Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Palautekeskustelun purku

Kiitos kaikille teille palautetta antaneille! Jokaisen mielipiteen kuuleminen oli minulle tärkeää ja oli mahtavaa tajuta, että olen juuri nyt sillä linjalla, mitä blogiltani toivottekin. Uteliaisuuttani lähdin asiaa selvittämään ja uteliaisuuden nälkäni on nyt tyydytetty.

Kuten toivoittekin, pidän jatkossakin saman linjan: pääpaino tuotteissa ja niiden esittelyssä ja ehkä silloin tällöin pieni aiheeseen liittyvä postaus muuhun elämääni viitaten. Ja ehkä joskus joku pieni juttu ihan kaiken ulkopuoleltakin ihan vaan siksi, että niin haluan tehdä ja se tuntuu hyvältä.

Yksi asia, mistä sain palautetta ja minkä olen itsekin toki tiedostanut, on kommentteihin vastaamisen jääminen. Aina viimekesään asti jaksoin ja ehdin vastata 99,9 prosenttiin blogiini jätetyistä kommenteista, mutta työkiireiden vuoksi se on nykyään jäänyt todella vähälle.

En usko, että enää koskaan tulen vastaamaan ihan jokaiseen kommenttiin, mutta tahtoisin edelleen voida olla avuksi teille kysyessänne neuvoja. Ongelmana on yleensä ollut se, että postauksen jälkeen voi tulla 30 kommenttia, jotka ovat todella kiinnostavaa luettavaa, mutta jotka eivät yleensä kaipaa vastaustani ja kolme kommenttia, joihin sitten tahtoisin vastata. Ja voi kuinka inhoankaan tätä Bloggerin systeemiä, etten voi vastata kommenttiin suoraan sen alapuolelle vaan vastaus näkyy vasta koko kommenttirimpsun sillä hetkellä viimeisimpänä kommenttina. Tämäkään ei olisi niin hankalaa, mutta kun arviolta kolme neljäsosaa kysyjistä kulkee nimellä ”Anonyymi” ja siihen vielä päälle anonyymit muuten vaan kommentoijat, jolloin minusta tuntuu niin tylsältä laittaa pitkän ritirimpsun perään ”Anonyymi: Tee niin ja näin ja kokeile tuota ja tuota,” jolloin vastaukseni tuntuu jotenkin hyödyttömättömältä. Muistaako se Anonyymi edes ikinä käydä katsomassa, tuliko mitään vastausta? Ja tuskin kukaan muu hyötyy tästä vastauksesta, sillä eihän kukaan jaksa lukea kaikkia kommentteja läpi ja etsiä, kenen Anonyymin kommenttiin vastaan.

Yksi vaihtoehtohan olisi tietysti jättää anonyymien kommenttien postausmahdollisuus pois, mutta en halua sitä missään tapauksessa. Olen saanut niin monelta Anonyymilta niin monta tärkeää mielipidettä ja niin paljon tärkeää tietoa ja miettimisen aihetta, etten todellakaan tahtoisi jättää niitä pois.

Lupaan kuitenkin jatkossa yrittää löytää paremmin aikaa kommentteihin vastaamiselle, sillä me kaikki saamme siitä paljon irti. Kysyjät saavat vastauksia, minä saatan itsekin keksiä uusia juttuja vastauksia miettiessäni ja muut lukijatkin voivat bongata vinkkejä. Työviikkoni aikana se on yleensä todella hankalaa ja työviikkoni aikana ilmestyvät postauksetkin ovat lähes poikkeuksetta ajastettuja (enkä tahdo myöskään käyttää koko vapaa-aikaani jokaiseen kommenttiin vastaamiseen vapaaviikoillakaan), mutta uskoisin, että hommaa helpottaisi suuresti se, mikäli kysyjä esiintyisi millä tahansa nimimerkillä.

Toivoisinkin siis, että jatkossa vastausta toivovat käyttäisivät kommentissaan edes jotain nimimerkkiä, jolloin kommenttiin vastaaminen olisi huomattavasti helpompaa ja voisin vastata vaikka vaan niihin muutamiin kysymyksiin postauksien yhteydessä ilman, että homma menisi sekavaksi. Miltäs kuulostaisi? (Tulen ohjeistamaan tähän muuallakin täällä, jolloin uudetkin lukijani ovat asiasta kärryillä.)

Ja niin… Muutama on harmitellut blogin alkuperäisen idean vähän jääneen jalkoihin ja kenties unohtuneen kokonaan. Älkääs nyt, lupaan yllättää teidät vielä myöhemmin tänään!

Kiitokset vielä kaikille kommenttia jättäneille!

PS. Kun aihe nyt tuli esiin, niin herätetäänpä keskustelua tästäkin: Kommentit esiin ponnahdusikkunana vai vaan postauksen perässä? Kumpi teistä on lukijaystävällisempää?

Kommentit (32)

 1. Anonyymi

  MINULLA ON IDEA! tee itsellesi tunnukset formspringiin! http://www.formspring.me/
  siellä saa ihmiset kysyä ja sinun on helppo vastata:)sitä käyttää monet bloggaajat!
  nimimerkillä sipuli

 2. Nimetön

  mini: Anteeksi, että kesti. Kävin vastaamassa. 🙂

  sipuli: Kiitos kun muistutit tuon olemassaolosta! Joku suositteli sitä joskus, mutta unohdin koko homman. Otan heti käyttöön!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *