Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 69: Nainenkin on erehtyväinen

Olen nyt ollu jo vuorokauden hyvin järkyttyneessä tilassa ja itseasiassa saanut melkoiset naurut itseni kustannuksella. En voi uskoa, että olen näin höynäytettävissä!

Paasasin täällä juuri toissapäivänä siitä, mitä en halua INCI-listoissani olevan. Noudatan tätä yleensä ja aina ennen uuden tuotteen ostamista tutkin INCIn tarkasti. Sama ei kuitenkaan näytä päteävän saamissani tuotteissa…

Kun Diorin Nude-meikkivoide ilmestyi ja olin kuuntelemassa kouluttajan hehkutusta tuotteesta, kuulosti se niin aidolta! Hän oli oikeasti ihan mielettömän innoissaan tuotteesta ja sen mineralisoidun lähdeveden vaikutuksesta iholle. Hänen kuiva ihonsa oli saanut tästä tuotteesta selkeän avun eikä sillä hehkutuksen määrällä vain ollut mitään rajaa. Tuote lähti kiertämään ilman pakkausta (jossa INCI olisi ollut) ja kun kokeilin tuotetta kädelle loistavan kouluttajan (joka käsittääkseni työskentelee myös ihotautilääkärinä?) sitä hehkuttaessa, tunsin, kuinka hyvä tuote on. Olin aivan innoissani ja villinä, tuotteen on pakko olla todella hoitava!

Minulle jäi siis tuotteesta erittäin positiivinen mielikuva ja tuudittauduin tähän niin vahvasti, etten missään vaiheessa katsonut tuotteen INCIä. Eihän Dior nyt minua pettäisi, tämän on pakko olla pro-kamaa!

Mainittakoon tässä vaiheessa, että minä olen niin vietävissä kosmetiikan suhteen kun vain neiti voi olla. Jos tuotetta vain hehkutetaan paljon, on minun pakko saada se käsiini ja kokeilla. Olen juuri sitä kohderyhmää, jolle kosmetiikkafirmat tekevät mainoksensa ja jonka lompakkoa he jahtaavat. Jos vain kehut tarpeeksi niin minä ostan. Ja kehotan vieä muitakin ostamaan!

Mutta mistä minä sitten eilen niin syvästi järkytyin? No, ajattelin aamulla reilun kuukauden käytön jälkeen tarkistaa, että mitä kivaa rakas pikkuinen Diorin Nude-meikkivoiteeni sitten onkaan syönyt. Järkytys oli suunnaton, suorastaan haukoin henkeäni ja minun teki Johanna ”Malaria” Tukiaisen tapaan mieli soittaa isälleni, jotta hän voisi vaaleanpunaisen Nokiani välityksellä riivata pahat aineet pullostani pois. Tämähän on täyttä kuraa!

INCI alkaa sillä kuuluisalla mineralisoidulla lähdevedellä, mutta mitäs sen jälkeen? Paljon vitamiineja, kosteuttavia ja ravitsevia aineita sekä pieni ripaus silikoneja hyvän pinnan tekemässä? Näin minä oletin.

Totuus on suomennettuna tämän kuuloinen:
Silikoni, alkoholi, silikoni, kosteuttava aine, silikoni, piimaa, silikoni… Loppuosasta löytyy kyllä hoitaviakin aineita, mutta koska tuotteesta on jo kuulemma 45% mineralisoitua lähdevettä (ja varmasti hirveästi tavallista vettä) ja silikoneja on niin paljon, ei sinne vaan voi enää mahtua kovin suuria pitoisuuksia hoitavia aineosia. Hajuste löytyy INCIstä puolivälin jälkeen ja kyllä tuonne loppuosaan vielä silikoniakin sai mahtumaan.

Kiitos, Dior!

Tässä kuitenkin taas nähtiin, että INCIä ei kannata tuijottaa sokeasti. Usein runsaasti silikonia sisältävät tuotteet ovat tukkineet ihoani, mutta tätä olen käytellyt kuukauden lähes päivittäin tyytyväisenä ilman pahoja tukoksia. Aion kyllä käytellä pullon loppuun, mutta en enää niin tyytyväisenä…

(Aloin nyt kyllä miettimään, että onkohan tämä tuote ollut syynä yläluomieni viimeaikaiseen kuivumiseen myös? Viimeaikoina yläluomieni juuri se alue, jolle meikkivoidettakin hieman sipaisen, on alkanut kuivumaan ja tänään se oli jo ihan ryppyisen kuiva. Hhhmm, tilannetta lienee syytä tarkkailla ja tehdä pieniä kokeita.)

Olen saanut ilokseni huomata, että blogiani käyvät lukemassa varsin viisaat ja asioihin paneutuneet ihmiset, joten heitän ilmoille kysymyksen, johon ehkä joku teistä osaa vastata.
Diorin kouluttaja nimittäin väitti, että Nude-meikkivoide on nestemäinen, sillä mineraalit eivät kuulemma voi vaikuttaa iholla ilman vettä. Ne siis tarvitsevat vettä ja jos eivät sitä muualta saa, imevät ne sen iholta ja iho kuivuu. Tämä kuitenkin sotii täysin sitä vastaan, mitä olen oppinut. Kun itse otin käyttöön bare Mineralsin vain viittä eri mineraalia sisältävän meikkipohjan, parani ihoni kosteustasapaino huomattavasti. Ihoni ei siis todellakaan kuivunut, täysin päinvastoin. Vastaavanlaisia kokemuksia on myös muilla sarjaa käyttäneillä ja pohja kuulemma tosiaan tutkitusti parantaa ihon kosteustasapainoa jopa 70%.

Eli jos joku viisaampi osaa kommentoida, onko tuossa Diorin väitteessä perää niin antakaa palaa, olen pelkkänä korvana!

Kun nyt olen muuten päässyt hyvään valituksen makuun niin pistän tulemaan täysillä samantien.

Luin nimittäin töissä uusinta huhtikuun Gloria-lehteä, jonka kauneusosio saisi saada satikutia! Sieltä nimittäin löytyi irtopuuteritesti, jonka laatija ei oikein ollut vaivautunut tekemään taustatyötä ja tuskinpa oli edes testannut kaikkia tuotteita kunnolla, vaikka niin väittikin.

Testissä nimittäin oli mukana Lumenen irtopuuteri, jonka valmistus on lopetettu jo puoli vuotta sitten! Tuotteelle oli myös laitettu hinta (13,40), jollaista sillä ei ole myyntiaikanaankaan ollut ovh:na useaan vuoteen. Oikea ovh hinta taisi olla viidentoista euron paikkeilla (juu juu, jostain saa halvemmalla, mutta ovh on ovh). Lisäksi toimittaja vielä totesi vaaleimman sävyn olevan hänelle liian tumma. Kas kummaa, vaalein sävy on kuitenkin väritön, eli ei ainna iholle mitään sävyä, kiinnittää vain meikin ja pitää kiillon poissa. Hohhoijaa.

Nice job, Gloria! Nyt sitten mammat juoksevat hulluna raamattunsa luettuaan kauppaan ja epäilevät kovasti myyjän sanaa, kun tämä kertoo heille, ettei tuotetta ole enää hetkeen valmistettukaan. Jos nimittäin joku asia on painettu naistenlehteen, on sen oltava fakta…

Kommentit (16)

 1. Anonyymi

  Itsekin olin tuossa Diorin koulutuksessa. Nudea hehkutettiin jo niin ”yli”, että oli pakko olla hiukan skeptinen. Kotona luin INCIn ja petyin… Olen kuitenkin sinnikkäästi käytellyt sitä, eikä se ole tukkinut tai tehnyt muutakaan epämääräistä. Jotenkin vai luulisi, että noinkin isolla firmalla kuin Dior on varaa käyttää laadukkaampia aineosia.

  Asiasta toiseen; samaistun sinuun täysin, olen itsekin alalla 😉 Sitä tavaraa vaan kertyy, en osaa sanoa ”ei”. Ja hyvien tuotteiden roskiin heittäminen tuntuu kauhealta tuhlaukselta.
  Itse en käytä kuitenkaan sitkeästi niitä sopimattomimpia, vaan kylmästi eteenpäin tai roskiin.
  Olen seurannut blogiasi alusta asti, jatka samaan malliin 🙂

  -Laura

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *