Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 82: Kuivia läikkiä ja kauniita kynsiä

Olen nyt useita viikkoja ihmetellyt silmäluomieni yläpuolelle ilmestyneitä kuivia, hilseileviä läikkiä, jotka punoittavat helposti. Olen vaihtanut tuotteita, syytellyt milloin mitäkin tuotetta aiheuttajaksi, tehokosteuttanut ja jopa pelännyt olevani allerginen joillekin tuotteille. Olen hysteerisenä myös miettinyt, mitä tekisin, jos olisinkin allerinen Diorin viisikoilleni. Hui sitä kauhun päivää, kun tuollaisen oivaltaisin, onneksi tässä ei nyt ollut vielä kyse siitä.

Valitin sitten tänään tilannettani työkaverilleni, joka totesi minulle hyvin itsestäänselvän vastauksen, mikä ei ollut kuitenkaan edes juolahtanut mieleeni: atooppinen ihottuma. No sitähän tämä sitten onkin! Kaulan iholla oli nimittäin myös muutama vastaava läikkä, jotka menivät ja tulivat.

Olen muutenkin yrittänyt tehokosteuttaa ihoani hilseileviltä alueilta eri tuotteilla, mutta tänään otin sitten kokeiluun näytteen Lancomen Nutrixin kuivan ja erittäin kuivan ihon voiteesta, joka kuulemma sopii hyvin atooppisilleläikille. Toivottavasti tehoaa. Kortisonivoidetta kun en haluaisi ohuille luomilleni lätkiä. Hyviä voidevinkkejä paikallisten kuivien läikkien hoitoon silmäluomilla otetaan vastaan!

Kuivista läikistä mukavempiin juttuihin: Tuotevarastoni on taas supistunut hieman!

Parin päivän aikana loppuun ovat kuluneet seuraavat tuotteet (tosin matkakokoisina, mutta tässä vaiheessa kaikki kyllä lasketaan):

Clarinsin Multi-Active Night Lotion oli ihan kiva tuttavuus muuten, mutta emulsion koostumus oli hieman turhan kevyt. Kuivemman ihon versio olisi sopinut minulle varmasti paremmin.

Lumenen Tender Drops-linjan Rauhoittavan Kosteusvoiteen käytin kaulan iholla. Kasvoilla tämä ei minulla oikein kyllä ihmeitä tee, mutta kaulalle ihan kiva perustuote kosteuttamassa. Näitä 15 ml matkakokoja on vielä pari jäljellä, mutta tätä lopetettua tuotetta en jää ikävöimään. Uusi Sensitive touch- linjan versio on ihan hyvä korvaaja tälle.

Kenzo Amourin 100 ml vartalovoide oli kyllä ihan hauska tuttavuus, mutta jotta tuote imeytyisi iholle nopeammin, oli koostumukseen laitettu enemmän alkoholia kuin itse parfymia. Tästä johtuen alkoholi jopa haisi hieman itse tuoksun läpi. Yllätyksekseni tämä kuitenkin jätti ihon melko pehmeäksi ja sileäksi, mutta kosteutustehoiltaan tästä ei olisi kyllä minulle kovin pitkäaikaiseen käyttöön.

Huomaa muuten söpöt kynnet yllä olevassa kuvassa. Tuossa kuvassa lakkaukset ovat jo hieman kärsineet, sillä ajanpuutteen vuoksi en ole ehtinyt tällä viikolla kynsiäni paljonkaan laitella. Tässä kuitenkin vielä kuvaa tuosta ihanasta hologrammisesta China Glazen Tickle my tringlesta aurinkonpaisteessa:

Jahka vaan joskus saan kynsilakkavarastoni supistettua alle 50 lakan ja pääsen ostamaan uusia…tuota tuskin tapahtuu lähivuosina, mutta sitä päivää ja hetkeä odotellessa lämpimät kynsilakkaúnelmat mielessä…

Kommentit (20)

 1. Erika

  Minulla myös esiintyy atooppista ihottumaa.Itselläni tosin käden taipeessa.Ja hieman myös jaloissa.Itse käytän hydrikortisonia (Kirjotetaanko se noin?) mutta silmänympärys iholle se ei taida oikein käydä.

 2. Honey

  Minulla on diagnosoitu atooppinen ekseema. Parhaiten siihen auttaa hällä väliä -asenne eli stressin välttäminen. Mitä vähemmän ihoa ja ongelmia ajattelee, sitä paremmin iho voi.

  Suosittelen myös ihotautilääkärillä käyntiä. Hän osaa tarkistaa, onko kyse atopiasta vai jostain muusta.

  Kortisonia pelätään toisinaan hieman suottakin. Sitä ei kannata käyttää jatkuvasti ja säännöllisesti, mutta kuureittain lääkärin määräämänä kyllä. Kortisoneja on eri vahvuuksia.

  Itselläni oli paha ongelma silmäluomien ja silmien kanssa, mutta pääsin siitä eroon silmille tarkoitetulla kortisonilla (reseptilääke) – sitä laitettiin silmäluomien sisäpuolelle, ja sieltä se levisi myös luomille. Tavalliset ihonhoitotuotteet vain ärsyttivät raivostunutta ihoa tuossa vaiheessa. Kunnon kuuri auttoi ja nyt silmät ovat olleet ok vuosikausia.

  Protopic ja muut vastaavat toimivat myös, ilman kortisonin haittavaikutuksia. Ne ovat pelastaaneet monen atoopikon kasvot (kirjaimellisesti). Niiden käyttöön liittyy kuitenkin tiettyjä rajoituksia ja asioita, joista on hyvä olla selvillä. Tässäkin suhteessa hyvä suhde ihotautilääkäriin on tärkeä.

 3. Anonyymi

  Hei,

  Lushilla on aivan ihana voide nimeltään Dream Cream, joka on kehitetty nimenomaan atooppisen ihon hoitoon. Silmänympäryksille en ehkä laittaisi, mutta kaikkialle muualle kyllä. Hoitaa jopa pienet psoriläikät esittelykuntoon!!

 4. Sinna

  Yksi hyvä hyvin rasvainen rasva, joka toimii atooppisiin ihottumaläiskiin, on Helosan. Löytyy ainakin rautakaupoista. Poikaystävän mukaan se tuoksuu pullataikinalta, mutta minun mielestä siinä on vaan perus rasvan haju. Sitä käytetään tosiaan kaikkien eläimien rasvaamiseen, ihmiset siinä mukana.

 5. JennyJones

  Moi! jotenkin päädyin lukemaan tätä, ja kuulosti tutulta! Itselläni oli vuosia aina samassa paikassa silmäluomen yläpuolella kuiva ihottumaläiskä, mutta se lähti kun aloin käyttämään Elizabeth Ardenin Perpetual moisture 24 eye cream:ia. Otin tän hyperkosteuttavan tuotteen käyttöön reilu vuos sitten eikä oo kuivista läiskistä ollut tietoa sen koommin! (Lisäksi on muuten ihan tajuttoman riittoisa puteli 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *