Päiväkodissa opittua: Jotkut sienet voivat olla myrkyllisiä

Fiilistelin teille syyskuussa aivan tohkeissani maailman parhaaksi putsauskaveriksi osoittautunutta ihonhoidon ihmesientä, eli Konjac Spongea. Olin tuotteesta silloin aivan tohkeissani ja olen sitä edelleen. Jos ette ole vielä lukeneet postausta, niin käykää äkkiä lukemassa se täältä. Te todellakin tarvitsette tuon sienen!
  
Paitsi että sain tuolloin blogin kautta kokeiluuni kasvoille tarkoitetun sienen, sain myös sen vartalolle tarkoitetun version. En ole ollut mikään erityinen pesusienien tai muiden suihkupuffien ystävä, joten viivyttelin sen käyttöönottoa tovin. Poimin sen kuitenkin mukaani Lontooseen lähtiessäni päättäen, että täällä voisin ainakin kokeilla sitä.
  
Ja voi jestas, mistä olisinkaan jäänyt paitsi, jos olisin vain sysännyt sen nurkkaan todeten, että njääh, en ole tuollaisten käyttäjä! Aivan kuten ei kasvojenpesusienikään ei tämäkään ollutkaan sittenkään mikään vaan ihan tavallinen pesusieni!
  
Ylistin kasvojenpesusienen kohdalla sitä, kuinka se ei tunnu kuorivan ihoa, mutta puhdistaa sen jotenkin täydellisen puhtaaksi ja jättää ihon vieläpä aivan mielettömän pehmeän ja hoidetun tuntuiseksi jollakin mystisellä tavalla. Sama keijupölynsekainen taikaloitsumainen kehumisliirumlaarumi pätee myös tähän vartalolle tarkoitettuun versioon.
Tämäkään ei nimittäin tuntunut iholla yhtään karhealta tai kroppaa varsinaisesti kuorivalta, mutta silti iho jäi tämän jäljiltä aivan ihastuttavan sileäksi ja ennen kaikkea pehmeäksi. Tämä teki juuri sen saman hokkuspokkus-temppunsa vartaloni iholle kuin mitä tämän pikkusisko teki kasvoilleni. Wow!
Jos teillä siis sattuu olemaan tänään sellainen päivä, että tahdotte kokeilla jotain uutta ja maailmaanne mullistavaa, mutta ette silti ole täysin valmiita tekemään isoja peliliikkeitä, niin mullistakaa se maailmanne vaikka tilaamalla tämä sieni kokeiluun. Truly amazing, I say. Sienen voi tilata itselleen esimerkiksi Biodellyn verkkokaupan kautta, josta omakin sieneni on minulle kokeiluun alunperin annettu.

Tänään haluaisin kuitenkin myös syventyä hetkeksi siihen jo päiväkodissa saamaamme oppiin, joka teki meille jo kurahousu- ja rukkasiässä selväksi, että jotkut sienet voivat mahdollisesti olla myrkyllisiä.

Moni kertoi edellisessä Konjac Sponge -postauksessani tilanneensa itselleen halvemmalla sienen eBayn kautta, mikä on toki ihan hyvä idea sekin. Tätä toimintamallia toteuttaessa kannattaa kuitenkin pohtia paria asiaa.
Kuten jo aiemmin ohimennen blogissani mainittuna on tullut ilmi, on meillä EU:ssa todella hyvä kosmetiikkalainsäädäntö, joka on itseasiassa maailman tiukin ja tarkin (ja johon tullaan paneutumaan melko hyvällä tarkkuudella tulevissa Inside the Industry -postauksissa). Kun tuote on valmistettu ja myyty Aasiassa, ei meidän EU:n lainsäädäntöämme ole huomioitu siinä millään lailla. Kun tuotteita tehdään halpatuotannolla voi olla, että se onkin valmistettu jostain ihan muusta kuin siitä, mistä sen oletamme olevan valmistettu. Sitähän ei ole koskaan tuotu virallisen toimittajan kautta maahan eikä sille ole tehty EU:n turvallisuuselvitystä.

Jokainen oman napansa ulkopuolisia tapahtumia seuraava on varmasti kuullut Kiinan maitojauheskandaalista tai Kiinalaisvalmisteisista ihottumaa aiheuttaneista myrkkytuoleista? En halua lähteä pelottelemaan, mutta kannattaa muistaa, ettei eBaysta turvalliseksi olettamansa tuotteen tilatessaan voi ikinä olla varma siitä, että tuote on sellainen.

Ei jokainen kopiotuote tietenkään ole aina haitallinen. Voi nimittäin vaan olla, ettei tuotteessa vain yksinkertaisesti olekaan sitä samaa tehoa, kuin mitä alkuperäisessä versiossa on. Eli jos nyt mietit parisen kuukautta eBaysta tilaamaasi ihonhoidon ihmesientä käytettyäsi, että mitä ihmettä se Virve ja muuta muka tästä ovat vouhkanneet ja eihän tämä nyt niin kummoinen ole, niin voisiko syynä olla se, ettei se olekaan sitä alkuperäistä ja samaa tavaraa kuin mitä oma aito sieneni on?

Ja niin, eihän se tietenkään automaattisesti tarkoita, että jos tuote on tullut halvalla Aasiasta, että siinä olisi jotain vikaa. Sehän voi olla ihan kuranttia tavaraa, mutta halpa siksi, ettei siinä ole ollut yhtä montaa voittoja välistävetäjää kuin Suomeen jo maahantuodulla tuotteella saattaa olla. Kannattaa kuitenkin miettiä näin parin euron kohdalla, että sijoittaisiko ne sittenkin siihen varmasti aidoksi ja turvalliseksi tietämäänsä tuotteeseen tiedostaen, että jopa kolmisen kuukautta päivittäisessä käytössä kestävän parin euron sienen kohdalla ei puhuta kovinkaan suuresta päiväkohtaisesta lisäinvestoinnista. Samalla voi myös miettiä, tukisiko sittenkin sitä kotimaista yrittäjyyttä.
Kuulisin mielellänne teidän mietteitänne niin näistä Konjac Spongeista kuin tuosta kosmetiikan eBaysta halvalla tilaamisestakin!
Kommentit (49)
 1. Tilasin silloin kasvosienen sun ekan postauksen jälkeen ja, uskokaa ihmiset, Virve puhuu asiaa!
  Heti, kun budjetti sallii, tilaan sekä kasvo- että vartalosienen taas. Kiitos Virve vinkistä!♡
  -B-

  1. Mahtavaa kuulla, että sieni toimi ihollasi noin hyvin! Itsekin tarvitsisin juuden heti Suomeen tultuani, sillä en ole läytänyt täältä Lontoosta noita. 🙂

 2. Tilasin Biodellysta suosituksestasi sekä rasvaisemman että normaalin ihon versiot. Aloitin kokeilun rasvaisen ihon sienellä ja ihoni reagoi siihen pukkaamalla reippaasti epäpuhtauksia pintaan. Olen päässyt epäpuhtaasta ihosta tämän vuoden kuluessa eroon ja yhtäkkiä palanneet näpyt olivat paha juttu.
  En uskaltanut jatkaa kokeilua viikkoa pitempään, koska iho vain paheni. Ihotyyppini on pintakuiva sekaiho, joka rasvoittuu helposti. En tiedä olisiko iho siitä rauhoittunut ja sieni päässyt näyttämään taikansa.

  1. Voi että, ikävä kuulla. :/ Tottahan se on, etteivät kaikki tuotteet toimi kaikille, mutta mitäpä jos kokeilisit vaikka kokeeksi tuota normaalin ihon versiota hetken vain toiselle puolelle kasvojasi? Näin voisit todeta, oliko kyse vain sattumasta vai vaikuttaako sieni todellakin negatiivisesti ihoosi. 🙂

  2. Mulla on itsellä käytössä Absolutionin konjac-sieni ja aloitettuani käytön ensimmäiset pari viikkoa iho puski epäpuhtauksia ulos. Ne kuitenkin vähenivät ajan kuluessa. Eli itselläni iho rauhoittui alun "shokin" jälkeen! Olen skipannut sienen käyttöönoton jälkeen kaikki kuorinnat ja veikkaan että oma ihoni on siitä hyötynyt, kemialliset kuorinnat saavat sen ärtymään eivätkä perinteiset raekuorinnatkaan saa sitä "hehkumaan" 🙁

  3. Minä ostin myös sienen Suomesta ja aluksinse toimikin kuin unelma. Mutta n.viikon käytön jälkeen siitä ikäänkuin katosi teho. En tiedä sisältääkö sieni jotain aineita jotka huuhdeltaessa lähtevät pois?

  4. Täällä toinen anonyymi!

   Haluan vain tuoda keskusteluun mukaan oman kokemukseni siltä varalta, että joku näitä sieniä miettii. Ostin Japanista pari vuotta sitten samanlaisen konjac-sienen ja se välittömästi räjäytti naamani karseaan kuntoon, melkein over night.
   Nyt tästä Virven hehkutuksesta innostuneena päätin kokeilla näitä apteekissakin myytyjä samoja sieniä (en selvästikään ota helposti opikseni), sekä sitä normaalin ihon että rasvoittuvan ihon versiota. Ja kyllä: molemmilla täysin sama tulos, naama oli heti täynnä finniä toisensa perään. Eli kyllä meitäkin täällä on, joiden pärstään ihmesieni ei vaan sovi.

  5. Anonyymi 20:56: Ei sienen tehon noin nopeasti tulisi hävitä. En itsekään enää jonkun ajan käytön jälkeen huomannut ensin yhtä ihmeellistä vaikutusta kuin aluksi, mutta kun sitten jätin sienen pariksi viikoksi pois unohdettuani sen matkastani ja palasin sen jälkeen käyttämään sitä kokien jälleen sen käytön aikaansaaman hyvän tunteen jäin miettimään, olinko vaan jo niin "tottunut" sen tuomaan optimaaliseen vaikutukseen, etten enää edes oikein huomannutkaan sitä.

   Anonyymi 21:08: Hyvä, että tässä postauksessa nostetaan esiin myös tätä toista puolta, sillä eihän jokainen tuote tosiaan voi sopia kaikille. Tähän mennessä nuo sopimattomuuskokemukset ovat tosiaan olleet rasvaisemman ihon kokemuksia joten on hyvä, että rasvaisemman ihon omistavat tietävät kokeilla sientä varovasti. 🙂

   Kuulisin todella mielelläni myös jos jollakin muulla ihotyypillä on ollut ongelmia sienen kanssa! 🙂

  6. Näpyt ovat käsittääkseni ihan normaali ilmiö, jota useilla sienen kanssa esiintyy. Pitäis viikon-kahden kuluessa mennä ittestään ohi, joten ei kannata välittömästi sientä sen takia teilata. 🙂

  7. Minä kuulisin erittäin mielelläni kokeilijoiden kokemuksia tästä aiheesta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *