Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Palautekeskustelun aika

Sain joitakin päiviä sitten eräältä blogissani käyneeltä palautetta siitä, kuinka blogini oli kuulemma todella tylsä, koska se keskittyi vaan tuotteisiin:

”Sulla on oikeesti ehkä maailman tylsin blogi. Itse olen tyttö ja kiinnostunut muodista yms mutta tää on niin tylsää luettavaa kun kirjotat pelkistä kosmetiikka tuotteista ja meikeistä ei edes yhtään kuvaa susta itsestäs. Joku tykkää joku ei , minä en. Ota tämä lähinnä vinkkinä. Voisit jatkaa kertomalla näistä sun meikki jutuistasi mutta voisit kirjottaa muustakin ja laittaa kuvia itsestäsikin. Kiitos. Terveisin todella tylsistynyt ”lukija””

Aluksi minua tietysti tympäisi ihan älyttömästi. Hemmetti, jos blogini kerran on kosmetiikkatuotteisiin keskittynyt tuoteblogi, niin eihän se tietenkään ole sama asia kuin lifestyle-blogi ja tottakai blogini on juuri tällainen, sillä se kuuluu kosmetiikkablogien genreen. Blogien pointtinahan on yleensä se, että niissä ollaan keskitytty johonkin tiettyyn aihepiiriin oli se sitten bloggaajan elämä, koirat, ruoka tai vaikka tietokoneet. Vastasin kipakasti ja ärsyyntyneenä takaisin pyöritellen silmiäni ja unohdin sitten lopulta koko homman.

Tai luulin unohtaneeni, kunnes kommentti sitten paria päivää myöhemmin tuli takaisin mieleeni ja osasin alkaa ajattelemaan asiaa eri tavalla. Pidän kommenttia toki edelleen ”outona” ja sellaisen ihmisen kirjoittamana, joka ei ehkä ymmärrä, ettei pelkkä blogi ole suora synonyymi lifestyleblogille ja oman elämänsä ja itsensä esittelylle, mutta nyt osaan kiittää sen antajaa siitä, että se sai minut ajattelemaan hommaa uudella tavalla.

Olen pitänyt blogiani nyt 2,5 vuotta ja se on aina ollut ja tulee aina olemaankin kosmetiikkatuotteisiin keskittynyt blogi, mutta aloin miettimään, voisiko konseptia jotenkin laajentaa ja kehittää. Olisiko kivaa välillä kertoa enemmän omasta elämästään ja ehkä vilauttaa jokunen kuvakin? Olisiko kivaa joskus esitellä tuotteita ”tällainen päiväni oli” -tyyppisen postauksen yhteydessä? Vai mikä ylipäätänsä olisi kivaa?

Näitä asioita pohtiessani päätin kysyä asiaa suoraan teiltä lukijoilta. Toisin kuin moni bloggaaja, joka väittää kirjoittavansa blogiaan vain itselleen, minä kirjoitan tätä ihan vaan teille. Esittelen tuotteita, jotka ovat tulleet jo minulle tutuiksi ja tahdon jakaa tietoni niistä teidän kanssanne. Tässä hommassahan ei olisi mitään järkeä ilman teitä ja on ihan mahtavaa, kuinka paljon täällä on kävijöitä joka päivä!

Nyt kysyisinkin siis, mihin suuntaan te toivoisitte blogini kehittyvän? Mitä te tahtoisitte täällä näkyvän enemmän? Tai mitä vähemmän? En ole intohimoinen meikkaaja enää nykyään varsinkaan, joten tutoriaalitoiveille voin suoraan viitata kinnasta (sorry!), mutta muuten sana olisi nyt vapaa.

Onko teille aivan sama, kuka näitä tuotearvioita kirjoittelee, vai kiinnostaako bloggaajan elämä ja persoona enemmänkin? Onko mukavaa nähdä kuvia bloggaajan elämästä, vai riittävätkö tuotekuvat?

Kertokaa ja auttakaa minua tekemään blogistani monipuolisempi. En lupaa, että suoraan ottaisin oppia teidän toiveistanne, mutta niiden lukeminen olisi minusta erittäin mielenkiintoista ja antaisi minulle varmasti paljon lisäeväitä ja innostusta blogini kanssa puuhailuun.

(Kuvissa suloinen lokakuussa syntynyt veljentyttöni, jonka pientä elämää on ollut aivan ihanaa seurailla vierestä ja päästä olemaan siinä myös osallisenakin.)

Kommentit (87)

 1. Kirsi

  Minusta blogisi on hyvä näin ja suomalaisen blogosfäärin ehdottomasti paras laatuaan. Tuota saamaasi haukkukommenttia pidän todella kummallisena. :/

  Jos hieman listaan asioita miksi minä ja perheeni sekä lähisukuni naiset pidämme blogistasi niin paljon:

  1. Se on äärettömän hyödyllinen ja sitä lukemalla säästää sekä rahaa, että itseään huonojen tai sopimattomien tuotteiden ostamiselta.

  2. Sitä lukemalla ei tarvitse enää ostaa naistenlehtiä saadakseen kunnollisia tuotearvioita. Blogisi tuotearviot sitä paitsi hakkaavat lehtien vastaavat 6-0.

  3. Blogisi aihealue on tarpeeksi rajattu. Lukijan ei tarvitse kahlata läpi kymmentä päivän asua ja maisemakuvaa löytääkseen ammattitaidolla ja harrastuneisuudella tarjoamaasi TIETOA.

  4. Sinulla ei ole tarvetta egoilla. Persoonasi on läsnä teksteissä, mikä on mukavaa ja tekee blogistasi helposti lähestyttävän, mutta blogisi ei ole minä-minä-blogi. Minusta on ihan oikeasti mukavaa, ettei sinulla ole tarvetta postata kuvia itsestäsi juuri muuten kuin havainnollistamismielessä. 🙂 En halua tietää kaikkea bloggajan elämästä, enkä missään tapauksessa halua, että bloggaaja kokisi minun lukijana painostavan häntä paljastamaan enemmän.

  5. Blogisi on asiallinen ja luotettava ja silti positiivinen ja viihdyttävä. Ei välttämättä yhtä "mainstreamia" kuin lifestyle-blogit joissa yleensä on jokaiselle jotakin, mutta meille kosmetiikasta kiinnostuneille aivan ykköspaikka. Joku saattaa kauhistella tuotteiden määrää tai rutiinejasi, mutta ihminen on perusluonteeltaan päivittelyyn ja paremmuudentunteeseen koukussa oleva olento, eikä siitä tarvitse välittää. 😛

  6. Kirjoitat hyvää kieltä paitsi kieliopillisesti, myös tyylillisesti ja kuvasi ovat tarkoituksenmukaisia.

  Basically, minä en kaipaa minkäänlaisia muutoksia! Olen hyötynyt ja iloinnut blogistasi niin paljon, ettei minulla ole kertakaikkiaan mitään valittamista. 🙂

 2. Anonyymi

  Tää on ikivanha postaus, mutta ajattelin hieman kommentoida tänne. Eikö ihmiset ymmärrä, että blogeja on erilaisia. On muotiblogia, ruokablogia, kosmetiikkaan ja kynsilakkoihin keskittyvää blogia, on pelkkää valokuvausblogia esimerkiksi maisemista jne.. En mä ainakaan viitsisi mennä mihinkään ruokablogiin kirjoittamaan, että kirjoittaisit välillä muodista ja laita tänne itsestäsikin kuvia vaikka blogin tarkoitus olisi ruokakuvissa ja -resepteissä :D.

  Ja miksi kaikkien blogien pitäisi olla lifestyle- tai muotiblogeja, eihän siinä ole mitään järkeä. Jos jonkin blogi ei ole kiinnostava ja on jonkun mielestä tylsä, kannattaa mennä lukemaan niitä muita blogeja jotka kiinnostavat.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *