Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Paras tehoaine finneille – tämän nimeen asiantuntijat vannovat

Ostolakossa finnit

Mikä on kaikkein tehokkain aine finnejä vastaan? Tämän kysymyksen vastaus on itseasiassa sellainen, ettei se aiheuta suuria erimielisyyksiä vaan asiantuntijat ympäri maailman ovat asiasta aikalailla samaa mieltä. Jos siis puhutaan reseptivapaasti käytettävistä tuotteista, on kaikkein tehokkain apu epäpuhtauksien hoitoon bentsoyyliperoksidi (Benzoyl peroxide).

Bentsoyyliperoksidin teho perustuu sen kykyyn tuhota aknebakteereja ja  ihoa kuorivaan vaikutukseen. Ainesosa auttaa irrottamaan iholta huokosia tukkivaa kuollutta ihosolukkoa ja liiallista talia, minkä ansiosta ihohuokoset eivät tukkiudu. Erinomaista ainesosassa on sen nopeavaikutteisuus, eli se voi jo viikossa saada iholla aikaan todella selkeän muutoksen.

Ainesosaa sisältäviä tuotteita ei ole Suomessa vaikeaa saada käsiinsä. Nimillä Brevoxyl ja Baciron AC löytyviä voiteita on jo pitkään myyty apteekeissa kaikille ilman reseptiä ja käytin niitä itse jo toistakymmentä vuotta sitten. En ole päässyt tarkistamaan tilannetta Suomen apteekeista, mutta googlettelun perusteella vaikuttaisi siltä, ettei Brevoxyl-voidetta enää ole myynnissä vaan saatavilla on tällä hetkellä vain Baciron AC -geeliä. (Jos jollakin on paremmin tietoa asiasta niin olisi ihanaa, jos voisitte jakaa tietonne kommenteissa!)

Basiron AC -geeli voi kuulostaa taivaanlahjalta epäpuhtauksien kanssa taistelevalle, mutta useimmat sitä kokeilleet tietävät varmasti, ettei sen käyttö ole ihan ongelmatonta. En ole itse käyttänyt tuotetta vuosiin, mutta muistan edelleen, kuinka tuskaista se välillä oli.

Ensimmäisen ja toisen käyttökerran jälkeen kaikki vaikutti aina hyvältä. Iho alkoi selvästi tuntua sileämmältä enkä malttanut odottaa, että kuluisi pidempi aika ja pääsisin finneistä eroon. Tuotteen ihoa kuoriva vaikutus iski kuitenkin nopeasti päälle ja sai kasvot hilseilemään, minkä vuoksi meikki ei näyttänyt iholla enää hyvältä. Kuoriutuminen saa myös ihon ohentumaan, mikä voi saada ihon punoittamaan, kuumottamaan ja ärtymään. Monilla Basiron AC ei itsessään vielä laita ihoa punoittamaan ja kuumottamaan, mutta kun kuivalle, hilseilevälle ja ohentuneelle iholle levitetään kuivuuteen apua tuovaa kosteusvoidetta, saattaa iho lehahdella.  Ohentunut iho on myös erityisen tärkeää suojata auringolta, sillä se on erittäin herkkä UV-säteilylle.

Basiron AC -geelin voi ottaa iholla käyttöön vähitellen eli esimerkiksi joka toinen tai kolmas yö. Ihoa voi myös totuttaa geeliin antamalla sen aluksi vaikutta iholla vain muutamia tunteja. Yleisin virhe tuotteen kanssa on, että sitä käytetään heti aluksi kahdesti päivässä, koska se vaikuttaa heti auttavan niin hyvin eikä iho heti reagoi siihen näkyvällä oireilulla. Usein ihon kuoriutuminen, kuumotus ja punoitus kuitenkin alkavat sitten yllättäen parin päivän päästä, eli tuotteen kanssa kannattaa olla varovainen jos ei halua ikävää yllätystä.

On myös hyvä huomioida, että jos epäpuhtaudet syntyvät teini-iän tai aikuisiän hormonitoiminnan vaikutuksesta, voi Basiron AC -geeli hoitaa iholla näkyviä oireita, mutta hormonaalisen aknen hoidossa kannattaa aina ensisijaisesti kääntyä ihotautilääkärin puoleen. Lääkärin määräämien tuotteiden avulla voidaan vaikuttaa epäpuhtauksiin tehokkaammin ehkäisemällä niiden syntyä tavallisesti sisäisesti käytettävien lääkkeiden avulla. Myös Basiron AC -geelin ohjeissa kehotetaan  kääntymään lääkärin puoleen, mikäli ihon tilanne ei parannu geelin kahden kuukauden käytön jälkeen. Tuote sopiikin parhaiten hoitamaan yllättäen päälle tullutta paikallista näppytilannetta.

Paitsi että bentsoyyliperoksidia sisältävät tuotteet ovat varsin tujuja iholle, voivat ne olla sitä myös tekstiileille. Ainesosa on vetyperoksidin sukulainen, minkä vuoksi se vaalentaa tekstiilejä. Suosittelen käyttämään ainesosaa sisältäviä tuotteita öisin, mutta olemaan samalla varovainen vuodevaatteiden kanssa kanssa ja suosimaan valkoisia tekstiilejä.

Suomen myydyimmäksi aknen itsehoitolääkkeeksi nimetystä Basiron AC -geelistä voi lukea lisää sen omilta verkkosivuilta. Tuotetta voi ostaa apteekista tai tilata netistä verkkoapteekista täältä*.

Ostolakossa finnit

Onko teillä kokemuksia bentsoyyliperoksidia sisältävistä tuotteista?


Lue myös:

Cica-voiteet – ärtyneen ihon pelastaja

Parhaat tuotteet mustapäiden karkotukseen

Edullinen öljy, joka pelastaa epäpuhtaan ihon

Tämä ihonhoitolaite pelasti finneistä kärsineen ihoni

Supersuosittu täsmätuote näpyille: Mario Badescu Drying Lotion

Kommentit (18)

 1. Elina

  MInulla räjähti iho monta viikkoa sitten ja vieläkin parannellaan tuhoja. Olin aloittanut kollageenijauheen käytön ja se oli syyllinen asiaan. Huomasin suomeen lanseeratun uuden Skincity-verkkokaupan valikoimissa Paula’s Choicen tuotteet ja tilasin sieltä BHA lotionin. Ennen olen sitä kasvovettä käyttänyt. Voi ilon päivää kun huomasin jo parin käyttökerran jälkeen että alkaa nuo pahkurat rauhoittumaan. Tilasin myös BHA vartalovoiteen ja nyt paranee myös selän finnit.
  Sinulla oli siinä jossain postauksessa maininta, että itsekin epäilit ihoräjähdyksen syyksi kollageenia, vaikka siinä lopulta se vika ei ollutkaan. Kiitos kuitenkin siitä! Sen ansiosta itse tajusin heti heivata sen kollageenijauheen pois!

  • Virve Vee

   Kiva kuulla, että syyllinen ja ratkaisu tilanteeseen löytyi! BHA on tosiaan loistava apulainen. 🙂

 2. Krista

  Jos toi basiron kerta kuorii ihoa niin voisko se auttaa punaisiin finnijälkiin? Mulla on tosi paljon jäänyt aknesta jälkiä kasvoihin eivätkä ne lähde millään 🙁 ja ovat jo vuosia vanhoja

 3. P.S.

  Itse käytin Brevoxyliä (kun sitä vielä myytiin) ja myöhemmin tuota Basironia. En muista kuinka pitkään käytin, mutta ajan kanssa aloin saamaan erittäin ikäviä oireita ja lopetin käytön. Oireita olivat silmäsärky ja kurkkukipu, jos tuotetta levitti lähelle näitä alueita. Esim. jos oli finnejä kulmakarvojen lähellä tai otsalla silmien välissä, tai leukapielissä. Alkuun voide kyllä tuntui auttavan, mutta pian huomasin, että aine kuivatti ihoa niin, että finnit ”eivät päässet pintaan” ja aloin saada syviä, kipeitä paukamia. En voi suositella kenelläkään.
  Nykyään saan eniten apua teepuuöljystä ja Aco Spotless overnight -täsmävoiteesta, jossa vaikuttavat aineet ovat salisyylihappo, maitohappo sekä sinkki.

 4. Mirka

  Olen käyttänyt basironia jo parisen vuotta. Sain aikuisiän aknen 30-vuotiaana ja kokeilin sillon kaikkea mahdollista, kun olisin tajunnut Basironin jo silloin. Aluksi omani ihonikin punoittui ja kuoriutui, mutta hyvällä rasvalla ja kosteusvoiteella sain ihoni taas pehmeäksi. Basiron auttaa todella nopeasti ja pian opinkin miten sitä kannattaa käyttää. Tulehtuneen finnin se tainnuttaa päivässä ja pienet alut tappaa heti. Olen jopa käyttänyt ennaltaehkäsevästi kun syönyt päivän aikana paljon rasvaista ruokaa ja yöksi laittanut basironia naamaan niin finnejä ei ole tullut. Humektan kosteusvoidetta ja bellavitaa olen käyttänyt basironin kanssa. Ilman sitä en olisi saanut ihoani kuntoon. Arvet ja läikät ovat hävinneet myös iholtani kun basiron uudistaa hyvin ihon. Suosittelen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *