Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 61: Let’s pamper the princess

Minulla oli eilen illalla koko ilta aikaa hemmotella itseäni, joten päätin heti teidän iloksenne (tai no, erityisesti omaksi ilokseni) toteuttaa voittajan postausehdotuksen ja viettää hemmotteluillan kameran todistaessa illan kulkua. (Tämän illan pullomäärän perusteella muuten viimein varmistui epäilykseni siitä, että tulen kuolemaan kosmetiikan yliannostukseen.)

Aloitin illan hoitamalla jalkani kuntoon. Aseiksi taistoon otin ensin kuvista puuttuvat kynsisakset sekä kuvasta löytyvät kynsiviilan, jalkaraspin, kuorintahanskan, appelsiinipuutikun, kynsinauhaveden sekä kynsilakanpoistoaineen ja vanua.

Varpaissani oli hentoa vaaleanpunaista kynsilakkaa, joten puolikas vanulappu riitti poistamaan prinsessalakkaukset. Kynsilakanpoistoaineena toimi Dependin punainen oikeasti tekokynsille tarkoitettu lakanpoistoaine, jonka ostin alunperin kynsikiekoilleni, mutta jonka käytän nyt pois varpaissani.
Tässä muuten kätevät kynsikiekkoni, joissa on mallattuna kaikki kynsilakkani:

Kiekot ovat peräisin ebaysta (avainsanana ”Nail wheel”). Jokainen kiekko on numeroitu, samoin jokainen kynsi ja jokaisen numeron kohdalla olevan lakan nimi ja merkki löytyy kynsivihostani. Todella kätevää, sillä kynsilakan esiinkaivaessa ei aina täysin muista, kuinka peittävä se on ja noilla on muutenkin kiva mallailla sopivaa lakkaa esim. vaatteisiin mätsäämään.

Mutta palataan hemmotteluun. Jalkahoitoni jatkui kynsien leikkaamisella ja viilaamisella sekä kynsinauhojen siistimisellä. Käytin Trindin (vanhaa, ei vielä uudessa pakkauksessa olevaa) kynsinauhavettä varpaisiin kiinni kasvaneisiin kynsinauhoihin. Annoin sen vaikuttaa pari minuuttia ja rapsuttelin sitten kuolleet ihosolukot irti kynsien tyvistä appelsiinipuutikkua apuna käyttäen. (Huomaa muuten, että varpaissa on lähiaikoina ollut kunnon punainen lakka vähemmän kunnollisen aluslakan kanssa, sillä kynnet ovat hieman kellertävät.)

Sitten otin käsittelyyni jalkojen ihon. Tyypillisenä ulkonäkökeskeisenä naisena olen tietysti usein asettanut ulkonäön mukavuuden edelle ja käyttänyt esimerkiksi töissä ei-niin-kovin-hyviä työkenkiä, jotka ovat sitten tietysti aiheuttaneet kovettumaa. Siispä raspailin kantapäitä ja jalkapohjia ihan reilulla kädellä. (Haluttaessa ennen raspausta olisi voinut tehdä pehmittävän ja mahdollisesti virkistävän jalkakylvyn, mutta en nyt kokenut sitä tarpeelliseksi.)

Nyt muuten seuraa hyvä vinkki: Varpaiden alueella olevia kovettumia on kömpelö raspailla pois isolla raspilla, joten tähän on kätevää käyttää erittäin karkeaa kynsiviilaa:

Tähän malliin näin! Kovettumat lähtevät hyvin ja tarkasti. Kannattaa muuten välttää sitten raspailemasta liian usein, kerran (tai maksimissaan pari kertaa) kuussa on jo ihan tarpeeksi, sillä aivan kuten jalkojen iho reaoi kenkien aiheuttamaan mekaaniseen hankaukseen paksuuntumalla (=aiheuttamalla kovettumaa) reagoi se myös jatkuvaan raspin hankaukseen. Iho raasu tietää, että nyt sitä hangataan ja kunnolla ja paksuuntuu suojatakseen alempia ihokerroksia. Eli raspaus tekee hyvää esimerkiksi kerran kuussa, mutta ei välttämättä kerran viikossa.

Seuraavaksi kuorin vielä jalkani ja jalkateräni kostealla kuorintahanskalla. Tämän voisi tietysti tehdä myös ihan kuorinta-aineella, mutta käytän itse kaikkeen kropan kuorimiseen hanskaa ihan vaan säästösyistä ja ekologisuuden vuoksi.

Nyt vielä jalkojen pesu, kuivaus sekä kynsien lakkaus. Aluslakaksi otin ikivanhan L’orealin Vitamin Pastel -lakan ja värilakaksi pirtsakan oranssin vanhan Anytimen kynsilakan.

Eikö tulleetkin pirteät varpaat?

(Illalla vielä viimeiseksi ennen valojen sammuttamista ja nukahtamista laitoin jalkoihini ehdottomasti parasta koskaan kokeilemaani jalkavoidetta, nimittäin Schollin Deep Moisturising Creamia. Tätä voideta pitäisi olla tuubi jokaisen yöpöydällä! Tämä pitää jalkojen ihon pehmeänä ja pehmittää pahojakin kovettumia. Suosittelen ehdottomasti käyttämään tätä iltaisin juuri ennen nukkumaan menoa.)

Seuraavaksi siirryin kasvojeni hoitoon.
Schollin jalkavoiteen lisäksi kaikilla naisilla tulisi olla vanulappuja ja suihkumyssy.

Kyllä, suihkumyssy. Eikö olekin suloinen myssykkä? En jaksa itse pelata ponnareiden, pinnien ja pantojen kanssa, sillä ne vääntävät kuitenkin tukan väärään suuntaan ja jättävät painaumia ja ovat muuten vaan hankalia. Ja suihkumyssyä tarvitsee monessa tilanteessa (jotka tulen teille kyllä tässä postauksessa esittelemään). Eli lisääthän ostoslistallesi myös söpön suihkumyssyn.

Aloitan kasvojen hemmottelun putsaamalla meikit. Minua voi ehkä syyttää kosmetiikan tuhlailusta, mutta vanulappujen kanssa olen hyvin säästäväinen (panittehan merkille, että lakanpoistoon varpaiden kynsistä meni vain puolikas lappu). Näin säästäväinen ihminen säästää vanulappuja sekä silmämeikinpoistoainetta:

Aloita puolittamalla vanulappu. (Huomaathan, että vanulappu puolittuu helposti vain tiettyyn suuntaan repimällä. Voit myös halutessasi käyttää saksia.) Silmämeikin poistoon käytetään vain toinen puolikas.

Kastele vanulappu vesihanan alla kummaltakin puolelta. Suosittelen käyttämään vain kevyttä veden virtausta. Puristele vanulappua käsien välissä niin, että ylimääräinen vesi valuu pois ja jäljelle jää vain erittäin litteä, vedellä kyllästetty vanulappu.

Kastele vanulappu kummaltakin puolelta silmämeikinpoistoaineella. Vanulapun sisään ei mene ylimääristä ainetta turhaan, sillä se on jo kyllästetty vedellä. Tässä kuvassa minulla on käytössä Lumenen vesiliukoiselle silmämeikille tarkoitettu poistoaine, mutta normaalisti käytän aina saman merkin vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettua ainetta, joka on ehdottomasti parempi kuin yksikään kalliimmista kokeilemistani (YSL, Lancome, Rubinstein…) ja saan sillä kaiken silmämeikin helposti pois, niin vesiliukoisen kuin vedenkestävänkin. (Tosin tekniikkakin saattaa hieman vaikuttaa.) Vanulappu saa olla tässä vaiheessa muuten reilusti kostea, mutta sen ei tarvitse uida aineessa niin, että kun sitä vähänkin painaa, valuu silmämeikinpoistoainetta ympäriinsä.

Puolita lappu niin, että sinulla on käsissäsi nyt kaksi puolikuun muotoista, todella ohutta vanulappua. Paina laput hetkeksi luomiesi ja ripsiesi päälle liuottamaan silmämeikkiä irti. Suosittelen käyttämään lappuja niin, että nukkaisempi sisäpuoli ei ole silmään päin. Ihan vaan mukavuusjuttu.

Sitten vain hieman hellävaraista pyyhintää kummankin silmän päältä (älä venyttele silmänympärysihoa) ja silmämeikki on poissa.

Tämän jälkeen puhdistan kasvojen ihon ja silmänympäryksen ihon vielä puhdistusaineella, sillä öljyä/öljymäisiä aineosia sisältänyt vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettu poistoaine saattaa tuntua ikävältä. Muutenkin kyllä itse tykkään, että puhdistuksen jälkeen tosiaan on puhdasta. Itse tykkään tehdä niin kutsutun kaksoispuhdistuksen, eli ensin putsaan meikit pois joko puhdistusmaidolla tai öljyllä. Tällä kertaa käytän ensin yhtä suosikeistani, eli Lumenen Elvyttävää puhdistusöljyä. Tuote kuuluu liftaavaan linjaan, mutta sopii kyllä nuorellekin iholle. Tässä ei ole liftaavia aineita ja vaikka olisikin, niin ne kyllä peseytyisivät pois. Koostumus vaan on aikuiselle iholle tehty ja erittäin kosteuttava ja juuri tuon kosteuttavan vaikutuksen vuoksi tämä sopii myös nuoremmalle, kuivalle iholle.

Hierottuani öljyn kuivalle iholleni (kasvot, silmänympärykset, kaula), huuhtelen sen vedellä pois. Jos käytät puhdistusmaitoa, suosittelen, että pyyhit sen ensin kasvopaperilla tai ihan vaan vessapaperilla pois. Maidoissa on usein aineita, jotka eivät liukene veteen ja kun meikit ja maidon pyyhkii ensin paperiin, eivät ne jää vaan pyörimään iholle.

Seuraavaksi pesen iholtani vielä mahdolliset meikinrippeet ja putsarin jämät geelimäisellä, vaahtomaisella tai voidemaisella, tujummalla putsarilla (tästä termi kaksoispuhdistus). Tätä ei enää kannata laittaa herkemmälle ja ohuemmalle silmänympärysiholle eikä edes kaulankaan iholle, sillä se on jo puhdistettu tarpeeksi hyvin. Itse käytän tällä kertaa Anytimen puhdistusvaahtoa, mutta tätähän ei enää edes valmisteta eikä tämä muutenkaan ole todellakaan mikään lempparituotteni, kunhan vain tahdon saada tämän kulumaan loppuun.

Kun iho on puhdas, voidaan aloittaa kuorinta. Tänään putsataan ja hoidetaan kunnolla, joten teen kaksoispuhdistuksen lisäksi vielä tavallista tehokkaamman kaksoiskuorinnan.

Aloitan kuorinnan käyttämällä Neutrogenan näppäriä Pure Glow ”kuorinta tyynyjä”:

Nämä ovat ihan hauskoja, mutta eivät mitään lemppareita. Pakkauksessa on 22 tyynyä, joiden toisella puolella on ihoa kuoriva pinta ja toisella puolella ihoa ”hoitava” pinta. Ideana on, että sormet työnnetään tyynyn sisään, tyyny kostutetaan ja kasvot käydään pyörivin ja kevyesti hierovin liikkein läpi ensin kuorivalla puolella ja sitten hoitopuolella. Lopuksi kasvot huuhdellaan vedellä puhtaiksi. Nämä ovat periaatteessa mukamas tarpeeksi hellävaraisia päivittäiseen käyttöön, mutta itse en missään tapauksessa suosittelisi ketään kuorimaan ihoaan päivittäin. Seka- rasvaisella iholla mahdollisesti kaksi kertaa viikossa, normaalilla kerran viikossa ja kuivemmalla vieläkin harvemmin, ehkäpä kerran kaksi kuukaudessa on ihan sopiva tahti.

Seuraavaksi laitoin kasvoilleni vielä hellävaraisen, Lumenen rakeettoman kuorintavoiteen.

Tässä ei tosiaan ole rakeita ja tämä sopii siksi herkällekin iholle, jota tavallisten kuorintojen rakeet helposti ärsyttävät. Suosittelen tätä myös couperoottiselle iholle. Itse aion siirtyä luultavasti jatkossa vain rakeettomiin kuorintoihin etupäässä kunhan vaan saan muut kulumaan loppuun. Rakeettomien kuorintojen teho perustuu niiden kuollutta ihosolukkoa irti liotttaviin aineosiin. Niitä levitetään iholle ohut kerros ja niiden annetaan vaikuttaa tuotteesta riippuen minuutista pariin minuuttiin. Tämän jälkeen kostutetuilla sormenpäillä pyöritellään kasvojen iho läpi, jolloin kuolleet ihosolut irtoavat. Lopuksi ne huuhdellaan vedellä iholta pois.

Ah, kuinka pehmeä iho! Seuraavaksi levitän kasvojeni rasvaisemmalle alueelle eli t-alueelle (otsa, nenä, leuka) syväpuhdistavan naamion.

Tällä kertaa käytin Lumenen Syväpuhdistavaa Turvenaamiota, joka on yksi suosikeistani. Olen kokeillut myös hinnakkaampia vaihtoehtoja (esimerkiksi Clinique, Estee Lauder…), mutta en nähnyt niissä mitään mullistavaa eroa. Hinnakkaammat ovat tosin olleet mutanaamioita, mutta samaan näillä turpeella ja mudalla pyritään.
Jahka tämä Lumene loppuu (kerran jo iloitsin muuten blogissani viimeisen kappaleen loppumisesta, mutta sitten löysinkin tämän vielä) aion täysin siirtyä käyttämään oikeanpuoleisessa kuvassa olevaa suklaa-muta naamiota, joita saa Suomesta Kickseistä. Tuo turvenaamio nimittäin tuntuu pintakuivalle iholleni hieman liian kuivattavalta, mutta tuo suklaa-muta naamio ei kuivata samalla lailla. Se sopii siis hyvin pintakuivalle, rasvoittuvalle iholle. Koostumus on ihanan suklainen, samoin tuoksu. Suorastaan paloin halusta nuolla sormeni puhtaaksi tuon käytön jälkeen, mutta tyydyin sitten juoksemaan herkkukätkölle ja kaivamaan esiin suklaata. (Tiedän kyllä pari ihmistä, jotka eivät malttaneet olla maistamatta tuota. Ei kuulemma ollut hyvää, joten jättäkäähän väliin. Mutta muistakaa ostaa suklaapatukka tuon kaveriksi varmuuden vuoksi.) Käyttökään ei tule liian kalliiksi, sillä yhdestä 2,2 euroa maksavasta pussukasta riittää kolmeen käyttökertaan.

Tämä on tietysti se wannabe-insinöörin lempinäky. Mies parka kuulee kylpyhuoneesta ääniä ja ryntää innoissaan tirkistelemään ja mikäs siellä häntä odottaakaan: pieni, vaaleanpunamyssyinen, ruskeanaamainen mörkö. Aluksi hän suorastaan kammoksui tuota näkyä, mutta nykyään se on kuulemma söpöä. Hyvä, sillä tuosta myssystä ja puhdistavista naamioista en luovu.

Naamiota pidin kasvoilla 10 minuuttia ja sitten huuhdoin kasvoni haalealla vedellä puhtaaksi. Älkää muuten käyttäkö kasvojen pesuun liian kuumaa vettä, haalea vesi riittää hyvin. Lämmin vesi nimittäin kuivattaa ihoa enemmän.

Tämän jälkeen värjäsin kulmani. Käytössä on Dependin superihana pikavärjäyssetti, jollainen pitäisi olla kaikilla. Tätäkin muuten saa Kicksistä (huomaa, että siellä on ahkerasti vierailtu ja pyöritty…). Mitä tässä on sitten eroa normaalin värjäyssettiin? Kaikki! Itse en yleensä jaksa värjäillä kulmiani siksi, että se tuntuu niin aikaa vievältä. Vaan ei ole enää!

Tällä setillä värjäys lähtee siitä, että iho suojataan vaseliinilla tai muulla rasvaisella aineella kulmien ympärillä:

Itse käytin NUXEn aivan ihanaa Family Balmia, joka myös SOS-voiteena tunnetaan. Miksi SOS? Siksi, että tämä auttaa lähes kaikkiin hätätilanteisiin, hieman kuin Elizabeth Ardenin 8 hour cream. Sain vinkin tähän voiteeseen atooppisen ihon omistavalta entiseltä työkaveriltani kerran kun valitin, että silmäluomellani ollut kuiva läikkä ei lähde millään pois, vaikka olen sitä kuukauden haudutellut päivittäin vaikka millä tehokosteuttajilla ja Bepanthenilla. Otin tästä pienen näytteen, käytin kolmena päivänä ja kuiva läikkäni oli poissa! Oli pakko hankkia itselleni oma pelastaja, joka onkin ollut kovassa käytössä jat ällä kertaa tosiaan suojaamassa ylimenevältä väriltä.

Yleensä en vaivaudu ihoani suojailemaan ja pyrin vain olemaan tarkka värin levityksen kanssa, mutta tämän värjäyssetin kanssa on vain oltava tarkkana.

Syy erityiseen tarkkuuteen on se, että värjäystä valmistelevaa hapetetta ei levitettäessä näe, joten tarkkuus on hankalaa. Kulmille nimittäin levitetään ripeästi tops-tikulla läpinäkyvää, nestemäistä aktivaattoria, jonka annetaan vaikuttaa 15 sekunnista miinuuttiin. Kyllä, ei sen kauempaa! Tämä vaihe on niin nopea, että tästä ei edes ahdi ottaa kuvaa. Tämä vaikutusaika nimittäin ratkaisee, kuinka tumma lopputuloksesta tulee.

Tämän jälkeen kulmiin harjataan läpinäkyvää geeliä ripsiharjan näköisellä harjalla ja samantien kun värin levittää, tummuvat kulmat. Siis ihan samantien! Koko prosessi siis vie aikaa vain pari minuuttia, joten tämä on maailman helpoin tapa värjätä kulmiaan.
Ja miettikääpä, miten helppoa omien ripsien värjäys on! Ei enää varttia toinen silmä kiinni nyhjöttelyä ja värjäyksen hankaluutta: topsilla vain aktivaattoria ripsiin (silmiä voi jopa pitää auki tässä vaiheessa!), annetaan vaikuttaa minuutin pari (silmät voi edelleen pitää normaalisti auki) ja sitten harjataan geeli ripsivärin tapaan ripsiin. Mieletön keksintö! Kiitos keksijälle! Moni muukin sarja on ottanut vastaavat pikavärit valikoimiinsa.

(Pieni jälkikäteen tehty lisäys: Huomaathan, että aine pestään lopuksi pois vedellä.)

Tässä lopputulos. Vaikutusaika olisi voinut olla hieman pidempi, mutta koska prosessi on niin nopea, voi värjäyksen toistaa ja saada lisää tummuutta. Värjäsin tällä kertaa siis pelkät kulmat.

Seuraavaksi pyyhin kasvot vielä kasvovedellä. Tähän kului nyt se toinen vanulapun puolikas, jonka kummallakin puolella pyyhin kasvoni ja silmänympärysihoni. Jos kasvovedellä tahtoo pyyhkiä silmänympärysihonsa kannattaa tarkistaa, ette INCI-listassa lue alcohol denat, sillä tämä kuivattaa ja saattaa ärsyttää silmiä Kuivaihoisen kannattaa muutenkin välttää kyseistä aineosaa. Ja aina joku kysyy, pitääkö kasvovettä käyttää. Pitää! Paitsi että se viimeistelee ihonpuhdistuksen ja ottaa mahdolliset meikinrippeet pois, tasapainottaa se myös ihon pH:n pesujäljiltä, mikä on hyvin tärkeää. Ja jos vanulappuun jää aina meikinrippeitä, niin et putsaa kasvojesi ihoa hyvin. Tähän kun ei enää kuuluisi pahemmin mitään jäädä.

Itse käytin Lumenen Radiant Touch Kosteuttavaa kasvovettä, joka ei kyllä tosiaankaan tunnu miltään kosteuttavalta: kirvelee kuivia kohtia ja pistää ihoni punoittamaan. En todellakaan suosittele kuivemmalle tai herkemmälle iholle. Ei kuulu suosikkeihini, odotan innolla loppumista.

Lopuksi laitoin vielä kasvojeni iholle Lumenen Sensitive Touch Rauhoittavan kosteusnaamion, joka on yksi lempparituotteistani. Edes kalliimmista sarjoista (Dior, Clinique, Estee Lauder…) en ole löytänyt yhtä hyvää tuotetta. Kosteuttaa tehokkaasti ja vie hyvin pintakuivuutta,rauhoittaa iho eikä ihon pinta jää tahmaiseksi .Parasta tässä on ennen kaikkea se, että tämän voi jättää yöksi iholle. Jos minulla on ihollani kuivuutta enemmänkin, käytän tätä parina kolmena yönä tehokuurina ihollani ja kuivuus on taatusti poissa.
Mikäli muuten kosteuttava naamio hieman nipistelee iholla, johtuu tämä yleensä vain ihon kuivuudesta. Silloin naamio kannattaa levittää kasvoille vähän kerrallaan (ensin otsa, sitten toinen poski, sitten leuka…), jolloin tunne ei ole kerralla koko kasvoilla.

Naamion imeydyttyä 10 minuuttia levitin vielä kasvoilleni yöksi kosteusvoiteet:


-Kasvoille edesmennyt todella täyteläinen Lumenen Energy Cocktail -kosteusvoide, silmänympäryksille Cliniquen All About Eyes Rich (suosikkini on muuten ehdottomasti Louise Widmerin silmänympärysvoide, jota ostan heti, kun vaan pääsen lakossani sellaiseen tilanteeseen, että saan tuon hankkia) ja kaulalle Lumenen Sensitive Touch Rauhoittava kosteusvoide (liian kevyt kasvoilleni, joten käytän kaulalleni). Lopuksi vielä toipumassa oleville näppylöille pisarat Bepanthenin sinistä emulsiota, joka nopeuttaa ihon paranemista.

Sitten vielä tukka ja kroppa.
Tukan pesin pitkästä aikaa VO5 syväpuhdistavalla shampoolla ja hoidin Tigin Oatmeal & Honey -hoitoaineella.

Mielestäni syväpuhdistava shampoo on sellainen tuote, jonka hinnasta voi tinkiä helposti. VO5:lta löytyy loistava syväpuhdistava ja hintaa on vain pari euroa. Syväpuhdistavaa shampoota olisi hyvä käyttää hiuksilla kerran pari kuussa riippuen siitä, kuinka paljon käyttää muotoilutuotteita. Muotoilutuotteiden jämät on nimimittäin aika ajoin syytä poistaa hiuksista, jolloin hiukset näyttävät terveemmiltä ja hoitavat aineetkin pääsevät vaikuttamaan paremmin. Pesen muuten tukan aina pää alaspäin, jolloin tyven saa yleensä kaikkein parhaiten puhtaaksi joka puolelta.

Oatmeal & Honey on hyvä hoitoaine, jos tahtoo tukkaansa oikeasti hoitavia aineosia. Tässä ei ole silikoneja, eli tukkaa ei vaan ”meikata” hyvännäköiseksi, vaan tämä oikeasti hoitaa tukkaa. Hyvä edullinen vaihtoehto on myös Elvitalin vaaleanpunapurkkinen Nutri Gloss naamio (n. 7€), joka on markettituotteeksi erittäin poikkeuksellinen. Sekään ei nimittäin sisällä silikoneja vaan oikeasti hoitavia aineosia. Tämä on itseasiassa vielä tätä Tigin hoitoainetta selvittävempi. Nutri Glossin pakkauksessa lukee vaikutusaikana minuutti, mutta itse pidän usein puolikin tuntia tai jopa kauemmin.

Hoitovaiheessa kuvan astuu taas suihkumyssy. Tämä hoitoaine ei nimittäin silikonittomuutensa vuoksi toimi minulla lyhyellä vaikutusajalla (silikonit selvittävät tukan nopeasti ja helposti), vaan vaatii enemmän aikaa vaikuttaa. Olisipas tylsää hengata suihkussa värjötellen puolituntia tai pahimmassa tapauksessa tunti! Hyvällä kuminauhalla varustettu myssy on tässä tapauksessa oikea pelastaja: hoitoaine pyyhekuivaan tukkaan ja sitten vain omiin puuhiin. Itse menen tässä vaiheessa usein koneelle tai telkkaria katsomaan ja palaan sitten myöhemmin huuhtomaan hiukset. Tällä kertaa käytin vaikutusajan kuitenkin hyväksi muulla tavalla, otin nimittäin käsittelyyni vartaloni. (Yök, ei siinä irstaassa mielessä!) Ja jos tukkani ei nyt olisikaan ollut pesuvuorossa, suojaisi suihkumyssy sitä kastumiselta hyvin näppärästi.

Aloitin kuorimalla kroppani suihkugeelin ja kuorintahanskan avulla.

Tämän jälkeen pehmitettyä ihoa käytettiin hyväksi ja tarpeelliseksi katsotuista paikoista ajettiin pois sinne mielestäni kuulumattomat karvat.

Sitten vielä rasvasin kroppani. Vatsan alueelle käytin Clarinsin Super Restorative Redefining Body Care For Abdomen and Waist -voidetta (taas näitä Clarinsin sanahirviöitä), jonka pitäisi erityisesti kiinteyttää vyötäröä. Eihän näillä voiteilla yksinään mitään ihmeitä tehdä, rinnalla pitäisi kuitenkin olla liikuntaa ja hyvä ruokavalio, mutta ihanan sileän ja napakan tuntuiseksi iho kyllä tulee.Harmi vaan, että tunne lähtee kun tuotteen käytön lopettaa. Ei siis ole sellainen tuote, että sitä kellekään suosittelisin. Hintaakin taitaa olla hirvittävät 70 euroa. Itse olen aikoinaan saanut tämän töistä ja käyttelen nyt vaan pois sen suurempia odotuksia asettamatta.

Vartalovoiteena toimi Saucy Girlin Body Shimmer Moisturising Cream, jota en muuten suosittele kellekään. Tuotteessa lukee shimmering body lotion ja kaikkihan tietävät, mitä sana ”shimmering” merkitsee, eikö? Odotin siis kuulasta, kevyttä hehkua. No, ilmeisesti kaikki muut tietävät sanan shimmering merkityksen paitsi kyseisen tuotteen suunnittelijat ja pakkauksen teksteistä vastaavat.
Sain nimittäin glitteriä. Siis ihan selkeitä isoja glitterihippusia. Näitä ei huomaa voidemassaa katsellessa, mutta kun aloin levittämään voidetta tuntui, kun olisin jättänyt iholleni kuorinta-aineen rakeita. Mutta hetkinen, enhän minä käyttänyt mitään kuorinta-ainetta, pelkkää kuorintahanskaa! Lähempi tarkastelu osoitti, että kimallan, sädehdin ja välkyn kuin 70-luvun discopallo. Nice. Tahdoin kuitenkin käyttää tuotetta, sillä tämä oli (onneksi) sen viimeinen käyttökerta ja sain liittää sen loppuun kulutettujen tuotteiden listalle.
Katsokaa nyt oikeasti tätä glitteriä!

Lopuksi sitten vielä huuhdoin tukkani ja suihkumyssyni. Hiusten hieman kuivuttua pyyheturbaanin sisällä laitoin niihin vielä muutamia tököttejä:

Aluksi suihkin tukkaani hoitavaa ja lämpösuojan omaavaa Freemanin Papaya leave-in conditioneria ja sitten levitin nokareen hoitavaa Nivean korjaavaa Intense Repair -jätettävää hoitonetta. Vielä pieni tippa Tigin Small Talkia joka paitsi hoitaa, myös muotoilee ja tuuheuttaa tukkaa niin föönin kanssa kuin ilmankin sekä lopuksi vielä kaksi pumppaustta Tigin Girls Toys kiiltoseerumia.

Suonette anteeksi, etten enää jaksanut laittaa kynsiäni uusiksi. Tässäkin oli jo melkoisesti hemmottelua uskoakseni. Kynteni kun olivat kuitenkin jo toissapäivänä laitetut ja lakat olivat vielä hyvässä kunnossa. Nyt kun sain tämän postauksen vihdoin tehtyä (uskotteko, että aikaa meni hieman?) niin taidan tehdä pienen siivouksen kotonani ja sitten lysähtää sohvalle telkkaria katsomaan ja manikyyriä tekemään. Lupaan kyllä, että esittelen teille vielä joskus manikyyrinikin

Millaisia hemmottelurutiineita teillä on? Saitteko postauksestani jotain uusia vinkkejä, joita aiotte toteuttaa?

Kommentit (38)

  1. Nimetön

    carita: 10 euroa on hintaa setillä.

  2. Anonyymi

    Sain todella, todella paljon hyödyllisiä vinkkejä, kiitos niistä! Aion ensimmöistä kertaa elämässäni ostaa suihkumyssyn (kun vain tietäisin, että mistä kunnollisia saa…?) ja ostaa tuollaisen pikavärjäyssetin! Mahtavia keksintöjä!! 😀

  3. Pinja

    Uiih, kiitos näistä. Sitten kun vielä yhdistän nämä yhden toisen blogin jalkojen-hoitoon.. Niin ihanaa.. Myydäänkös tollaisia kivoja myssyjä ihan jossain s-marketissa, anttilassa, sokoksella??!! Jossain.. Nimittäin kyllä tollainen kannattaa hankkia, ei vain koskaan ole tullut mieleen että voisi hankkia. Maanantaina ostamaan sitten muitakin juttuja niin sitten seuraavana viikonloppuna pystyy pitämään maailman mahtavimman hoidon 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *