Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 92: Helpotusta stalkkereille

Moni blogia kirjoittava on julkaissut blogissaan kuvia itsestään ja on näin ollen tunnistettavissa koska tahansa ja missä tahansa. Itse en ole tahtonut aiemmin tälle linjalle lähteä, sillä tahdon pitää henkilöllisyyteni salassa ja koska kosmetiikkabloginkaan pitäjä ei näytä aina kovin hehkeältä edes töissään, on kasvottomana anonyyminä pysyttely huomattavasti parempi ja mieluisampi vaihtoehto minulle.

Pohdimme kuitenkin tätä tunnistettavuus asiaa wannabe-insinöörin sekä meillä kyläilleiden wannabe-insinöörin siskon ja tämän miehen kanssa ja puheeksi tuli, että kyllähän minun pienistä kuvanpalasistani saisi ihan hyvin koottua tunnistettavissa olevan henkilön jos vain on tarpeeksi kiinnostunut stalkkaamisestani.

Juu ja kyllähän minä tietysti tiedän, minulla on varmasti ihan mieletön läjä stalkkereita, jotka ovat epätoivoisesti yrittäneet saada koottua itselleen kuvan tästä hömpän hömpästä kosmetiikkaprinsessasta ja koska wannabe-insinöörillä ei vapun (vihdoin!!!) loputtua ollut muutamaan tekemistä, kokosi hän kaikkien stalkkereiden iloksi minusta pienen kuvakollaasin helpottamaan tunnistettavuuttani :

(”Kirjoita nyt edes, että kokosi nopeasti tai vasemmalla kädellä tai jotain muuta, ettei kukaan vaan luule, ettei wannabe-insinööri pystyisi parempaan!”)

Tältä minä siis näytän, joten turha on enää kysellä! (Huomatkaa muuten tässäkin, kuinka paita, huulikiilto ja asusteena käytetty myssy mätsäävät väreiltään. Myös toinen hiha ja kasvoilla käytetty naamio näyttävät menevän hyvin yhteen…very important!)

Eli turha enää pyydellä kuvia minusta, tämän parempaan en ryhdy. Tätäkin hemaisevaa kuvaa on jo joduttu photoshoppaamaan, joten voitte vaan kuvitella, millainen photoshoppaaminen olisi ”oikeassa” kuvassa…

(”Ja tätähän kuvaa editoidessa ei itseasiassa ole käytetty Photoshoppia vaan Paintia. Photoshopilla tehdessä wannabe-insinööri olisi saanut aikaan huomattavasti paremman kuvan… Kirjotatko sä niitä kommentteja sinne ylös?! …pitäis vaan lopettaa sun blogisa lukeminen ja antaa sun kirjotella sinne mitä haluut…”)

On minulla kyllä ihan oikeaakin asiaa tälle päivälle. Tänään nimittäin ihmetellään huulikiiltojen pakkauksia ja niillä huijaamista.

Tässä teille tehtävä: Aseta mielessäsi seuraavat huulikiillot järjestykseen niiden sisältämän huulikiillon määrän perusteella.

Itse ajattelisin, että toinen vasemmalta tai toinen oikealta ovat pienimmät ensimmäisen vasemmalta, kolmannen vasemmalta ja oikeassa reunassa olevan ollessa suurimpia. Kolmas oikealta olisi sitten jossain keskivaiheilla. Eikö voisi hyvinkin mennä näin?

Tässä oikea järjestys:

(Käytin apuna pakkauksiin merkattuja unssi-painoja ja laskin, että gramma ja milli menevät yllättäen huulikiilloissa yksiin, toiset vain merkitsevät sisällön milleinä, toiset grammoina…tämä kyllä yllätti minut, sillä oletin millin huuliiltoa painavan enemmän kuin millin vettä.)

Vasemmalta oikealle:

MACin minikokoinen huulikiilto on vain 2,4 g (0,08 OZ).
Benefitin Her Glossines näyttää todella isolta, mutta tavaraa on itseasiassa vain 3 g (0,10 OZ).
Diorin minikokoiseen Ultra-Glossiin mahtuu tavaraa 5 ml (0,16 OZ), mikä yllätti minut täysin.
L’orealin Glam Shine on melko tyypillinen huuliilto, jossa on tavaraa 6ml (0,20 OZ).
Diorin DiorKissi vetää 8 ml (0,27 OZ).
Maybellinen Shiny-licious puolestaan oli ennakko-odotusteni mukaisesti isoin 14 ml.

Mitkä minut sitten yllättivät eniten? No Benefit pienuudellaan ja Mini Dior vetävyydellään.

Miksi ryhdyin näitä pohtimaan?

Sunnuntaina tajusin, etten ole käyttänyt loppuun sitä toista huuliiltoa, jonka olin laittanut tavoitteekseni saada kulumaan ennen toukokuuta. Näin ollen viime maanantana otin heti käyttööni vain pari kertaa kokeillut Benefitin huulikiillon ja yllätyin kovasti, kun se jo perjantaina näytti tältä:

Alle puolet jäljellä!
Jos olisin käyttänyt kiiltoa ahkerammin (lisännyt yhtä säännöllisesti joka päivä) ja koko loppuviikon ajan, olisi se kulunut loppuun arviolta yhteensä noin kahdeksassa päivässä. Myönnän kyllä olevani tuhlari ja saan kyllä normaalistikin kuusi millisen kiillon loppumaan reilussa kahdessa viikossa töissä käydessäni, sillä tykkään pitää huulet huoliteltuina.

Tekstini pointtina ei kuitenkaan ollut huulikiilloilla läträämiseni vaan ihan vaan hämääväksi tehdyt pakkaukset. Kuvittelet saavasi paljon ja itseasiassa saat paljon vähemmän. Tai sittten hyvässä tapauksessa toisinpäin. Kannattaa siis hieman tarkkailla noita millilitroja meikeissä (ihonhoidossa käytetään aika lailla vakiokokoja).

Toinen hyvä esimerkki tästä ovat mascarat. Keskiverto mascarassa on tavaraa noin 7 ml. Nykyään tosin on opittu, että suuriharjaisiin mascaroihin laitetaan tavaraa enemmän runsaan kuluvuuden vuoksi ja pienempi harjaisiin vähemmän, sillä massaa kuluu näissä mascaroissa vähemmän.

Tässä kuvassa on Diorin minikokoinen Unlimited, jossa on 3 ml massaa.
Sen alla on minikokoinen Diorin Blackout 4ml massalla.
Toiseksi alimpana on keskikokoinen Lumenen Blueberry Curl 7 ml massalla.
Alimpana on Max Factorin möhkäleharjallinen False Lash Effect huikealla 13.1 ml massalla.

Sitten tietokilpailukysymys:
Kaikki varmasti tietävät Max Factorin perus Masterpiece -mascaran? Kuinka paljon olettaisitte niinä olevan tavaraa? Noin 7 ml Lumenen Blueberry Curlin tapaan? Oikea vastaus on 4.5 ml. Eli jos ostatte mielummin Max Factorin Masterpiecea Diorin Diorshown sijaan ihan vaan siksi, että Max Factor on edullisempaa niin miettikääpä uudelleen, sillä 11,5 ml Diorshown ja 4,5 ml Masterpiecen litrahinnat ovat melko samoissa lukemissa…

Tässä teille pohtimista sunnuntain iloksi!

Kommentit (25)

 1. Nimetön

  Anonyymi: Ripsiravinteilla voi vaikuttaa _katkeileviin_ ripsiin, sillä ne kosteuttavat. Jos ripsiä ei vain kasva runsasta määrää niin millään ulkopuolisella aineella ei voi vaikuttaa niiden kasvuun.

 2. Sanni

  Itseasiassa luin jokin aika sitten jostain lehdestä ameeerikassa kukoistavasta ripsibisneksestä. Yleisille markkinoille siis tullut jotain ripsiä kasvattavaa tuotetta jota aiemmin ovat käyttäneet vain ripsensä menettäneet syöpäpotilaat.
  😀

 3. Nimetön

  Sanni: Hei, nyt kun sanoit, niin muistelen itsekin kuulleeni tuosta joskus. Muistelisin, että siinä vaan oli vaikka mitä sivuvaikutuksia….? Hitsi, nyt jäi häiritsemään kun en yhtään muista tuosta tuon enempää.
  Mutta juu, toki voi olla yksittäisi ihmeaineita, mutta näillä edullisilla ripsiravinteilla ei ihmeitä tehdä. 🙂

 4. Sanni

  Oiskohan ollut Kauneus&Terveys -lehdessä minne kirjottelee joku usa:ssa asuva maskeeraja, ei se tietenkään tainnu niistä sivuvaikutuksista mitään mainita 😀

 5. Nimetön

  Sanni: Pitääkin lukea muistin virkistykseksi pari edellistä Riku Campon kirjoitelmaa. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *