Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Paras tehoaine finneille – tämän nimeen asiantuntijat vannovat

Ostolakossa finnit

Mikä on kaikkein tehokkain aine finnejä vastaan? Tämän kysymyksen vastaus on itseasiassa sellainen, ettei se aiheuta suuria erimielisyyksiä vaan asiantuntijat ympäri maailman ovat asiasta aikalailla samaa mieltä. Jos siis puhutaan reseptivapaasti käytettävistä tuotteista, on kaikkein tehokkain apu epäpuhtauksien hoitoon bentsoyyliperoksidi (Benzoyl peroxide).

Bentsoyyliperoksidin teho perustuu sen kykyyn tuhota aknebakteereja ja  ihoa kuorivaan vaikutukseen. Ainesosa auttaa irrottamaan iholta huokosia tukkivaa kuollutta ihosolukkoa ja liiallista talia, minkä ansiosta ihohuokoset eivät tukkiudu. Erinomaista ainesosassa on sen nopeavaikutteisuus, eli se voi jo viikossa saada iholla aikaan todella selkeän muutoksen.

Ainesosaa sisältäviä tuotteita ei ole Suomessa vaikeaa saada käsiinsä. Nimillä Brevoxyl ja Baciron AC löytyviä voiteita on jo pitkään myyty apteekeissa kaikille ilman reseptiä ja käytin niitä itse jo toistakymmentä vuotta sitten. En ole päässyt tarkistamaan tilannetta Suomen apteekeista, mutta googlettelun perusteella vaikuttaisi siltä, ettei Brevoxyl-voidetta enää ole myynnissä vaan saatavilla on tällä hetkellä vain Baciron AC -geeliä. (Jos jollakin on paremmin tietoa asiasta niin olisi ihanaa, jos voisitte jakaa tietonne kommenteissa!)

Basiron AC -geeli voi kuulostaa taivaanlahjalta epäpuhtauksien kanssa taistelevalle, mutta useimmat sitä kokeilleet tietävät varmasti, ettei sen käyttö ole ihan ongelmatonta. En ole itse käyttänyt tuotetta vuosiin, mutta muistan edelleen, kuinka tuskaista se välillä oli.

Ensimmäisen ja toisen käyttökerran jälkeen kaikki vaikutti aina hyvältä. Iho alkoi selvästi tuntua sileämmältä enkä malttanut odottaa, että kuluisi pidempi aika ja pääsisin finneistä eroon. Tuotteen ihoa kuoriva vaikutus iski kuitenkin nopeasti päälle ja sai kasvot hilseilemään, minkä vuoksi meikki ei näyttänyt iholla enää hyvältä. Kuoriutuminen saa myös ihon ohentumaan, mikä voi saada ihon punoittamaan, kuumottamaan ja ärtymään. Monilla Basiron AC ei itsessään vielä laita ihoa punoittamaan ja kuumottamaan, mutta kun kuivalle, hilseilevälle ja ohentuneelle iholle levitetään kuivuuteen apua tuovaa kosteusvoidetta, saattaa iho lehahdella.  Ohentunut iho on myös erityisen tärkeää suojata auringolta, sillä se on erittäin herkkä UV-säteilylle.

Basiron AC -geelin voi ottaa iholla käyttöön vähitellen eli esimerkiksi joka toinen tai kolmas yö. Ihoa voi myös totuttaa geeliin antamalla sen aluksi vaikutta iholla vain muutamia tunteja. Yleisin virhe tuotteen kanssa on, että sitä käytetään heti aluksi kahdesti päivässä, koska se vaikuttaa heti auttavan niin hyvin eikä iho heti reagoi siihen näkyvällä oireilulla. Usein ihon kuoriutuminen, kuumotus ja punoitus kuitenkin alkavat sitten yllättäen parin päivän päästä, eli tuotteen kanssa kannattaa olla varovainen jos ei halua ikävää yllätystä.

On myös hyvä huomioida, että jos epäpuhtaudet syntyvät teini-iän tai aikuisiän hormonitoiminnan vaikutuksesta, voi Basiron AC -geeli hoitaa iholla näkyviä oireita, mutta hormonaalisen aknen hoidossa kannattaa aina ensisijaisesti kääntyä ihotautilääkärin puoleen. Lääkärin määräämien tuotteiden avulla voidaan vaikuttaa epäpuhtauksiin tehokkaammin ehkäisemällä niiden syntyä tavallisesti sisäisesti käytettävien lääkkeiden avulla. Myös Basiron AC -geelin ohjeissa kehotetaan  kääntymään lääkärin puoleen, mikäli ihon tilanne ei parannu geelin kahden kuukauden käytön jälkeen. Tuote sopiikin parhaiten hoitamaan yllättäen päälle tullutta paikallista näppytilannetta.

Paitsi että bentsoyyliperoksidia sisältävät tuotteet ovat varsin tujuja iholle, voivat ne olla sitä myös tekstiileille. Ainesosa on vetyperoksidin sukulainen, minkä vuoksi se vaalentaa tekstiilejä. Suosittelen käyttämään ainesosaa sisältäviä tuotteita öisin, mutta olemaan samalla varovainen vuodevaatteiden kanssa kanssa ja suosimaan valkoisia tekstiilejä.

Suomen myydyimmäksi aknen itsehoitolääkkeeksi nimetystä Basiron AC -geelistä voi lukea lisää sen omilta verkkosivuilta. Tuotetta voi ostaa apteekista tai tilata netistä verkkoapteekista täältä*.

Ostolakossa finnit

Onko teillä kokemuksia bentsoyyliperoksidia sisältävistä tuotteista?


Lue myös:

Cica-voiteet – ärtyneen ihon pelastaja

Parhaat tuotteet mustapäiden karkotukseen

Edullinen öljy, joka pelastaa epäpuhtaan ihon

Tämä ihonhoitolaite pelasti finneistä kärsineen ihoni

Supersuosittu täsmätuote näpyille: Mario Badescu Drying Lotion

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (18)

 1. miiu

  Sori tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta olisi postaustoive aiheesta ”hormonihäiriköt” ja kosmetiikan käyttö raskausaikana. Kosmetologiksi opiskelevana ja ihonhoitotuotteita myyvänä olisi kiva tietää aiheesta lisää/saada jotain näkökulmaa asiaan. Tämä kuitenkin koskettaa monia naisia jossain vaiheessa elämää 🙂

  1. Sara

   Tää on tosi hyvä ja tärkeä aihe, Suomessa ei käsittääkseni neuvoloissa edes suositella esim kynsilakkojen, hiusvärin ja muun kosmetiikan vähentämistä minimiin raskausaikana, mikä on kyllä ihme. USAssa on tällainen käytäntö kuulemani mukaan. Ja se pitäisi saada myös Suomeen.

   Minäkin siis toivon kovasti tällaista postausta! 🙂

  2. Piia

   Basiron on ollut käytössä finnien täsmähoitona, mutta tosiaankin saa varovainen olla. Jo kaksi iltaa peräkkäin laitettuna voide voi aiheuttaa finnin ärtymisen vielä pahemmin, jos ei ensimmäinen kerta nitistä näppyä. Selkänäpyille olen myös ainetta sivellyt, koska selkänahan luulisi kestävän tujumpia aineita. Näpyt ovat kyllä laantuneet, mutta nykyään lakanoista huomaa missä kohti lakanaa on tullut nukuttua 😀 Samoin mitkä pyyhkeet ovat olleet käytössä käsien pesussa…

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *