Parhaat tuotteet finnien hoitoon

*Sis. mainoslinkkejä

Melkoisen moni meistä kärsii finneistä. Toiset usein, toiset silloin tällöin ja jotkut onnekkaat tuskin koskaan. Olen käynyt itse läpi pari lopputuloksen kannalta totaalisen turhaa antibioottikuuria, ihoa ärsyttänyttä lääkevoidekuuria ja kaksi Roaccutan-kuuria, joista jälkimmäisin toi parhaan ja kestävimmän pelastuksen. (Ensimmäinenkin Roaccutan kuuri auttoi, mutta kun tilapäisesti jouduin sen jälkeen lopettamaan hetkeksi e-pillerit, menivät hormonini sekaisin ja epäpuhtaudet palasivat).

Saan edelleen erityisesti hormonipohjaisia finnejä ja niinä kausina, kun työ vie energian ja ruuan laatuun satsaaminen on vähemmällä, ilmaisee ihoni herkästi mielipiteensä sen laiminlyönnistä ja protestoi finneillä. Kokeilen paljon erilaisia tuotteita niiden alas ampumiseen ja totaaliseen eliminointiin tai vähintäänkin niiden aikaansaaman kriisin hallintaan, joten voisin kokemukseni pohjalta nimittää itseäni jo ihan päteväksi tyypiksi finnituotteiden suositteluun.

Kokosin tähän postaukseen ylivoimaiset suosikkituotteeni yksittäisten finnien nitistykseen: 

Parhaat tuotteet finneille

FOREO ESPADA*

Uusi FOREO ESPADA on finnien nitistykseen kehitetty ihmelaite, joka on ollut minulla kohta pari kuukautta testissä. Laitteen teho perustuu siniseen LED-valoon, jota käytetään nitistämään tulehdusta aiheuttavia aknebakteereja (Propionibacterium acnes eli tuttavallisemmin P. acnes). Laitteen sormenpään kokoisella valolla käsitellään yksittäistä epäpuhtautta noin kahden minuutin ajan 30 sekunnin jaksoissa tulehduksen rauhoittamiseksi.

Olin aluksi tietysti skeptinen laitteen suhteen, mutta sinistä LED-valoa käytetään tunnetusti aknen hoitoon, joten kiinnostuin kokeilemaan vekotinta. Laite ei kuivata jo olemassa olevia finnejä, mutta nopeuttaa tulehduksien paranemista selvästi. Erityisen loistavaksi se on osoittautunut silloin, kun sen ehtii ottaa käyttöön näpyn tehdessä vasta tuloaan. Olen onnistunut torjumaan jo monen näpyn kohoamisen iholle tämän laitteen ansiosta ja tämä on minusta loistava jatkumo FOREO-laitteille.

Teen laitteesta myöhemmin oman postauksensa, mutta uteliaat voivat lukea käyttökokemuksiani jo tästä* elevenin Beauty Magazineen kirjoittamastani artikkelista. Laitetta myy eleven.fi ja siihen voi tutustua tarkemmin täällä*.

Parhaat tuotteet finneille

Mario Badescu Drying Lotion*

Tämä taikaneste on ihmetuote, joka myy aivan käsittämättömiä määriä. Olen ylistänyt tätä täsmähoitotuotetta blogissani jo aiemminkin ja aiemman postaukseni siitä voi lukea täältä. Tämä täsmätuote on aivan loistava valinta olemassaolostaan ilmoittaneille näpyille, jotka haluaa äkkiä kuivattaa pois. Kirkkaan nesteen pohjalla on vaaleanpunaista sakkaa, johon vanupuikon kärki dipataan ja jota levitetään yksi epäpuhtauden päälle tekemään taikojaan. Tuote puhdistaa, rauhoittaa ja kuivattaa epäpuhtautta nopeuttaen sen katoamista.

Mario Badescu Drying Lotion löytyy myynnistä täältä*.

Parhaat tuotteet finneille

Finnitarrat

Yksittäisten näppyjen päälle yöksi asetettavat finnitarrat ovat minusta mitä parhain keksintö näppyjen hoitoon. Ne auttavat suojaamaan epäpuhtautta ja ehkäisemään sen tulehtumista sekä nopeuttavat sen paranemista. Olen kokeillut ”tavallisia” finnitarroja esimerkiksi Misshalta (postaus niistä täällä) ja viimeisin ihastukseni ovat mikroneuloilla varustetut finnitarrat, joista voi lukea lisää täältä. Näistä jälkimmäiset sopivat erityisen hyvin nimenomaan ihonalaisten pahkuroiden ja kystisten finnien hoitoon, sillä niiden ohuet mikroneulat painautuvat ihon pintakerroksiin ja pääsevät liuetessaan vapauttamaan sinne hoitavia aktiiviaineita.

Missha Speedy Solution Anti Trouble Patch -finnitarroja voi ostaa täältä* ja mikroneuloilla varustettuja finnitarroja puolestaan täältä*.

Parhaat tuotteet finneille

Bepanthen Emulsiovoide*

Valitettavasti finni ei lakkaa olemasta riesa vielä siinäkään vaiheessa, kun sen märkäpää on kuivunut kadoksiin. Iholle jää usein pitkäksikin aikaa jälki, jota voi olla varsinkin aluksi hankala peittää, koska iho on vaurioitunut. Bepanthenin siniraitainen Emulsiovoide on luottotuotteeni, joka on palvellut minua teinistä asti. Levitän sitä iltaisin näkyvän nokareen finnin päälle ja annan sen vaikuttaa yön yli.

Ihovaurioiden korjaamiseen kehitetty apteekkituote auttaa nopeuttamaan finnin paranemista, minkä ansiosta finnin jättämä jälki on helpompaa meikata piiloon usein jo heti seuraavana aamuna. Käytän tuotetta tavallisesti useana peräkkäisenä iltana, kunnes tilanne on vihdoin helpottunut ihon korjauduttua.

Bepanthen Emulsiovoidetta löytyy myynnistä verkkoapteekista täältä*.

Parhaat tuotteet finneille

Mitä jos finnejä on enemmän?

Nämä kaikki täsmätuotteet sopivat täydellisesti yksittäisten näppyjen hoitoon, mutta jos iholla on enemmän epäpuhtauksia, voi tilanne tuntua toivottomalta. Minulla on tähän kaksi suositusta.

BHA-happoa sisältävät ihonhoitotuotteet sopivat täydellisesti epäpuhtaan ihon hoitoon, sillä rasvaliukoisuutensa ansiosta BHA-happo pääsee imeytymään ihohuokosiin ja kuorimaan niitä sisältä päin, mikä ehkäisee epäpuhtauksien muodostumista. BHA-happoa sisältäviä kasvovesiä, seerumeita ja hoitonesteitä on saatavilla erityisesti korealaisten kosmetiikkamerkkien valikoimasta ja yksi suosituimpia tuotteita on tässä aiemmassa postauksessani esittelemäni COSRX BHA Blackhead Liquid, joka sopii sen nimestä huolimatta mustapäiden lisäksi myös finnien hoitoon. Tuotteen myyjiä löytyy eBaysta täältä*.

(Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea lisää BHA-hapoista.)

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Käynti ihotautilääkärillä. Se voi ihan oikeasti pelastaa monen ihon ja moni arkailee sitä turhaan miettien, että ei tämä nyt ole niin vakavaa. Ei sen tarvitsekaan olla. Jos oman ihon tilanne häiritsee itseään edes ihan vähän, niin ihotautilääkärille vain ja mars. Moni pelkää minusta jopa hieman turhaan Roaccutan-kuuria kaikkien kauhutarinoiden perusteella, mutta koska kuuriin kuluu maksa-arvojen tsekkaukset ja kuivuvaa ihoa voi kosteuttaa tehokkailla tuotteilla, ei sitä minusta tarvitse turhaan pelätä. Epäpuhtaudet ja akne jättävät pahimmillaan läpi elämän kestäviä arpia kasvoihin, jotka voi myöhemmin kokea harmillisina. Ihotautilääkäreillä on ehdottaa muitakin vaihtoehtoja, joten suosittelen käyntiä siellä sydämestäni.

Parhaat tuotteet finneille

Mitkä ovat teistä parhaita täsmätuotteita finnien hoitoon?

Kommentit (19)
  1. Hyvät neuvot! Minäkin suosittelen ihotautilääkäriä. Minulla ei koskaan ole ollut valtavaa aknea, mutta koko aikuisikäni jonkin verran näppyjä, varsinkin leuassa, hormonisyklin mukaisesti. Kuvittelin, että näin tämä vain on. Sitten 35-vuotiaana menin ihotautilääkärille gynekologin sivulauseen seurauksena (ihoasi voitaisiin muuten varmaan hoitaa, voisit käydä dermatologilla). Ja kas, siellähän oli monia erilaisia hoitomahdollisuuksia joista minulle määrättiin Roaccutania paljon miedompi lääkehoito. Joka auttoi muutamassa kuukaudessa! Nyt olen jo kolme vuotta ihastellut ihoani ja sileätä leukaani. Kannatti!

    1. Joku antibioottikuuriko vai mikä? Olen antibiootteja joskus syönyt, mutta ei siitä ollut pitkään apua. ROAa en halua. Minulla on juurikin hormonaalista aknea, aina kuukautisten jälkeen on odotettavissa, että naama räjähtää.

      Aiheeseen, käytän itse täsmähoitona Avenen retinolivoidetta, sinkkivoidetta kuivatteluun ja arpiin antioksidantteja sekä Bepanthenia.

  2. Miksi Eleven ei enää myy noita COSRXin blackhead -ja whitehead eliminating -tuotteita? Tarvisin just jonkun ”hapokkaan” tuotteen liuottamaan ihon sisäisiä valkopäitä. En itse oikein luota eBayhyn…:/

    1. Toivotaan, että saadaan pian lisää. Pieni toimituskatkos tällä hetkellä, mutta suuri prioriteetti meille saada lisää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *