Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 60: Kilpailun voittaja

Noniin, kilpailu on ratkennut ja innostavia ja inspiroivia juttuideoita on kantautunut korviini yllin kyllin. Voittajan valinta ei ollut helppoa, mutta eniten minua kuitenkin innosti tämä ehdotus:

”Olen tykännyt lukea blogiasi, ja kun kerran tuotteiden loppuunkulutus on yksi tavoitteistasi, haluaisin lukea jutun kuvineen kauneusillasta mahdollisimman monipuolisesti tuotteitasi käyttäen. Siis vartalonhoito, hiusten, käsien, jalkojen, kasvojen. Lisäksi kun kävisit läpi mitä tuotteita käytät missäkin vaiheessa, voisit samalla kertoilla tuotteen koostumuksesta, käytöstä ja siitä mitä itse tykkäät. Veikkaan että saisit aika hyvin tuotteita käyttöön.”

Tuotteita on paljon ja yhteen hemmotteluiltaan mahtuu taatusi paljon tuotteita. Lisäksi inspiroiduin tästä vinkistä ja parista samantyylisestä niin, että aion lähiaikoina toteuttaa myös postauksen siitä, mitä kaikkia tuotteita käytän tavallisen päivän aikana.

Toivisinkin nimimerkin Paula/Cinnamon ottavan minuun yhteyttä pian (pink_underground@windowslive.com), niin pääsen postittelemaan ihanaiset IsaDoran luomivärit.

Voittajapostaus on siis tulossa lähipäivinä. Myös esimerkiksi paljon toivottu postaus INCI-listan avaamisesta on tulossa (kuten monia muita hyviä, ehdotettuja aiheita).

Minulle esitettiin juttutoiveita ja kysymyksiä, joista minulla ei välttämättä riitä juttua ihan postaukseksi asti, mutta joita tahtoisin kuitenkin jollakin lailla kommentoida. Tässä siis hieman lyhyempiä vastauksia teille:

Haluaisin juttua siitä, että onko sulla jotain tuotetta/tuotteita, joita sun on pakko ostaa lisää kun ne loppuun, eli jotain täysin korvaamattomia tuotteita.
-Mietin ja mietin, kunnes vihdoin keksin: IsaDoran hellävarainen kynsilakanpoistoaine sekä Garnierin kasvoille tarkoitettu itseruskettava spray. IsaDoran lakanpoistoaine on poikkeuksellinen hellävaraiseksi, sillä asetonittomuuden lisäksi se on myös alkoholiton eikä näin ollen kuivata kynsiä yhtä pahasti kuin useimmat lakanpoistoaineet. Garnierin spray puolestaan on ihana siksi, että se tekee todella luonnollisen ja kevyen päivetyksen ilman mitään rajoja tai hankalaa levitystä.

Itse haluaisin kuulla lisää kierrätyksestä (vaikka siitä jo kerran kirjoittelitkin) ja vaikkapa tietoa niistä kierrätysmerkeistä joita joissan purkeissa on ja joissain ei ja miten niitten kierrätys eroaa yms.
-Tästä asiasta minäkin toivoisin saavani joltain taholta lisää tietoa. Omat pienet perustietoni olen saanut googlettelemalla, eikä niistä ihan jutuksi asti kyllä ole valitettavasti. Kynsilakkapullojen kierrätyksestä varsinkin toivoisin kuulevani jotain ohjeita.

Olisi myös kiva kuulla lisää työstäsi 🙂
-Tästä aiheesta en ihan vaan henkilöllisyyden salassapitämisen vuoksi kovin paljoa välittäisi kertoa. Sanotaanko nyt tässä yhteydessä sen verran, että myyn siis kosmetiikkaa, meikkailen ihmisiä ja teen esimerkiksi kestovärjäyksiä ja manikyyreja. Käytännön hommista en tosin välitä niin paljon, mutta myyntityö on minulle rakasta. Ei sen myymisen vuoksi vaan siksi, että pienillä ja nopeilla vinkeillä ja tuotevalinnoilla voi olla todella merkittävä vaikutus asiakkaaseen. Hyvä meikkivoide voi jopa parantaa toisen itsetuntoa ja kaunis huulipuna piristää päivää.

Minä taas haluaisin lukea hyvin kirjoitetun jutun silmälasien käyttävän silmämeikistä.
(asiaa saattaa tietysti vaikeuttaa se, jos et itse omaa silmälaseja mutta ehkä joku lähipiirissäsi?)
-Hyvin kirjoitettua juttua tästä aiheesta on todella vaikeaa saada aikaiseksi kun itselläni eikä kellään lähipiirissä ole silmälaseja. Hyvässä jutussa kun kuitenkin olisi mielestäni myös selkeitä, demostroivia kuvia.

Onko muuten tullut mieleen, että esim. shampooita ja vastaavia voisi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen (luultavasti on?)? Työttömillä ja vähävaraisilla olisi varmasti käyttöä kyseisille tuotteille.
-Näin suuria varastoja minulla ei sentään ole, että niistä olisi hyväntekeväisyyteen asti lahjoitettaviksi. Mutta pieniä yksittäisiä ihmisten ilahduttamisia tykkään toki tuotteillani tehdä. 🙂

Juttuideana seuraava: muotiblogeissa tuntuu olevan kuumimpana hottina vaatteiden tuunaus, niin miten olis meikkien tuunaus? Mineraaliluomiväriä kynsilakan värittäjäksi, vaseliinia ja luomiväriä huulipunaksi… Sulla on varmasti jotain vastaavia juttuja mielessä, jopa kokeiltuna. Niin, ja olis kiva kuulla kaikenlaisia vinkkejä meikkien ja ylipäätään kauneudenhoitotuotteiden monikäyttöön, eikös sitä vaseliinia laitettu joskus kulmakarvoihin pitämään ne ojennuksessa… 🙂
-Ihan hyvä idea, mutta kun minä niin nautin siitä, että jokaiselle ihoalueelleen on oma tuote ja saan läträtä. O-alueeni tarvitsee ehdottomasti sellaista voidetta, jota t-alueeni taas ei välttämättä ja dekoltee-alueeni tietysti omaansa… No juu, vakavasti puhuen voisin kyllä joskus näitä monitoimituotteita esitellä.

Mielestäni vaikutat siltä, että tiedät näistä asioista oikeasti tosi paljon, joten semmoinen postaus olisi kiva, jossa sinulta saisi kysellä kosmetiikkaan liittyviä asioita.
-Toki tiedän kosmetiikasta jonkun verran, mutta en nyt pitäisi itseäni minään erityisenä mestarina, jolta löytyisi kaikkiin kysymyksiin vastaus. Ehkä kuitenkin jonakin päivänä innostun tästäkin ajatuksesta. Jahka koen olevani hieman viisaampi. Sitä päivää odotellessa ja järjen äänen perään huhuillessa…

Minkä tuotteen et haluaisi IKINÄ loppuvan?
-Hah, tämä on helppo: vanulappujen! Lasketaanko nämä tuotteeksi? No, tavallaan… Toivoisin myös, että jo mainitsemani IsaDoran kynsilakanpoistoaineen pullo muuttuisi runsaudensarveksi, josta tulisi aina lakanpoistoainetta.

Sulla on aivan upea kynsilakkakokoelma. Olisi kiva lukea enemmän siitä aiheesta (mitä mieltä olet merkeistä, vinkkejä, hinta-laatu juttuja yms.) ja nähdä kuvia upeista väreistä. Kynnet siis näkyviin kun kuvaat puteleita!
-Tästä ideasta innostuin. Jotkut saattavat tietää, että pidin ennen kynsilakkablogia, jonka kirjoitaminen kuitenkin sitten hieman jäi tämän blogini myötä. Ehkäpä siis yhdistän kaksi asiaa ja alankin täällä vilauttelemaan lakkauksiani useammin.

Haluaisin juttua ekologisista ja luontoystävällisistä tuotteista 🙂 Ja omiakin mielipiteitäsi mm. luonnosta ja eläinkokeista!
-Tämä on sellainen aihe, josta minulla ei oikeasti ole pahemmin sanottavaa. Ehkä jossain elämäni vaiheessa innostun tästäkin enemmän, mutta juuri nyt en vaan ole innostunut. Tottakai vastustan kosmetiikan vuoksi tehtäviä eläinkokeita, mutta etenen tässä asiassa EU:n lainsäädännön ehdoin enkä jaksa alkaa tekemään mitään radikaaleja toimenpiteitä asian eteen.

Eli haluaisin kuulla juttua siitä, miten tämä sinun melkoinen kosmetiikkaintoilusi on lähtenyt, ja miten päätät ostaa aina vain lisää tuotteita. Sekä mitä tuttusi ovat kommentoineet tähän harrastukseesi:D ja mistä rahasi riittävät moiseen?:)
-Enhän minä päätä kokoajan ostaa, ostan itseasiassa melko vähän siihen nähden, että työskentelen kuitenkin tuotteiden parissa ja himotuksen kohteita löytyy kokoajn. Suurin osa tuotteistani on kuitenkin tullut minulle töiden kautta (kuten varmaan olet lukiessasi huomannut). Jos käytän kuussa noin sata euroa kosmetiikkaan (tällä hetkellä vähemmän), niin en nyt ottaisi ongelmaa siitä, kuinka normaalin, työssä käyvän ja velattoman aikuisen ihmisen rahat siihen riittävät. Moni käyttää tupakkaan ja viinaan huomattavasti enemmän rahaa kuussa.

Juttutoiveeni olisi edullisten ja luotettavien nettikauppojen esittelyä. Mistä saa hyvää halvalla?
-Näitä pyrin tänne aina sopiviin väleihin esittelemään. Suosittelen vain sellaisia liikkeitä, joista minulla tai lähipiirilläni on ollut hyviä kokemuksia. Eiköhän näitä vinkkejä tänne pikkuhiljaa kerry. 🙂

Mulla on pyöriny mielessä tätä sun blogia lukiessa että ois kiva saada jonkunlainen kuva sun ihosta. Ei tartteis mitään koko naamakuvaa olla, mutta mietin vaan, että kun käytät niin paljon kaikenlaisia rasvoja yms. niin onko sulla jotenkin keskimäärästä parempi iho, vai onko sulla kenties ihan luonnostaankin hyvä iho?
-En tiedä, ryhdynkö kuvaamaan tänne ihoani, mutta kuvailla voin sitä kyllä. Ihoni ei siis ole mitenkään keskimääräistä parempi vaan ihan normaali, nuoren naisen iho. Välillä enemmän ja vähemmän kuivuutta pinnalla, satunnaisia näppylöitä silloin tällöin. Ei mitään erityisiä ongelmia. Jos ihoni olisi ollut luonnostaan todella hyvä, en varmastikaan olisi kiinnostunut ihonhoidosta samalla lailla kuin nyt kiinnostuin.
Minulla oli nuorempana lievä akne (joka ei onneksi jättänyt ihooni mitään jälkiä, kiitos hyvän hoidon), mikä varmasti sai minut erityisesti kiinnostumaan ihonhoidosta. Monille, joilla on täydellinen, ongelmaton iho, ei varmasti tule samalla lailla mieleen huolehtia , että se myös pysyy sellaisena. Minä olen tällä hetkellä melko tyytyväinen ihooni (realistisuutta pitää kuitenkin olla), joten hoitamisella pyrin siihen, että se on vielä kymmenenkin vuoden kuluttua suurinpiirtein vastaavassa kunnossa ja voin edelleen olla siihen melko tyytyväinen. Toki siinä on nytkin vikansa, mutta niiden kanssa voi elää.

Olisi kiva nähdä miltä näytät, utelias kun olen 😀
-En aio näyttäytyä täällä julkisesti, sillä veikkaan, että blogini idea menisi siinä. Ideana ovat kuitenkin tuotteet, ei blogin pitäjä.

Minua kiinnostaisi poikakaverisi suhtautuminen kosmetiikkaharrastukseesi…
-Tämän verran ehdin tästä kysymyksestä lukea ääneen, kun wannabe-insinööri jo huusi vastauksensa, eli ”Perseestä”. No joo, älkää ottako turhan vakavasti (en minäkään koskaan ota häntä vakavasti, onhan hän kuitenkin vaan wannabe-insinööri). Kysyin heti suhteemme alussa häneltä, että onko tuollaiselle yliopistoa käyvälle fiksulle (pakko käyttää tätä termiä siltä varalta, että hän lukee tämän joskus, saan vähän irtopisteitä siitä, että kehun häntä täällä julkisesti) diplomi-insinöörin alulle ihan ok, että hänen neitinsä tupsuttelee työkseen puuteria rouvien neniin, siivoaa päivisin meikkitelineitä ja räpelöi iltaisin vielä omiakin meikkejään. Vastaus oli, että saan olla ihan niin hömppä kuin haluan ja puuhailla meikkieni kanssa ihan niin paljon kuin tahdon jos se on minulle tärkeää. Ja kyllä se on. Tämä ehkä kertoo suhtautumisesta paremmin kaiken. (Tai ehkä esitin kysymykseni liian aikaisin eikä hän ollut vielä täysin selvillä siitä, mitä joutuisi kestämään…hyvinkin mahdollinen vaihtoehto!)

Minua kiinnostaisi kuulla kuinka paljon ostamatta oleminen on vaikuttanut ns. omaantuntoon? Tuntuu varmasti helpotukselta, kun saa yhdenkin tuotteen loppumaan, mutta tuleeko siitä tyhjä ol? Varsinkin jos samanlaista tuotetta ei jää tilalle?
-Tähän en osaa vielä täysin vastata, sillä edelleen on aina jotain vastaavaa ollut tilalla odottamassa käyttöä. Mutta muuten ostamatta oleminen on kyllä hyvin puhdistanut omaatuntoani ja tehnyt minulle yhtä puhtoisen olon kun ehtoollisella käyneelle Johanna Tukiaiselle.

Koulutuksesi: miten pääsit sinne missä nyt työskentelet ja oliko sen arvoista.
-Olen suorittanut kosmetologin opintoja, työskennellyt muutaman Suomen vilkkaimman ja muutaman vähän hiljaisemman tavaratalon kosmetiikkaosastolla ja uusin työni on hieman hitaampitempoista aiempiin verrattuna. Suurissa tavarataloissa asiakkaita tulee kuin liukuhihnalta, nykyään minulla on enemmän aikaa keskittyä heihin. Olen ollut nuoresta asti kiinnostunut alasta ja etupäässä kosmetikkan myymisestä, joten koen täysin olevani alallani. Kosmetologin opintoja en itseasiassa ole koskaan suorittanut täysin loppuun, sillä hoitojen tekeminen ei ole yhtään minun juttuni. Olen kuitenkin saanut hyviä työtarjouksia, joten en kadu koulun keskeyttämistä pätkän vertaa. Olen oppinut työssäni miljoona kertaa enemmän alani kannalta, kuin mitä koululla olisi ollut minulle enää tarjota. Toki koulu olisi hyödyttänyt käydä loppuun jos olisin pyrkinyt hoitolaan töihin, mutta se ei vaan ole minun juttuni. Nyt alan muutenkin olla siinä vaiheessa elämää, että minulta kysellään työhistoriaa ja suosittelijoita enemmän kuin koulutusta. Mutta muistakaa lapset, että koulu on tärkeää käydä kunnolla!

Mua kiinnostava aihe olisi blogit ja markkinointi; onko sinulle tarjottu tuotteita kokeiltavaksi/arvottavaksi blogiisi? Tällainen markkinointi on ilmeisesti lisääntymään päin kaiken aikaa. Aiemmista kommenteista huomaa, että lukijat pitävät jonkinlaisena auktoriteettina sun tietämystäsi/työtäsi. Suosittelemasi tuotteet tuntuvat päätyvän monen ostoslistoille… Monet kosmetiikkamerkit varmaankin hyppivät riemusta saadessaan tällaista mainosta. Mitä sinä ajattelet tästä?
-Itseasiassa kukaan ei ole koskaan lähestynyt minua tässä mielessä ja vaikka olenkin mieletön bimbo ja ilmaisten tuotteiden perään aina, niin en ole varma lämpeäisinkö ajatukselle. Jotenkin tuntuu, että se rikkoisi blogini ideaa tuotteiden vähentämisestä sekä järkevästä kuluttamisesta ja järkevistä, hyvistä hankinnoista. Saan muutenkin tarpeeksi tuotteita töitteni kautta saatika sitten, että niitä vielä tuputtaisi joku, joka toivoisi minun suosittelevan niitä. Kosmetiikka on kuitenkin niin mielikuvilla myytävä juttu, että minä tahtoisin oikeasti kertoa tuotteista totuuksia ja epäilisin, että tuossa tilanteessa minun olisi vaan pakko suositella minulle ojennettuja tuotteita. Puolueettomiin arviointeihin olen toki aina valmis menemään mukaan.

Tässäpä paljon vastauksia teille. Mukavaa, jos joku oikeasti kahlasi nämä vastaukset läpi!

Kommentit (13)

 1. Nimetön

  shaney: Kiitos infosta!

  Anonyymi: Totuus kosmetiikasta löytyy kirjahyllystäni. Ihan hyvä kirja.

  Rubin: Minä ainakin vedän hiukset suhkumyssyllä sivuun. Jos hiukset ja kulmat ovat ruskeat, niin mitään värjäytymisiä ei tarvitse pelätä kuten ei periaatteessa vaaleissakaan hiuksissa ja kulmissa, mutta itse olin huomaavinani pientä kellertävää vivahdetta kun blondina ollessani suihkutettavia käyttelin.

  Annika: OPI ja China Glaze ovat suosikkejani, kestävät loistavasti. Kannattaa myös muistaa alus- ja päällyslakan käyttö.

  Itseruskettavissa on tällä hetkellä käytössä lähes poikkeuksetta DHA vaikuttavana aineena ja se alkaa jossakin vaiheessa väkisinkin puskemaan läpi. Kymmenet eri tuotteet kokeilleena voin itsekin herkkänenäisenä kertoa, että Garnierin kasvoille tarkoitetun sprayn lisäksi nenäni sietää jotenkin myös Lumenen vaahtomaista itseruskettavaa, joka on kasvoille ja vartaloille tarkoitettua. Suosittelen kuitenkin laittamaan itseruskettavan illalla ennen nukkumaanmenoa ja kipaisemaan aamulla heti suihkuun, niin tuoksulta välttyy parhaiten.

  Anonyymi: O-alueella tarkoitetaan suunympärysihoa. (Ja ihan vakavasti puhuttaessa en oikeasti käytä siihen vielä omaa voidetta. Ehkä sitten iän myötä kun huulten ympärykset alkavat sitä vaatia.)

  Heli: Jos jaloissa ei ole kovettumia, ei niitä ole syytä turhaan raspailla. Raspaamisella pyritään poistamaan kovettunutta, paksuuntunutta ihoa ja jos sitä ei ole, ei ole tarvetta raspatakaan.

 2. Anonyymi

  pakko antaa kehuja ja paljon 🙂 olen itsekin kiinnostunut kosmetiikasta ja blogiasi on aivan ihanaa lukea. aina selaimen avaamisen jälkeen avaan blogisi ensimmäisten sivustojen joukossa 🙂

  kysymys olisi esittää, luulisin että osaat vastata? kun sinäkin kynsiäsi lakkailet, osaisitko antaa vinkkiä millä saada ihan jämät kynsilakkapullon pohjalta? olen yrittänyt pulloa kallistella sun muuta, mutta ei oikein vaikuta hyvältä idealta.. harja kun ei taida ylttää pohjaan asti?

 3. Nimetön

  Anonyymi: Paksuuntuneet jämät saa helpommin pois, kun lisää pisaran pari kynsilakanohentajaa (esim. Mavala). Lakka muuttuu juoksevammaksi ja on helmpompi kallistella pullosta ulos. Itse säilytän lopuillaan olevat lakkapullot kyljellään, joilloin lakkamassa pysyy pullon toisella kyljellä ja se on helpompi yrittää saada ulos. Fakta on kuitenkin, ettei kaikkia jämiä millään saa pulloista ulos, mutta onneksi niihin yleensä laitetaankin juuri tuon takia vähän ekstraa sen ilmoitetun määrän lisäksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *