Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päiväkodissa opittua: Jotkut sienet voivat olla myrkyllisiä

Fiilistelin teille syyskuussa aivan tohkeissani maailman parhaaksi putsauskaveriksi osoittautunutta ihonhoidon ihmesientä, eli Konjac Spongea. Olin tuotteesta silloin aivan tohkeissani ja olen sitä edelleen. Jos ette ole vielä lukeneet postausta, niin käykää äkkiä lukemassa se täältä. Te todellakin tarvitsette tuon sienen!
  
Paitsi että sain tuolloin blogin kautta kokeiluuni kasvoille tarkoitetun sienen, sain myös sen vartalolle tarkoitetun version. En ole ollut mikään erityinen pesusienien tai muiden suihkupuffien ystävä, joten viivyttelin sen käyttöönottoa tovin. Poimin sen kuitenkin mukaani Lontooseen lähtiessäni päättäen, että täällä voisin ainakin kokeilla sitä.
  
Ja voi jestas, mistä olisinkaan jäänyt paitsi, jos olisin vain sysännyt sen nurkkaan todeten, että njääh, en ole tuollaisten käyttäjä! Aivan kuten ei kasvojenpesusienikään ei tämäkään ollutkaan sittenkään mikään vaan ihan tavallinen pesusieni!
  
Ylistin kasvojenpesusienen kohdalla sitä, kuinka se ei tunnu kuorivan ihoa, mutta puhdistaa sen jotenkin täydellisen puhtaaksi ja jättää ihon vieläpä aivan mielettömän pehmeän ja hoidetun tuntuiseksi jollakin mystisellä tavalla. Sama keijupölynsekainen taikaloitsumainen kehumisliirumlaarumi pätee myös tähän vartalolle tarkoitettuun versioon.
Tämäkään ei nimittäin tuntunut iholla yhtään karhealta tai kroppaa varsinaisesti kuorivalta, mutta silti iho jäi tämän jäljiltä aivan ihastuttavan sileäksi ja ennen kaikkea pehmeäksi. Tämä teki juuri sen saman hokkuspokkus-temppunsa vartaloni iholle kuin mitä tämän pikkusisko teki kasvoilleni. Wow!
Jos teillä siis sattuu olemaan tänään sellainen päivä, että tahdotte kokeilla jotain uutta ja maailmaanne mullistavaa, mutta ette silti ole täysin valmiita tekemään isoja peliliikkeitä, niin mullistakaa se maailmanne vaikka tilaamalla tämä sieni kokeiluun. Truly amazing, I say. Sienen voi tilata itselleen esimerkiksi Biodellyn verkkokaupan kautta, josta omakin sieneni on minulle kokeiluun alunperin annettu.
Tänään haluaisin kuitenkin myös syventyä hetkeksi siihen jo päiväkodissa saamaamme oppiin, joka teki meille jo kurahousu- ja rukkasiässä selväksi, että jotkut sienet voivat mahdollisesti olla myrkyllisiä.
Moni kertoi edellisessä Konjac Sponge -postauksessani tilanneensa itselleen halvemmalla sienen eBayn kautta, mikä on toki ihan hyvä idea sekin. Tätä toimintamallia toteuttaessa kannattaa kuitenkin pohtia paria asiaa.
Kuten jo aiemmin ohimennen blogissani mainittuna on tullut ilmi, on meillä EU:ssa todella hyvä kosmetiikkalainsäädäntö, joka on itseasiassa maailman tiukin ja tarkin (ja johon tullaan paneutumaan melko hyvällä tarkkuudella tulevissa Inside the Industry -postauksissa). Kun tuote on valmistettu ja myyty Aasiassa, ei meidän EU:n lainsäädäntöämme ole huomioitu siinä millään lailla. Kun tuotteita tehdään halpatuotannolla voi olla, että se onkin valmistettu jostain ihan muusta kuin siitä, mistä sen oletamme olevan valmistettu. Sitähän ei ole koskaan tuotu virallisen toimittajan kautta maahan eikä sille ole tehty EU:n turvallisuuselvitystä.
Jokainen oman napansa ulkopuolisia tapahtumia seuraava on varmasti kuullut Kiinan maitojauheskandaalista tai Kiinalaisvalmisteisista ihottumaa aiheuttaneista myrkkytuoleista? En halua lähteä pelottelemaan, mutta kannattaa muistaa, ettei eBaysta turvalliseksi olettamansa tuotteen tilatessaan voi ikinä olla varma siitä, että tuote on sellainen.

Ei jokainen kopiotuote tietenkään ole aina haitallinen. Voi nimittäin vaan olla, ettei tuotteessa vain yksinkertaisesti olekaan sitä samaa tehoa, kuin mitä alkuperäisessä versiossa on. Eli jos nyt mietit parisen kuukautta eBaysta tilaamaasi ihonhoidon ihmesientä käytettyäsi, että mitä ihmettä se Virve ja muuta muka tästä ovat vouhkanneet ja eihän tämä nyt niin kummoinen ole, niin voisiko syynä olla se, ettei se olekaan sitä alkuperäistä ja samaa tavaraa kuin mitä oma aito sieneni on?

Ja niin, eihän se tietenkään automaattisesti tarkoita, että jos tuote on tullut halvalla Aasiasta, että siinä olisi jotain vikaa. Sehän voi olla ihan kuranttia tavaraa, mutta halpa siksi, ettei siinä ole ollut yhtä montaa voittoja välistävetäjää kuin Suomeen jo maahantuodulla tuotteella saattaa olla. Kannattaa kuitenkin miettiä näin parin euron kohdalla, että sijoittaisiko ne sittenkin siihen varmasti aidoksi ja turvalliseksi tietämäänsä tuotteeseen tiedostaen, että jopa kolmisen kuukautta päivittäisessä käytössä kestävän parin euron sienen kohdalla ei puhuta kovinkaan suuresta päiväkohtaisesta lisäinvestoinnista. Samalla voi myös miettiä, tukisiko sittenkin sitä kotimaista yrittäjyyttä.
Kuulisin mielellänne teidän mietteitänne niin näistä Konjac Spongeista kuin tuosta kosmetiikan eBaysta halvalla tilaamisestakin!

Kommentit (49)

 1. NarnianGirl

  Tilasin kokeiluun halpaversion eBay-myyjältä, eikä ladusta tietenkään ole takeita. Kiva narullinen tapaus joka tapauksessa, ja pehmeä pesijä – ihon kuntoon en näe sen vaikuttaneen vielä..

  • virve

   Kiva jos on kuitenkin tuntunut putsaavan hyvin! 🙂

 2. Anonyymi

  Bongasin Konjakin sienen ekasta blogipostauksesta ja ostin saman tien omani YA:lta (maksoi n.8€) ja olen ollut siihen tyytyväinen, iho on heleämpi ja pehmeämpi eikä itselle ole tullut näppyjä mistä jostkut ovat kirjoittaneet. Minusta tuo 8€ hinta ei ole todellakaan paha nimenomaan turvalliselle ihonhoidolle kun miettii että sienelle tulee hintaa vain noin pari kolme euroa per kuukausi 🙂 joten kiitos että sen esittelit, en sitä muuten olisi löytänyt!! 🙂 ja mahtavaa loppuvaihtoa vaikka välillä stressaisikin se on kuitenkin varmastikin sen arvoista 🙂 t. Laura

  • virve

   Ihana kuulla, että sieni on sopinut sinulle. Se on kyllä mahtava tuote. 🙂

   Ja kiitos tsempistä, kyllä tämä pieni stressailu on ehdottomasti tämän kokemuksen arvoista. 🙂

 3. Anonyymi

  Innolla otin käyttöön sienen puolitoista kuukautta sitten, mutta en ole itse ainakaan huomannut mitään eroa. Tuskin ostan enää toista kertaa. Omani ostin Life myymälästä.

  • virve

   Oliko ihosi jo valmiiksi hyvässä kunnossa? Millainen iho sinulla on?

   Minua siis vaan kiinnostaa hirveästi kuulla aina, että millainen iho tästä on hyötynyt ja millainen taas ei. 🙂

 4. Anonyymi

  Kokeilin myös aikaisemman postauksen innoittamana ihmesientä ja päivittäinen rutiinihan siitä tuli! Sienen avulla varsinkin nenänpään mustapäät sekä laajentuneet ihohuokoset supistuivat huomattavasti ja kokonaisuudessaan ihon väri tasottui. Olen kokeillut mustapäihin tarkotettuja kuorintavoiteita ja kasvovesiä (erityisesti apteekin tuotemerkkejä), eikä niistä ole ollut mitään apua.

  Ensimmäisen sienen jälkeen taukoa sienen käyttöön tuli noin 1,5 kk ja sen kyllä huomasi, mustapäät ovat palanneet. Pakkohan sitä oli käydä uusi sieni hakemassa ja uskon, että saan jälleen ongelman haltuun 🙂 Pitää kyllä kokeilla myös vartalolle tarkoitettua sientä, koska varsinkin yläselkään ja rintaan tulee mustapäitä sekä epäpuhtauksia hormonaalisista syistä, toivottavasti se edes helpottaisi tilannetta.

  • virve

   Oooh, mahtava kuulla, että sieni tosiaan on ollut noin suuri apu! Minäkin huomasin omalla ihollani selkeän avun jälleen siinä vaiheessa, kun olin ollut töissä pari viikkoa ilman sieltä ja palasin sitten taas käyttämään sitä. Nyt en enää kyllä millään luopuisi tästä. 🙂

 5. Anonyymi

  Sieni teki pintakuivan/sekaihoni heleäksi ja ihohuokoset pieneni olemattomiin. Ainoa miinus… että ei kestänyt kuin vajaan pari viikkoa ja hajosi käsiin. Ja hoidin kyllä sientä ihan ohjeiden mukaa.! Ja sieni oli Ruohonjuuren konjac sponge.
  Kyllä harmittaa, kun kerrankin löytyi minun iholleni mahtava tuote, mutta tyyristähän tuo olisi jatkuvasti uutta ostaa.

  • virve

   No voihan harmi. :/ Minua alkoi nyt kovasti kiinnostaa, että minkä puhdistustuotteen kanssa käytit tuotetta? Ehkä sillä oli vaikutusta?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *