Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 68: Tissiliivirovio

Harvemmin kirjoitan tänne vaatteista. Muotibloggaria minusta ei ikinä saisi, sillä tuo aihe ei todellakaan herätä minussa mitään erityistä kiinnostusta. Yhdestä vaatekappaleesta tahtoisin tänään teille kuitenkin avautua, nimittäin rintaliiveistä.

Vuosikymmeniä sitten feministit käskivät tasa-arvon nimeisä naisia polttamaan rintaliivit ja elää rinnat vapaana heiluen. (Okei, ei näin nyt ihan oikeasti tapahtunut ilmeisesti, mutta annetaan legendan elää.) Minun mielipiteeni on, että rintaliivit eivät todellakaan ole naisten riistoa ja miesten typerää keksintöä sen enempää kuin painovoimakaan. Te rintaliivittä alati juoksentelevat naiset olette varmasti joskus myös kuulleet sanan painovoima jossain yhteydessä. Painovoima on voima, joka vetää kaikkia massallisia kappaleita toisiaan kohti.

Ei, rintojen yhteydessä ei kuitenkaan puhuta voimasta, joka vetäisi rintoja toisiaan kohti automaattisesti. Kyseessä on ikäväkyllä se sama ilmiö, joka tapahtuu niin otteesta irronneelle irtopuuterirasialle kuin liukkaista sormista lipsahtaneelle saippuallekin: ne putoavat kohti maata.

Eli rintaliivejä ei ole kehitetty naisten kiusaksi, vaan nimenomaan naisten iloksi ja pelastukseksi. Eli kun rintaliivit ovat kunnolliset (on yhtä kuin oikean kokoiset, oikean näköiset, oikean tuntuiset ja oikeaan tarkoitukseen tehdyt), ovat ne ihan mieletön ase maailmaa vastaan. Let’s face it, miehet kuvittelevat johtavansa tätä maailmaa. Onneksi me tiedämme, millainen vaikutus hyvällä tissiparilla on miehiin. Jos ei muuten tahto mene läpi niin tisseillä sitten. Ja tässä vaiheessa hyvät rintaliivit ovat tärkeät. Tai itseasiassa ovat olleet jo kauan ennen tätä. (Ja onneksi me naiset myös muuten tiedämme, että työpaikan hurja pomo onkin kotona se nössö, vaimolleen teetä keittävä, kaupasta maitoa suosiolla juokseva nallekarhu, joka lässyttää vaimolleen.)

Juttu on nimittäin niin, että vaikka kaupasta löytyy hyviä, kohottavia, muotoilevia ja liftaavia rintaliivejä, ei niiden varaan kannata täysin laskea jos on vielä mahdollisuuksia siihen, että rinnat näyttävät yhtä hyviltä ilman niitä kuin niiden kanssa. Juu juu, kaiken malliset rinnat on kauniita ja makuja on monia, kyse ei ole nyt siitä. Kyse on nimittäin siitä, että kaikilla naisilla tulisi olla hyvin tukevat liivit, sillä jos ei tukea tule, lähtevät rinnat valumaan kohti napaa. Siunattuja olkoon pienirintaisemmat, joille tätä ei fysiikan laeista huolimatta tapahdu.

(Pahemmassa tilanteessa ovat sitten usein tietysti imettävät… Tässä on muuten yksi hyvä perustelu sille, miksi en ole vielä kypsä äidiksi. Niin kauan, kuin asetan tissieni ulkonäön lapsen saannin yhteydessä yhdeksi suurimmista huolenaiheistani, en todellakaan ole kypsä äidiksi.)

Jälleen kerran päästään lempisanaani, jota olenkin jo monessa yhteydessä täällä hokenut. Sana on nimittäin teille jo tuttu ennaltaehkäisy. Jos olette nuoria ja teillä on hyvät tissit (tai vanhempia ja teillä on hyvät tissit) niin pitäkää niistä kiinni. (Ei nyt ihan fyysisesti, sillä miehenne pitää varmasti tästä puolesta huolen.) Jättäkää siis ne laiskat, rintaliivittömät sunnuntait väliin ja antakaa hyvien liivien tukea rintojanne!

Luin, että kahdeksalla naisella kymmenestä on vääränkokoiset rintaliivit. Yleensä rinnanympärys on liian suuri ja kuppikoko liian pieni. Esimerkiksi moni B 80 käyttäjä yllättyy, kun kokeileekin C 75 kokoa.
Harva siis itseasiassa oikeasti tietää kokonsa ja ostaa vaan aina sitä A80-kokoa, jonka on ostanut jo teini-iästä lähtien vanhasta tottumuksesta. Nyt olisi syytä päivitykselle.

Periaatteessa mittaus siis tapahtuu niin, että ensin otetaan mitta rinnan alta. Tämä rinnan alta otettu mitta kertoo rintaliivien numeroluvun. Jos mitta on 71cm, on ympärys X70. Jos mitta on 74, on ympärys X75. Jos mitta on 77cm niin kokeile ihmeessä sekä 75 ympärysmitalliset että 80 ympärysmitalliset. Valmistajat kun eivät itseasiassa ole aina turhan tarkkoja tässä asiassa.
Seuraavaksi mitataan sitten ympärys rinnan päältä. Kuppikoon paljastaa näiden kahden mitan erotus:
Koko A, erotus 13 cm
Koko B, erotus 15 cm
Koko C, erotus 17 cm
Koko D, erotus 19 cm ja niin edelleen.

Tämä on kuitenkin vain suuntaa antavaa, joten kannattaa kokeilla useat liivit sen oikean koon löytämiseksi. Mutta muista silti, että vaikka kokosi olisi toisissa liiveissä C 70, voi se toisissa olla hyvinkin B 75. Tiesittekö, että rintaliiveissä on nimittäin ns. ”sisarkokoja”, jotka ovat lähes samoja toisen koon kanssa. Sisarkoko on yhtä kuin seuraava kuppikoko 5 cm pienemmällä ympäryksellä. Muutenkin koot riippuvat hieman valmistajasta, joten älä osta liivejä sovittamatta.

Ja vaikka lähes jokainen nainen tahtoo ainakin sisimmässään olla siro ja hento, niin älkää ostako niitä liivejä, joissa teidän tulee jo ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien käyttää tiukinta hakasta. Oletteko koskaan miettineet, miksi niitä hakasia on useita? Ei, se ei ole siksi, että samat liivit menisivät sekä isommalle että pienemmälle henkilölle ja valmistaja pääsisi helpommalla, kun ei tarvitse valmistaa useampia kokoja. Jutun juju on nimittäin siinä, että liivien ympärys venyy käytössä. Osta siis kaupassa liivit, joiden LÖYSIN koko on tarpeeksi napakka. Kun liivit sitten käytössä venyvät, voit siirtyä käyttämään seuraavaa tiukkuutta. Ja jos ne vielä venyvät, kiristä entisestään.

Toinen juttu hyvien liivien lisäksi on dekolteen ihon hoito. Dekoltee on se alue rintojesi ja kaulasi välissä ja juuri tämän alueen ihon venyminen saa rinnat roikkumaan. Eli kosteuta, pidä iho kimmoisana ja suojaa auringolta tältäkin alueelta niin rinnat voivat jatkossakin hyvin.

Ja vielä semmoinen juttu, että varmistakaa, että myös miehenne tietävät kuppikokonne. Numerot ja kirjaimet tässä yhteydessä ovat nimittäin heille täyttä tähtitiedettä eivätkä he halustaan huolimatta vaan uskalla ostaa naisille alusvaatteita juuri tuon koko-ongelman vuoksi. Kaupan täti kun ei osaa auttaa, kun mies kertoo rinnan ympäryksen olevan sen verran, että kädet menee ympäri ja hän saa vielä omistakin kyynärpäistään sen jälkeen kiinni tai että tissit ovat käteensopivat. Jos nimittäin naiselle ostaa vääränkokoisia alusvaatteita, ovat raktiot seuraavanlaisia:

Tapaus A, liian isot rintaliivit: ”Vitsi, se toivois, että mulla ois näin isot tissit ja nyt mulla onkin ihan liian pienet eikä se tykkääkään niistä niin paljoa…”

Tapaus B, liian pienet rintaliivit: ”Siis näyttääkö mun rinnat oikeesti näin pieniltä, mitä hittoa!?!”

Tapaus C, liian isot alushousut: ”Näyttääkö mun perse oikeesti näin isolta?! Pakko alkaa dietille heti tai se ei enää haluu mua!”

Tapaus D, liian pienet alushousut: ”Vitsi, se toivois, että mun perse ois paljon pienempi. Pakko alkaa dietille heti tai se ei enää haluu mua!”

Niin tai näin, aina siis väärinpäin. Eli jos miehenne ei tiedä kokoanne niin teidän on ihan turha ihmetellä, miksi seksikkäiden pitsialusvaatteitteiden sijaan lahjapaketeista ilmestyy perunankuorimahanskoja ja vedenkeittimiä.

Ja jos nyt vielä saan jostain huomauttaa, niin tahtoisin korostaa tässä yhteydessä sanan alusvaate merkitystä. Kuten sanasta voi päätellä, ovat alusvaatteet tosiaankin vaatteiden alle tarkoitettuja ja rintaliivit kuuluvat alusvaatteisiin. Kuinka hankalaa se onkaan ihmisten tajuta!

Hankkikaa siis oikeanlaisia rintaliivejä, mikään ei ole kauheampaa kuin niskan taakse sidottavan topin kanssa käytettävät tavalliset liivit. Sama pätee olkaimettomiin toppeihin. Tai no, yksi juttu on vielä kamalempaa: rumat, likaisen kulahtaneet rintaliivit tässä yhteydessä. Ja valkoisten toppien kanssa ei käytetä mustia liivejä eikä edes punaisia. Mustien toppien kanssa mustat olkaimet näkyvissä, punaisten toppien kanssa punaiset olkaimet jne. Uusien liivien osto ei ole välttämätöntä, liiveihin kun voi ostaa vaihdettavia olkaimia sopivissa väreissä.

Toisinaan hieman vilahtavat rintaliivit voivat muuten kyllä olla seksikkäätikn. Jos esimerkiksi toisen olkapään paljastavan paidan kanssa näkyy olkapäällä joku erittäin seksikäs ja erityisen näköinen ja asuun sopiva olkain, voi se näyttää ihan hyvältä. Ikäväkseni voin vain todeta, että harvemmalla suomalaisella on niin seksikkäitä alusvaatteita, että niitä sopisi vähän vilautella. (Ja usein ne, joilla on seksikkäitä alusvaatteita, vilauttelevat niitä vähän liikaakin.)

Eli inventoikaapa hyvät naiset rintaliivivarastonne ja katsokaa, että siellä on kaikkiin tilanteisiin sopivat, oikean kokoiset liivit. Hyvä, mutta niukka varasto voisi näyttää vaikkapa tältä:
-yhdet TUKEVAT urheiluliivit
-yhdet sileät t-paitaliivit (mahdollisesti irroitettavat olkaimet ja puuterin väriset niin toimivat monessa)
-erilliset olkaimettomat liivit ja erivärisiä olkaimia omien vaatteiden mukaan
-parit tavalliset, mutta tukevat ja nätit arkiliivit
-ainakin yhdet seksikkäämmät liivit

Millaisella liivivarastolla te menette? Haastan teidät myös mittaamaan, onko kokonne ollut oikea!

(Ja älkää nyt kukaan jälleen ottako tätä tekstiä turhan vakavasti.)

Kommentit (33)

 1. Nimetön

  Helinä: Jännää, että luontaistuotteidenkin puolella on erityisiä rintavoiteita, kun niiden sisältö on kuitenkin siellä ihan vaan tavallisen kosteusvoiteen sisältöä. Synteettisiä aineita sisältävissä tuotteissahan noiden napakoittava teho perustuu kalvonmuodostajiin, jotka tekevät sen kevyen napakoittavan tunteen iholle, mutta luonnonkosmetiikan tuotteissa noita kalvonmuodostajia ei samalla lailla ole. Eli ihan tavallinen tehokosteutus (kuten sitten tuo Lushin rintavoide) pitää tuon dekolteen ihon kimmoisana ja kun siihen yhdistää hyvin tukevat rintsikat, on lopputulos paras. 🙂

 2. Helinä

  Juu, tuossa viitataan erityisesti kiinteyttävinä aineina mesiangervohaudukkeeseen ja tiikerililjan terälehtiin, joilla olisi "astringent" vaikutus eli kiinteyttävä. Ehkä näitä ainesosia ei niin käytetä sitten ihan tavallisissa kosteusvoiteissaa siellä.

  En osaa sanoa noiden ainesosien kiinteyttävästä vaikutuksesta, mutta tuskin niistä hallaakaan on. Olen samaa mieltä, että mikä vaan kosteutus, turhan venyttelyn välttely (etenkin urheillessa hyvä tuki lienee oleellinen) ja rintsikat myös vapaapäivinä kotosalla ovat avainsanat tässä taistelussa maan vetovoimaa vastaan. Itseäni jo ihan humoristisen nimensä puolesta kiinnostaa. 😉 Tosin isorintaisella 100 g:n purkki ei pitkälle riitä, mutta minulla voisi kestää jopa puoli vuotta (mittauserotukseksi jäi 8 cm ja rinnan alta tulos 66cm…). Heh! =) Alla vielä linkki suomenkielisille Lushin sivuille, josset ole jo kurkannut (tai joku muu kiinnostuu). Brittisivustolta löytyy sitten niitä käyttäjäkokemuksiakin tuotteen kohdalta. =)

  http://www.lush.fi/tuotteet/kosteusvoiteet-vartalovoiteet/LOVELY-JUBBLIES-105484

 3. Mirella

  Löysin tän vanhanpostauksen uuden rintsikka päivityksen alaosasta, ja kiitos paljon tää on kyllä tosi hyvä ! En todellakaan tiennyt että kuppikoon mittaaminen menee tuollalailla, joten vois mennä tarkastuttamaan oikeen rintsikka koon jonnekki kunnon rintaliivi liikkeeseen =)
  Muutenkin sun blogis on tosi kiva ja aihealueetkin on just mua kiinnostavia ! (näin itsekkin kosmetiikan liikaomistajana)
  Joten kiitos hienosta blogista !

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *