Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 65: Pyykkipäivä

Tänään päätin pestä vähän pyykkiä. En mitä tahansa pyykkiä, vaan nimenomaan sivellinpyykkiä. (Vaikka tosin minkä tahansa pyykin pesemiselle olisi tarvetta tässä taloudessa.)

Hankin lauantaina suihkutettavan siveltimienpuhdistusaineen (/desinfiointiaineen), sillä sille oli tosiaankin tarvetta. Tällä hetkellä minulta nimittäin löytyi vaan geelimäinen desinfiointiaine sekä Marseille-saippua. (En siis rikkonut lakkoa, sillä tätä tarvitsen oikeasti.)

Suihkutettava siveltimienpuhdistaja on todella käytännöllinen jos on yhtä laiska kuin minä, eikä jaksa vesipestä siveltimiään turhan usein. Itse olen myös ratkaissut laiskuuteni hankkimalla ihan vaan ison läjän (tai oikeastaan pari isoa läjää) siveltimiä:

Pikaputsaava suihke on kuitenkin aivan mainio keksintö, sillä se paitsi putsaa, se myös desinfioi. Jatkuvaan käyttöön en näitä äkkiä kyllä kuivuvia, mutta lähes pelkkää alholia sisältäviä suihkeita suosittelisi. Aina silloin tällöin käytettäväksi nämä kyllä sopivat, kun hyvä sivellin on pian saatava puhtaaksi ja kuivaksi uutta sävyä varten. Itselläni on kyllä yleensä useita viikkoja käytössä samat siveltimet ilman pesua. Violeteille omansa, kultaisille omansa, turkooseille omansa, ruskeille…

Parin viikon välein sitten pesua Marseille-saippualla (saatavilla tavarataloista parilla eurolla) ja kuivattaminen vaakatasossa ja siveltimet pysyvät hyvinä. Toki pieni desinfiointi silloin tällöin kyllä tekee siveltimille hyvää.

(Siveltimet voi myös pestä hellävaraisella shampoolla. Jos kelpuutat shampoon tukallesi, kelpaa se myös siveltimillesi.)

Tässä vaiheessa voisin pitää puheen hyvien siveltimien tarpeellisuudesta, mutta en jaksa paasata. Sanon vain sen verran, että hyvälaatuisilla, pehmeillä meikkisiveltimillä (ja tietyissä tilanteissa hyvälaatuisilla napakammilla siveltimillä) on huomattavasti helpompaa tehdä hyvä meikki kuin karkeilla ja huonosti leikatuilla, huonon mallisilla siveltimillä. On esimerkiksi ihan naurettavaa sutia poskipunaa pakkauksen mukana tulleella siveltimen nysällä, kun kunnollisella ja pehmeällä siveltimellä saa paljon parempaa jälkeä.

Itseltäni löytyy siveltimiä aika lailla laidasta laitaan ja olen törmännyt hyviin halpoihin siveltimiin, hyviin kalliisiin siveltimiin sekä huonoihin halpoihin ja huonoihin kalliisiin siveltimiin. Ja myös omistanut kaikkia näistä. Pari loistavaa sivellintä, vinkkiä ja mielipidettä tahtoisin teille kuitenkin tarjota:

Mielestäni meikkisienillä pitäisi viskata vesilintuja tai ainakin Johanna Tukiaista. Ne ovat paitsi epähygieenisiä (suurin osa pyörittelee niitä kuitenkin likaisissa meikkipusseissaan eikä vaihda tarpeeksi usein) ja ne imevät itseensä turhaan meikkivoidetta suuret määrät. Lisäksi ne ovat turhaa tuhlausta, luonnonvarojen haaskausta ja ylimääräistä jätettä.

Tässä asiassa levitän siis Diorin sanaa, eli ainoa oikea tapa on käyttää sormia tai meikkivoidesivellintä. Sormilla saa tarkan levityksen, eikä ainetta mene hukkaan. Itse käytin aina ennen sormia, kunnes sitten löysin hyvän meikkivoidesiveltimen. Edellisessä lauseessa painopiste tosiaan on sanalla hyvä.

Nämä kolme meikkivoidesivellintä omistan. Vasemmalla puolella on Duroyn sivellin, jonka hankin ensimmäisenä ja joka sai minut vihaamaan meikkivoidesiveltimiä huonon laatunsa vuoksi. Meikkivoide ei millään levittynyt tasaisesti ja sain aina viimeistellä jäljen sormilla. Tai oikeastaan viimeistellä on huono ilmaisu. Sain siis tehdä levityksen kokonaan uudestaan sormilla.
Keskellä on toinen kokeiluni, eli Sokoksilta saatavan GOSH-sarjan meikkivoidesivellin. Ihan kiva sivellin, joka ei raidoittanut ihan niin pahasti kuin Duroyn sivellin, mutta tämän ongelmana on siveltimen paksuus. Tämähän imee itseensä lähes yhtä paljon meikkivoidetta kuin sieni! Hyhhyh.
Tässä vaiheessa näiden kahden hukkakokeilun jälkeen olin varma, ettei hyvää ja halpaa meikkivoidesivellintä vaan ole tehty. Minulle tuli hirveä himo saada paljon hehkutettu Lancomen meikkivoidesivellin, joka ei ole mikä tahansa meikkivoidesivellin: onhan se sentään kuulemma laser-leikattua näädänkarvaa! Himoani kuitenkin hillitsi hinta, joka on 40 euron paikkeilla. Mitäs, jos tämä ei sitten olisikaan kahta edellistä parempi?
Tässä vaiheessa kuulin monilta työkavereiltani kehuja KICKS-liikkeistä saatavasta meikkivoidesiveltimestä, joka maksaa vain n. 12 euroa. En uskaltanut ostaa tätä ilman kokeilua, mutta kun sain kokeilla tätä kerran, olin täysin vakuuttunut: En todellakaan tarvitsisi laser-leikattua näädänkarvaa, tämä sivellin nimittäin on aivan loistava! Samantien lähti sivellin ostoon.

Eräs työkaverini oli muuten kuulemma saanut käydä ostamassa näitä suuret läjät ja postitella siskoilleen, näiden ystäville ja muillekin sukulaisille ympäri Suomea, sillä heidän lähellään ei ollut KICKSiä. Itse sain äitini innostumaan tästä, kun laitoin hänet kokeilemaan omaa sivellintäni. Hän on yli 40-vuotta levittänyt meikkivoiteen sormin ja suostui nyt kokeilemaan sivellintäni kun häntä hieman taivuttelin. Ja hänkin oli aivan innoissaan ja hankki heti seuraavana päivänä oman siveltimensä. Äitini innostui samasta asiasta kuin minäkin: Kumpikaan ei ollut koskaan ajatellut, että sormilla tulee helpommin venyteltyä ihoa hieman meikkivoidetta levittäessä, mutta meikkivoidesiveltimen kanssa meikkivoiteen levitys oli niin hellävaraista, ettei edes meinaa uskoa sitä todeksi.

Sivellintä voi käyttää aina muutamia päiviä ja sitten se on kannattavaa pestä hellävaraisella saippualla (esimerkiksi Marsei-saippualla) ja antaa kuivua vaakatasossa. Suosittelen!

Nyt joku tulee sanomaan, että käyttää Joe Blascon kiinteää meikkivoidetta ja tarvitsee ehdottomasti meikkisientä. Kokeilepas skunkkisivellintä:

Tässä kuvassa on GOSHin skunkki, mutta vastaava löytyy niin Duroylta, Make Up Storelta kuin MACiltakin (GOSH on näistä edullisin ja aivan loistava n. 15 euron hintaansa nähden). Tällä saa paksusta kakkumeikkipohjasta todella kauniin näköisen, huomattavasti vielä meikkivoidesiveltimellä levitettyä kauniimman mielestäni. Suosittelen kokeilemaan tätä!
Tällä muuten levittyvät hyvin myös voidemaiset ja vaahtomaiset purkkiposkarit.

Siveltimen ideana ovat siis tyvestä tiiviimmät ja päästä harvemmassa olevat harjakset. Sivellintä käytetään pyörittelevin liikkein.

Sitten minulla on vielä ehdottaa aivan loistavaa sivellintä niille, jotka eivät uskalla käyttää poskipunaa tai aurinkopuuteria liian voimakkaan ja raskaan lopputuloksen pelossa.

Viuhkasivellin! Tämä on siis nimensä mukaisesti viukan mallinen, eli leveä, mutta litteä. Tähän siveltimeen ei vaan voisaada kerralla liikaa tuotetta, joten tämä on ehdoton epävarmojen sutijoiden valinta. Lisäksi tämä on aivan loistava hohdetuotteiden levittämiseen sekä meikatessa varisseiden luomivärien poispyyhkäisyyn.

Sitten vielä yksi hyvin aliarvostettu, mutta myös väärinkäytetty juttu. Nimittäin vaahtomuovinen applikaattori:

Näitä käytetään hyvin väärin ja siksi nämä ovat varmasti menettäneet suosionsa ja muuttuneet aliarvostetuiksi. Luomiväripakkauksen mukana tulevilla vaahtomuovisilla applikaattoreilla EI siis kannatakaan pyrkiä tekemään koko silmämeikkiä, sillä luomivärin kaunis häivytys on näillä ihan äärettömän hankalaa. Nämä ovat kuitenkin loistavia vaaleiden luomivärien levityksessä tai ihan minkä tahansa luomivärin, joka laitetaan koko liikkuvalle luomelle. Näihin nimittäin tarttuu luomiväri todella hyvin ja variseminen on yleensä minimaalista siveltimeen verrattuna. Itse varjostus ja häivyttely sitten hoidetaan niillä siveltimillä.

Tykkään itse kovasti niin L’orealin triojen kuin Diorin viisikkojen mukana tulevista applikaattoreista. Tykkään myös Duroyn pitkävartisesta applikaattorista, johon ostetaan erikseen vaihtopäitä. Eli kun pää alkaa olla huonossa kunnossa, ei vartta tarvitse turhaan laittaa kaatopaikalle.

Vielä yksi loistava amatöörivinkki:

Nämä H&M:n pulleat siveltimet ovat aivan loistavia sellaisille, joilla ei varjostusten teko ole kovin vahvasti hallussa. Ja näitä pullukoita minulta löytyykin useita, sillä hintaa ei tosiaan taida olla kuin noin 2 euroa/kpl.
Helppo meikki syntyy, kun koko liikkuvalle luomelle levittää vaahtomuovisella applikaattorilla ensin vaaleampaa väriä ja sitten tälläisella pullukalla ulkonurkkaan ja luomivakoon tummempaa. Tällä siveltimellä on nimittäin erittäin helppo laittaa väriä kevyesti ja samalla häivytellä sitä ulospäin. Kannattaa kuitenkin lähteä todella kevyellä määrällä, sillä lisääminen on aina helpompaa kuin poistaminen.

Sanottakoon kuitenkin vielä, että meikkaaminen on mielestäni tavallaan taidetta, eikä siinä ole loppujen lopuksi oikeita tai vääriä tapoja. Nämä ovat vain minun mielipiteitäni ja vinkkejäni ja kukin olkoot omaa mieltään ja käyttäkööt omaa tekniikkaansa. Olen nimittäin huomannut, että riippuu hyvinkin paljon käyttäjästä ja käyttötavoista, että mitkä ovat niitä oikeita siveltimiä.

Kommentit (21)

  1. Päivä 129: Töpsöttimet ja tupsuttimet – Kauneus & Terveys -blogit

    […] kertomaan, millaisia välineitä käytän meikkini tekoon. Olen käsitellyt aihetta jo melko hyvin aiemmassa postauksessani, mutta puhutaan tästä nyt vielä, sillä kertaus on opintojen […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *