Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 78: Ostolakkopohdintaa

Olen ollut kohta 80 päivää kosmetiikanostolakossa ja se on saanut minut oikeasti pohtimaan kulutustottumuksiani. Nyt alan olla siinä vaiheessa, etten välttämättä enää miellä tätä puuhaa lakkoiluksi vaan ajattelen tätä jo ihan elämäntapojen muutoksena.

Olen sisäistänyt sen, ettei minun tarvitse ympäröidä itseäni kosmetiikalla vain, koska haluan jonkun tuotteen. Tavaran hankkimisen pitäisi lähteä tarpeesta, ei halusta. Jatkossa yritänkin pysyä tällä linjalla.

Vaikka sanonkin aina haaveilevani siitä, että kaikki turha tavara ympäriltäni katoaisi, pelottaa ajatus siitä minua silti hieman. Yli kymmenen vuotta olen ollut se tyttö, jolla on hirveästi kosmetiikkaa. Kosmetiikkavuoreni on tavallaan osa minua. Mitäs sitten, kun se katoaa? Tavallaan se on määrittänyt minua tähänkin asti ja kun sitten yhtäkkiä en olisikaan se tyttö, jolla on paljon kosmetiikkaa, niin kuka minä sitten olisin? Millä minä sitten erotun muista?

Pointtina ei ole se, että haluaisin olla vain tyttö, joka omistaa läjän kosmetiikkaa, sillä lähipiirini tietää minun kyllä olevan paljon muutakin. Tunne on ihan oikeasti jopa ehkä hieman sama, kun henkilöllä, joka on koko ikänsä ollut urheilullinen ja joka tunnetaan hyvänä juoksijana ja joka sitten menettäisi jalkansa. Tottakai henkilössä on paljon muutakin, mutta juokseminen on olut hänelle SE juttu ja kaikki tietävät hänen olevan hyvä siinä. Ja sitten yhtäkkiä pitääkin keksiä jotain muuta. Ja kun henkilö kuitenkin tahtoo katsoa televisiosta kaikki mahdolliset juoksukilpailut ja valmentaa muita juoksemaan tietäen, ettei vaan itse voi juosta, niin kyllä se aika ahdistavaa on.

Minä ihan tosi otan kosmetiikan näin ”vakavasti”, niin innostunut siitä olen. Jos en olisi tällä alalla töissä, en todellakaan tietäisi, mitä tekisin työkseni. Minulla ei ole mitään varasuunnitelmia, sillä niin itsestään selvä tämä alavalinta minulle on. (Tai no, jos pituus riittäisi, niin lentoamännäksi voisin ryhtyä. Mutta siihenkin vain siksi, että pääsisin eri maihin ostelemaan kosmetiikkaa.)

Lopputulos on kuitenkin, että vaikka kuinka rakastan kosmetiikkaa, ei järjettömän varaston hankkiminen ole fiksua. Kosmetiikkarakkaudessa parasta on nimittäin se, että aina kun joku tuote loppuu eikä uutta vastaavaa ole odottamassa, voi hyvällä omallatunnolla ostaa jotain uutta kokeiluun. Tällä hetkellä en voi vielä tehdä sitä, sillä kaikelle on kakkos-, kolmos-, nelos- ja jopa kymppikappaleita kotona odottamassa käyttöönottoa. Mutta ai että, kuinka iloinen olenkaan, kun kaikki ”ylimääräiset” tuotteeni ovat kuluneet loppuun. Ehkäpä minut sitten tunnetaankin tyttönä, joka ostaa aina uutuudet kokeiluun. Tai ehkäpä olen siihen mennessä löytänyt jonkun aivan uuden innostuksen kohteen, josta en vielä edes tiedä mitään. Aika näyttää, mutta tästä uudesta elämäntavasta aion kuitenkin pitää kiinni. Ennustan teille siis pitkää ja onnellista tulevaisuutta Ostolakossa-blogini kanssa!

Kommentit (15)

 1. Nimetön

  Anonyymi: Eeehhheee, kikatin itseni kipeäksi häntä katsellessani ja oli pakko mennä kurkkimaan blogiakin. 🙂 Ihan mahtava kosmetiikkabimbo, varmasti omistaa suuremmat vuoret tavaraa kuin minä.

 2. Lenita

  Tulin tänään eka kertaa sivuillesi ja luin tämän jutun. Sitä saa hienosti tilaa itsensä ja ”riippuvuutensa” väliin, kun on ilman. Oli se sitten mitä tahansa. Hienosti kirjoitat tuosta samaistumisesta, tässä tapauksessa kosmetiikkaan. Minulla on parikymppinen tytär ja varmasti olen siirtänyt hänelle vahingossa suhteeni tavararoihin ja kuluttamiseen. Tiedostamattani. Nykyisin näen sen selvästi, koska en itse enää harrasta shoppailua, mutta neiti ostaa vaatteita ja vaatteita. Olen kirjoittanut roinasta ja suhteesta tavaraan myös blogissani. Ja hei, mitä tulee kosmetiikkaan, mehän olemme luonnonkauniita =)
  Kaikkea hyvää!

 3. Anu

  ahaa, nyt tiedän enempi kosmetiikasta 😉
  Kiitos.

 4. Girzi

  kiva, että tää blogi jatkuu vielä pitkään:P oon saanut tosi hyödyllisiä vinkkejä täältä, mm. ostin toissapäivänä sellaisen cliniquen päivävoiteen, jossa spf on 25 ja myyjä kickissä näytti olevan vähän ihmeissään, kun selitin kaikkea sellaista kosmetologien ”sisäpiiritietoa” ja sanastoa, mitä oon oppinu täältä:D se yritti mm. tarjota mun couperosa-iholle voidetta, jossa oli c-vitamiinia! onneksi sie olet valistanut täällä, että sellainen voi pahentaa couperosaa:) tsekkasin myös incin ja katsoin, ettei mitään haitallisia aineita ollut käytetty..:D

 5. Anonyymi

  Hui Ethän oo lopettamassa blogia!? tää on just paras bogi mitä oon vähän aikaa tutkaillu 😀
  Oon muuten ihan in love siihen sun kynsilakka vitriiniin <3_<3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *