Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Papaiinia ja muuta kivaa

Tänään postailen tuotteesta, joita minulla on itseasiassa useampikin kappale.
Homma alkoi siitä, kun sain tuotteen minikoon Glossy Boxin kautta, mutta jätin sen pitkäksi aikaa käyttämättä. Kokeilin tuotetta kerran, se jätti minulle neutraalin mielikuvan ja unohdin sen. Sitten jouduin olosuhteiden pakosta ottamaan tuotteen aktiivikäyttöön muiden vastaavien tuotteiden loputtua ja ihastuin siihen lopulta kovasti. Lopulta hankin näitä myös muutaman ylimääräisenkin kappaleen saatuani erään hoitolalahjakortin, jonka loppusumma minun oli tuhlattava joihinkin hoitolan tuotteisiin.
Tuote on monien minulle suosittelema Dermalogican Daily Microfoliant, joka on nimensä mukaisesti päivittäiseen käyttöön tarkoitettu, ihoa hellävaraisesti kuoriva ja puhdistava tuote.
Tuote epäilytti minua aluksi hieman, sillä se on koostumukseltaan jauhomainen ja pelkäsin sen olevan liian tujua päivittäin käytettäväksi. 
Jauhe kuuluu kuitenkin sekoittaa veden kanssa, jolloin siitä syntyy kevyesti vaahtoava ”tahna”, joka kuorii ihon hellävaraisesti sitä raapimatta. Rakeet siis oikeastaan sulavat veteen lähes täysin, eli ne eivät kuori ihoa mekaanisesti sen suuremmin.  Ideana on, että vaahdotettua tuotetta pyöritellään kasvoille noin minuutin ajan, jonka aikana sen vaikuttavat aineet pääsevät tekemään iholla tehtävänsä entsymaattisena kuorintana.

Tuotteen ihoa hellästi kuoriva teho perustuukin sen papaijasta peräisin olevaan papaiiniin, riisientsyymiin sekä salisylihappoon, joiden avulla ihon pinnalta ylimääräisen harmauden kuoriva tuote kirkastaa ihoa jättäen sen puhtaaksi ja pehmeäksi, muttei kuitenkaan kiristävän tuntuiseksi. 
Varsinaiseksi meikinpuhdistustuotteeksi en tätä pesutehojensa puolesta tosiaan mieltäisi, mutta käytän tätä itse varsinaisen meikinpuhdistustuotteen jälkeen ihonpuhdistuksen kakkosvaiheen tuotteena lähes jatkuvasti. En ole kokenut tuotetta liian tujuksi omalle pintakuivuuteenkaan taipuvaiselle iholleni, joten uskallan suositella tätä muillekin, joiden iho kaipaa kirkastusta, mutta jotka pelkäävät liian tujuja tuotteita. Käytän tätä itse välillä myös aamupuhdistustuotteena.

 Omat (todella riittoisat) kappaleeni ovat tosiaan täysikokoista pakkausta (75 g) pienempiä versioita (13 g), mutta vaikuttavat silti jo kestävän ikuisuuden riittoisuutensa ansiosta. Suosittelenkin siis hankkimaan tuotteesta kosmetologilta vaikkapa sen minikokoisen version ensin, jotta välttyy mahdollisilta hukkaostoksilta, mikäli kemiat tuotteen kanssa eivät sittenkään kohtaa täysin. Täysikokoinen purkki maksaa noin 60 euroa ja muistelisin ostaneeni oman kokeilukokoni reilulla kympillä.
Oletteko te kokeilleet tätä Dermalogian kuorintatuotetta? Mitä teidän ihonne on tästä pitänyt? (Tuotehan on hieman samanlainen kuin Sensain Peeling Powder.)

Kommentit (11)

  1. Love and Other Tricks

    Tää on mun ehdoton lemppari! arkena käytössä täysikokoinen ja matkoilla miniversio 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *