Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 76: Anteeksi, rakas Nude!

Anteeksi, rakas Diorin Nude-meikkivoiteeni, taisin viimeksi syytellä sinua hieman turhaan. Tiedäthän, kun suutuksissaan ja äkkipikaisuuksissaan sanoo kaikenlaista ja jopa syyttää toista turhista asioista? Sellaisistakin, jota tämä ei ole tehnyt. Sellaista sattuu ja niin taisi sattua viimeksikin ja nyt tahtoisin pyytää sinulta anteeksi, rakas Nude.

Syytin sinua viimeksi silmänympäryksieni kuivattamisesta ja meinasinkin jo luopua sinusta, mutta onneksi en näin kuitenkaan tehnyt. Pieni kokeilu nimittäin osoitti, että luomiani onkin ilmeisesti kuivattanut tämä Malu Wilzin silmänympärysvoide:

Aina, kun otin sen käyttöön, ilmestyi kuivuus takaisin ja aina kun olin pari päivää käyttämättä, katosi kuivuus. Täysin riippumatta siitä, olitko sinä, Nude, käytössä vai et. Pahoittelen sekaannusta.
(Kerrottakoot nyt kuitenkin, että olet mielestäni edelleen hieman epäilyttävä tyyppi ja aion kyllä pitää sinua silmällä…)

Sanomattakin lienee selvää, että tuon 2 ml näytteen jämät lensivät roskiin, kun havaitsin sen kuivuuden aiheuttajaksi. No, ehdin kyllä käyttämään sen lähes kokonaan.

Projektini vartalovoiteiden loppuunkäytöstä muuten etenee erittäin hyvin ja sain eilen taas yhden loppumaan:

Jälleen yksi kappale Lumenen Vitamin+ Kevyesti päivettäviä vartaloemulsioita loppui. Tämän puolesta olen blogissani jo useasti liputtanut, mutta kerrattakoon vielä mielipiteeni tästä tuotteesta:
Kosteuttaa hyvin, imeytyy hyvin, antaa sopivasti sävyä, miellyttävä tuoksu, itseruskettavan tuoksu ei puske läpi yhtä vahvana kuin muissa kokeilemissani vastaavissa (Nivea, Loreal, Dove, Axe…). Itse tykkään kuitenkin laittaa tätä yöksi, jolloin en joudu kärsimään DHA:n (tuotteen itseruskettava aineosa) hajusta yhtään. Suosittelen tätä ehdottomasti!

Toinen loppuunkulutettu tuote on Freemanin Papaya Moisture Plus Heat Styling Conditioning Spray, jota käytin aina pesun jälkeen jätettävänä hoitoaineena, mikäli aioin leikkiä föönin kanssa. Toimiva tuote niin inci-listansa kuin käytettävyytensäkin puolesta. Ja lisäksi vielä halpa, hintaa taisi olla viitisen euroa Sokoksella. Hyvä edullinen lämpösuojatuote siis, kannattaa käydä kurkistamassa, Sokoksen lisäksi Freemanin tuotteita saa ainakin Anttilasta.

Olen useasti maininnut, että en tykkää heittää roskiin tuotteita vaan mielummin käytän ne vaikka hampaat irvessä pois. Nyt tuli kyllä vastaan tuote, josta en voinut edes käyttää parin millin näytettä kokonaan, niin hirveää kamaa se oli.

Kyseessä on YSL:n Hydra Feel Fresh Hydrating Water Gel kosteusvoide (vaikka nimi väittääkin sen olevan geeli).

Okei, tuote on tarkoitettu enemmän sekaiholle kuin kuivuuteen taipuvaiselle iholleni, mutta pakkohan sitä oli kokeilla. Joo, virheen tein. Pari päivää käytin ja kasvojen iho meni todella kuivaksi ja pahaan kuntoon. Ihmekös tuo, kun inci-näyttää täältä:

Vettä, alkoholia, silikonia, vähän lisää silikonia… Ihan sama, vaikka näiden jälkeen kuinka tulisi macadamian pähninäöljyä, jos inci alkaa noin kamalilla aineilla niin tuotetta ei voi kyllä enää mikään pelastaa enkä todellakaan tahdo sitä käyttää. Haloo, kosteusvoiteessa alkoholia heti veden jälkeen! Säilöntäaineena tämä alkoholi ei voi olla, sillä parabeneja kuitenkin löytyy incistä useita. Alkoholilla pyritään siis vaan saamaan aikaan kevyt ja raikastava voidepohja, mutta samalla valitettavasti myös kuivattava. Ei kiitos.

Mutta kuten huomaatte, projektini etenee edelleen pikkuhiljaa. Ehkä vielä jonain päivänä walk-in cosmetic closetini onkin tavallinen vaatehuone. Sitä odotellessa ja pulloja tyhjennellessä…

Kommentit (12)

  1. Athelas

    Heips! Päädyin ostamaan tuon voiteen, joka on siis Lushin Vanishing Cream. En ole kuin pari kertaa ehtinyt sitä laittaa, mutta ensivaikutelma on kyllä hyvä. Jättää ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi olematta paksu ja rasvainen. Aika näyttää auttaako ihon ärtymiseenkin, toivoa kuitenkin siis on :).

  2. Nimetön

    Athelas: Sisällön perusteella epäilin hieman, että kyseessä olisi voinut olla Lush, mutta kun sanoit voiteen olevan niin kallis, en enää uskonut sen olevan Lushia. 🙂 Tule ihmeessä kertomaan käyttökokemuksiasi kun olet tuota saanut jonkun aikaa käytettyä, mielelläni kuulisin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *