Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 55: Mistä näitä tuotteita oikein tulee?

Tahtoisin kiittää kaikkia, jotka ovat innolla osallistuneet kilpailuuni. Pari juttutoivetta kutkuttaa kyllä niin, etten millään malta odottaa niiden postaamista, mutta lisää vinkkejä vain kehiin, parasta kun en ole vielä valinnut!

Mutta päivän aiheeseen, eli Saunalahtilaisittain kysynpähän nyt vaan, että ”Mistä näitä tuotteita oikein tulee?”

Olen siis ostolakossa (tämä ihan vaan hitaammille kertaukseksi, mikäli blogini nimi ei vielä sanonut teille mitään), eli en saa ostaa itselleni mitään ylimääräistä. Hyvä, en ostakaan. Mutta kun näitä vaan ilmestyy! Tästä on kyllä kiittäminen ihanaa työtäni, joten en esitä marttyyria. Myönnän, että salaa tietysti nautin uusista kauneudenhoitotuotteista, vaikka ihan vaan muodon vuoksi niiden rusaudesta ruikutankin (sekin lienee blogini idea?).

Tämä päivä oli taas hyvä esimerkki siitä, kuinka avuton olen tämän pullomerta vastaan käytävän taisteluni edessä:

Olen ollut pari päivää pienessä kuumeessa ja sairaslomalla, joten en harmikseni päässyt Lumenen uutuuskoulutukseen. Sarja on ollut minulle hyvin rakas, sillä (jos joku ei pallomerestäni paistavien logojen paljoudestakaan osannut aavistaa) olen joskus ollut siellä muutamia vuosia töissä. Ihana työkaverini oli kuitenkin maininnut ihanalle kouluttajalle, kuinka harmissani olin siitä, etten päässyt paikalle ihanaan koulutukseen ihanan kuumeni vuoksi ja ihana kouluttaja oli kehottanutihanaa työkaveriani silti tuomaan minulle piristykseksi ihanan koulutuslahjan. Hyvin harvinaista (ja ihanaa tietysti!), sillä normaalisti noin ei ehdottomastikaan menetellä. Mutta tällainen (ihana) yllätys odotti minua heti aamulla töissä:

Lahjapussukka, jossa oli Lumenen uusi ExCELLent Future Syväkorjaava voide sekä Blueberry Liquid Eyeliner. Ihana aamuylläri!

Päivä jatkui myös toisella kivalla yllärillä, sillä minua lahjottiin vielä hieman lisää:

Sain kokeiltavakseni Waterclouds-sarjan uutuuksia, eli Ice Hair Maskin ja Stratus Shampoon sekä Proffsin edullisen kuivashampoon.

Waterclouds ei ole minulle entuudestaan kovin tuttu sarja (kommentteja tästä sarjasta ja tuotteista, anyone?) ja valitsinkin nuo kokeiltavat tuotteet muutamien muiden tuotteiden joukosta ihan vaan INCI-listaa kurkistamalla. Kotona sitten vasta tarkistin, että mitä itse tekstit väittävät niiden tekevän hiuksille. Itseasiassa harrastan tätä usein, eli kun joku toinen lukee tuoteselosteen niin minä luen INCI:n. Mikään mestari en INCIen lukemisessa väitäkään olevani, mutta tiedän, mitä haen ja mitkä kriteerit tuotteen tulee täyttää (esim. jätettävässä hoitotuotteessa ei saa olla denaturoitua alkoholia, hoitoaineen teho ei saa perustua pelkkiin silikoneihin, shampoossakaan ei saa olla INCI:n alussa silikoneja…). Eli luen INCI-listoja omien tarpeitteni vaatimalla tasolla.

Proffsin kuivashampoon valitsin kokeiluun ihan uteliaisuuttani, sillä en ole koskaan kokeillut tällaista alle viiden euron kuivashampoota. Oma suosikkini on ollut Lee Staffordin kuivashampoo (ihana tuoksu!), joka sekin toki on edullinen (alle yhdeksän euroa Kickseissä), mutta ei ihan näin edullinen. Kivaa kokeilla, miten edullinen haastaja pelittää. Tummatukkaisena toki toivoisin, että useampi sarja toisi myyntiin sävytety kuivashampoot, sillä näitä valkoisia jauheita saa melko kovasti harjata tukasta pois jos ei tahdo harmaata tyveä…

Mutta uskotteko nyt, että parhaani teen ja silti tuntuu, ettei edistystä tapahdu? Onneksi jotkut töiden kautta minulle tulleet tuotteet päätyvät suoraan sopiville uhreille, mutta lähes kaikkia tuotteita tahdon kuitenkin kokeilla itsekin. Työssäni on kuitenkin tärkeää, että tunnen tuotteet hyvin ja ilman omaa käyttökokemusta tuotetuntemus jää vain pintaraapaisuksi.

Kommentit (4)

 1. Anonyymi

  Mitenkäs nuo kuivashampoot oikein toimii? Ja missä niitä kannattaa laittaa, jos niistä lähtee valkoista jauhetta? Lavuaarin päällä? Onko sun mielestä toimivia? 🙂

 2. Nimetön

  Anonyymi: Esimerkiksi nämä kaksi mainitsemaani kuivashampoota ovat spray-versioita, eli ovat vähän niinkuin hiuslakkoja sillä erotuksella, että näistä suihkuaa puuterimaista/jauhemaista ainetta, joka imee päänahan rasvoja itseensä. Tuotetta siis suihkautetaan hiuksien tyveen, hierotaan hieman sormilla ja harjataan sitten pois. Nämä eivät sotke kaikkea ympärillä olevaa, joten ei tarvitse käyttää lavuaarin päällä. Ainoa, johon sotkua tulee on harja, johon aine tarttuu, eli se on suotavaa pestä lopuksi.
  Mutta toimivat hyvin kiireisten aamujen pikapelastajina. 🙂

 3. Leenukka

  Heei, sinä varmaan osaatkin vastata Lumene-probleemaani! Siispä, Lumene valmisti pari vuotta sitten sellaista muistaakseni mustaherukka-päivävoidetta suojakertoimella 15, ja se oli ehdoton suosikkini – mukavan kevyt, mutta kuitenkin suojakertoimellinen, hauska tuoksu sekä kivanvärinen tuubi, eikä hintakaan kaatanut opiskelijan taloutta. En sitä enää viime keväänä mistään saanut haalittua käsiini, eli onko tuon ihanuuden valmistus lopetettu? Jos on, niin iso nyyh! Ja asiaan liittyen: muistaakseni jossain aiemmassa postauksessa sivusit jo aihetta, mutta mikä olisi hyvä suojakerroin ihan peruspäivävoiteeseen? Olen tässä neljännesvuosisadan merkkipaalua lähestyessä vihdoin alkanut tajuta tuon kurttujen ennaltaehkäisyn tärkeyden…

  Ps. Tää blogi on ihan loistava, yhtäaikaa hassunkurinen ja informatiivinen, suuri kiitos ja onnea projektiin! 🙂

 4. Nimetön

  Leenukka: Tuon ihanaisen voiteen valmistus on lopetettu toissakesän lopulla, eli en usko, että enää törmäät siihen.
  Hyvä suojakerroin päivävoiteessa on mielestäni vähintään 15 jos et nimenomaan ole ottamassa aurinkoa. Aurinossa enemmän oleillessa kannattaa sitten jo käyttää korkeampaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *