallisena perushikoilijana koen, että tahdon dödössä olevan hieman tuoksua, jotta mahdollinen hikoilu varmasti jää piiloon ja että kainalot tuoksuvat dödölle (vaikka antiperspirantti hikoilut hyvin estäisikin).
 
Päätinkin siksi käyttää tämän hajusteettoman yksilön työkäytössä, sillä siellä kukaan harvemmin haistelisi minua kovin läheltä ja minulla on työntantajan sponsoroima, vaikka päivittäin vaihdettavissa oleva työpaita päälläni muutenkin, joten  who cares.
Yllätyksekseni tämä antiperspirantti kuitenkin piti hikoilut hyvin kurissa ja kainalot tuoksuttomina. Mikään ihan supertehotuote tämä ei ollut, mutta tällaiselle perushikoilijalle kuitenkin erittäin positiivinen yllätys.
Toinen positiivinen yllätys oli tämän tuotteen koostumus. 
Käsi ylös kuka huomaa, että kainaloiden iho on välillä hieman kuiva tai ei ainakaan tunnu vauvanpepunpehmoiselta? Minä ainakin huomaan.
Tämä dödö kuitenkin kosteutti kainaloiden ihoa jättäen ne mukavan pehmeiksi ja sileiksi. Itse poistan kainalokarvat epilaattorilla, joten pistelevää sänkeä minulla on harvemmin, mutta kun kainaloiden iho oli pehmeän kosteutettu, sujui karvojenkin poisto entistäkin helpommin.
 

Mainio perusdödö, siis!
Ainoa miinus Nivean dödöille tulee minusta niiden lasisesta ja siksi varsin painavasta pakkauksesta, joka ei varmasti tee nättiä jälkeä, mikäli sellaisen pudottaa sopivassa kulmassa vaikkapa kylpyhuoneen kovalle kaakelilattialle…
Oletteko te kokeilleet tätä antiperspiranttia? Tykkäättekö ylipäätänsä hajusteettomista vai tuoksulla varustetuista dödöistä? Tai millaisia kokemuksia teillä on muista Nivean dödöistä?
PS. Vastauksena viimeaikoina jo usemapaan otteeseen kuulemaani kysymykseen: Alumiinitonta antiperspiranttia ei ole olemassa, silä alumiini tekee tuotteesta antiperspirantin.

Kommentit (16)

 1. Kishi

  Ottaisin dödöni tuoksuttomana, jos vain olisi sellainen vaihtoehto! Olen viitisen vuotta käyttänyt rexonan clear aquaa, koska se ei sotke hätäisen aamutoimijan paitoja valkoisella ja pitää hien poissa. Joltain se tuoksuukin, mutta ei liian vahvasti.

  Tähän liittymätön kysymys, mistä johtuu, että käsirasva jättää kämmenpuoleen sellaisen inhan kiristävän/lähmäisen kalvon? Ostin ihanan rasvan, jota kokeilin kämmenselkään (ja kuivien sormien sivuihin) ilman mitään ongelmaa kaupassa, mutta nyt kun pyörittelen kädet siinä kunnolla, kaikki muu imeytyy hyvin paitsi juuri tuo kämmenpuoli. Vähän hölmöä mennä aina pesemään ylimääräinen pois…

  • Anonyymi

   Käsivoide kannattaa levittää niin, että sitä laitetaan ensin kämmenselälle, ja hierotaan kämmenselkiä vastakkain (sekä sormia) kunnes suurin osa voiteesta on imeytynyt, ja vasta sen jälkeen hierotaan myös kämmenille. Kämmenpuoli harvoin imee kosteusvoidetta niin paljon kuin kämmenselkä.

 2. Anonyymi

  Nivean pearl&beauty aiheutti mulle yhtäkkisen reaktion viime talvena, jonka seurauksena piti käyttää apteekin sebamedia jokunen viikko.. olin käyttänyt niveaa jo useamman putelin, ei se pidoltaan parasta ollut mutta tuoksu ja pehmeys iholla oli plussaa. Sit se alko, vähän hikoilevat kainalot alkoi valua kuin vesihanat, kainaloiden ihoon sattui ja haju oli hirveä 🙁 en tajua mistä johtui, antiperspirantteja olen jälkeenkinpäin käyttänyt niin alumiini se ei kai ollut mihin iho reagoi. Nykyään käytössä doven minimising, ihana tuoksu ja tosi hyvä pito, ja karvat kasvaa oikeesti pehmeempänä takas 😀 ja garnierin mineral ultra dry 48hr pitää mut oikeesti hajuttomana sen 48 tuntia 😀 siinäkin haju sopivan raikas, suihkeenahan noi garnierit on kamalaa myrkkyä jota pitäisi laittaa vain yksin tuulitunnelissa.. 😀

 3. Kissis

  Neutralin dödö on paras. Hajusteeton, lisäaineeton, kevyt muovipullo, ihana korkki. Pitää miljoona kertaa Niveaa paremmin, oikeastaan paremmin kuin mikään muu.

 4. Anonyymi

  Kyseinen deodorantti ei ole tarpeeksi pitävä. Lisäksi se "kerrostuu" kainaloihin ikävästi. Myöskään muilla markettimerkeillä ei ole minulle mieluista hajusteetonta dödöä. Monissa on tunkkainen ominaistuoksu, josta en pidä.

  Olen jo useamman vuoden käyttänyt apteekista saatavaa vihreäkorkkista Bats-rollonia. Koska olen herkkäihoinen, luulin, että Batsin dödön alkoholi aiheuttaisi kainaloiden "palamista" tai ihottumaa, mutta se ei ärsytä yhtään. Lisäksi se pitää tosi hyvin, parikin vuorokautta yhdellä käyttökerralla, vaikkei varsinaisesti olekaan mikään pitkävaikutteinen.

 5. Sweetie

  Sain joku aika sitten minipullon tota dödöä ja oon kyllä tykännyt, se on tosi hellävaranen kun mun kainalot on välillä tosi herkät ja ärtyneet, kun poistan karvat terällä/shaverillä. Lisäksi se kuivuu yllättävän nopeasti ollakseen roll on. oon ennen käyttänyt spray dödöjä koska niiden kuivumista ei tarvii odotella, mut tää oli positiivinen yllätys 🙂 Itekään en kovin paljoa hikoile, että riittää mulle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *