Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 62: Pienen pieni lipsahdus..

Mitäpä tätä turhaan kiertelemään: Tapahtui siis pienen pieni lipsahdus.

Muistatte varmaan, että olen pariin otteeseen kertonut himoitsevani Diorin Shine -tuoksua? Nyt minulle tarjoutui tilaisuus ostaa 20 ml pullo parilla kympillä (Suomessa normaalisti yli 50 euroa) enkä tietenkään voinut vastustaa kiusausta. Hetken jo mietin, josko sittenkin tilaisin Cheapsmellsista 50 ml pullon, jolle tulisi postareineen hintaa n. 40€, mutta päätin kuitenkin aloittaa pienemmästä pullosta ja säästää edes hieman.

Tein siis syntiä. Anteeksi. En tosin kadu yhtään, sillä tämä ei ollut mikään heräteostos, vaan olen jo pitkään suunnitelut tämän hankkimista ja tarjous nyt vaan sattui paremmin kuin sopivasti.

Tässä vaiheessa minun vaan pitää oppia hillitsemään itseni ja hokea sille pienelle pirulle korvani takana, että tähän tämä kosmetiikan ostelu sitten jätetään. Normaalisti en nimittäin osaa vaan tyytyä yhteen ostokseen, vaan villiinnyn täysin. Tulee sellainen olo, että mitäs sitä nyt enää miettimään, kun yksi on ostettu, muut menevät saman hairahduksen piikkiin. Selviä kosmetiikkaholistin piirteitä. Kosmetiikkaholismi on näköjään kuin alkoholismi: ei voi vaan ottaa yhtä ja lopettaa siihen.

Luin muuten kerran kirjaa sokeriaddiktiosta. Kirjassa oli testi, jolla voi itse testata, onko mahdollisesti riippuvainen sokerista. No, en ollut riippuvainen sokerista. Mutta sitten korvasin sokeriin viittaavat sanat kosmetiikkaan liittyvillä sanoilla ja riippuvaisuuteni oli tunnistettu:

”Piilotatko kosmetiikkatuotteiden pakkaukset toisten roskien alle, jottei puolisosi näkisi mitä olet ostanut?”
-Kyllä, eivätkö kaikki naiset tee näin? Sitäpaitsi monesti kaunis pakkaus on osa tuotetta enkä edes heitä pakkausta pois…

”Menetkö internettiin ostamaan valtavia määriä kosmetiikkaa, koska vakuutat itsellesi, että se tulee halvemmaksi?”
-Tottakai.

”Oletko joskus valehdellut ostamiesi kosmetiikkatuotteiden määrää?”
-Kyllä…

”Onko sinulla koskaan ollut kosmetiikkavarastoa?”
-Kysy vaan kuinka isoa…

”Oletko joskus kätkenyt varastoasi muilta?”
-Kyllä.

”Oletko joskus kävellyt ylimääräisen matkan ostaaksesi kosmetiikkaa?”
-Useinkin.

”Ajatteletko joskus kosmetiikkaa ”rakkautena” tai ”lohtuna”?”
-Hey come on…! No juu, pakkohan tämä on kyllä myöntää. Jos on huono päivä niin uusi huulikiilto piristää kummasti mieltä.

Ja niin edelleen… Koskakohan joku kirjoittaa kirjan kosmetiikkariippuvaisuudesta? Tai no, parempi kun ei kirjoiteta koskaan, niin tästä ei tule virallista sairautta ja voin luokitella itseni yhtä terveeksi (vaikka kosmetiikan päälle ymmärtämätön lähipiirini taitaakin epäillä tätä jo nyt sairaudeksi).

Ketään ei muuten varmaan yllätä, jos paljastan, että huomisen postaukseni tulee käsittelemään omatuntoni lepyttelyä? (Ja hei, minulla on hyviä ässiä hihassa!)

Kommentit (6)

  1. Martina

    Oi, minäkin tahdon uuden hajuveden! Olen jo hetken himoinnut jotakin ihanaa kesätuoksua, ja ajattelinkin uskaltautua kysymään osaisitko suositella jotakin hedelmäistä ja raikasta hajuvettä? Saa olla makeakin, kunhan siitä tulee kesä mieleen. 🙂 Kiitoksiva jo etukäteen. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *