Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 71: Varasto tyhjenee jälleen

Olen jälleen askeleen lähempänä tavoitettani kosmetiikkavarastoni minimoimisesta.

Lähipäivinä loppuun ovat nimittäin kuluneet seuraavat pienet purkit:

Aqua di Parman matkakokoiset 20ml vartalovoide ja -emulsio loppuivat kumpikin. Arancia di Capri vartaloemulsio oli ihan mieleinen kivan raikkaan tuoksunsa ja koostumuksensa puolesta, mutta Mandorlo di Sicilian vartalovoide ei niinkään. Tuoksu oli vähän liian tuhti ja vartalovoide oli niin paksua, että lähti helposti kumin murujen laisina murusina kuoriutumaan iholta. En ostaisi, mutta sainpahan kokeilla näitäkin.

Kokeilin myös huvikseni yllä olevan Zest Of Lemon Conditioning Shampoon, jonka tarkkasilmäinen voi havaita olevan peräisin Hotelli Radisson SAS:ista. Pakkohan sitä nyt on jokin muisto ottaa mukaan sellaisesta harvinaisuudesta, kun että työpaikka tarjosi hotelliyön! Myös tämä purkki on hyvä esimerkki siitä, miksi käytän matkakokoisia tuotteita kotonani pois enkä suinkaan reissunpäällä. Usein ne nimittäin ovat hirveitä kompromissituotteita ja kun olen reissussa tahdon, että minulla on mukana vain luottotuotteitani (vaikka sitten matkakokoisiin purkkeihin pakattuna), jotka varmasti toimivat.

Nimensä perusteella oletin tämän tuotteen olevan hirvittävän liimaletin jättävä tuote, mutta täytyy nyt kyllä kokeilun jälkeen todeta, etten todellakaan tajua, miksi sanaa ”conditioning” on käytetty tämän tuotteen nimessä. En edes muista koskaan saaneeni syväpuhdtavalla shampoolla näin narskuvan puhdasta jälkeä! Älkää siis todellakaan luottako hotelleista löytyviin tuotteisiin, vaan käyttäkää niitä vain äärimmäisissä hätätilanteissa. Yleensä ne nimittäin ovat täysiä huteja.

Tämän ”tuotteen” loppuunkulumisen luulin jo maininneeni täällä, mutta en näköjään sitten olekaan siitä vielä hiiskunut. Kyseessä on näyte Diorin Capture R60/80 First Wrinkles Smoothing Cremestä, joka muuten tuntui todella miellyttävältä! (R tarkoittaa Result-sanaa eli tulosta, 60 pintaryppyjen siloittumista noin 60 prosentilla tunnin aikana ja 80 pintaryppyjen siloittumista 80 prosentilla kuukauden käytön jälkeen. ) Voide jätti ihon ihanan pehmeäksi ja mielestäni hieman miehekkään raikas tuoksu oli varsin miellyttävä. Ehkä vähän turhan tehokkaaksi tituleerattu voide vielä omalle iholleni (tarkoitettu 30+ iholle), jossa ongelmana eivät vielä ole ensimmäiset rypyt. Mutta kyllä minä tälle lämpesin!

Loppuun on kulunut myös 7 ml minikoko Cliniquen All About Eyes Rich -versiota. Tykkään tästä tuotteesta kyllä, mutta ei tämä oikeasti kovin hoitavalta kyllä tunnu. Vielä jemmoistani löytyy kyllä toinen 7 ml kaupanpäälliseksi saatu minikoko, mutta luottotuotetta tästä ei tule. Kiva hätävaratuote kuiville silmänympäryksille, mutta suosikkini on ehdottomasti Louis Widmerin silmänympärysvoide. Suosittelen kokeilemaan tai ainakin hakemaan apteekista näytteen, mikäli ongelmanasi on silmänympärysten kuivuus.

Mavalan käsivoiteen 30 ml näytekoko on myös kulunut loppuun. Kiva käsivoide, joka kosteuttaa hyvin, mutta sopii ehkä kevyehkön koostumuksensa vuoksi mielummin päiväkäyttöön kuin yöhoidoksi. Tuoksu on kuitenkin hyvin miellyttävä ja voisin ehdottomasti käyttää tätä päivisin. Kotona vaan en yleensä muista päivällä rasvata käsiä (töissä sitten kyllä), joten käytän mielummin öisin tuhdimpaa ja ravitsevampaa voidetta. Jäljellä on vielä kaksi 30 ml lahjaksi saatua minikokoa, joista taidankin sujauttaa toisen käsilaukkuuni näppärän koon vuoksi.

Luottotuotekin on pistetty vaihtoon kuluneella viikolla. Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion (tuttavallisemmin UDPP) on viimeisen vajaan vuoden aikana ollut ehdoton suosikkini luomivärinpohjustajana. Lumenen vanha hopeisessa tuubissa ollut pohjustaja ei pitänyt minulla luomivärejä paikallaan paria tuntia kauempaa, uusi pitää lähes kokopäivän ja UDPP pitää koko aamun, päivän ja illan ja tarvittaessa vielä myöhään yöhönkin. Aivan loistavaa tavaraa! Suomesta tätä ei saa, mutta esimerkiksi Lookfantasticista on näppärää tilata.

Käytin edellistä tuubiani lähes vuoden (arviolta noin 330 kertaa!) ja ainetta olisi vielä ollut varmasti ainakin pariksi kuukaudeksi, mutta koska silmäluomieni iho on hieman kuivunut, ehdin jo epäillä tätä aiheuttajaksi ja laitoin vanhan pois. Tämä ei kuitenkaan voinut olla aiheuttaja, sillä ongelmaa ei ollut liikkuvalla luomella, johon tätä käytän, vaan sen yläpuolella (eli johon Diorin Nudea on kovasti pyyhitty…) Muutenkin kyllä tuntu siltä, että silmän iholle applikaattorilla levitettävä tuote kannattaa hygieenisyyssyistä laittaa tässä vaiheessa vaihtoon ennen, kuin se aiheuttaa mitään tulehduksia.

Tässä muuten hyvä vinkki niin tämän tuotteen kuin muidenkin vastaavassa pakkauksessa olevien (esim. huulikiillot) käyttäjille:
Olen nähnyt netissä mitä villimpiä tapoja saada tämä tuote kulutettua loppuun. Huonosti muotoillun pakkauksen vuoksi minusta alkoi puolen vuoden käytön jälkeen tuntua, ettei tästä enää oikein saanut mitään irti. Tässä vaiheessa monet leikkailevat ja sahailevat tuubia auki ja purkittelevat sisältä löytyneitä hirveitä määriä erilaisiin purkkeihin, mutta tähän kaikkeen on niin paljon helpompikin toimintatapa.

Tuubia ei tosiaankaan tarvitse ryhtyä leikkelemään! Tällaisten tuotteiden putkiloiden suuaukolla on nimittäin aina annostelijaksi kutsuttu muoviosa, joka estää sen, ettei tuubista tule kerralla liikaa tavaraa ulos. Senkun vaan nappaa annostelijan pois saksien kärjellä ja tavaraa tulee jälleen yhtä runsaasti kun Ikeltä tekstiviestejä tipuille! Ylläolevassa kuvassa vasemmanpuolesessa pakkauksessa on annostelija kiinni, joten tavaraa ei tule turhan paljoa kerralla. Oikealla olevassa puolestaan ei ole enää annostelijaa, joten koko applikaattorin varsi on täynnä ainetta. Annostelijan poisto auttaa siinä, että applikaattoria pystyy pyörittelemään putkilossa vapaammin ja siihen saa kaavittua kaiken. Käytän tätä kikkaa lähes poikkeuksetta, kun huulikiiltoni on loppumassa. En vaan näe mitään järkeä laittaa hirveää läjää kivaa kiiltoa roskiin, kun sitä kuitenkin saa vielä niin runsaasti pakkauksesta ulos. Ripsivärin kanssa en tätä suosittele, sillä siihen tosiaan on syynsä, miksi ripsiväriharjan massan määrää annostellaan!

Huulikiilloista muuten päästään sitten vähän nolompaan juttuun, josta olen kovasti häpeissäni. Tai no, lisäksi olen hieman vihainen eräälle valmistajalle.

Olette varmasti huomanneet, että käytän myös vähemmän mieluisat tuotteet mielummin loppuun tai annan eteenpäin mielummin kuin heitän roskiin. Välttelen roskiin heittämistä yleensä viimeiseen asti. Nyt jouduin kuitenkin tekemään niin usealle tuotteelle. Tai oikeastaan usealle saman tuotteen edustajalle.

Nämä kaikki 12 Lumenen huulikiiltoa (sekä kaksi kuvan oton jälkeen löytynyttä) olivat nimittäin kaikki menneet pilalle! Olin ottanut näistä yhden töihin ja kun sipaisin sitä huuliini ensimmäistä kertaa (avaamaton pakkaus), oli haju todella kuvottava. Kotiin päästyäni haistelin sitten kaikki Lumenen Berryfun -kiiltoni läpi ja sama kuvottava haju löytyi kaikista. Olen törmännyt hajuun ennenkin kauan avattujen Lumenen huulikiiltojen kohdalla, mutta näköjään nämä avaamattomatkin pilaantuvat. Harmi. Nämä olivat kaikki kyllä noin kaksi vuotta vanhoja ja töistä saatuja, joten taloudellista tappiota ei tullut, mutta hassua on kyllä, että käyttelen samaan aikaan jopa kolme vuotta vanhoja toisten sarjojen avattuna olleita kiiltoja edelleen ilman, että ne ovat menneet pilalle.

Haluan ajatella asian hyvässä mielessäni niin, että Lumenen tuotteita ei vaan ole pilattu niin suurella määrällä myrkkyjä kuin useat muut huulikiiltoni ja että ne siksi kestivät huonommin. No, onneksi nämä kiillot korvautuvat kevään aikana uudella versiolla, ehkäpä se on parempi. Tuntuu vaan älyttömältä tuhlaukselta joutua heittämään 14 huulikiiltoa roskiin ja tiedän, että pyörittelette silmiänne toiminnalleni. Puolustukseksi sanon, että nämä kiillot olivat kaikki sellaisia, jotka olisivat aikoinaan lentäneet roskiin, ellen olisi niitä itselleni pelastanut. Omatunto kyllä vaivaa minua silti.

Piristin kuitenkin itseäni tekemällä pienen muutoksen walk-in-cosmetic closetissani:

Kosmetiikkaa on kulunut pois sen verran, että saatoin hieman tiivistää tuotteita ja nostaa alahyllylle yhden vaatekorin. Jostain syystä hius- ja ihonhoitotuotteiden rivistöt näyttävät tässä kuvassa silti hurjilta, vaikka livenä niitä katsellessani olen jo varsin ylpeä jemmojeni pienentymisestä. No, pikkuhiljaa sitten vaan vähennetään…

Kommentit (11)

  1. 194: No More Ms. Heavy User? – Kauneus & Terveys -blogit

    […] aloitusKuvaa komerostaLisää kuvia komerostaVielä lisää kuvia komerostaJa yhä lisää kuvaa komerostaKuvaa komerosta ja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *