Paras vinkkini ihonhoitoon

Hoidan ihoani lähes fanaattisesti. Kokeilen uusia hoitotuotteita ja meikkejä, joista useat tuovat avun juuri niihin ihoni ongelmiin, jotka ovat apua kaivanneetkin. On kuitenkin yksi ongelma, jonka kanssa olen taistellut ikuisuuden löytämättä siihen ratkaisua kosmetiikkatuotteista.

Ostolakossa Virve Vee tummat silmänaluset

Oma ikuisuusongelmani ovat olleet tummat ja väsyneiltä näyttävät silmänaluseni. Minusta on tuntunut, että vaikka olisin tehnyt mitä, ovat ne silti aina ja ikuisesti riesanani.

Tiedostan, että silmänympärysteni iho on hyvin ohut ja sen läpi kuultaa verisuonia, jotka aiheuttavat tummuutta ja joista ei ole mahdollista päästä kosmetiikalla eroon, mutta varsinkin viimeisen parin vuoden ajan silmänympärykseni ovat jatkuvasti näyttäneet niin väsyneiltä, että olen alkanut olla suorastaan epätoivoinen. Koko iho ylipäätään tuntui näyttävän väsyneemmältä kuin ennen, vaikka tein mitä ja hyviä blogikuviakin varten täytyi aina yrittää löytää se optimaalinen kulma ja valaistus, joka minimoisi ongelmaa. Kiva kun on tällainen geneettinen vika.

Ihoni ja silmänalusieni näyttivät lähes aina tältä:

Ostolakossa Virve Vee tummat silmänaluset

Joitakin päiviä sitten satuin kuitenkin vilkaisemaan aamulla peiliin meikittömillä kasvoilla ja hämmennyin. Silmänaluseni eivät olleet enää läheskään niin tummat kuin aiemmin, ihokin näytti heleämmältä ja tasaisemman sävyiseltä ja kasvoni olivat muutenkin huomattavasti virkeämmän näköiset kuin aiemmin.

Mitä oli tapahtunut ja mikä ihmetuote tämän oli saanut aikaan?

Ostolakossa Virve Vee tummat silmänaluset
Iho eilen ilman meikkipohjaa

Minun ei tarvinnut miettiä asiaa kauan, sillä tiesin kyllä selityksen välittömästi. Kyse ei ollut mistään ihmetuotteesta vaan ihan vain siitä, että olin vihdoin saanut nukuttua kunnolla pois jo muutamia vuosia jatkunutta univelkaani.

Unella on todellakin merkitystä iholle ja erityisesti silmänalusille. Tämä tuskin tulee kellekään yllätyksenä ja tiedostin sen itsekin hyvin etukäteen. En kuitenkaan ollut ehtinyt viime vuosina koskaan elää pidempään sellaista elämänvaihetta, jossa voisin jatkuvasti nukkua näin hyvin kuin mitä olen viimeisen vajaan kuukauden ajan saanut tehdä. Kokoajan kun vain oli niin kiire.

Olen ehdoton iltakukkuja ja aamunukkuja. Minun on ihan turha yrittää kääntää sisäistä kelloani niin, että menisin iltaisin aikaisin nukkumaan ja vastaavasti myös heräisin aamulla aikaisin, sillä en nauti aamuista. Illat ja yöt sen sijaan ovat minun juttuni. Herään kunnolla eloon illalla yhdeksän jälkeen ja olen silloin parhaimmillani. Olen iltaisin ja erityisesti öisin tehokkain tekemään töitä, saamaan asioita aikaan ja jopa siivoamaan. Luonnollinen nukkumaanmenoaikani on yöllä noin kello kahden paikkeilla mikä tarkoittaa, että avaan mielelläni silmäni vasta aamupäivällä yhdentoista jälkeen.

Ostolakossa Virve Vee tummat silmänaluset
Nyt jäljelle jäävän tummuuden voi jopa peittää ongelmitta meikikkä.

Harmi vaan, ettei tuollainen unirytmi ole ollut mahdollinen. Työaamuina herätyskello on kiskonut minut ylös seitsemän jälkeen, mutta se ei silti ole tarkoittanut, että olisin mennyt nukkumaan aikaisin. Kukuin vähintään puolille öin ja mielellään pidempäänkin, sillä puuhaa kyllä riitti. Yöunet jäivät arkisin usein viiteen tuntiin ja yritin kuroa univajetta umpeen viikonloppuisin tuntien kuitenkin huonoa omaatuntoa siitä, etten herännyt aikaisin olemaan tehokas.

Täällä Bangkokissa luonnollinen unirytmini on päässyt toteutumaan täydellisesti. Valvon myöhään, mutta voin myös nukkua pitkään ja ennen kaikkea saan nukkua joka aamu juuri siihen asti, kun kehoni tuntuu tarvitsevan unta. Olen voinut luopua herätyskellosta ja nauttia siitä, että voin nukkua kunnes minua ei enää nukuta. Minun ei ole enää tarvinnut myöskään käyttää aikaani työmatkoihin, mikä sekin tuo jo viikkoon yhtäkkiä lisää lähes kymmenen tuntia.

Laskin, että olen saanu täällä nukuttua keskimäärin vähintään noin 15 tuntia enemmän viikossa kuin mitä Tukholmassa nukuin. Kun sen vielä yhdistää ahkeraan silmänympärysnaamioiden ja hyvän, ravitsevan silmänympärysvoiteen käyttöön ei ole ihme, että silmänympärykset ovat kuin uudesti syntyneet ja jopa suorastaan nuortuneet muutamalla vuodella.

Ostolakossa Virve Vee tummat silmänaluset
Kasvoilla meikkivoidetta, peitainetta ja puuteria, jotka eivät kuitenkaan näytä raskaista silmänalusillakaan.

Ennen silmänympäryksiäni tuntui lähes mahdottomalta edes meikata virkeämmän näköisiksi, mutta nykyään tämäkin onnistuu ongelmitta. Silmänalusilleni lankeaa edelleen helposti varjot eivätkä ne ole läheskään ongelmattomat, mutta ensimmäistä kertaa vuosiin tuntuu, ettei elämä niiden kanssa ole enää mahdotonta.

Se kliseisin ja perinteisin vinkkini kasvojen virkistykseen onkin varmistaa, että saa varmasti tarpeeksi unta. En ollut itse edes aiemmin ajatellut, että olin jo vuosia nukkunut säännöllisesti liian vähän ja että se vaikuttaisi ihooni todella konkreettisesti, mutta nämä viimeiset viikot ovat näyttäneet, millaisia ihmeitä hyvistä yöunista kiinni pitäminen kykenee iholle tekemään. Koska kroppani ei ollut missään vaiheessa pistänyt minulle pahemmin vastaan uskoin aina, että nukun aiemmin ihan tarpeeksi.

Tiedän, että pienten lasten äidit miettivät mielessään, että voi kun se olisikin noin helppoa, että vain päättäisi nukkua enemmän. Eihän se tietenkään kaikissa elämäntilanteissa ole ja kaikilla se ei ole vain omasta valinnasta kiinni. Usein silloin on kuitenkin sellaisessa elämäntilanteessa, että elämää on siunattu jollakin sellaisella, minkä kokee huomattavasti oman ihon hyvinvointia tärkeämmäksi asiaksi, joten tästä asiasta on varmasti turhaa edes keskustella enempää.

Oma elämäni pyörii toistaiseksi kuitenkin vielä hyvin pitkälti oman napani ympärillä, joten koska minulle on tällä hetkellä tärkeintä huolehtia itsestäni ja voin säädellä päivärytmini haluamallani tavalla, aion pitää jatkossakin huolen, että muistan nukkua tarpeeksi ja priorisoida yöuneni. Tämä hyvien yöunien tuoma facelift oli nimittäin minulle loistava konkreettinen esimerkki hyvien yöunien tarpeellisuudesta eikä tarvitse varmastikaan edes kertoa, että myös kehoni voi tietysti paremmin.

Ostolakossa Virve Vee tummat silmänaluset
Tässä kuvassa kasvoilla on jo meikkipohjatuotteita.

Nukutteko te tarpeeksi?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (40)
 1. Hei vautsi, ihan huikea ero, näytät niin levänneeltä 🙂 unen merkitys koko päivään on kyllä aivan valtaisa! Kokopäivätyössä painii itsekin sen kanssa kun haluaisi ehtiä tehdä töiden lisäksi niinpenkkiin paljon kaikkea että unestahan se sitten verottaa. Välillä kuitenkin jaksoja, joissa unta saa tarpeeksi ja koko kroppa ja mieli voi niin paljon paremmin!! Ihanaa Bangkok -aikaa, huippua että pääset toimimaan luonnollisella rytmilläsi!:)

  1. Siis ei penkkiin paljon, ihan vaan että haluaisi tehdä niin paljon…damn you autocorrect 😀

   1. Hahha, ihana autocorrect! <3 🙂

    Joo, levon merkitystä ei tule ajatelleeksi niin paljon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta ennen kuin pääsee kokemaan, miten hyvältä elämä tuntuukaan kaikin puolin, kun saa levätä kunnolla. Jännittävää nähdä, että näkyykö muutoksia vielä lisää. Nyt takana on kuitenkin vasta joitakin viikkoja hyvää unta, mutta koska ihon uudistumiseenkin menee jo ne nelisen viikkoa voi olla, että asia konkretisoituu entisestään vielä. 🙂

 2. Mä kyllä nukun tuntimäärällisesti riittävästi, n. 8h/yö arkena. Mun on pakko, koska oon järkyttävän kiukkunen väsyneenä. Se mihin kuitenkin pitäis panostaa enemmän on unen laatu, välillä herään useemman kerran yössä tai nukun levottomasti.

  1. Joo, unen laadullakin on tosiaan suuri merkitys. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *