Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 73: Itsepetos on paras petos

Pieni vilppi voi parantaa mieltä. Varsinkin itsensä huijaaminen on toisinaan ihan mukavaa ja jopa oman mielenrauhan kannalta ihan suotavaa puuhaa. Väitteeni tueksi näytän teille, mitä sain eilen aikaan:

Tiivistin kosmetiikkahyllyjäni niin, että tavaraa näyttää olevan vähemmän. Näin pienellä vilpillä sain itselleni edes hieman levollisemman mielen. Huolestuttavaa, kuinka helposti hämättävissä sitä voikaan olla…

Sain muutenkin eilen illalla ihan mielettömän järjestelykärpäsen pureman ja laitoin kellon herättämään jo aikaisin aamulla, jotta pääsen puuhiini ajoissa. Okei, aamulla en ollut enää ihan niin innokas ja herätyskellon sammutettuani jatkoin uniani vielä toista tuntia, mutta eikös sitä aina sanota, että ajatus on tärkein? Kun sitten lähempänä puolta päivää sain itseni kammettua ylös, ryntäsin kasvo- ja hammaspesujen ja pikaisen pukeutumisen jälkeen (räjähtänt pääsiäisnoita näytti olevan tänään muotia…) kellariin, jossa siivosin pientä koppiamme lähes kaksi tuntia. Kävin joka ikisen tavaran läpi ja lajittelin sen oikeaan osoitteeseen. Tavaraa lähti sekä roskiin että myös takaisin tänne asuntoomme. Muuton jälkeen monelle tavaralle nimittäin olikin tilaa ja tarvetta täällä. Nappasin kellarista asunnolle myös läjän vanhoja jemmaamiani Pinnejä, Trendejä, Cosmoja sekä muutamia muita hius- ja kauneudenhoito aiheisia lehtiä. Näitä voi aina silloin tällöin lueskella uudelleen läpi ja bongata hyvää nippelitietoa ja vinkkiä.

Projektini eteni myös kotona niin, että kävin päivän aikana kaikki laatikkomme läpi tavaroita järjestellen. Okei, wannabe-insinöörin kaikkiin tavaroihin en uskaltanut koskea, sillä olemme taatusti eri mieltä niiden tärkeydestä.

Fantasioin yhä asunnosta, jossa ei ole mitään ylimääräistä ja kaikella tavaralla on oma funktionsa ja paikkansa. Jos tätä blogiani siis lukee joku tuttu, niin älä koskaan osta meille lahjaksi mitään tavaroita tai esineitä, en voi sietää niitä. Jos ajattelet, että lakana on hyödyllinen, niin jätä se ostamatta. Ostat kuitenkin väärän värisen. Jos ajattelet, että kiva teemuki on hyödyllinen, niin jätä sekin ostamatta. Pari teemukia riittää ihan hyvin. Ja jos ajattelet, että uudet pyyhkeet olisivat kivoja, niin älä osta myöskään niitä. Niitä on jo tarpeeksi ja kun nuo kulahtavat, tahdon itse päättää uuden värikoodini. Eli jos mietit lahjaideaa minulle, niin osta lahjakortti ihan mihin tahansa.

Koska blogini kuitenkin on etupäässä kosmetiikkablogi, pitää siitäkin tänään hieman puhua. Jospa vaikka tänään juteltaisiin kulmien meikkaamisesta?

En lähde puuttumaan siihen, millaisiksi kulmanne muotoilette, mutta toivon, että teette sen oikeilla tuotteilla. Itselläni on tähän tarkoitukseen useita tuotteita:

Vasemmalla Diorin kulmageeli sävynä Shiny Brown. Olenko muuten maininnut, että tykkään säilyttää tuotteet niiden kauniissa pakkauksissa? Selektiivisessä kosmetiikassa kauniit pakkaukset ovat ehdottomasti osa tuotetta! Tämän tuotteen säilytän edelleen sen ihanassa, diormaisen tyylikkäässä kotelossa.
Diorin kulmageeli on koostumukseltaan melko jännä, käykääpä vaikka kaupassa kurkkaamassa. Tästä löytyy toki myös väritön versio, mutta nämä värilliset ovat hauskoja. Blondi versio näyttää kultaiselta, kimaltelevalta eyelinerilta ja tämä brunette pronssiselta vastaavalta. Näitä voisi koostumuksensa puolesta luulla tosiaan eyelinereiksi ja epäilinkin kovasti näiden käytännöllisyyttä. Kaikki epäilyni olivat kuitenkin tiessään, kun kokeilin tuotetta kulmiini. Shimmeri tekee vaan kulmista elävemmän näköiset, ei pistä omaa discoa pystyyn kulmakarvoissasi. Kannattaa muuten kiinnittää huomiota siihen, että käyttääkö harjaosan lyhyempi vai pidempiharjaksista puolta: pidempiharjaksisella väriä tulee vähemmän, lyhyempiharjaksisella reilummin.

Diorin vieressä on Lumenen kulmavaha. Tämä oli luottotuotteeni ennen, kuin tutustuin Diorin kulmageeliin. Geeliin verrattuna tällä jää pehmeämpi, vähemmän jäykkä lopputulos. Yhdellä kerroksella lopputulos on kevyempi, parilla voimakkaampi.

Kulmageelit ja vahat ovat loistavia, jos sinulla ei ole aukkoja paikattavana ja tahdot vain väriä ja paikallaan pysyvyyttä kulmiisi. Itse käytän vahoja ja geelejä aina, mutta niiden alla on minulla aina joko kulmakynää tai puuterimaista väriä.

Kuvassa keskellä ylhäällä on Lumenen vanhanmallinen luomiväripaletti, joka on tarkoitettu silmille ja kulmille. Tummahiuksisena tämä toimii loistavasti kulmiini ja tällä saakin varsin pehmeää jälkeä. Tätä ei sitten sudita kulmille isolla tönköllä luomiväriapplikaattorilla, vaan pieni jämäkkä kulmasivellin on tässä omiaan:

Omia lemppareitani ovat kuitenkin kulmakynät. Kuvasta voit bongata kaksi Lumenen kulmakynää sekä Diorin kulmakynän. Kynät ovat loistavia silloin, kun kulmiin täytyy piirtää hieman lisäkarvoja tai niiden muotoa on paranneltava (kertoo nimimerkki epäsymmetriset kulmat). On kuitenkin tärkeää, että käytät kulmillesi nimenomaan kulmakynää, et mitä tahansa silmämeikkikynää. Kulmakynä on nimittäin koostumukseltaan silmämeikkikynää kovempi eikä ole yhtä vahamainen. Silmämeikkikynän pehmeä, vahamainen koostumus toimii luomilla, mutta kulmille se jättää helposti vain suttuisen ja piirretyn näköisen lopputuloksen. Jämäkämpi kynä antaa sinun piirtää kulmiisi pieniä, hentoja, karvoja jäljitteleviä viivoja, joilla luot kulmiisi täytettä ja muotoa. Tässä muuten on mielestäni hyvä esimerkki siitä, kuinka silmämeikkikynällä tehdyt kulmat näyttävät aivan erilaisilta kulmakynällä tehtyihin nähden:

Vahamaiset, teennäiset ja tönköt. Vosin vaikka lyödä tosiaan vetoa, ettei tuossa ole käytetty mitään tuotetta, joka olisi oikeasti kulmille tarkoitettu.

Jos tuotteista puhutaan, niin Lumenen kulmakynä on loistava, mutta jos käytät kynää nimenomaan uusien karvojen piirtämiseen iholle, suosittelen kokeilemaan Dioria. Aivan loistava kynä, joka on hieman puuterimaisen tuntuinen ja tarttuu siksi iholle loistavasti ja myös kestää siinä.

Toki kulmienkin suhteen on monta makua ja esittelemäni kuva saattaa jopa vedota moniin, mutta tuonkin piirtämisen voisi toteuttaa paljon paremmin kulmille tarkoitetuilla tuotteilla.

Mitä tuotteita te käytätte kulmiinne?

Kommentit (14)

 1. Henna

  Lumenen kulmakynää käytän ja olen käyttänyt jo aika kauan. Hih siskoni ja äitini ovat molemmat kosmetologeja vai miten se nyt kirjoitetaankaan. Taitaa tosiaankin olla sama vika, nimittäin heillä on melkein 2/3 sinun kosmetiikka määrästä, joten ei kovinkaan yllätys. Olen kauan ihmetellyt heidän varastojaan. Blogisi kautta olen tajunnut ettei se ole ainoastaan heidän ongelmansa, että ongelmaa riittää muillakin. Olen aina ollut todella innoissani kun he ovat kaupitelleet ilmaiseksi kaiken laisia ”tököttejä” ym, mutta nyt en enää halua ottaa yhtää vastaan, nimittäin en halua isoja määriä kosmetiikkaa. Siskollani vaan meinaa mennä hieman tuhlauksen puolelle ja suihkussa esim. suihkugeeliä kulua normaalia enemmän. Äitini alun perin löysi tämän kivan blogisi ja kertoi siitä myös siskolle ja he ovat nyt pienessä ostolakossa myös, mutta heidän ostolakko rakoilee hieman, virheostoksille eksytää melkein joka viikko vaikkeivat he sitä myönnäkkään. ’Ei nyt yksi ripsivärin tai jonkun uuden kosmetiikkatuotteen osto maailmaa kaada ja haittaa lakkoa’, mutta kyllä se vain haittaa. Tuo kirppis oli tosi kiva idea. Hyödyllinen blogi. Varmaan kommentteja lukien jokunen muukin on aloittanut pienen ostolakon. Onnea siis vain ostolakollesi. 🙂

 2. Nimetön

  Nina: Pidä tämä blogi tosiaan mielessäsi, kun kaupassa käsiin alkaa kertyä liikaa kosmetiikkaa. 😉

  Paula: H&M:n kulmaväristä olenkin kuullut paljon kehuja, pitääkin joskus tsekata se.

  sonja: Lumenella on vaaleanruskeaa ja harmaanruskeaa ja myös IsaDoran valikoima kannattaa katsastaa.

  Henna: Ihanaa, että meitä on muitakin. Ammatissa tosiaan kulkee geenien lisäksi näköjään. 🙂

 3. hedelmä_

  Oletko tehnyt joskus postauksen silmänympärysvoiteista tai aurinkovoiteista? Yritin selata vanhat tekstisi läpi mutten löytänyt :/ kiinnostaisi kovasti kuulla näistä aiheista lisää! 🙂

 4. Heidi

  Mun ehdoton suosikki on MACin kulmakynä jota ei tarvii teroittaa vaan on sellaista esiin käännettävää sorttia, mulla on käytössä sävy Lingering. Tuolla kynällä kulmien meikkaaminen käy kuin tanssi, aina ennen se oli enemmän ja vähemmän taistelua, mutta nyt jaksan jopa joka aamu meikata kulmat koska se on niin vaivatonta. Jos taas haluan, että kulmat pysyy kuosissaan ja paikallaan suihkautan hiukan hiuslakkaa puhtaaseen mascaraharjaan ja harjaan sitä kulmiin, erillisiä vahoja tai geelejä en ole tarvinnut tämän kikan kanssa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *