Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Pehmo ympäri viikon?

Nyt olen kokeillut Garnierin kaksi eri Intensive 7 days -linjan vartalovoidetta.

Ensinnäkin tahtoisin tietää, mitä tuolla seitsemän päivää kestävällä kosteutusteholla tarkoitetaan.

”Kosteuttaa ihoa niin intensiivisesti, että sen tuntee jopa seitsemän päivän jälkeen. (51 kuluttajaa testasi tuotetta viiden viikon ajan, itsearviointi.)”

Eli siis tarkoittaako tämä sitä, että kun he ovat käyttäneet tuotetta viisi viikkoa, on iho tuntunut sen jälkeen vielä viikon ajan kosteutetulta? (Tämähän olisi harhaanjohtavaa minusta jo…) Vai tarkoitetaanko tällä sitä, että kun tuotetta lätkäisee iholle kerran, on se jonkun mielestä tuntunut vielä viikonkin kuluttua kosteutetulta? (Ja kävikö se joku sen viikon aikana kertaakaan suihkussa…)

Arvelen kuitenkin, että tällä nimellä viitataan eniten tähän:

”Iho on välittömästi pehmeämpi ja raikkaampi sekä optimaalisesti kosteutettu 24 tunnin ajan. 7 päivän jälkeen: Iho on huomattavasti muuttunut: kuivuus -37%, karheus -42% ja elastisuus +34%.” (Ja kertokaa joku vielä, kuinka näin tarkkoja lukuja mitataan??)

Eli siis jos voidetta käyttää seitsemän päivää, on iho sen jälkeen tuollainen?

No joo, unohdetaan nimet ja muut hömpän hömpät ja keskitytään siihen, miltä nämä oikeasti tuntuivat.

Ensimmäinen kokelemani voide oli normaalille iholle tarkoitettu aloe veraa sisältävä emulsio, joka oli koostumukseltaan hieman kevyempi.

Tuoksu oli ihan mukava, mutta silti melko voimakas ja reilun viikon päivittäisen käytön jälkeen se alkoi jo hieman tökkiä. Tällaisessa päivittäiseen käyttöön tarkoitetussa emulsiossa olisi minusta mukavaa, jos tuoksu olisi vähän miedompi ja haihtuisi iholta nopeasti, sillä nyt ei kuitenkaan puhuta mistään parfymoidusta vartalovoiteesta, jota käytettäisiin pääosin nimenomaan sen tuoksun vuoksi.

Tämä kevyin emulsio oli laadultaan kevyehkö. Tämä kosteutti melko hyvin, muttei ihan riittänyt omalle iholleni kosteutustehonsa puolesta,

Tämä kuitenkin imeytyi iholle erittäin hyvin, eli sopii niille, jotka hakevat kevyempää vaihtoehtoa ja joiden iho nimenomaan on enemmän normaali kuin kuiva.

Mukava tuote, muttei tosiaan minun iholleni ja minun tarpeisiini se paras.

Normaalin ihon aloe vera -emulsion jälkeen siirryin hieman täyteläisempään kuivan ja herkän ihon hunajaa sisältävään emulsioon.

Tämän pakkaustekstit ja testitulokset ovat täsmälleen samat kuin edelliseenkin voiteeseen painetut (testiryhmien koko tosin vaihteli), mutta minun ihollani tämä tuntui aivan erilaiselta, onhan tästä tehty nimenomaan kuivalle iholle tehty tuote.

Itse tykkäsin tästä edellistä hieman täyteläisemmästä voiteesta kovasti. Tämä kosteutti ihanasti ja pehmensi ihoni hyvin jo yhden käyttökerran jälkeen. Jos tämän kuitenkin tahtoo imeytyvän niin, miten itse käsitän ”hyvän imeytymisen”, saa käytetyn voidemäärän kanssa olla tarkkana. Itse kuitenkin tykkään siitä tunteesta, mikä iholle voiteen levittämisen jälkeen jää, kun iho tuntuu voiteesta pehmeältä ja siltä, että sen pinnalla on vielä hieman voidetta.

Tämäkin tuoksuu samalla lailla melko voimakkaasti kuin edellinenkin versio, mutta erilaiselle. En oikein osaa kuvailla tämänkään tuoksua, mutta jostain syystä olen aivan haistavani kielon tai syreenin tai jonkun kukan tämän tuoksussa. Ei kuitenkaan minusta sellainen perus hunajainen, millaiseksi tuoksun voisi kuvitella.

Tykkäsin kovasti käyttää tätä tuotetta yötä vasten, sillä tämä pehmensi ihoni aivan ihanan pehmeäksi ja sileäksi, eikä tuoksu näin ollen ollut häiritsevä.

Eli toisesta siis tykkäsin kovasti, toista voin puolestaan suositella muille kevyempää emulsiota hakeville.

Katsotaan, millaisiksi kaksi muuta sarjan voidetta osoittautuvat!

Kommentit (4)

 1. Tuhkimo

  Minulla on käytössä tuon sarjan cocoa butter-vartalovoide, ja se on kosteuttanut todella mukavasti, joten en edes koe tarpeelliseksi levittää sitä kuin pari kolme kertaa viikossa 🙂 Toki näin kesällä ei iho kärsi kovinkaan paljoa kuivuudesta, joten talvisin joutuisin varmaan käyttämään tuota päivittäin.

 2. Anonyymi

  Toivottavasti teet vielä juttua Lushin tuotteista!

 3. Anonyymi

  Oletko muuten testannut Dermosilin karpalovoidetta? Omaan nenään ollut parhaan tuoksunen voide koskaan! Näin vinkkinä jos joskus tulee tarvetta täytellä sun varastoja vähän lisää;) Kiitos ihanasta blogista!

 4. Anonyymi

  http://makingupstories.blogspot.com/
  Oma vaiheessa oleva meikkiblogini, jos kiinnostaa 🙂
  Blogisi on ollut yksi innoittajistani aloittamaan oma meikkiblogini!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *