Paras vinkkini kaikkien ihotyyppien tehokosteuteukseen

Ihon kosteustasapaino on suorastaan taianomainen asia, joka voi ratkaista monta iho-ongelmaa aina kiristelystä ja hilseilystä ihon liialliseen rasvoittumiseenkin asti. Näistä jälkimmäisin voi tuntua oudoimmalta jutulta, mutta kun ihon pinta on liian kuiva, erittää iho helposti liikaa talia tilanteen tasapainottamiseksi ja seurauksena on rasvaisena kiiltelevä iho. Jos ihon kosteutus on kuitenkin tasapainossa, ei ihon tarvitse yrittää itse tasapainottaa sitä.

Tämän päivän vinkkini on kaksoispuhdistuksen lisäksi kaikkien aikojen paras korealaisesta ihonhoidosta oppimani niksi. Sen avulla jokainen voi saada ihostaan täyteläisen kosteutetun ja heleän ilman paksuja ja rasvaisia voiteita.

Ihonhoitotuotteiden taputtelu kasvoille Ostolakossa Virve Vee

Kauneusvinkkini on hoitonesteen (tai kosteuttavan aasialaisen kasvoveden) kerrostaminen.

Kerroin jo viime talvena, kuinka Etelä-Koreassa on ollut jo jonkin aikaa valloillaan 7 Skin Method -nimellä tunnettu trendi. 7 Skin Methodissa kerrostetaan sen nimen mukaisesti kosteuttavaa aasialaista kasvovettä (eli ei meidän länsimaalaisia, usein myös puhdistavia kasvovesiä) tai hoitonestettä kasvojen iholle seitsemän kerrosta. Ideana on, että koska iho voi imeä itseensä vain rajoitetun määrän kosteutta kerralla, voidaan sille saada pumpattua enemmän tuotetta lisäämällä sitä pieninä määrinä vähitellen. Eihän ruukukasvin kuiva multakaan kykene imemään kerralla runsasta määrää vettä, vaan paras lopputulos syntyy vettä vähitellen lisäämällä.

(Aiemman 7 Skin Methodin tarkemmin esittelevän postaukseni voi lukea täältä.)

Bloggaajan tulot Ostolakossa Virve Vee

Kun kerroin aiemmin asiasta, ajattelin kyseessä olevan vain ohimenevän trendin. Siitä huolimatta, että kokeilin juttua itsekin ja totesin sen välittömästi erittäin toimivaksi, kuulostaa seitsemän kerroksen lisääminen niin aikaavievältä hommalta, etten uskonut siitä tulevan pysyvää ilmiötä.

Mutta voi, kuinka väärässä olinkaan. Olisihan se pitänyt arvata, ettei korealaisille mikään ole liian aikaavievää kun kyse on oman ihon hoidosta. 7 Skin Method näyttää tulleen jäädäkseen ja saan jatkuvasti lukea korealaisen ihonhoidon eksperttien mainitsevan sen olevan osa heidän päivittäistä ihonhoitorutiiniaan. Hoitonesteitä ja kasvovesiä voi jopa yhdistellä ihon tarpeiden mukaan ja kerrostaa eri tuotteita!

Korealainen ihonhoito hoitoneste Ostolakossa Virve Vee

7 Skin Methodia ei välttämättä toteuteta täydessä mittakaavassa ihan joka päivä, mutta yhä useampi lisää nykyään tavallisesti iholleen kolme tai neljä kerrosta hoitavaa nestettä ja jatkaa kerrostamista kerran tai pari viikossa aina seitsemään kerrokseen asti. Hurjimmat alan ihmiset kertovat tehneensä sitä jopa 15 kerroksella!

(Jos iho alkaa tuntua liian klähmäiseltä, voi tilannetta helpottaa suihkuttamalla kasvoille kosteuttavaa kasvosuihketta, joka vähentää ihon klähmäisyyttä. Sama vinkki toimii myös kangasnaamioiden jälkeen, kuten tässä aiemmassa postauksessani olen kertonut.)

Ostolakossa Etude House Moistfull Collagen Facial Toner

Sain postissa vähän aikaa sitten eBaysta tilaamani Etude House Moistfull Collagen Facial Toner -kasvoveden, johon ihastuin välittömästi vähintäänkin yhtä paljon kuin saman tuotelinjan jo useasti hehkuttamaani Moistfull Collagen Emulsio -kosteusemulsioon. (Tuotteesta voi lukea lisää tästä postauksestani.) Tämä kasvovesi on nimittäin aivan täydellinen 7 Skin Methodin toteutukseen.

Ostolakossa Etude House Moistfull Collagen Facial Toner

Siinä missä länsimaalaiset kasvovedet on tavallisesti tehty vielä viimeistelemään ihon puhdistus, ovat aasialaiset kasvovedet itsessään jo hoitotuoteitta, mikä näkyy niiden ainesosaluetteloissa ja tekstuureissa. Etude House Moistfull Collagen Facial Toner -kasvovedessä on ihanan täyteläinen ja kosteuttava koostumus, joka on itsessään oikeastaan jo samanlainen kuin monissa hoitonesteissä. Tätä voisikin jo melkein kutsu japanilaisittain lotioniksi, eli sekä kasvoveden että hoitonesteen virkaa ajavaksi ihonhoitotuotteeksi.

(Japanilaisen ja korealaisen ihonhoidon eroavaisuuksista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

Ostolakossa Etude House Moistfull Collagen Facial Toner

Kasvovedessä on lisäksi aivan loistava suuaukko, joka annostelee paksua kasvovettä ulos hitaasti pisara kerrallaan. Tätä ei missään tapauksessa edes kannattaisi käyttää länsimaalaisten kasvovesien tapaan vanulapun kanssa, vaan nimenomaan taputella iholle suoraan käsistä. Täyteläisesti kosteuttavan, mutta hyvin imeytyvän koostumuksensa vuoksi kasvovesi on kuin luotu kerrostettavaksi iholle.

Ostolakossa Etude House Moistfull Collagen Facial Toner

Tämä on niitä tuotteita, joiden ylistykseksi voisin pitää vaikka tunnin monologin. Olen hehkuttanut tätä jo moneen kertaan Instagram Stories -klipeissäni ja jatkan tämän tuotteen hehkuttamista vastaisuudessakin, sillä tämä on oikeasti jokaisen ihotyypin sankari ja suoranainen messias, jos tuotetta vielä lähtee kerrostamaan iholle.

Kasvovesimäinen tuote ei juoksevuutensa ansiosta tunnu iholla rasvaiselta eikä se ole paksu, minkä ansiosta se jättää rasvoittuvallekin iholle raikkaan tunteen. Se on täydellinen tuote tuomaan iholle lisäkosteutusta päivittäin tai aina tarvittaessa ja juuri niin paljon, kuin mitä iho sillä hetkellä kaipaa.

Ostolakossa Etude House Moistfull Collagen Facial Toner
Pakkauksessa neuvotaan levittämään tuotetta iholle vasta hoitonesteen jälkeen, mutta kyseisessä tuotelinjassa on ollut käsittääkseni aiemmin kaksi hoitonestettä, joista toista (nyt ilmeisesti valikoimasta jo poistunutta) on käytetty iholla ennen kasvovettä.

Hoitonesteen tai hoitavan kasvoveden kerrostaminen on minusta suorastaan taikatemppu, joka tekee ihosta vaivatta täyteläisen kosteutetun. Se on täydellinen vinkki laittaa korvan taakse nyt, kun ilman alkavat viilentyä ja monien iho joutuu sen myötä koetukselle. Tämä on sellainen vinkki, jota suosittelen ihan oikeasti kokeilemaan edes kolmella kerroksella niin huomaatte, kuinka mieletön vaikutus sillä on ihon kosteusvarastojen täydentämisessä. Kannattaa kuitenkin aina muistaa, että kerrosten päälle tulee levittää normaalisti seerumi ja kosteusvoide, jotta iholle juuri ladattu kosteus myös pysyy sillä eikä haihdu liian nopeasti.

Etude House Moistfull Collagen Facial Toner -kasvoveden myyjiä löytyy eBaysta täältä*.

Ostolakossa Etude House Moistfull Collagen Facial Toner

Lähteekö vinkki käyttöön tai onko se jo käytössä?

Kommentit (17)
  1. Olen pähkäillyt tämän Etude Housen kollageenikasvoveden ja Klairsin kasvoveden välillä, enkä osaa päättää, kumman hankkisin. Onko näillä mielestäsi paljon eroa?

    1. Klairs on monikäyttöisempi, mutta tämä tuntuu kosteuttavammalta. Ajattelisin tämän enemmänkin hoitonesteenä ja Klairsin sitten kasvovetenä. Makuasia siis oikeastaan lähinnä, eli en osaa antaa ääntä kumpaankaan suuntaan. :/

  2. Mä olen käytellyt tätä kikkaa jo pitkään. Tosin nyt on käytössä köyhä suomiversio eli Acon kuivan ihon kasvovesi joka ei sisällä alkoholia, kun edellinen Mizon loppui ja seuraava kasvovesi/hoitoneste ei ole vielä saapunut. Toimii ihan kivasti myös tuolla Acolla (pinkki suihkepullo josta suihkaisen kädelle ja siitä painelen kasvoille, saa apteekista).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *