Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 99: Kuorsaava lukutoukka

Kuten moni muukin, opin lukemaan 5-vuotiaana reilusti ennen kouluun menoa. Lukemaan oppimistani innostivat vanhempani, jotka lukevat paljon. Kotoa minulle iskostui syvälle takaravooni tapa ”iltalukemisesta”. Nukkumaan käyminen oli mahdotonta, ellei ennen valojen sammuttamista saanut lukea kirjaa. Teini-ikäisenä yökyläilijänä opin kavereideni luona pikkuhiljaa eroon tästä tavasta ja osaan nykyään ongelmitta mennä nukkumaan ilman tätä pientä rauhoittumishetkeä.
Iltalukeminen on kuitenkin aiheuttanut minulle erään ongelman: assosioin edelleen jossain syvällä mielessäni lukemisen ja nukkumaan menemisen ja minun on ihan mahdotonta lukea pitkää aikaa ilman, että väkisinkin nukahdan. Voitte vain kuvitella, millaista esimerkiksi lukiossa oleminen ja varsinkin ylioppilaskirjoituksiin lukeminen aikoinaan oli! Parikymmentä sivua tekstiä, toista tuntia unta, taas lisää tekstiä, taas lisää unta…

Tämä kiinnostava tarina oli siis pohjustus ja selitys sille, miksi en ole viikonloppuna kyennyt tuottamaan blogiini mitään tekstiä. Olen siis töiden ohella vain lukenut ja nukkunut… Jos keksitte keinon opettaa minut irti tästä nukahtelusta, niin neuvoja otetaan vastaan! Olen yrittänyt pöydän ääressä lukemista: Jos en nukahda istualteni, olen kuitenkin niin väsynyt, että minun on vain pakko mennä lepäämään. Olen yrittänyt lähteä liikkumaan väsymyksen iskiessä: Väsähdän liikunnan jälkeen vielä pahemmin. Toivotonta, vaikka lukemisen kohteeni olisi kuinka kiinnostava.

Vaikka olenkin nukkunut paljon viikonloppuna, olen myös ehtinyt kuluttaa edes jotakin loppuun.

Vessatuoksuna käyttämäni Yves Rocherin Pomme EdT 20 ml tuli tiensä päähän. Omenan tuoksu on ihana, mutta näin aikuisemmalla iällä en vain osaa pitää sitä enää hajuvetenä. Kaipaan jotain hieman naisellisempaa (mutta kuitenkin tyttömäistä).

Wannabe-insinööri lähti viikonlopuksi reissuun ja päätin perjatai-iltana piristää itseäni kiinnittämällä jemmoistani löytyneet söpöt tekokynnet itselleni. (Kyllä, olen helppo piristettävä…Vai enkö vain ollut tarpeeksi surkeana siitä, että sai…jouduin jäämään yksin rauhassa kotiin? Hmm…)

Kynnet olivat supersöpöt ja ihailin niitä huokaillen. No, sitten palasin karuun todellisuuteen ja tajusin, etten saa niillä mitään aikaan. Jo itseni meikkaaminen oli tarpeeksi hankalaa puhumattakaan toisten meikkaamisesta lauantaina! Olo oli hyvin avuton ja päädyin repimään kynnet irti jo töistä palatessani.

Nyt joku kauhistuu. ”Repimään kynnet irti?! Ei niitä saa repiä!” Ei hätää, näissä kynsissä on nähkääs niksi. Näiden kiinnittämiseen ei ole käytetty tavallista liimaa, vaan nämä ovat itsestään liimautuvat. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että kynnen pinta on valmiiksi liimasta tahmea ja kynnet vaan asetetaan paikoilleen. Valmis, elastiseksi jäävä kovettumaton liimapinta saa aikaan sen, etteivät nämä esimerkiksi napsahtele irti yhtä helposti kuin tavalliset liimattavat tekokynnet. Liima on tosiaan elastista ja poisrevittäessä näyttää itseasiassa lähes samalta, kuin se liima, jolla esimerkiksi naistenlehtien välissä olevat tuotenäytepussukat ovat kiinni. Käytännössä nämä ovat siis hyvin kestäviä, paljon kestävempiä kuin tuo näytepussukoiden kiinnotyksessä tarkoitettu.

No miten ne sitten saa irti? Näihin ei tarvitse käyttää samanlaisia myrkkyjä kuin tavallisten tekokynsien poistoon, nämä lähtevät yksinkertaisesti siten, että niitä liuottaa vajaat 10 minuuttia lämpimässä vedessä. Pelkkä tavallinen suihkussa käynti ei saa näitä irtoilemaan ellet sitten tosiaan muhittele käsiäisi ikuisuutta kuumassa vedessä. (Juu, repimiseni bussimatkalla oli silti väärin, mutta pienellä voimalla ja vääntelyllä nämä hieman huonompilaatuiset kyllä lähtivät ilman vettäkin.)

Myös yhdet kynnet on siis kulutettu loppuun. 🙂

Vastaaviin kynsiin olen törmännyt useissa kaupoissa ja omia suosikkejani ovat Kicksissä myytävät ranskalaisella manikyyrillä varustetut vastaavat. Toisin kuin nämä messuilta joskus hankkimani ylipitkät kokeilemani, ne ovat pituudeltaan sopivat ja kestävät hyvinä useita päiviä. Ja poistaminen tosiaankin on helppoa eikä tarvitse vaurioittaa kynsiään. Ja näyttävät vieläpä todella luonnollisilta. Jos siis tarvitset nätit kynnet esimerkiksi valmistujaisiin tai joihinkin kesän juhliin, suosittelen kokeilemaan!

Käyttääkö joku muuten säännöllisesti liimattavia tekokynsiä? En nyt siis tarkoita rakennekynsiä, vaan ihan vaan näitä liimattavia.

Kommentit (6)

  1. Nimetön

    Anonyymi: Tuolla valikoiman tietämisen perusteella voisin muuten hyvin olla sitten töissä Stockalla, Sokoksella tai vaikka ihan Diorillakin.;)
    (Vastaavia kynsiä muuten löytyy Sokokseltakin, mutta laatu on paljon huonompi.)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *